sass01 6 Report post Posted March 2, 2009 Jutt käib siis keretõstete kohta, et kas teha neid seeriatekaupa niipalju kuni korralik pinge tuleb kõhtu?Sest üsna tyytu on teha 3x60 vms. Share this post Link to post Share on other sites
Kaku 0 Report post Posted March 2, 2009 Võid iga kordust mitu korda aeglasemalt teha, või raskus nt rinnale või kaela taha võtta. Share this post Link to post Share on other sites
Void 0 Report post Posted March 2, 2009 (edited) Raskused ei ole vajalikud aga lihtsalt tee intensiivsemalt , aeglasemalt ja vähem korduseid näiteks 3x25-30 . Edited March 2, 2009 by Void Share this post Link to post Share on other sites
Jarmo Oberst 7 Report post Posted March 3, 2009 Jutt käib siis keretõstete kohta, et kas teha neid seeriatekaupa niipalju kuni korralik pinge tuleb kõhtu?Sest üsna tyytu on teha 3x60 vms.Olen üsna kindel, et sa ei tee neid kõhulihaseid päris õigesti. Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted March 3, 2009 Keretõsteid ei ole vaja teha ei kõhulihaste jõu, massi ega reljeefi jaoks:) Share this post Link to post Share on other sites
maximus89 0 Report post Posted March 3, 2009 Keretõstetel töötab rohkem puusapainutajalihas ehk psoas. Share this post Link to post Share on other sites
sass01 6 Report post Posted March 3, 2009 Alguses hakkas puus päris korralikulkt pistma kyll, aga pikapeale kadus ära,enda arust teen õieti vb liiga kiiresti. Share this post Link to post Share on other sites
maximus89 0 Report post Posted March 4, 2009 Alguses hakkas puus päris korralikulkt pistma kyll, aga pikapeale kadus ära,enda arust teen õieti vb liiga kiiresti.Kindlasti sa teed seda õigesti, lihtsalt see harjutus ei ole optimaalne kõhulihaste jaoks.Proovi selliseid harjutusi nagu crunches, jalgade tõsted kas lamades või spetsiaalse pingi peal, plank ning 'puuraiuja'.Need neli töötavad läbi kõik olulisemad keha keskkosa lihased. Share this post Link to post Share on other sites
L6viLeo 0 Report post Posted May 20, 2009 Kindlasti sa teed seda õigesti, lihtsalt see harjutus ei ole optimaalne kõhulihaste jaoks.Proovi selliseid harjutusi nagu crunches, jalgade tõsted kas lamades või spetsiaalse pingi peal, plank ning 'puuraiuja'.Need neli töötavad läbi kõik olulisemad keha keskkosa lihased.Mis asi see puuraiuja ja plank on?Ma arvatavasti tean neid harjutusi mõne teise nime all Ma pole ennem kuulnud selliseid nimesid nime Share this post Link to post Share on other sites
Madis232 0 Report post Posted May 20, 2009 (edited) kõhulihastele piisab 3-5 seeriat x 8-12 kordust täiesti (2-3 x nädalas). tuleb harjutust lihtsalt õigesti teha . Edited May 20, 2009 by Madis232 Share this post Link to post Share on other sites
Bulletproof 2 Report post Posted May 20, 2009 Keretõsteid ei ole vaja teha ei kõhulihaste jõu, massi ega reljeefi jaoks:)ehk seletaksid lahti oma mõtte Share this post Link to post Share on other sites
Cobrita 0 Report post Posted May 20, 2009 Keretõsteid ei ole vaja teha ei kõhulihaste jõu, massi ega reljeefi jaoks:)Ma ka ei saa aru,mis jama sa ajad??? Share this post Link to post Share on other sites
Sõlm 0 Report post Posted May 20, 2009 Ilmselt mõtleb Ta seda, et keretõsted pole just kõige parem harjutus kõhulihaste treenimiseks. Share this post Link to post Share on other sites
Cobrita 0 Report post Posted May 20, 2009 Ilmselt mõtleb Ta seda, et keretõsted pole just kõige parem harjutus kõhulihaste treenimiseks.Arvan,et jutt käib maas keretõstete tegemisest,kuid keretõsteid saab ju teha väga erinevat moodi.Minu arust väga effektiivne ülemiste kõhulihaste jaoks. Share this post Link to post Share on other sites
Sõlm 0 Report post Posted May 20, 2009 Kõhu sirglihas on siiski üks lihas. Keretõstete tegemisel otseselt kõhu sirglihas tööd ei tee, vaid on staatiliselt pinges. Peamise kere liigutamise teevad ära puusa painutajad. Kõhu sirglihase nö. ülesanne on rinnakorvi ja vaagna lähendamine. Sellep. soovitatksegi enamasti crunches tüüpi harjutusi.Parandage kui eksin. Share this post Link to post Share on other sites
Cobrita 0 Report post Posted May 20, 2009 Kõhu sirglihas on siiski üks lihas. Keretõstete tegemisel otseselt kõhu sirglihas tööd ei tee, vaid on staatiliselt pinges. Peamise kere liigutamise teevad ära puusa painutajad. Kõhu sirglihase nö. ülesanne on rinnakorvi ja vaagna lähendamine. Sellep. soovitatksegi enamasti crunches tüüpi harjutusi.Parandage kui eksin.Kõik saavad aru,et ülemised kõhulihased ehk siis 4 pack kui ma ütleksin kõhu sirglihase ülemine osa võiks see arusaamatuks jääda paljudele,et mis sirglihas jne..Minu arust on ju läbi aegade treenitud keretõstetega kõhulihaseid ja sirglihas teeb väga palju tööd selles. Share this post Link to post Share on other sites
vaher 0 Report post Posted May 20, 2009 Mul oli ka vahepeal jube tüütu teha 3*60 ja raskuse kaenla taha võtmisel hakkasid käed liialt ära väsima, rinnale oli ka ebamugav raskust asetada. Surfasin kõikvõimsas Internetis ja nüüd teen nii, et reied kerega 90kraadise nurga alla, sääred maaga paralleelselt ja tõstan ülakeha niimoodi, et ülaselg ja õlad kordagi vastu maad ei lähe. Sellega ei kao kõhulihastest pinge ja juba 30 korduse järel on kõhulihased väsinud. Share this post Link to post Share on other sites
L6viLeo 0 Report post Posted May 20, 2009 Mul oli ka vahepeal jube tüütu teha 3*60 ja raskuse kaenla taha võtmisel hakkasid käed liialt ära väsima, rinnale oli ka ebamugav raskust asetada. Surfasin kõikvõimsas Internetis ja nüüd teen nii, et reied kerega 90kraadise nurga alla, sääred maaga paralleelselt ja tõstan ülakeha niimoodi, et ülaselg ja õlad kordagi vastu maad ei lähe. Sellega ei kao kõhulihastest pinge ja juba 30 korduse järel on kõhulihased väsinud.Kui suur sul see raskus oli siis, et hoida ei jõua???Kui mina jõudisin teha 3x60 siis piisas mulle 5kg ja mu tehnika oli vale. Õige tehnikaga polnud mul raskusi vajagi, et 15 kordust seerias 10 seeriaga lihas ära väsitada. Üritasin kogu pingutuse suunata kõhilihastesse ja sooritasin liigutusi aeglaselt! Share this post Link to post Share on other sites
L6viLeo 0 Report post Posted May 20, 2009 Küsiksin ikkagi, kas keegi teab mis harjutused need puuraiuja ja plank on? Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted May 20, 2009 (edited) Küsiksin ikkagi, kas keegi teab mis harjutused need puuraiuja ja plank on?http://sportsmedicine.about.com/od/abdomin...h1/qt/plank.htm Edited May 20, 2009 by ROtter Share this post Link to post Share on other sites
Nesatur 10 Report post Posted May 20, 2009 Mul oli ka vahepeal jube tüütu teha 3*60 ja raskuse kaenla taha võtmisel hakkasid käed liialt ära väsima, rinnale oli ka ebamugav raskust asetada. Surfasin kõikvõimsas Internetis ja nüüd teen nii, et reied kerega 90kraadise nurga alla, sääred maaga paralleelselt ja tõstan ülakeha niimoodi, et ülaselg ja õlad kordagi vastu maad ei lähe. Sellega ei kao kõhulihastest pinge ja juba 30 korduse järel on kõhulihased väsinud.Niimoodi on hea teha jah.Võtab normaalselt alakõhu läbi ja natuke ka ülemisi kõhulihaseid.Aga sihukesse asendisse on raske kohta leida vahest. Share this post Link to post Share on other sites
L6viLeo 0 Report post Posted May 21, 2009 Tänud Rotterile ja Monkeymonile Share this post Link to post Share on other sites