Jump to content
ants16

Algaja kava.

Recommended Posts

Olen nüüdseks jõusaalis käinud kokku 7 kuud.

Esimesed 3 kuud lahmisin 1x nädalas jõusaalis täiesti suvalt jne. Siis järgmised 3 kuud jõudsin ka jõusaali nii kuis jumala juhatas, vahest 3x nädalast vahest 0x nädalas jne.

Nüüd olen käinud 2 kuud järjest nii, et 3x nädalas ja lihas on suht arenema hakanud. Olen 2-3kg juurde võtnud selle ajaga ning tahaks jätkata.

Küsimus siis selleks, et kui kaua peaksin tegema algajate kava (kava,mis leiab fitnessi lehelt) ja siis edasi liikuma edasijõudnute kavale?

Samuti kas oleks mõtekas ka proteiini jooki tarvitama hakata? tellisin endale ka toitumiskava.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma arvan, et võiks juba 2-ks jaotatud kava juurde minna. Ise jagasin nii: ühel päeval ülakeha ja teisel alakeha. Alakeha alla kuulus siis kõik allapoole rinda: kõht, alaselg, reied (esi- ja tagaosa), sääred. Ülakeha: rind, ülaselg, triitseps, biitseps. Päris hea oli. Praegugi vahel kasutan 2-ks jaotatud kava (vahel 3-ks, nii kuidas aega on), kuid natuke teistmoodi. Peale trenni proteiin+süsivesikud võid ka võtta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ahjaa, õlg ka ülakeha päeval. Kui tundub et liiga paljuks läheb (algul polnud nagu hullu, aga veidi hiljem tundsin, et ülakeha päev on liiga raske), siis võiks nii teha nagu momendil teen kaheks jaotatud kava:

1. päev: rind, triitseps, õlg (ka tagaosa), reie esiosa, säär.

2. päev: selg (nii üla- kui alaselg), trapets, kõht, jala tagaosa, biitseps.

Kui rohkem aega on (alati ei saa 3 päeva nädalas trennis käia) ja kolmeks jagan, siis jalad (ka säär) ja alaselg on eraldi päeval, teised jäävad samaks.

Eks võimalusi on muidugi ka teisi, aga lükked ühel päeval ja tõmbed teisel meeldivad mulle kõige rohkem.

Muudetud kasutaja Capricorn poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

:rolleyes: Ma vaatan, et enamus õpetusi on suht noortele... nii 15 kanti. Kasvavale orgnismile.. ma suht kasvanud juba enam-vähem.

Mul 22 tiksub kohe-varsti ja pole trenni tegemisega üldse tegelenud. Tahaks aga käima hakata. Suht imelik oleks aga minna lihtsalt niisama üht ja teist asja proovima.

Eesmärk oleks vormi saada ülakehast jalgadeni välja, mingid lihased võiks ka tekkida :D Mingeid hulle muskleid ei taha.. lihtsalt vormi. Paks ei ole (nähtavalt), kuid päris kindlasti ei ole kõik nii, nagu olla võiks.

Koolis mõned aastad tagasi ei jõudnud kätekõverdusigi teha B) Kätel pole jõudu eriti üldse.

Et siis millega peaks täitsa alguses tegelema.. ja kui palju?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×