Jump to content
Sign in to follow this  
asdfghjkl

kõhulahtisus

Recommended Posts

Kas kõhulahtisuse korral ei omastata toidust kõiki toitained? Et valgud jm asjad jäävad organismil saamata?

Mul on hull kõhu- ja peavalu olnud eilsest. Ja tundub, et see mida välja situn, see pole päris lõplikult lagundatud sitt. Egaisu ka eriti pole süia ja üldse halb enesetunne on. Aga jah hakkasin mõtlema, et kas võiks arvata siis, et organism on nälgas sellsitel viiruse-hoogudel või kuidas neid nimetatagi, et ei saada toidust kõiki toitaineid kätte?

Kas kõhulahtisuse korral ei omastata toidust kõiki toitained? Et valgud jm asjad jäävad organismil saamata?

Mul on hull kõhu- ja peavalu olnud eilsest. Ja tundub, et see mida välja situn, see pole päris lõplikult lagundatud sitt. Egaisu ka eriti pole süia ja üldse halb enesetunne on. Aga jah hakkasin mõtlema, et kas võiks arvata siis, et organism on nälgas sellsitel viiruse-hoogudel või kuidas neid nimetatagi, et ei saada toidust kõiki toitaineid kätte?

sama küsimus ,mul on ka mitu päeva juba kõhulahtisus ja pea selline uimane vahest

Kas tuleks süia siis midagi, mis kiiresti kergesti seeduks ( kiired süsivesikud jne )?

Ja kas oleks soovitav süia miskit mis seedimisele kaasa aitaks, ala laktobillus-piimatotteid, keefiri?

Mida süia üldse, kui seedimine kehv?

Seni kuni kõhulahtisus kestab ära piimatooteid söö! Väldi rasvast, kiudaineterohket ja valgurikast. Ehk siis jäävad pmst süsivesikud - kuivikud ja muu selline. Joo palju vett/teed.

Kuidas seda kõhulahtisust üldse seletada?

Et kas magu ei saa enam oma tööks vajalikke aineid, et lagundada korralikult toitu?

Või on sooltes bakterid kuidagi teistmoodi?

Et kuidas seda füsioloogiliselt seletada?

___

Ok, leidsin omale vastuse:

http://esmaabi.kolhoos.ee/stories/storyReader$60

"Kõhulahtisus on enamasti kerge või harvem raske soolepõletiku tunnus, vahel ka mittepõletikuline organismi talitlushäire. Kõige tavalisemad põhjused on psüühilised või nakkuslikud.

Kõhulahtisus võib olla põhjustatud üldistatult neljal peamisel põhjusel:

1. mürgiste või organismile talumatute ainete toimel,

2. nakkuse tõttu,

3. kirurgi poolt ravitava haiguse tõttu,

4. psüühilistel põhjustel, rahavasuus "närvidest".

"

Et siis probleem pole maos, vaid sooltes, need disfunktsioneerivad. Et sooles kus toit tuleks muundada sitaks, ei suudeta enam sellega hakkama saada, kuna sool (sitaks muundamis-organ) on haige.

Edited by estrose

kui mul kõht lahti on siis ma alati kasutan seda ära , et keha ei omasta asju ja söön ilgelt palju halvaad :huh: Kuigi ma tean , et see on vale <_<

Osta apteegist söetablette ja mingi piimhappebakteri tabletid vms. Need koos võtavad max. kahe päevaga põhja jälle kinni :angry:

Smecta on jah hea asi, reisile samuti hea kaasa võtta.

Aga mul selline probleem, et kõht tihtipeale lahti peale trenni, lased soole tühjaks siis OK jälle... Kas on trenn liiga raske või liigne valgutarbimine(enne ja peale trenni võtan 20-25/30-40g tavaliselt)...?

Edited by Arx07

Kui üle pika aja hakkan jälle valgupulbrit tarbima, siis ikka lööb põhja veits alt. Kunagi kui lõssipulbrit sõin, siis 4-5päeva jooksin peldikuvahet enne kui ära harjus magu :o

kui mul põhi alt ära, siis ostan tavaliselt jogurtit, millel piimhappebakterid sees. jrx mainis, et piimatooteid mitte süüa, a no ei tea, mul igatahes aitab

Soovitan omalt poolt ravimit Smekta väga(Y) lahendab kõik kõhuga seonduvad probleemid kiiresti.

Soovitan samuti smektat...mind aitas. Ja kindlasti rohkelt vedelikku tarbida...

Kas sul muidu tervis täiesti korras või on äkki mõni krooniline haigus? Kui jah, siis on teatud haiguseid, miks kõht lahti võib olla.

See on uus kõhuviirus just põen seda isegi. Esimene päev seest keeras, teisel päeval kallistasin 10+ korda peldikut ja külastasin seda lugematu arv kordi ka muude hädade tõttu. Nüüd 4-s päev ja vaikselt hakkan tundma end inimesena. Palaviku max tulemuseks jäi 38.6. Ei tohi süüa raskesti seeduvaid ained ja samuti happelisi. Näiteks shokolaad, piim, mahl. Soovitatakse süüüa leiba ja vett, banaani.

Ise olen kasutanud Lacto-7. Väiksed tabletid. Kui kõhuga mingi jama on, siis jood ühe veega alla ja teeb täitsa korda. Seal ka mingid asjad sees, mis ravivad kõhtu ja võib võta pikemat aega ka ilma, et tervisele kahjulik oleks. Ütlen seda selleks, et minu mäletamist mööda oli see Smecta pulbrina ja pidi vette lahustama ja maitses ka päris jubedalt. Pärast ühte korda rohkem seda ei puutunudki. Lacto-7et on mugav kaasas kanda ja saab kiirelt ära süüa.