sigaloom 0 Report post Posted May 12, 2008 Mis on naise BAV (baasainavahetus) valem, kui arvesse tuleks võtta vanus, pikkus ja kehakaal?Tarvis on just seda valemit, mitte kalkulaatorit.Tänan. Share this post Link to post Share on other sites
bohemianrhapsody 9 Report post Posted May 12, 2008 Kui keegi vahepeal ei vasta, siis ma õhtul hiljem kodus vaatan järgi, neid valemeid oli mitu. Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted May 12, 2008 Mis on naise BAV (baasainavahetus) valem, kui arvesse tuleks võtta vanus, pikkus ja kehakaal?Tarvis on just seda valemit, mitte kalkulaatorit.Tänan.Oma energiavajaduse saad välja arvestada,kui korrutad põhiainevahetuse (PAV) kulu kehalise aktiivsuse koefitsendiga ja liidad toidu spetsiifilis-dünaamilise toime (SDT) ehk söömisjärgse energiavahetuse kulu.PAV-i arvutamine naistel:655+(9,5xW)+(1,8xH)-(4,7xA);meestel:66+(13,7xW)+(5xH)-(6,8xA),kus W on kehamass (kg),H pikkus (cm) ja A vanus aastates.Päevane energiavajadus arvutatakse: PAVxkehalise aktiivsuse koefitsent:1,2-1,3 väga kerge (lamav);1,4-1,6 kerge (istuv);1,7-1,8 keskmine (vähene liikuvus);1,9-2,0 kõrge (kerge füüsiline töö);2,1-2,2 väga kõrge (raske füüsiline töö).SDT arvutatakse:tavatoidu korral 0,05xPAV;valgurikka toidu korral 0,10xPAV. Share this post Link to post Share on other sites
sigaloom 0 Report post Posted May 12, 2008 Suured tänud, ROtter! Share this post Link to post Share on other sites
Sir 0 Report post Posted May 12, 2008 Kuidas oleks mõistlik hinnata kehalist aktiivsust treenival inimesel? Võtame näiteks indiviidi, kes muidu on istuva eluviisiga, aga treenib jõusaalis 3x nädalas 1 tund korraga. Milline oleks siis sellise indiviidi kehaline aktiivsus?peace Share this post Link to post Share on other sites
Fdvk 82 Report post Posted May 12, 2008 ma sain vastuseks 1661 ?? mida hekki Share this post Link to post Share on other sites
bohemianrhapsody 9 Report post Posted May 12, 2008 ma sain vastuseks 1661 ?? mida hekkiMis seal nii müstilist on? Mis su pikkus ja kaal on? Share this post Link to post Share on other sites