Jump to content
Arnold

Siin saad teada miks läks nii nagu läks

Recommended Posts

Vaadake ja võrrelge:

Vasakul MM 11. KOHT (Ott)

Keskel MM 2. koht

Paremal MM 3. koht

Ott, kui meie riigi esindaja, oleks võibolla ehk võrdlusteta tagumistesse ridadesse jäänudki, kui kohtunik Tokko poleks häält tõstnud, et nõuab ka Oti eraldi võrdlemist.

Võimalik,et sellega sooviti lihtsalt näidata neile väikestele koht kätte, kes julgesid ka häält tõsta ja hakata äkki õiglast asja ajama...

Eks pildilt ole ka näha, mis vormis oli meie mees. On see väärt KÕIGEST 11. kohta?

Oota, mis MM-st jutt käib? Need olid Euroopa Meistrivõistlused ju..

Ott tundub, jah, suht võrreldav nendega siin. Muidugi selleks, et võrrelda, ühest ainsast poosist ja ühest pildist ei piisa.

Aga noh...nüüd vähemalt ei saa seda juttu rääkida, nagu pärast Venemaal toimuvaid võistlusi räägitakse kogu aeg, et vene kohtunikud on kõik Eesti vastu ja Venemaal ei saa meie mehed kunagi kohti, kuna neid seal ei sallita jne. Nüüd oli võistlus Hispaanias, aga tulemus ikka sama. Ma ei usu, et terve maailm Eesti vastu on. Peab vist põhjusi väljaspool poliitikat otsima ikkagi.

Tipi ja Täpi jutu kohta... Kusjuures, olgem ausad, nende jutus on iva sees. Mis mõttega me saadame läbi ajaloo kõige suurema delegatsiooni, kui on ette teada, et suurem osa sellest delegatsioonist ei ole konkurentsivõimeline Euroopa tasemel? Ma saan aru, et sportlastel on vaja võistluskogemusi jne, aga minu arust ei ole mõtet saata mehi viimaseid ja eelviimaseid kohti noppima. Viib ainult üldise taseme alla.

Oota, mis MM-st jutt käib? Need olid Euroopa Meistrivõistlused ju..

Ott tundub, jah, suht võrreldav nendega siin. Muidugi selleks, et võrrelda, ühest ainsast poosist ja ühest pildist ei piisa.

Aga noh...nüüd vähemalt ei saa seda juttu rääkida, nagu pärast Venemaal toimuvaid võistlusi räägitakse kogu aeg, et vene kohtunikud on kõik Eesti vastu ja Venemaal ei saa meie mehed kunagi kohti, kuna neid seal ei sallita jne. Nüüd oli võistlus Hispaanias, aga tulemus ikka sama. Ma ei usu, et terve maailm Eesti vastu on. Peab vist põhjusi väljaspool poliitikat otsima ikkagi.

Tipi ja Täpi jutu kohta... Kusjuures, olgem ausad, nende jutus on iva sees. Mis mõttega me saadame läbi ajaloo kõige suurema delegatsiooni, kui on ette teada, et suurem osa sellest delegatsioonist ei ole konkurentsivõimeline Euroopa tasemel? Ma saan aru, et sportlastel on vaja võistluskogemusi jne, aga minu arust ei ole mõtet saata mehi viimaseid ja eelviimaseid kohti noppima. Viib ainult üldise taseme alla.

Sinu "tarkused" ajavad küll üle ääre lausa. Üks fitness.ee moderaator ei tohiks nii loll olla.

Sa jälgi parem , et keegi sinusugune siin jama postitama ei kukuks ja hoia oma nokk kinni asjade kohalt millest sa essugi ei jaga. (vabandan väljendusstiili pärast aga see vend ajab üsna igas oma postis kangesti "tarka" juttu)

No kuule. Kuidas saab keegi mingeid kohti tooma minna kui pole võitluskogemust? Et saadaks ainult kindlad kullavõtjad? No siis raha hoiaks küll kõvasti kokku, sest mitte kedagi ei saaks kunagi saata - esimesel korral pole keegi maailma parim.

Sinu "tarkused" ajavad küll üle ääre lausa. Üks fitness.ee moderaator ei tohiks nii loll olla.

Sa jälgi parem , et keegi sinusugune siin jama postitama ei kukuks ja hoia oma nokk kinni asjade kohalt millest sa essugi ei jaga. (vabandan väljendusstiili pärast aga see vend ajab üsna igas oma postis kangesti "tarka" juttu)

oplaa... vot sulle siis...

nii kurjad ei tasu ka olla..

:)

ja mis Bull on siis puhas või? või sa pead vääraks tema tegevust? :(:D

Ma olen kindel, et Bull ei hakkaks kõigi kuue finalisti kontrolli vastu protesteerima. Pealegi on tema minu jaoks proff. Profisport on ekstreemne ala ja ei taha ei mina ega ka paljud teised eesti kulturistid nende sekka minna. Minu pilgu järgi on seal ilu sama palju kui katkises traktoris. Aga vägev on neid vaadata küll. Minu jutu mõte oli aga see, et meie kulturistid on eeskujuks teiste maade sportlastele. Kui vaadata pilte siis minu pilgu järgi oli Ott täitsa võrdne vastane neile esikoha meestele. Ja Imre tegi ju super tulemuse. Pikapeale hakkavad sportlased ise mõtlema, et kas on vaja ikka meeletuid summasid igasugu jama peale raisata. Paistab, et saab ka ilma läbi ja tervis jääb ka alles. Jõudu!

Tagantjärgi on muidugi kõik ette teada. Vaevalt sa enne võistlusi arvasid, et näiteks Ott 11-ks. jääb ja olgem ausad, sügisene klassika MM polnud ka sugugi nii lootusetu (üks finaalikoht, kaks 7 kohta ja üks 9 koht, kõik mehed ikkagi esikümnes), et keegi meist praegu võistlema poleks pidanud. Ja olgem ausad, need mehed, kes EM-l klassikas 6-ndad olid ja finaali said, polnud meie meestest sugugi just peajagu üle.....!

Onu Vähk: TUBLI neljas koht, aga sõna otseses mõttes vedas selg sind JÄLLE alt. AGA NATUKE PUTRU JA SAAD KA AUHINDADELE JAOLE, seniks aga HEAD ISU!!!

Et siis tarkade klubi on kindel, et Vähil on seljaga probleeme. Ma olen viimase paari kuu jooksul võitnud väga paljusid mehi, kellel on tohutult suur ja lai selg, aga puuduvad jalad ning kõht.

Üldiselt on igal ühel nagunii oma arvamus selles pisikeses konnatiigis. :(

Ise teen puhtalt ja pooldan ka puhast sporti. Algul olid kollid lahedad, kui alustasin, aga aja möödudes ja targemaks saades, mõistsin, kui mõttetu nad ikkagi on. :(

miks sa kriitikat üldse ei talu? jutt on õige ju. tunnista et ok sul on kõht jm hea aga selg pole...teised näevad ise ei näe ja ei taha tunnistada. selle asemel peaks kriitikule aitähh ütlema ja vastama katsun vaeva näha ja veelgi paremaks muutuda ka selja osas

Kuule see kriitika on toksitud nende poolt, kes asjast midagi ei tea. Nendel kritiseerijatel oleks midagi kindlasti öelda ka siis, kui ma tuleksin maailmameistriks. Viimastel võistlustel oli mul reaalselt võimalus tulla ka euroopa teiseks, kui oleks juhtunud, et esimene ja teine mees oleksid loosiga dopingukontrolli saadetud. Kolmandale kohale kaotasin ainult vabakavaga paar punkti, sest poseerimine oli meil võrdselt nii esimeses kui ka teises voorus 19/19 ja 19/19. Üldiselt Eesti koondis teab, et peale võistluseid ma rääkisin peatreeneriga ning tunnistasin ise, et pean selga hakkama rohkem treenima, sest sellel ei ole nii suurt teravust kui teistel lihasgruppidel. Selja suurus ei oma mingisugust tähtsust, kui puuduvad kogemused, kuidas seda välja näidata. Ma olen aastate jookul neid suuri "kobrasid" küll näinud, kes tulevad lavale, ajavad oma kolmnurga laiali ja arvavad, et ongi võistlus tehtud, aga kui läheb poseerimiseks, siis vanemad tegijad kotivad neid igas poosis. Lisaks ilusale lihasele, headele proportsioonidele on vaja ka veel tohutult kogemusi ja head esinemisoskust. Kaagutajatega on nii, et kunagi kõik kiresid, et vend vähk on laval ilgelt tige ja teeb kurja nägu, siis oli paljudel häda, et vend Vähi jalad ei ole piisavalt reljeefsed, siis vinguti kõvera raami pärast. Samuti on hammaste vahel teised Eesti kulturistid. Selles suhtes, et need kritiseerijad võiksid ise alati paremini teha. Tehke rohkem trenni, aga ärge mölisege. Mina olen IFBB 2005 euroopa kolmas ja 2008 euroopa neljas, mitte teie.

Rahu.

Ise teen puhtalt ja pooldan ka puhast sporti. Algul olid kollid lahedad, kui alustasin, aga aja möödudes ja targemaks saades, mõistsin, kui mõttetu nad ikkagi on. :(

Kuldsed sõnad:-)

Hr. Ott Kiivikas võis küll seal 11. koht alla, aga eestlaste südames on ta esimene koht;)

ehee.

Marek: ära võta isiklikult. Ma kedagi solvata ei tahtnud. Aga siiski ma arvan, et liiga palju mehi välisvõistlusele saata pole mõtet. Isegi majanduslikust aspektist. Ja esialgseid kogemusi saab kodus ka saada meie EMV-del ja EKV-del.

Muidugi, ma mõistan, et enne igat võistlust liigub kõigil peas, et VOT NÜÜD läheb hästi jne. Aga no ei juhtu imesid. Võib muidugi omas mullis edasi elada ja arvata, et "ükskord me võidame nii kui nii". A no ma ei tea, millal see "ükskord" juba juhtub..

Oti kohta ma ei oska midagi öelda. Tema suhtes olid kõigil suured lootused, vorm oli hea, ja kindlasti ei oleks tohtinud ta minemata jätta. Aga suure delegatsiooniga midagi saavutada väga ei õnnestu, paistab. Tuleb kuidagi teistmoodi asjale läheneda.

Aga Marek. Ütle sina, miks läks nii, nagu läks? Siiamaani oleme peamiselt meie, asjatundmatud inimesed, sõna võtnud ja spekuleerinud, et kas tõesti on kõik teised keemikud ja meie mehed puhtad. Kas tõesti on terve Euroopa meie vastu ja meil ei olegi võimalik midagi saavutada. Kas tõesti siis oli võistlus kinni makstud. Aga tahaks nüüd teie seisukohta ja kommentaare kuulda. Mis siis juhtus?

Üks asi, mida mina mitte kuidagi uskuda ei taha, on see, et kohtunikud on lihtsalt Eesti vastu. Ma ei näe ühtegi põhjust, miks see nii olema peaks, ja ma ei usu, et tõesti hindasid kohtunikud lipu, mitte vormi järgi. Ebaõnnestumise põhjus peab kuskil mujal olema.

Ahhah, vabandan. Ma ei pannud tähele, et saa Mareki kirjutatud artikkel on. Ok, siis on seisukoht selge. Aga mulle paistab see siiski uskumatu, et kui mingi riik tõstab dopingukontrolli kohta küsimuse, siis kohe hinnatakse selle riigi mehi rangemalt. See, et tõsteti kära, on selge. Dopingkontrolli ei taha keegi. Aga et selle tõttu meestele kehvemaid kohti anti..no ma ei tea.. Uskumatu tundub.

See kõige kahtlasem ongi, et kui tugineda vandenõuteooriale, et kohtunikud tõesti otsustasid, et Eesti meestele tuleb kehvemaid kohti anda, siis oleks pidanud seda tegema tervele koondisele. Aga ei, üks mees siiski peaaegu sai hõbemedali.

Ahhah, vabandan. Ma ei pannud tähele, et saa Mareki kirjutatud artikkel on. Ok, siis on seisukoht selge. Aga mulle paistab see siiski uskumatu, et kui mingi riik tõstab dopingukontrolli kohta küsimuse, siis kohe hinnatakse selle riigi mehi rangemalt. See, et tõsteti kära, on selge. Dopingkontrolli ei taha keegi. Aga et selle tõttu meestele kehvemaid kohti anti..no ma ei tea.. Uskumatu tundub.

See võib nii olla ja ka mitte sel korral. Järgmisel suurvõistlusel aga juba mõjutab see eestlaste kohti küll, küll näete. Kuna hindamine on subjektiivne siis selline asi mõjutab juba päris kindlasti kohtunikke kes eestlastega sama meelt ei ole. Kas või siis niipalju, et kui meie mees on väärt medalit jääb tal see saamata. Kui väärib finaalikohta õnnestub ta selle "uksetaha" jätta. Ja mitte üks konn ei köhi, sest hinnata võib nii nagu tahad. See kas keegi meist kõigist eespool kemmi paneb seda näitab 100% ainult kontroll. Sellepärast peakski olema vähemalt kuus esimest alati kontrollis. Siis aga jääks praegustel medalimaadel oma metall kokku korjamata ja loomulikult võideldakse selle vastu, et selline värdirahvas oma tahtmist ei saaks. Kui aga juba selle vastu ollakse, et kontrolle tõhustada siis järgmine loogiline mõte on selline, et mehed ei ole puhtad. Mille peale mina isklikult võin kasvõi metaani süüa , et see nii on. Ja mis me räägime, näiteks venevennad räägivad lavataga ise mida ja kui palju nad midagi kasutavad. Avalik saladus nagu öeldakse.

Sügisel on MM Kaliningradis ja ma mõtlen päris tõsiselt kas sellest üldse osa võtta. Esiteks saavad lõviosa medaleid sealt kohalikud ja loomulikult pole dop. kontroll venamaal kunagi usaldusväärne, sest niipalju kui suurvõistluseid venes on korraldatud pole neil kunagi veel keegi vahele jäänud, samutu millegipärast on eesotsas tavalisest tunduvalt enam Venemaa sportlasi.

Oleks üsna naiivne uskuda, et Venemaa hakkab kodus oma sportlasi testima, et neile võistluskeeldusid jagada. Selle asemel musitatakse rahvusvahelise alaliidu isandaid ja tehakse neile kalleid kingitusi. Vastutasuks pigistavad isandad vajalikus kohas silma kinni lihtsalt, või reguleerivad vastavaid toiminguid kingituste jagajate kasuks.

Nii lihtne see amatöörkulturismi maailmameistriks saamine tegelikult ongi. Jah, seda ka IFBB süsteemis. Ei muidugi, päris andetu vend maailmameistriks ei tule kunagi aga väga kolliks saab ta küll. Kurb aga tõsi. Nii aga jääbki kõrvaltvaatajale mulje, et eestlased jooksevad peaga vastu seina ja seletatakse, et krt kasvage kah , pange kah ja ärge mulisega.

Paljud asjad siin maailmas on kätte võidetud visa võitlusega, ehk on kunagi sellest ka kasu, et me praegu nö peaga seina taome, ehk on tulevikus kunagi asjad paigas nii nagu olema peaks. NAIIVNE LOOTA ÜTLETE? Võimalik et nii see olema ei saa, kuid kui keegi selle eest ei võitle siis ei saa see kunagi, päris kindlasti nii olema.

ei saa pihta miks need kõrged kohad siis niii tähtsad on, et selle eest tehakse kalleid kingitusi või makstakse? kulturism ju sisse ei too. auhinnad pole ju pärast vastavad mis raha tagasi tooks.

ja kui dopingu vastu võtlus võidaks...poleks elusees enam doriani, colemani jne suguseid mehi?!?! :):( jube kahju ja igav siis ju, või mis. oleks siis vähemalt üks organisatsioon naturaalkulturistid kus raskelt kontrollitud ja keegi ei pane. samas võiks olla teistele kus keegi midagi kunagi ei kontrolli, igale oma võistlus ja valik

Suured maad,suured ärid,suured rahad. Paljud neist medalimeestest reklaamivad naturaalsid toidulisandeid, seda nii profikulturismis kui ka amatööride seas. Toidulisandite ostjad on aga enamasti tavaharjutajad keda suurtes riikides on üsna arvestatav armee ja ega siis need maad oma toodangut ainult kodus ei müü. Üks põhjus on selles, miks medalid tähtsad on. Teine põhjus võiks olla ka keemiaäri. Sellega tegelevatele meestele ei meeldiks samuti oma leiva jagamine, või hullemal juhul kogu leiva käest andmine. Pigem tehakse vastavatele meestele oma äri tulust mõned kingitused ja leib laualt ei kao kuhugi. Sellised on minu mõtted, ehk oletused mis ei olegi nii müstlised, et neid uskuda. Niisama ei oleks mitte midagi, kõige taga on raha. Vähem või siis rohkem, pigem siiski rohkem.

Edited by Bonsuna

ei saa pihta miks need kõrged kohad siis niii tähtsad on, et selle eest tehakse kalleid kingitusi või makstakse? kulturism ju sisse ei too. auhinnad pole ju pärast vastavad mis raha tagasi tooks.

ja kui dopingu vastu võtlus võidaks...poleks elusees enam doriani, colemani jne suguseid mehi?!?! :):( jube kahju ja igav siis ju, või mis. oleks siis vähemalt üks organisatsioon naturaalkulturistid kus raskelt kontrollitud ja keegi ei pane. samas võiks olla teistele kus keegi midagi kunagi ei kontrolli, igale oma võistlus ja valik

Miks võit tähtis on? :D See on sport. Milline sportlane ei tahaks olla ilusaim, tugevaim, parim jne? Ja Yatesi ja Ronnie suguseid mehi oleks ikka, sest keegi ei sõdigi selle vastu, et profi-kulturismi puhastada.

Aga praegusel juhul ei ole jah eriti enam vahet - oled sa amatöör või proff. Eraldab see kellel võimalik rohkem kraami sisse ajada ja süstida see natuke suurem. Ilmselt on ka nii, et klassikalise kulturismi tulemisega hinnatakse veelgi rohkem kulturismis massi ja friigilisust. See kes nati õhem, selle nimi juba kustutakse eos protokollidest ja sätitakse tahapoole.

Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Varsti ka väike reisivideo üleval, kus avaldavad meie sportlased mõtteid enne ja pärast võistlusi - nii et püsige lainel;)

Võit võiduks, aga trenni tegemis isu kaob, kui mingit tulemust pole näha.

Minu silmis oli / on Ott nendest suure, vähemalt seal pildil.

PALJU ÕNNE IMRE VÄHILE!! :(

"5 kulda 2 hõbedat, nats jäi puudu"

"..sulle noh 12 aastane pruudikene"

:(:):D

väga lõbus seltskond, väga super, käiks juba üksnes seltskonna pärast võistlustel ;D

Nojah, see on üldtuntud fakt, et Venemaal on dopingkontroll selline, nagu on, ja iga teine vend süstib. Seal ainult nimetatakse seda veidi teistmoodi. Kui meie ütleme "doping", siis nemad ütlevad "farma" e. "farmaatsia". Vaevalt, et ka teistes riikides olukord oluliselt parem on. Selle pärast räägitaksegi, et Eestis on väga karm dopingkontroll. Just selle pärast ma nii pessimistlik olengi. Teadagi, et puhtad mehed keemikute vastu tavaliselt ei saa.

Samas, veel üks põhjus, miks rohkem dopingkontrolle teha ei taheta, on see, et need on väga kallid. Keegi ei taha seda finanseerida, keegi ei taha kaotada raha. Ilmselt ka auhinnad läheksid väiksemaks, kui dopingkontrolle rohkem oleks. Alati ei pruugi kõik must-valge olla, et kui tõsteti kära, siis järelikult on kõik keemikud ja kardavad medaleid kaotada. Kuigi väga võimalik, et nii see on.