Jump to content
temaise

raskuste lisamine bodypumpis, trenni sagedus

Recommended Posts

Ehk keegi oskab nõu anda, millal tuleks-peaks bodypumpis raskusi lisama. Trennis koormust tunnen, parajalt väsinud olen ka treeningu lõpus, no st et ei haiguta seal. Aga mingit lihasvalu praeguste raskustega küll ei taju ja järgmine päev on ka täiesti normaalne, mine või uuesti trenni. Kas peaks nii jätkama näiteks mõne kuu jooksul või peaks järgmised raskused võtma?

Teiseks, mida arvate 1x nädalas bodypumis käimisest. Selle lisandub siis vähemalt 2-3 korda nädalas veel aeroobika või kõndimine üle 1,5h või jooksmine vmt. Või peaks lihastreeningut tegema sagedamini?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Praeguse treeningmahu piisavus sõltub ju sellest, mis su eesmärk on :rolleyes:

Lihas peaks ikka harjutuse lõpuks väsinud olema. niisama vehkimisest väga kasu küll ei tõuse. Nagu sulle ka kindlasti treener soovitab - pane maksimaalne raskus, millega veel harjutust korrektselt ja lõpuni teha jõuad ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Saad alati treeneriga nõu pidada. Loogiline ju et ei valuta, sest kasutatakse väiksemaid raskusi millega tehakse kümneid kordusi. Kui sa paneksid suurema raskuse siis sa ei jõuaks ju sammu pidada teistega, väsid kiiresti ära. Usun et paar korda nädalas ei tee paha, kui aga teed teisi trenne kah, siis ehk 1x on piisav.

Muudetud kasutaja Xero poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sõltub eesmärgist. Kuid võib esitada vähemalt kaks väidet antud info põhjal: 1. su raskused on kindlasti liiga väikesed. 2. kui mõtled bodypumpis mingil moel suurendada lihasmassi, kasvõi vähesel määral, siis oled vales kohas.

Käin ise bodypumpis kaks kord nädalas, lisaks teised trennid 2x nädalas. Kuna bodypumpi eesmärgiks ei saa korduste suure arvu tõttu võtta lihasmassi suurendamist, siis võib see olla kas a) jõuvastupidavuse suurendamine B) energia kulutamine. Esimesel juhul peaksid valima sellised raskused, millega suudad harjutuse vaevu korrektselt lõpetada ja tunned iga harjutuse lõppedes vastavates lihastes tuntavat kuni teravat valu. Teisel juhul peaksid valima raskused esmalt pulsi järgi, hiljem kogemuse järgi.

Kui valid eesmärgi a), siis võiksid valida lisaks jõusaali, kus teed kogu kava läbi 2-3x raskustega, korduste arvud ca 15-30x. Kui valid eesmärgi B), siis on siin lugu veidi keerulisem, sest aeroobse ja anaeroobse töö piiri on väga keeruline hoida. Eriti alguses. Nimelt on Eestis tehtud uuringud näidanud, et isegi aeroobikaks nimetatavatel treeningutel muutub tegelikult aeroobne töö juba esimeses pooles anaeroobseks, kuna inimesed pingutavad end valehäbi pärast üle. Samas, kui püüda alati piinlikult püsida aeroobse töö hetke piirides, siis need piirid ei laienegi ja kalorite tarbimine jääbki keskpärasele tasemele. Ehk, mõni bodypumpi treening võiks teadvalt olla anaeroobses pulsivahemikus. Kui seda õigesti teha, siis laienevad peagi pulsisageduse piirid ning peagi, ca 4-6 kuu pärast oled jõudnud treeninguga uuele tasemele, kus keha töötab suure osa kõrgemas, kuid endiselt aeroobses vahemikus ja märkad, et hoolimata suurematest raskustest on trenniriided läbimärjad - seega oled kulutanud keharasva, mille põletamisel eraldub suurel hulgal soojust, mitte lihaste ja vere energiavarusid.

Muudetud kasutaja JungaTroll poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×