Jump to content
avripaad

kalorite põletamine

Recommended Posts

Mul on kaks küsimust

ESIMENE:

Tekkis väga suur kahtlus, kas kalorite põletamise hulk oleneb tõesti ainult kehakaalust.

Kõhklus tekkis sellelt leheküljelt: http://www.toidutare.ee/kaloriarvuti.php?show=burner#start .

Kui sisestada sinna kaal 45 ja aeg näiteks 30 minutit, siis treeningtegevusega kulub palju vähem kaloreid, kui näiteks 55 kg kaaluval inimesel.

Ehk siis sellest võib ju järeldada seda (toon näitena, siis kergem seletada), et kui on kaks inimest:

üks kaalub 50 kg ja on 150 cm pikk. Teine kaalub 60 kg ja on 160 cm pikk. Tegelikult nende kaalu ja pikkuse suhe on võrdne. Kui nüüd mõlemad inimesed hakkaksid tegema trenni täpselt sama palju. Näiteks 30 minutit sörkjooksu, siis selle lehekülje järgi see raskem ja pikem inimene põletab rohkem kaloreid, kui lühem inimene. Ehk siis näiteks kuu jooksul on pikem inimene ju palju rohkem kaalust alla saanud kui lühem inimene.

KAS SEE ON TÕESTI VÕIMALIK?

LÕPPJÄRELDUS oleks siis ju see, et pikematel inimestel on lihtsam peenike olla kui lühematel inimestel!!

TEINE KÜSIMUS:

Nagu teada, kui tahad kaalu langetada, pead tarbima vähem kaloreid, kui kulutad. Arvutasin kalkulaatori abil, et BAV (baasainevahetus) on mul 1400 kcalorit.

Olengi nüüd mõned päevad 1400 kilocalorit söönud.

Hetkel mul tõesti trenniga aega tegeleda ei ole, kuna on kaks kooli ja kaks huviringi, mis kahjuks pole füüsilise koormusega seotud (Võib- olla ainult puhkpill mingil määral, mida mängin ;D).

Ja tahaksingi teada, kas siis kui trenni ei tee, kaal ei lange? Või siiski langeb näiteks 4 kilo kuus asemel 1-2 kilo kuus? Kui trenni otseselt ei tee, siis see ju ei tähenda, et ma üldse ei liiguks. Praegu arvestasin, et ühest kohast teise on kõndimist nädalas umbes 14 kilomeetrit umbes 6 km/tunnis plus veel koolis ühest klassist teise- trepist käimised ning ka kaks 30- 40 minutilist tundi kooli kehalist.

KAS KAAL IKKAGI VÕIB LANGEDA ?

Tahaks ka teada, mis sinna BAV- i alla kuulub? Näiteks magades inimene ka põletab kaloreid, kas see läheb baasainevahetuse kalorite hulga alla?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nii see tõesti on et suurematel inimestel kulub igaks liigutuseks rohkem kaloreid kui väiksema kaaluga inimesel.

Ilma trennita on täitsa võimalik kaalus alla võtta,ise võtnud kuskil 30 kilo aastaga.Kuid kasulik oleks ikka trenni teha kui tahad trimmis keha.

Huvitaks ennast ka sama asi BAV arvuti suhtes et kas selle summa juures oled juba dieedil,või tuleb sealt veel midagi maha võtta mida ma küll ei usu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

1) see puhas loogika, nt 200kg ja 70kg mees jooksevad mõlemad ühes tempos 1km, mis sa arvad kumb neist peaaega kokku väsimusest kukub? mida raskem sa oled seda rohkem keha kulutab energiat igasugusele liigutusele

2) BAV on miiniumkalorjaaz, millega sa üldse hinges püsid - ehks siis seedimine + hingamine , pole liikumist arvestatud , söö vähemalt 500kcal üle BAV, muidu sa lihtsalt näljutad ennast ja LÄHED RASVA

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Palju oleneb kaalust, inimese aktiivsusest jne. Kui kaal on väiksem, siis on vaja ka BAV-le vähem juurde liita, et saada see piir, kust rohkem süües kaal tõuseb ja vähem süües langeb. Ma pean 1000 KCal kindlasti juurde liitma, võibolla isegi kuni 1500.

Esimese küsimuse kohta: mis juhtuks siis kui EI oleks nii, et raskem inimene kulutab sama tegevuse juures rohkem kaloreid? Vastus: sel juhul võiks inimene ennast lõpmatult raskeks süüa. :P Et näiteks 3000 KCal on see piir, millest alates tal kaal tõusma hakkab ja kui nüüd koguaeg sööbki 3000 KCal, siis kaal muudkui tõuseb ja tõuseb ja jääbki tõusma kuni elu (mis ei ole väga pikk) lõpuni. Tegelikult õnneks ongi nii, et mida raskem inimene on, seda rohkem kaloreid kulub tal juba ainuüksi elus olemise peale, rääkimata kõndimisest jms-st.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Palju oleneb kaalust, inimese aktiivsusest jne. Kui kaal on väiksem, siis on vaja ka BAV-le vähem juurde liita, et saada see piir, kust rohkem süües kaal tõuseb ja vähem süües langeb. Ma pean 1000 KCal kindlasti juurde liitma, võibolla isegi kuni 1500.

Esimese küsimuse kohta: mis juhtuks siis kui EI oleks nii, et raskem inimene kulutab sama tegevuse juures rohkem kaloreid? Vastus: sel juhul võiks inimene ennast lõpmatult raskeks süüa. :huh: Et näiteks 3000 KCal on see piir, millest alates tal kaal tõusma hakkab ja kui nüüd koguaeg sööbki 3000 KCal, siis kaal muudkui tõuseb ja tõuseb ja jääbki tõusma kuni elu (mis ei ole väga pikk) lõpuni. Tegelikult õnneks ongi nii, et mida raskem inimene on, seda rohkem kaloreid kulub tal juba ainuüksi elus olemise peale, rääkimata kõndimisest jms-st.

Jah kui vastuseid lugesin siit, siis sain aru. Ei teagi, kuidas enne selle peale ei tulnud :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×