Jump to content
Ronda

Kõht + venitamine

Recommended Posts

Tervist. Mul on siis probleeme kõhuga, võinoh, kõhurasvaga, just kõhu alumises osas. :/

Alustasin täna ka trenni tegemist ( kodus loomulikut ) nende kahe video järgi:

&

Ning teen nii, et kui üks harjutus lõppeb, siis panen sama harjutuse uuesti ja teen nii kolm korda ja iga harjutuse niiviisi, mõlema videoga. Kas see aitab mul kõhupekist vabaneda? + Teen harjutusi nii hommikuti kui ka õhtuti. :P

Ja olen kuulnud ka, et venitamine aitab rasvast lahti saada ja seda põletada, aga ma ei oska end kuidagimoodi venitada. Äkki oskab keegi mind aidata? Mul on just kõhuga probleeme. :)

Ootan siis igasuguseid abipakkumisi, videosid, lehekülgi jms.

Minu unistus on saada endale ilus, peenike, pekita tütarlapse kõht. Kaaluga mul probleeme pole, sooviks saada lahti rasvast, mis juba pikemat aega kõhul asetseb.

Tahaks nagu Märtsi/Aprilli lõpuks oma pekist lahti saada, kui nii võimalik on. Ja noh, suveks tahaks nagu siiski ilusaks saada, kes ei tahaks. :D

+ tegelen ka tantsimisega ( vaba tantsimine, kodus tantsin, nii väga meeldib ja ikka higiseks võtab küll ja pärast veel hingeldangi 30-40 sekundit ) et kas see ka aitab rasva põletusele kaasa?

Ette tänades,

Ronda. ;)

Muudetud kasutaja Ronda poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lokaalset rasvapõletust ei ole olemas. Ehk siis kõhulihaste treenimine üksinda ei kaota rasva sinu kõhupiirkonnast. Rasvast vabanemiseks pead sööma natukene alla oma kulutuste. Ma ei oska sulle täpseid kilokaloreid öelda, kuid peaksid olema umbes 300 kcal miinimumis. Treeningu kohapealt peaksid esialgu tegema aeroobset treeningut madalal pulsisagedusel (u 130-140 lööki sekundis) 30 minutit. Hiljem suurendad treeningu kestvust. Heaks valikuks on rattaga sõit, jooksulint, ellips, stepper ja sõudeaparaat.

Parim valik sulle oleks siit lehelt poest tellida treening-ja toitumiskava.

http://shop.fitness.ee/index.php?cPath=37&...b175767746ea5e8

Kui raha on takistuseks, siis võid ka tellida ainult toitumiskava ning võtta treeningkava siit:

http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii...mp;bot=bot.lime

Kolmas variant on lugeda artikleid siit lehelt ning kasutada otsingut.

Edu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kahjuks pole mul võimalik ei treeningkava ega ka toitumiskava tellida.

Aeroobset treeningut? Okei, aga kuidas? Oleks tore, kui see oleks midagi kodust, sest väljas on kole ilm ja mul pole võimalik kusagil ligidal trennis käia - elan lihtsalt sellises tobedas kohas.

Ja lisan siia enda toitumise, igaks juhuks. Ehk parandate seda ja aitate mul jõuda õige toitumiseni, et saaksin rasvast vabaks? :)

Hommikul peale trenni : keedetud muna/omlett, vesi/piim, väike jogurt

Lõunapaiku : hommikuhelbed piimaga, õun/pirn

Õhtul enne trenni : tee, kerge puder/soojad saiad, banaan

Kindlasti vahepeal näksin ka midagi, nt kohukesi, mõni puuvili, jogurt või midagi sellist kerget.

Ma tean, et seda on kindlasti vähe ja valesti, aga ma kirjutasin selle üles, sest tahaksin hakata homsest õigesti toituma. Siiamaani olen söönud nii, kuidas juhtub. Hommikuti tavaliselt mitte, lõunaajal koolis vähe ja õhtul ka ainult natukene ja see on ka magus üldiselt.

Palun aidake mul vabaneda kõhurasvast ja saada suveks vormi. :D

Muudetud kasutaja Ronda poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

"If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude"

Ei ole sellist asja nagu halb koht või halb ilm - kõik on tehtav.

Oleneb ainult, kui väga Sa tulemust tahad - ise olen terve talv jooksmas käinud 4-5x nädalas.

Ja see ei ole ka sugugi ainus variant, hüppenööriga võid ka toas kohapealt tatsata, kui see parema variandina tundub.

Ehk suhtumine on siiski võtmesõnaks siin - kui tõesti tahad seda ja võtad eesmärki tõsiselt, siis kasutad kenasti oma näppe ja foorumi/muid neti otsinguid.

Tee "kodutöö" ära, vii sisse vastavad kohandused vastavalt oma võimalustele ja stick to it - voila !

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Venitusharjutusi saad-võta ülevalt loetelust tööriistad --->venitustepank---> ja siis klikka hiirega sellele piirkonnale mida sa tahad venitada, siis annab sulle mõned venitusharjutused. Praegu ongi varsti märtsi lõpp ja harjuta ennast varakult mõttega, et ei märtsi, eg aaprillilõpuks sa selles pekist lahti ei saa, selle piirkonna rasv on visa kaduma :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Muideks, ma olen nii kaua otsinud igasuguseid teemasid, kuidas sellest rasvast lahti saada, aga kusagilt pole leidnud midagi asjalikku.

Ja ma saan aru, et käidakse iga ilmaga väljas, aga ma lihtsalt ei saa ega taha minna vastiku plögaga välja, nii et peale viit minutit jooksmist olen üleni s*tane, pigem jooksen toas, ühe koha peal vms. Ning kui tõesti muudmoodi ei saa kõhust lahti, siis vist peab ikka minema jah.

Aga ma siis tsekkan sinna venitustepanka. Aitäh.

Ja kas siis pole tõesti muid võimalusi, kuidas kõhurasvast lahti saada, peale selle, et pean minema välja ringi müttama? Mingeid koduseid viise ju peab olema.

Ning hüppenööriga hüppamisest olen ma niipalju kuulnud, et see teeb rohkem jalalihaseid, kui kõhtu. Ma küll ei tea, kas see tõsi on, aga mulle on nii räägitud.

Ootan siis veel igasugust abi. :)

Muudetud kasutaja Ronda poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Igasugune aeroobne trenn sobib. Jooksmine neist kõige populaarsem. Ja hüppenööriga hüppamise kohta, ega rasvapõletamiseks ei pea te lihaseid treenima.

Võta keha rasvmassi kui nö. kütusepaaki. Kui sa saad söödud toidust rohkem energiat kui sa päevajooksul ära raiskad, talletatakse see sinna "paaki". Nii, ja et rasvmassi tekkimist vältida, pead saama toidust saama enamvähem samapalju energiat kui ära kulutad.

Teile soovitaks just eelkõige vähendada toidust saadud energia kogust ja tõsta aeroobset koormust. Aeroobne koormus nõuab energiat. Kui sööte vähem kui ära kulutate, hakkabki keha "paagist" lisavarusid ammendama. Ja voila - rasvmassi kadumine. Muidugi ei tohi ennast näljutada, dieedi pidamine pole näljutamine !

Ei tohi ka unustada, et see kõik võtab aega. Üleöö ei juhtu midagi. Aga kui suudate kenasti kinni pidada "uuest" režiimist, on suveks parem vorm kindlalt käes.

Toitumise kohapealt soovitaks just lugeda kõige rohkem F. Antsoni artikleid ja postitusi siinsamas foorumis.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Okei, eks ma siis üritan end jooksma vedada. :D

Ja, ma tean, et rasva põletamiseks pole vaja lihaseid, aga kas siis hüppenööriga hüppamine aitab rasva põletada? :)

Üritan siis hakata rohkem energiat kulutama ja normaalselt sööma. Ja ma tean, et üleöö ei juhtu kahjuks midagi ja ma olen valmis kasvõi suveni, iga päev trenni tegema ja jookmas käia jms, et saada enda kõht ilusaks. ;)

Enda näljutamise ja dieediga ma ei tegele, söön omast arust niigi vähe ja normaalselt. Ma loodan vähemalt.

Aga siiski, kui kellelgi on veel mõnda abipakkuvat infot, andke teada. :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ega liiga vähe söömine ka hea pole. Keha arvab, et näljaperiood käes ja talletab just rohkem tulevaste mustade päevade jaoks.

Muidugi on kasu hüppenööriga hüppamisest. Iga energiat kulutav tegevus tuleb kasuks, ja hüppenööriga hüppamine on suhteliselt koormav tegevus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Okei. No, minu söömine näiteks täna on olnud selline:

Peale ärkamist: Õun, pirn, mõned metspähklid

Lõuna: Keedetud muna, vesi, riis, kanakoib.

Õhtul kavatsen siis süüa midagi kergemat, enne kuute ikka. Ma arvan, et keedan endale veel muna, teen teed ning võibolla ka munaputru. Et kas on midagi, mida soovitaksite veel iga päev süüa?

Ja tahtsin küsida ka selle Fat Burneri kohta, et lugesin, et osad joovad seda enne trenni ja trenni ajal, et kas sellest on mingit kasu ka? Või on need rasva põletavad joogid üks rämps? Kuna meil siin poes müüakse ainult Fat Burnerit, siis sellepärast küsingi ainult selle kohta. :)

Nüüd lähen teen ühe jooksutiiru poodi, väike trenn ju ikkagist. Ning poest ei osta rämpsu, vastupidi, just tahtsingi minna tooma Fat Burnerit ning õhtuks veel mune. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk...amp;textID=4631

Fatburnerist ei olevat kasu. Pekk kaob kõige viimasena sealt, kuhu ta kõige esimesena tekkis. Ehk siis tõenäoliselt kõhu pealt. Märtsi/aprilli lõpuks ära loodagi kõhu pealt pekki maha saada, see on märksa pikaajalisem protsess. Harjutuste tegemine kõhule ei aita, rasva põletamiseks on vaja aeroobset teha. Näiteks hüppenööriga hüpata tõesti. Süüa tuleb tihedamini, hommikul võiks korralikult süüa, hakka kalamaksaõli kasutama.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Teile soovitaks just eelkõige vähendada toidust saadud energia kogust ja tõsta aeroobset koormust.

Kas sa tahad tüdrukut ära tappa? Too ei söögi ju õieti midagi. Praegu on su organismis küll kriisiperiood ja hoitakse kõigest kinni, kust vähegi saab. Ja pärast kella kuute ei tohiks süüa siis, kui lähed ~9 magama.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kas sa tahad tüdrukut ära tappa? Too ei söögi ju õieti midagi. Praegu on su organismis küll kriisiperiood ja hoitakse kõigest kinni, kust vähegi saab. Ja pärast kella kuute ei tohiks süüa siis, kui lähed ~9 magama.

Kindlasti mitte, ma ei olnud tema toitumist teadlik. Alguse poole olevas postituses oli toitumist vähe rammusamalt kirjeldatud.

Muudetud kasutaja Sõlm poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma tean, et mu toitumine on vale, aga kuna ma pole varem erilist tähelepanu sellel pööranud, siis ma ei oska ka kuidagi.. õieti toituda. Sellepärast ma teie, ku targmate ja kogenenumate, abi soovingi. :)

Üheksa paiku ma küll magama ei lähe, pigem ikka 11-12 ajal, mõnikord hiljemgi.

Jõudsin ennist tagasi poetiirult - jooksin sinna ja üritasin ka raske poekotiga tagasi joosta, või kõndisin kiirkõndi - ja palju parem tunne on kuidagi, higiseks võttis ka ja võhm oli väljas.

Ma mõtlesin, et kui kool algab, siis teeksin endale sellise päevakava:

Kell 6 ärkan, siis riidesse, jooksen väljas koeraga ühe tiiru, tuppa tagasi, kõhulihasteharjutused, venitus, pesema, hommikusöök - keedumuna, jogurt, võibolla ka hommikuhelbed, oleneb kuidas aega on, kaheksaks kooli, kell üks on koolis lõunasöök, kolmeks koju, üks jooksutiir koeraga, tuppa, söön mõne puuvilja võibolla ka hommikuhelbed piimaga - oleneb näljatundest, õpin, istun veidi arvutis, vabatantsimine, hularõngaga keerutamine, hüppenööriga hüppamine, natuke näksimist - puuvili, võileib, kohuke vms, õhtul sõpradega välja, üheksa/kaheksa aeg tuppa, üks jooksutiir koeraga, tuppa, kõhulihasteharjutused, venitus, vabaaeg, 10-12 paiku magama.

Kas selline oleks sobiv päevakava, mida võiks kuni kooli lõpuni täitma hakata ( arvatavasti nädalavahetustel päris täpselt nii ei saaks ) ? :D

Muudetud kasutaja Ronda poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui sa joosta ei jõua/viitsi, siis alustuseks on ka kiirkõnd hea. Proovi toituda umbes iga 4-5 h tagant ja proovi viimane toidukord jätta kuskil 3-4 h enne magama minekut. Kui aeroobset hommikul kohe peale ärkamist teed, näiteks otsustad kiirkõnni/jooksu kasuks(rasv pidavat intensiivsemalt põlema hakkame alates 30 minutist), siis tee seda tühjakõhuga. Ning fat burnerist niipalju, ise olen siiani pea iga trenn joonud ja ütlen ausalt ma ei näe, et see tulemusi annax, pigem annab tulemusi korras toitumine ja ma ise ka aegajalt mõtlen, et mix ma siis ikkagist ostan seda fut burnerit, raiskan raha-aga näe tule võta kinni, ikka ostan edasi :) Ning ürita igal toidukorral valku tarbida, ära piirdu vaid süsiveskiutega e puuviljad pudru jne ja nagu eelpool kõneleja ütles õlid-kalamaxaõli enne toidukorda näitex.

Muudetud kasutaja Nana poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hehe, ma üritan ikka joosta. Ja tühjakõhuga ikka. 3-4 tundi enne magamaminekut? Okei, jätan meelde! Ja rasvapõletus algab alles 30 minutist trennist? Kui nii, siis peab hakkama rohkem tiire jooksma, õnneks pole see raske, saab kõigi kolme koeraga väljas ära käidud hommikul ja õhtul, lõunaajal peab hakkama ühte koera väsitama. :D

Räägitakse jah, et valku, aga mis toiduained sisaldavad valku? Ma nii loll, pole kursis selliste asjadega. ;)

Aga aitäh ja ma siis lasen endale kalamaksaõli võimidagi tuua ja üritan seda ka sisse sundida. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mitte rasv ei hakka aletes 30st min põlema, vaid alates 30st minutist hakkab ta intensiivsemalt põlema :) ja valku e proteiine saab lihad, linnuliha, sealiha, loomaliha, metsloomaliha, kalad, kohupiimad (lahjad ja maitsestamata), kodujuust, lahjad juustud minimaalsete süsivesikutega (nt mozarellad), muna.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Okei, ma siis üritan selliseid asju rohkem süüa. Aitäh, et ütlesid.

Aga, et 30 minutist hakkab intensiivsemalt põlema, ehk rasv hakkab kiiremini kaduma? Ma teen ühe näite:

On kaks tüdrukut, mõlemad samavanad, pikad. Tüdrukutel on ees pekikõht ja soovivad sellest nädala lõpuks vabaneda ( okei, tegelt nii kiirelt ei saa, aga oletame, et saab ). Nad hakkavad jooksmas käima. Mõlemad jooksevad hommikuti ja õhtuti sama ringi, üks jookseb 30 min, ning teine jookseb 40 min. Kumb siis paremat tulemust näeb? Kindlasti see, kes jookseb 40 minutit, sest tema rasv põleb rohkem, kui esimese oma ja tema tulemus jõuab kiiremini kätte. Või saan ma millestki valesti aru? Loll nagu ma olen, ei mõista eriti selliseid asju. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Okei, ma siis üritan selliseid asju rohkem süüa. Aitäh, et ütlesid.

Aga, et 30 minutist hakkab intensiivsemalt põlema, ehk rasv hakkab kiiremini kaduma? Ma teen ühe näite:

On kaks tüdrukut, mõlemad samavanad, pikad. Tüdrukutel on ees pekikõht ja soovivad sellest nädala lõpuks vabaneda ( okei, tegelt nii kiirelt ei saa, aga oletame, et saab ). Nad hakkavad jooksmas käima. Mõlemad jooksevad hommikuti ja õhtuti sama ringi, üks jookseb 30 min, ning teine jookseb 40 min. Kumb siis paremat tulemust näeb? Kindlasti see, kes jookseb 40 minutit, sest tema rasv põleb rohkem, kui esimese oma ja tema tulemus jõuab kiiremini kätte. Või saan ma millestki valesti aru? Loll nagu ma olen, ei mõista eriti selliseid asju. :)

Rasvapõletuseks on kõige õigem pulss 130-140.Targem oleks selle pulsi järgi joosta,mitte minutite,muidugi mida kauem seda parem.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Natuke kurb vaadata vastuseid selles teemas.

Igatahes - lisaks sellele, et ainult küsida, proovi hakata ka ise palju infot hankima. Vaata millised on siin treeningkavad, millised toitumisnõuanded. Hetkel sööd liiga vähe ning sealjuures siiski protsentuaalselt liiga palju süsivesikuid.

See 30-minuti rasvapõletuse jutt pole tegelikult nii oluline - rasvapõletuse koha pealt kindlasti rohkem loeb treeningu üldmaht.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui lähed hommikujooksule, pea meeles kolme asja:

- JOO VETT. Nii väldid kortisooli põhjustatavat kataboolset seisundit.

- ÄRA TEE INTENSIIVSEMALT KUI 70% MAKSIMAALSEST, ehk väldi tugevat hingeldamist; nii suudab organism põletada rasvu ega ole nii sõltuvuses suhkrutest.

- ÄRA VENITA TRENNI LIIGA PIKAKS, jälgi enesetunnet ning ära lase veresuhkrul liiga madalale langeda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×