Jump to content
Sign in to follow this  
zon

harjutus sejlale

Recommended Posts

Meeldib hirmsasti see harjutus seljalihasele http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...k/selg/021.html, ei jäta seda üheltki sejlatreeningu päevalt välja, kuid kuidas oleks selle ideaalne sooritus, nii et oleks olemas lihase tunnetus vms. kas käsik peab liikuma rohkem küljelt üles või rohkem seespoolt nõ kõhualt. Teadjamad mehed kindlasti oskavad aidata... ;)

Edited by zon

Kui sa kasutad normaalset raskust, siis ma ei kujuta ette, et seda saaks kuidagi kõhu alt üles tõsta. Iseenesest venitus oleks suurem kui hantel oleks kõhu all, küll aga pead sa niikuinii käe ju külje peale viima. Hantel on keha kõrval, nagu selle pildi pealgi. Ehk siis kui sa hantli kuidagi kõhu alla tõmbad, järelikult kasutad liiga väikest raskust.

Olen ka selle harjutuse peale mõelnud vahel, et ei tea kuidas parem teha oleks. Saab ju teha nii, et keha (seda poolt, kumma käega teed) eriti ei kalluta/tõsta liikumisega kaasa, samas tundub et parem on ikka kui liigub, ehk siis alla lastes lasta ka selle poole õlg allapoole ja nö. venitada selga ning üles tõstes tõsta ka õlga. Kui hantlit tõmmata küljele rohkem eest poolt (rinna poolt, nii et põrandaga paralleelse keha puhul liigub hantel praktiliselt vertikaalselt üles), siis nagu saaks biitseps liiga palju koormust ja selg vähem, parem tõmmata pgem kõhu poole küljele (nii ka pildil tehakse).

(muuseas selle harjutuse puhul kasutatav raskus on mul vist kõigist harjutustest protsentuaalselt kõige rohkem tõusnud, alustasin aasta alguses 20 kg hantliga, praegu teen 32,5-ga 2x10-12 ja suhteliselt aeglaselt)

Edited by Capricorn

Mina teen seda harjutust hoopis teistmoodi - hantel ei liigu mitte vertikaalselt, vaid pigem diagonaalselt. Alustan positsioonist, kus käsi on ette sirutatud (nii palju, kui võimalik kasutatava raskusega) ja tõmban tahapoole. Teha tuleb seda võimalikult aeglaselt. Minu arust saab palju parema tunnetuse.

Raskem variant sellest oleks teha kangiga, seistes ja ettekallutatult.Proovi, võtab selja ikka tõsiselt läbi.

Raskem variant sellest oleks teha kangiga, seistes ja ettekallutatult.Proovi, võtab selja ikka tõsiselt läbi.

Jah, aga alaselg saab väga suure koormuse (et jõuaks sellist ettekallutatud asendit üldse hoida korralike raskuste korral) ja minu arust see natuke segab ülaselja õiget tunnetamist.

Jah, aga alaselg saab väga suure koormuse (et jõuaks sellist ettekallutatud asendit üldse hoida korralike raskuste korral) ja minu arust see natuke segab ülaselja õiget tunnetamist.

Nojaa, see on see igavene vaidlus, kummad on paremad, isoleerivad või baasharjutused.Ma leian, et baasharjutustega saadav suurem koormus (tööse rakendub rohkem lihaskiude) ja suurem kasvuhormooni tootmine kaaluvad üles selle, et ei saa keskenduda ühele lihasele.