Jump to content
Sign in to follow this  
sass01

Kõhulihased

Recommended Posts

Jutt käib siis keretõstete kohta, et kas teha neid seeriatekaupa niipalju kuni korralik pinge tuleb kõhtu?

Sest üsna tyytu on teha 3x60 vms.

Raskused ei ole vajalikud aga lihtsalt tee intensiivsemalt , aeglasemalt ja vähem korduseid näiteks 3x25-30 .

Edited by Void

Jutt käib siis keretõstete kohta, et kas teha neid seeriatekaupa niipalju kuni korralik pinge tuleb kõhtu?

Sest üsna tyytu on teha 3x60 vms.

Olen üsna kindel, et sa ei tee neid kõhulihaseid päris õigesti.

Keretõsteid ei ole vaja teha ei kõhulihaste jõu, massi ega reljeefi jaoks:)

Keretõstetel töötab rohkem puusapainutajalihas ehk psoas.

Alguses hakkas puus päris korralikulkt pistma kyll, aga pikapeale kadus ära,

enda arust teen õieti vb liiga kiiresti.

Kindlasti sa teed seda õigesti, lihtsalt see harjutus ei ole optimaalne kõhulihaste jaoks.Proovi selliseid harjutusi nagu crunches, jalgade tõsted kas lamades või spetsiaalse pingi peal, plank ning 'puuraiuja'.Need neli töötavad läbi kõik olulisemad keha keskkosa lihased.

Kindlasti sa teed seda õigesti, lihtsalt see harjutus ei ole optimaalne kõhulihaste jaoks.Proovi selliseid harjutusi nagu crunches, jalgade tõsted kas lamades või spetsiaalse pingi peal, plank ning 'puuraiuja'.Need neli töötavad läbi kõik olulisemad keha keskkosa lihased.

Mis asi see puuraiuja ja plank on?

Ma arvatavasti tean neid harjutusi mõne teise nime all :)

Ma pole ennem kuulnud selliseid nimesid nime :)

kõhulihastele piisab 3-5 seeriat x 8-12 kordust täiesti (2-3 x nädalas). tuleb harjutust lihtsalt õigesti teha .

Edited by Madis232

Keretõsteid ei ole vaja teha ei kõhulihaste jõu, massi ega reljeefi jaoks:)

ehk seletaksid lahti oma mõtte

Ilmselt mõtleb Ta seda, et keretõsted pole just kõige parem harjutus kõhulihaste treenimiseks.

Arvan,et jutt käib maas keretõstete tegemisest,kuid keretõsteid saab ju teha väga erinevat moodi.Minu arust väga effektiivne ülemiste kõhulihaste jaoks.

Kõhu sirglihas on siiski üks lihas. Keretõstete tegemisel otseselt kõhu sirglihas tööd ei tee, vaid on staatiliselt pinges. Peamise kere liigutamise teevad ära puusa painutajad. Kõhu sirglihase nö. ülesanne on rinnakorvi ja vaagna lähendamine. Sellep. soovitatksegi enamasti crunches tüüpi harjutusi.

Parandage kui eksin.

Kõhu sirglihas on siiski üks lihas. Keretõstete tegemisel otseselt kõhu sirglihas tööd ei tee, vaid on staatiliselt pinges. Peamise kere liigutamise teevad ära puusa painutajad. Kõhu sirglihase nö. ülesanne on rinnakorvi ja vaagna lähendamine. Sellep. soovitatksegi enamasti crunches tüüpi harjutusi.

Parandage kui eksin.

Kõik saavad aru,et ülemised kõhulihased ehk siis 4 pack kui ma ütleksin kõhu sirglihase ülemine osa võiks see arusaamatuks jääda paljudele,et mis sirglihas jne..Minu arust on ju läbi aegade treenitud keretõstetega kõhulihaseid ja sirglihas teeb väga palju tööd selles.

Mul oli ka vahepeal jube tüütu teha 3*60 ja raskuse kaenla taha võtmisel hakkasid käed liialt ära väsima, rinnale oli ka ebamugav raskust asetada. Surfasin kõikvõimsas Internetis ja nüüd teen nii, et reied kerega 90kraadise nurga alla, sääred maaga paralleelselt ja tõstan ülakeha niimoodi, et ülaselg ja õlad kordagi vastu maad ei lähe. Sellega ei kao kõhulihastest pinge ja juba 30 korduse järel on kõhulihased väsinud.

Mul oli ka vahepeal jube tüütu teha 3*60 ja raskuse kaenla taha võtmisel hakkasid käed liialt ära väsima, rinnale oli ka ebamugav raskust asetada. Surfasin kõikvõimsas Internetis ja nüüd teen nii, et reied kerega 90kraadise nurga alla, sääred maaga paralleelselt ja tõstan ülakeha niimoodi, et ülaselg ja õlad kordagi vastu maad ei lähe. Sellega ei kao kõhulihastest pinge ja juba 30 korduse järel on kõhulihased väsinud.

Kui suur sul see raskus oli siis, et hoida ei jõua???

Kui mina jõudisin teha 3x60 siis piisas mulle 5kg ja mu tehnika oli vale. Õige tehnikaga polnud mul raskusi vajagi, et 15 kordust seerias 10 seeriaga lihas ära väsitada.

Üritasin kogu pingutuse suunata kõhilihastesse ja sooritasin liigutusi aeglaselt!

Niimoodi on hea teha jah.

Võtab normaalselt alakõhu läbi ja natuke ka ülemisi kõhulihaseid.

Aga sihukesse asendisse on raske kohta leida vahest.