Jump to content
Amarillo

Kurgumandlid

Recommended Posts

Endal sünnist saati tohutult ülisuured nad,isegi spetsialistide juures käinud ja ka nemad kohe ahhetanud ja ohhetanud,et nii suured...

aastas üle 3 x olen angiinis ja neid mäda tükke jms tuleb ja tekib ka ...

6 aastaselt peale sporti teinud...

Kuid kogu selle 12 aasta jooksul sport on mul arvatavasti südamele ka hakanud tänu mandlitele,ise olen mitu x käinud selle kurgu arsti juures...

algus meremeeste haiglas aastaid tagasi võeti proove ja asju ei tahetud ära võtta...

teist korda käisin siis öeldi,pole ka vaja,ehk lähevad ise üle jne jne jama...

kolmas kord sattusin õige arsti tädi juurde ja ütles,et kui patsient tahab ära lõigata ,siis seda ka tehakse ja imestas miks mul esimesel korral ei lõigatud...

nii siis homme ongi mul kell 9 ida keskhaiglas vestlusele jälle minek ja lõikuse aeg kirja pannakse..kuid,kui see aeg on mingi aasta -kaks siis lasen kindlasti kiiremas korras oma raha eest maha lõigata erahaiglas,kui tõesti on 2000-4000 mitte 12 000 :huh:

Iga kord kui söön, hakkab kurk valutama. Kas tõesti peaks igal söögikorral valuvaigistit andma. Kas see valuvaigisti organismile kuidagi kahjulik ei ole?

Niisiis,olid seekord mõistlikud arstid ja sain opi ajaks 7:45 18ndal augustil ja täpselt kooli alguseks ja trenniks taastun ära...

Mul tekib mandlite kadumisega ka üks küsimus,kas peale mandlite lõikust trenni tehes on kergem ka treenida ja jõudu jms tuleb ka juurde rohkem kui varem? ;)

Niisiis,olid seekord mõistlikud arstid ja sain opi ajaks 7:45 18ndal augustil ja täpselt kooli alguseks ja trenniks taastun ära...

Mul tekib mandlite kadumisega ka üks küsimus,kas peale mandlite lõikust trenni tehes on kergem ka treenida ja jõudu jms tuleb ka juurde rohkem kui varem? ;)

Alguses küll mitte, sa ju puhta jäätise ja pudru peal pikalt. Ma ise olin trennist eemal kuskil 1,5 nädalat ja siis läksin kossu trenni. Arst muidugi lubas, ütles et ma kiiresti taastunud. Mina ei tähendanud küll et jõudu oleks juurde tulnud, pigem oli kadunud.

Njaa, peale oppi võtad väga kiiresti kaalust alla ja vaatad kuidas pikk töö raisku läheb. Ülekaalulistele on mandli opp muidugi positiivne. Järgmine nädal saan saali ja energiline tunne on küll. Jõudu on kindlasti ära kadunud sest mandlite pärast pole 3 küüd saali saanud, loodan kiirele jõu taastumisele. Kossu olen juba mänginud.

Edited by Aken

Njaa, peale oppi võtad väga kiiresti kaalust alla ja vaatad kuidas pikk töö raisku läheb. Ülekaalulistele on mandli opp muidugi positiivne. Järgmine nädal saan saali ja energiline tunne on küll. Jõudu on kindlasti ära kadunud sest mandlite pärast pole 3 kood saali saanud, loodan kiirele jõu taastumisele. Kossu olen juba mänginud.

Mina sain kiiresti ree peael. Probleemi küll ei olnud ja kaalu langus ei olnud suur. Alguses oli kui seal haiglas passisin.

Pärast oppi teeks ikka 2 kuud pausi intensiivsetest treeningutest.

Samas vastupidavus alade esindajad, nt jalgratturid on reeglina juba teisel nädalal sadulas, kuigi organismi immuunsüsteem on siis veel nõrk ja ülekoormusvõimalus suht suur.

individuaalne, mul püsis 14-16 päeva, seni kuni katud on on VEREJOOKSU oht, esimesed 5-6 päeva võtsin solphadeiini, järgmised päevad olid poogen. kui liiga vara oleks oleks sul juba verejooks.

12ndal päeval juba tegin sporti, ja 14ndal väike kogus alksi, mul vist vedas et kiirelt paranes ja verejooksu ei tekkind.

Mul tuli alks 9ndal päeual. Vererada oli j2rgi ka.

Mina jõin õlut juba 14-nendal päeval ja ei olnud küll midagi, minul kurk tundub paranenud. Homme Jaanipäeval, mil opist on 18 päeva, saab palju õlle joodud. Keelanud mul arst küll pole. Kolmapäeval saali :) Imelik on see, et paremal pool on veidi seda valget kattu veel näha.

Edited by Aken

No nii,täna on kolmas päev ...

Esmp oli opp...Verejooksu polnud,teisip lasti juba välja,täna kolmas päev ja kõige valusam päev,võtan iga 4 h tagant 2 valuvaigistit...Neelata väga valus ...süüa ei suuda...Päevas max 3 tassi jäätist,see kõik... ;)

Peaks mainima ka,et vahepeal olin 38 h söömatta...

Ning opereerides,need tangid vms,mis suud lahti hoiavad,mandlid olid nii suured,et maksimumi keerati need välja ja mõlemad suunurgad on katkised st rebenenud...

Edited by rms

Mul paranes 2,5 nädalaga. Esimene nädal kõige hullem- põhimõtteliselt iga 4 tunni järelt valuvaigisti, öösel ei võtnud, kuna ei tahtnud ennast päris ära ka mürgitada nendega, siis olingi kella neljast hommikul üleval kui eelmise rohu toime üle läks, sellist põrguvalu pole vist elusees tundnud. Hommikul jälle valuvaigisti, et süüa saaks ja siis magasin poole päevani. Kaks nädalat sõin ainult vedelat ja jahedat, jõhker väsimus ja võhm väljas koguaeg, vähemalt sain süümepiinadeta lebotada terve see aeg <_<. Trenni läksin 3 nädalat peale oppi, enesetunne oli väga hea ja jõud tuli väga kiiresti tagasi. Nüüd, kaks aastat hiljem tunnen, et elukvaliteet kõvasti parem, pole pidevat väsimust, võhma on kõvasti rohkem ja ei pea enam oma alaliselt mädanevate ja sügelevate mandlite pärast piinlema. Oleks kauem viivitanud, siis ilmselt oleks tervisega juba tõsisemad jamad.

Täna 4nda päeva lõpp ja valu läheb aina hullemaks :P<_<

Olukord täpselt nagu üleeemisel postitajalgi ...tablette võtan 4 h tagant,vahel isegi öösiti,kuna ärkad öösel üles tänu päeval magatud tundidele ja põrguvalu peal ... :D

Peale jäätise pole midagi saanud veel muud süüa...

Täna tegin edusamme ja jõin esimese tassi joogi jogurtit :D

Kuid vahel keset päeva on kõht ikka suht krampis näljast...Aga enda ila neelamisest on juba põrguvalu rääkimatta toitumisest...Jäätis on ainuke mida hetkel süüa ,kuna see külm ja võtab neelates suurema osa isegi valust ära :P:D

Jõudu Sulle paranemisel, varsti juba kindlasti palju parem! (kas lahustuvaid valuvaigisteid oled proovinud? Taletti päris valus kindlasti neelata praegu). Kui valu lõpuks üle läheb, siis alles tunned, et kogu see kannatus oli seda väärt <_<

ütleme nii, et 2 nädalat on valus ja siis läheb läheb iga päevaga märgatavalt paremaks! Vähemalt mul oli nii... Aga muidugi kõige hullemad on esimesed 5 päeva vast ikka.

Kuidas teil nii kaua ja tugevalt valutab ? Ma sõin 5ndal päeval juba tahket toitu <_< Valuvaigisteid ei võtnud ka kordagi

Edited by Samakamees

Kui mina oleksin pidanud ilma valuvaigistiteta olema terve selle aja, siis ilmselt oleksin ma lolliks läinud ja kusagilt alla hüpanud <_< Ja tahke toit oleks ilmselt nii alguses haavad lahti tõmmanud...

Ei soovita ka oma neere rikkuda suurte valuvaigistite kogustega. Mina võtsim max 1-2 tabletti päevas, polnud midagi nii kannatamatut. Neljandal päeval sõin vaikselt pizzat. Kõige valusam oli kuskil 5 või 6 päev, kuid ka siis sain 1-2 solpadeiniga hakkama. Opist on nüüd 2 kuud möödas ja kaotatud kilod ja jõud on tagasi.

Mul oli mai keskel . Ei olnud niipiinarikas see nagu siin mõnel . Valuvaigisteid võtsin väga vähe ja pärast esimest päeva oli jäätisest kopp ees <_< .Tahket toitu sai mingi 5-6 päeva hiljem vaikselt sööma hakata .

Vere oksendamist ega midagi sellist polnud ,ainuke asi mis jube oli , oli mingi hirm peale oppi narkoosist ärgates :D

ei usu mina, et nii kergelt sul ka läks <_<

läks läks :D Ainult ma ei saa aru miks arstid jogurti palatisse toovad :D Seda ei saa ju kuidagi juua , nii paks. Ma kaanisin piima ja sõin pasteeti esimesed päevad :D 3ndal päeval närisin ühe vorstisaia ära , oiii kui hea see maitses .

jäätist siiani ise koguaeg...

4ndal päeval sai üks tass joogijogurtit ka

täna 5es päev ja ühe sefiiri suudsin ka ära süüa <_<

Täna 7nda päeva õhtu,2 x verejooks olnud...hommikul sülitasin 200 ml tassitäis paksu verd ja õhtu,nüüd tunni aja eest oli ka,kraanikauss oli jubedalt paksu täis .. :D

Ja pole ikka veel jäätistest kaugemale eriti jõudnud,kui külmkappi jäätise järgi lähen,siis näen seal igast huvitavaid asju ja selline tahtmine tuleb peale :D

Enamustel lugedes oli 4-6 ndal päeva verejooks ära,mul 7ndal päeval ka veel ja haavakattusi on endiselt veel kõvasti alles <_<