Jump to content
Capricorn

Sangpommi rebimine/tõukamine

Recommended Posts

Huvi pärast uuriks kui palju keegi sangpommi on rebinud/tõuganud. Samas on oodatud ka nõuanded pommi rebimise/tõukamise tehnika arendamisel ning huvitav oleks ka kuulata kuidas mõne tõsisemalt sangpommisporti harrastav tegelase treening välja näeb, kas ja milliseid (ning kui tihti) harjutusi veel peale sangpommi teha jne.

Võtsin väikeseks eesmärgiks järgmise aasta kevadel 24 kg pommi kahe käe peale kokku vähemalt 100x rebida (max. 5 min jooksul). Väga ebareaalne just ei tundu, aga kes teab. :D

Kindlasti on vastupidavust vaja üsna kõvasti, kui ühe käega maksimumi ära panen, siis teisega on juba ikka väga raske teha, selg ja jalad näitavad väsimuse märke ning ajab kõvasti hingeldama. 24 kg pommi rebisin kuu aega tagasi 5 minuti jooksul parema käega 52x ja peale seda vasakuga 34x. Ei teagi kumma käega parem alustada on, kas nõrgema või tugevamaga. Korra proovisin ka nii, et tegin vasakuga 40x ja arvasin, et paremaga ehk 45x ikka ära teen, aga ei, jube väsimus tuli peale ja lõpetasin hoopis vähemate kordustega kui vasakuga. :P

Kuidas rebimisel pomm targem on alla lasta, kas lasta õla juurde ja sealt alla või kohe ühe hooga peaaegu sirge käega alla?

32 kg pommi pole päris maksimaalse tulemuse peale rebinud, korra 20x tegin parema käega, aga see ei olnud päris viimase piirini minek.

Olen ka Eesti meistrivõistluste tulemusi vaadanud, seal 24 kg pommi on rebitud kummagi käega üle 100x (kokku üle 200), oleksin esialgu rahul kui ise kahe käegagi kokku 100 saaksin. ;)

Muudetud kasutaja Capricorn poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hakkasin ise ka mõni aeg tagasi sangpommi trenni tegema ja plaanis ka mingi aeg võistlema minna. Endal olemas kahjuks ainult üks 24kg pomm ja saan sellega ainult rebimist harjutada. Tõukamist harjutan nii, et teen õla päeval jõusaalis kangiga svungi...teen 55kg kangiga ja esimeses seerias proovin peaaegu max korduseni...peale seda teen veel lisaks kaks seeriat. Rebimises on jah kõige olulisem vastupidavus...jõudu on aga võtab jubedalt võhmale...üks sangpommivana soovitaski parema tulemuse saavutamiseks regulaarselt jooksmas käia. Tehnikast niipalju, et olen vaadanud youtubest võistluste videosid ja seal lasevad sirge käega pommi alla ja pomm käib üles alla pigem nagu pendel. Minuarust ei tohi nii rebida et lased õla juurde ja siis alles alla, peab olema ühtlane liikumine.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teha rebimist ja tõukamist jagada harjutused päevadele ära. 100 saad kätte nii, kui liigud samm sammu haaval spets trennile. Treenid lihaseid mis mängivad olulist rolli ja arendad nende vastupidavust jne. Fitness-i saidil oli isegi treeningkava olemas, pommimeestele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen paar korda sangpommis võistelnud,viimati 2003a ja siis oli tulemus selline,kahte 32kg pommi tõukasin 21korda ja rebisin 32kg pommi vasakuga 31 ja paremaga 30korda,enda kaal oli 75kg.Pommi trenni ma ei teinud,tegin selle tulemuse tavalise jõutreeningu pealt ja ei sobi see pomm mulle,plahvatus jõudu on aga vastupidavus nadi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tegelesin 5 aastat tagasi sangpommiga.Parim, mis võistlustel saavutasin oli rebimises parema käega midagi üle 75x ja vasakuga 80x ja tõukasin midagi üle 40x.Täpselt ei mäleta, sellest palju aega juba möödas.Kaalusin siis 69-70kg.Kõvemad vennad minu kaalus rebisid isegi üle 100x kummagi käega ja tõukasid õle 50x.

trenni tegin peaaegu iga päev, kõigepealt tõukasin kahe pommiga kaks seeriat väsimiseni ja siis rebisin kaks seeriat kummalegi käele samuti väsimiseni.Kui tundsin, et olen väsind jätsin päeva vahele.Et selliste tulemusteni jõuda mis võistlustel saavutasin tegelesin sellega 2,5 aastat.Lõpetasin kuna sain soome ehitusfirmasse tööle ja polnud enam aega tegeleda :lol:

Ja mina soovitan alati alustada nõrgema käega, tugeva käega palju lihtsam pärast rebida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen ise suur sangpommi fänn ning pean tõdema,et võhmale on see väga ränk.soovitatav käia jooksmas ning mitte suitsetada.(ise ei tee kahjuks

/õnneks mitte kumbagi)2 kahte 24 kilost sanga olen surunud korra kümme korda järjest.32te olen surunud ühe käega 3 toore jõuga(päris max arvatavasti 4 korda)tõuganud aga 15 korda.16nega ei viitsi tõukamist teha läheb liiga kaua aega.24 kilost olen surunud 17 korda,tõuganud 25 korda.40 kilost

sanga tõuganud 2 korda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×