ristokru 0 Report post Posted March 14, 2008 Kas sheiki oleks hea juua trenni ajal? Trenni pikkus 25-45min.Või ikka peale trenni?Kui midagi loeb siis olen ektomorfi poole rohkem. Share this post Link to post Share on other sites
Amarillo 1 Report post Posted March 14, 2008 Kas sheiki oleks hea juua trenni ajal? Trenni pikkus 25-45min.Või ikka peale trenni?Kui midagi loeb siis olen ektomorfi poole rohkem.peale 1.40 tunnist trenni võid sheigi peale mõelda, kuid nagu näed pole vaja! Share this post Link to post Share on other sites
citizen 0 Report post Posted March 14, 2008 Ei hakka uut teemat tegema, küsin siin ühe küsimuse. Kui jõusaali trenn läbi ja kava näeb ette aeroobset 30 min peale trenni, siis millal ma sheiki joon kas peale jõusaali või peale aeroobset? Share this post Link to post Share on other sites
Agnes1h 0 Report post Posted March 14, 2008 Ei hakka uut teemat tegema, küsin siin ühe küsimuse. Kui jõusaali trenn läbi ja kava näeb ette aeroobset 30 min peale trenni, siis millal ma sheiki joon kas peale jõusaali või peale aeroobset?Pigem on parem peale jõusaali minu teada. Olen sellist nõuannet niipidi ühelt treenerilt kuulnud. Share this post Link to post Share on other sites
atix 0 Report post Posted March 14, 2008 Oleneb, mis sa sinna sheigi sisse paned. Kui ainult valku siis võib peale jõutrenni. Kui paned süsivesikuid ka, siis need tõstavad insuliini taset veres ja see tekitab väsimust. Nii ei jõua pärast aeroobset teha. Ise teen trenni alguses 40 min aeroobset, siis joon poole sheigist, mis on üsna suur (valk, glükoos, malto), siis teen jõutrenni, ja siis ülejäänud jook. Mulle sobib väga hästi selline jaotus. Share this post Link to post Share on other sites
ristokru 0 Report post Posted March 15, 2008 Kas sheiki oleks hea juua trenni ajal? Trenni pikkus 25-45min.Või ikka peale trenni?Kui midagi loeb siis olen ektomorfi poole rohkem.Ootan ikka vastust Share this post Link to post Share on other sites
Kristjan-Johannes Konsap 566 Report post Posted March 15, 2008 Ootan ikka vastust Kui nii lühike trenn on, siis pole küll vaja karta, et peale poolt tundi liigutamist jääb keha tõsisesse nälga ja lihased hakkavad lagunema. Kui tegu on mitmeid tunde kestva treeninguga, siis võib treeni ajal bcaa-d manustada, et lihaste kataboolsust ära hoida. Nii olen ma aru saanud. Share this post Link to post Share on other sites
Blackdom 0 Report post Posted March 15, 2008 Kas sheiki oleks hea juua trenni ajal? Trenni pikkus 25-45min.Või ikka peale trenni?Kui midagi loeb siis olen ektomorfi poole rohkem.Dr John Berardi v2idab, et v6id vabalt ka trenni ajal sheiki "imeda", kus on lisaks valgule ka sysikad, aminohapped ja kreatiin. Kui oled ektomorf, siis tagasihoidlikkus toitainete tarbimisel kuidagi kasuks kyll ei tule.Mis trenn sul 25 min kestab? Soojendus ju v2hmalt 5 min juba. Share this post Link to post Share on other sites
SHOXi 0 Report post Posted March 15, 2008 ärge mõelge üle inimesed Share this post Link to post Share on other sites
Blackdom 0 Report post Posted March 15, 2008 ärge mõelge üle inimesed ? Share this post Link to post Share on other sites
ristokru 0 Report post Posted March 15, 2008 Dr John Berardi v2idab, et v6id vabalt ka trenni ajal sheiki "imeda", kus on lisaks valgule ka sysikad, aminohapped ja kreatiin. Kui oled ektomorf, siis tagasihoidlikkus toitainete tarbimisel kuidagi kasuks kyll ei tule.Mis trenn sul 25 min kestab? Soojendus ju v2hmalt 5 min juba.Käe päev kestab 25 min. umbes! Suuremad lihasgruppid u. 45min. Nii lihtsalt parem ektomorfile! Rasked baas harjutused ja natuke veel lisa harjutusi ja kõik.Igapäev üks lihasgrupp. Ma arvan ka et ektomorf võib ka juba trenni lõppu poole vaikselt sheiki juua. Share this post Link to post Share on other sites
SHOXi 0 Report post Posted March 15, 2008 ?pole vaja üle mõelda selle sheigiga, kas võtta 10 minutit peale trenni või 20 või kohe või natuke trenni ajal jnejne Share this post Link to post Share on other sites
Blackdom 0 Report post Posted March 15, 2008 pole vaja üle mõelda selle sheigiga, kas võtta 10 minutit peale trenni või 20 või kohe või natuke trenni ajal jnejneNo yldine rusikareegel on ju ikka see, et mida kiiremini p2rast trenni taastusjooki jood, seda parem. See pole ju eriti keeruline m6te, et ylem6tlemiseks nimetada, lihtsalt jood ja valmis Share this post Link to post Share on other sites
Kuup 0 Report post Posted March 15, 2008 Ei soovita trenni ajal midagi muud peale vett, kuna asi hakkab seedima ja lihas võib verenälga sattuda. Share this post Link to post Share on other sites
maximus89 0 Report post Posted March 16, 2008 sheiki ta sul küll ei seedi, süsivesikud imenduvad amülaasi toimel juba kohe suus olles ja vadakuvalk on üks kõige kiirema imendumisega valke Share this post Link to post Share on other sites
rainisk 0 Report post Posted March 16, 2008 (edited) sheiki ta sul küll ei seedi, süsivesikud imenduvad amülaasi toimel juba kohe suus olles ja vadakuvalk on üks kõige kiirema imendumisega valke Seda ma küll ei olnud kuulnud, et süsivesikud juba suus imenduvad. Ma tean, et sv lagundamine algab suus amülaasi nimelise ensüümi toimel, aga imendub ikka maos. Igastahes polüsahhariidide ahelate lagundamiseks ja imendumiseks läheb rohkem aega. Ja sõltub ju sellest, millega ta sheiki teeb, kui teha piimaga, läheb seedimiseks kindlasti kauem ! Edited March 16, 2008 by rainisk Share this post Link to post Share on other sites
oss 0 Report post Posted March 16, 2008 (edited) Seda ma küll ei olnud kuulnud, et süsivesikud juba suus imenduvad. Ma tean, et sv lagundamine algab suus amülaasi nimelise ensüümi toimel, aga imendub ikka maos. Igastahes polüsahhariidide ahelate lagundamiseks ja imendumiseks läheb rohkem aega. Ja sõltub ju sellest, millega ta sheiki teeb, kui teha piimaga, läheb seedimiseks kindlasti kauem !Süsivesikud imenduvad ikka peensooles. Edited March 16, 2008 by oss Share this post Link to post Share on other sites
rainisk 0 Report post Posted March 16, 2008 Süsivesikud imenduvad ikka peensooles.Tähendab jah, loomulikult peensooles imendub, maos lõpetatakse seedimine. Vahepeal kammib mul vist . Share this post Link to post Share on other sites
Paul.K. 3 Report post Posted March 7, 2009 Kui ma nüüd õieti aru saan,siis ma arvan ,et see oleneb mida sa jood.Mõned pulbrid ongi mõeldud trenni ajal tarbimiseks,mõned jällegi enne/pärast trenni. Share this post Link to post Share on other sites