Soonik 0 Report post Posted April 14, 2009 Tere,olen 20aastane. Ma olen 197cm pikk ning kaalun kõigest 65kg. On plaan hakata käima jõusaalis, aga kuna jõudu kui sellist pole, siis sooviksin teada, et mida ma enne teadma peaksin? Ning mida sööma tuleks hakata, et üldse mingisugust kaalu juurde tulema hakkaks? Mainiks ära ka selle, et pole Eestist pärit ning toodete(neid mis Eestis müüakse) kättesaamine on raskem variant. Ning samas on ka söögiisu puudumine üks probleem, millest ei saa üle ega ümber. Kas on mingeid tähtsamaid toite(vms), mis tõstataksid söögiisu ja muud sarnast? Aitäh. Share this post Link to post Share on other sites
Amarillo 1 Report post Posted April 14, 2009 söö ja söö siis tuleb kaal ja jõud - nii lihtne see ongi, pole vaja mingeid lisasi algul Share this post Link to post Share on other sites
rinaldo 0 Report post Posted April 14, 2009 Alguses pead lihtsalt õgima, et isu suurendada. Õnneks harjub keha uute kogustega suhteliselt kiirelt. Share this post Link to post Share on other sites
MWEchamp 0 Report post Posted April 14, 2009 Vaata siin foormis ringi, leiad palju asju mida tasuks süüa. Klaasikaliselt kohupiim, kodujuust, jogurtid jne jne jne. Sellist toitu küll ei ole mis otseselt söögiisu tõstaks. "rinaldo" ei mõtle õgimise all muidugi laus söömist ja enda nuumamist, vaid ikka tervisliku ja valgurikast toitu tuleb sul palju süüa. Share this post Link to post Share on other sites
Soonik 0 Report post Posted April 14, 2009 Muidu kerge on öelda, et söö ja söö. Kuid kui isu pole, siis kuidas see võimalik on. Söö nagu paberit, vot selline tunne on. Ning kas peakski alguses hakkama jõusaalis käima või mitte? Ning mis on need valgurikkamad? Siin Itaalias sink ka selline, et vaevu on liha küljes. Share this post Link to post Share on other sites
whitesox 0 Report post Posted April 14, 2009 (edited) Tere,olen 20aastane. Ma olen 197cm pikk ning kaalun kõigest 65kg. On plaan hakata käima jõusaalis, aga kuna jõudu kui sellist pole, siis sooviksin teada, et mida ma enne teadma peaksin? Ning mida sööma tuleks hakata, et üldse mingisugust kaalu juurde tulema hakkaks? Mainiks ära ka selle, et pole Eestist pärit ning toodete(neid mis Eestis müüakse) kättesaamine on raskem variant. Ning samas on ka söögiisu puudumine üks probleem, millest ei saa üle ega ümber. Kas on mingeid tähtsamaid toite(vms), mis tõstataksid söögiisu ja muud sarnast? Aitäh.Võta siit algajate kava ja hakka jõukohaste raskustega end treenima. Lisaks on sul massi kõvasti juurde vaja. Selleks tee üks massiperiood (artikkel). Hiljem hakkab kaal tasapisi kogunema ja suureneb ka lihasmass ning jõud. Kui sa hakkad näiteks 4 korda nädalas jõusaalis käima, siis sul tekib isu iseenesest, sest energiavajadus on suurem ja keha vajab rohkem toitu, et taastuda treeningutest.Kuna sa oled kehatüübilt arvatavasti ektomorf, siis on juurdevõtmine kiire ainevahetuse tõttu keerulisem kui on seda aeglase ainevahetusega tegelastel. Loe: artikkel artikkel Edited April 14, 2009 by whitesox Share this post Link to post Share on other sites
rinaldo 0 Report post Posted April 14, 2009 Vaata siin foormis ringi, leiad palju asju mida tasuks süüa. Klaasikaliselt kohupiim, kodujuust, jogurtid jne jne jne. Sellist toitu küll ei ole mis otseselt söögiisu tõstaks. "rinaldo" ei mõtle õgimise all muidugi laus söömist ja enda nuumamist, vaid ikka tervisliku ja valgurikast toitu tuleb sul palju süüa.Tegelikult ma mõtlesin nuumamist, kuid seda tasakaalustatud menüüd silmas pidades. Share this post Link to post Share on other sites
MWEchamp 0 Report post Posted April 14, 2009 no mõtetult palju süsivesikuid ei ole ju tal ka tarvis sisse ajada? Share this post Link to post Share on other sites
rinaldo 0 Report post Posted April 14, 2009 Muidu kerge on öelda, et söö ja söö. Kuid kui isu pole, siis kuidas see võimalik on. Söö nagu paberit, vot selline tunne on. Ning kas peakski alguses hakkama jõusaalis käima või mitte? Ning mis on need valgurikkamad? Siin Itaalias sink ka selline, et vaevu on liha küljes. Head valgurikkad toidud on kohupiim, kodujuust, munad, liha, sojaoad (ei soovita eriti, sest enamus on geneetiliselt muundatud). Share this post Link to post Share on other sites
R.T 2 Report post Posted April 14, 2009 Selliseid teemasid on siin suht palju juba olnud. Share this post Link to post Share on other sites
rinaldo 0 Report post Posted April 14, 2009 no mõtetult palju süsivesikuid ei ole ju tal ka tarvis sisse ajada?Mõttetult palju süsivesikuid on tal hetkel raske sisse ajada, sest isu on väike. Kui rasva hakkab kehale palju kogunema, siis tuleb süsivesikute ja rasvadega veidi tagasi tõmmata. Praeguse kaalu juures lähevad need kalorid kenasti asja ette. Share this post Link to post Share on other sites
timo116 0 Report post Posted April 14, 2009 Süües kasvab isu Share this post Link to post Share on other sites
MikroToitaine 1 Report post Posted April 14, 2009 süüa võimalikult palju sooja sööki kui tahad kaalu tõsta kuna kui sööd kohupiima,kodujuust hapukoorega vms siis keha vajab lisa energiat ,et see toit kõigepealt keha temperatuurini soojendada ja see vajab kcal. kui suitsetad siis jäta maha ... Share this post Link to post Share on other sites
Alexander Andrusenko 52 Report post Posted April 14, 2009 süüa võimalikult palju sooja sööki kui tahad kaalu tõsta kuna kui sööd kohupiima,kodujuust hapukoorega vms siis keha vajab lisa energiat ,et see toit kõigepealt keha temperatuurini soojendada ja see vajab kcal. kui suitsetad siis jäta maha ...Jaa, see on küll ilgelt suur kalorite hulk, mis "toidu soojendamisele" kulub Lihtsam on 1 amps rohkem teha ja mitte jälgida, et söök kindlasti 36.6C oleks. Leidsid küll panacea kõhnuse vastu. Söök tuleb soojalt süüa ja teie mured on lahendatud Share this post Link to post Share on other sites
Tohman 0 Report post Posted April 14, 2009 Lihtsalt õgi nagu loom, nii palju kui sisse mahub, olgu kõht kogu aeg täis..Küll see kaal ka tuleb, olenevalt, mida sa sisse ajad.. Share this post Link to post Share on other sites
wilson 0 Report post Posted April 14, 2009 mcdonaldsi või hesburgeri dieedile kui neid loomulikult välismaal leidub nali naljaks. siin võib olla geenides kah niivõrd palju kinni.( sõber kellega koos trenni tegin oli samasugune sõi ükskõik mida,millal ja nii palju kui jaksas,no ei saanud üle 75kg piiri,peale mõnd aastat jõusaali ja hunnikutes protekaid ja massilisajaid sisse süües on praegu tal kaalu ligi 90kg )Seda et soovitate ainult süüa ja süüa ma usun et teema algataja on proovinud? Share this post Link to post Share on other sites
Arntz 0 Report post Posted April 14, 2009 4000-5000 kalorit jaga päeva peale ära kuid kindlasti jätka regulaarselt jõusallis käimist muidu lähed lihtsalt paksuks ja rasvaseks et põhimõtteliselt sõõd 2 inimese eest kui tahad kaalu juurde saada, kalliks läheb veidi aga muud moodi eriti nagu ei saa Share this post Link to post Share on other sites
MikroToitaine 1 Report post Posted April 14, 2009 Jaa, see on küll ilgelt suur kalorite hulk, mis "toidu soojendamisele" kulub Lihtsam on 1 amps rohkem teha ja mitte jälgida, et söök kindlasti 36.6C oleks. Leidsid küll panacea kõhnuse vastu. Söök tuleb soojalt süüa ja teie mured on lahendatud aga veel on see ,et kui külmade ilmadega vähe riideid seljas siis võid põletada kuni mitusada kcal nii ,et käi paksult ka riides no aga tollel tüübil tundub ,et iga kcal loeb Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted April 15, 2009 Tere,olen 20aastane. Ma olen 197cm pikk ning kaalun kõigest 65kg. On plaan hakata käima jõusaalis, aga kuna jõudu kui sellist pole, siis sooviksin teada, et mida ma enne teadma peaksin? Ning mida sööma tuleks hakata, et üldse mingisugust kaalu juurde tulema hakkaks? Mainiks ära ka selle, et pole Eestist pärit ning toodete(neid mis Eestis müüakse) kättesaamine on raskem variant. Ning samas on ka söögiisu puudumine üks probleem, millest ei saa üle ega ümber. Kas on mingeid tähtsamaid toite(vms), mis tõstataksid söögiisu ja muud sarnast? Aitäh.Söögiisu puudumine viitab mingile terviseprobleemile. Share this post Link to post Share on other sites
Soonik 0 Report post Posted April 15, 2009 Söögiisu puudumine viitab mingile terviseprobleemile.Kas on võimalik ka see, et energiat kulutan liiga vähe? Share this post Link to post Share on other sites
timo116 0 Report post Posted April 15, 2009 Kas on võimalik ka see, et energiat kulutan liiga vähe?võib olla küll... Share this post Link to post Share on other sites
whitesox 0 Report post Posted April 15, 2009 (edited) Kas on võimalik ka see, et energiat kulutan liiga vähe?Kuna sa sööd niigi vähe, siis arvatavasti kulutad kogu energa tavalistele igapäevatoimetustele ära.Kirjuta siia, kui aktiivne sa üldse oled, mis laadi tööd sa teed jne. Edited April 15, 2009 by whitesox Share this post Link to post Share on other sites
lifer 0 Report post Posted April 27, 2009 nii muuseal ei õnnestunud kuskiltnetist, tabeleid kus erinevad toiduained välja toodu, jahutooted, liha jne, palju sisaldavad valku, sv, rasvu jne jne kui keegi teab konkreetset linki, siis võib anda Share this post Link to post Share on other sites
rinaldo 0 Report post Posted April 27, 2009 nii muuseal ei õnnestunud kuskiltnetist, tabeleid kus erinevad toiduained välja toodu, jahutooted, liha jne, palju sisaldavad valku, sv, rasvu jne jne kui keegi teab konkreetset linki, siis võib andaMa küll ei saanud su lausetest eriti aru, kuid arvan et tahad sellist asjahttp://www.fitness.ee/main.php?main=toorii...mp;bot=bot.lime Share this post Link to post Share on other sites