Jump to content
ercman

kiirus

Recommended Posts

kui teen jõu ja massi trenni, nagu ikka tehakse (ei viitsi seletama hakata).

?iis jään aeglaseks,

a kui ma nüüd suurendan kiirusjõu osakaalu oma trennis ja näiteks kahe nädala jooksul käin jooksmas, teen kiirusjõudu ja muid nn hantliga vehkimisi mis juhtub? kui kiiresti tuleb kiirus tagasi, kas see mõjub ka massile või jõunäitajatele. hetkel on mul kerge dilemma.

Tänan asjalike vastuste eest.

NB! ärge ainult vaidlema hakake, see on nõme.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Misasi on kiirusjõud ?

Nt. sprinterid teevad kükke - see ei tee neid kindlasti aeglasemaks.

Explosive strength - sellest on netis palju juttu ja 99% on selline jutt et pole olemas.

Oled vist millestki valesti aru saanud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minuteada peaks eksisteerima kolme tyypi lihaskiude:

punased absoluutj6u

punased kiirusliku j6u

ja valged nn. vastupidavad

Kui kiiresti v6i mis, ei oska 6elda. Oleneb mis on sinu eesm4rk. Isiklikult katsun hoida asju tasakaalus, et suruda natuke ikka kangi aga samas ka mitte pikamaajooksus h4tta j44da. ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

tegelikult on vastupidi - valged lihaskiud annavad absoluutjõu ning punased vastupidavuse. Kiiruslikuks jõuks kasutatakse nii valgeid kui ka punaseid kiude - olenevalt pingutuse pikkusest ja maksimaalsusest.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Su teooria on veider, aga jõu ja massi treening küll sind aeglasemaks ei muuda .Üldiselt ma ei oska sulle nõu anda ,ma tahaks teada mis alaga tegeled... Ise mängisin kossu ning massi ja lihase kasvatamine küll aeglasemaks ega kehvemaks teind...Ja kui sa just pikka maad ei tee siis massi treening küll kahjuks ei tule.Jõudu sulle su tegemistes!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ercmanil on tegelikult õigus- loomulikult muutub lihas ainult massi tehes natuke puiseks, kaotades natuke kiirusest ja elastsusest. muide, kiirusjõudu saab arendada ka teistmoodi kui ainult hantlitega vehkides, saab kasutada üsna suuri raskusi. soovitan vene professori Verhosanski raamatut "Spetsiaalse jõuettevalmistuse meetodid." vist oli selline pealkiri. raamat on eesti keeles, suht. õhuke ja päris huvitav, mina sain nii mõndagi teada, ka uusi harjutusi leidsin.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ja madisele! muidugi on olemas nii kiirusjõud, absoluutne jõud kui ka see sinu "explosive strength" ehk plahvatuslik jõud. ma arvan, et pole väga oluline, mis värvi on vastavad lihaskiud, aga nad on olemas! ja muidugi on kõik need jõud omavahel seotud, aga mitte väga tihedalt. mõtle ise- jõutõstja, kellel on eeldatavalt suurim absoluutjõud (max tulemus näiteks kükis ), ei ole ju veel sellepärast sprinterist kiirem. või ei kasutagi sprinterid jooksmiseks üldse jõudu, ainult nn. "kiirust"? muidugi on neil kõrge liigutuste kiiruse tase, aga põhiline, mis teeb kellegist sprinteri, on just hea kiirusjõud. ja seda saab muide ka mõõta. kui me võtame jõutõstja, kelle max kükis on näiteks 300 kg ja sprinteri, kellel 140 kg, ning laseme neil teha kerge raskusega( näit.50 kg ) 10 kükki aja peale. ehkki jõutõstja ei tunnegi õieti sellist raskust oma õlul, kaotab ta üldjuhul ometi. miks siis, kui ta on siiski tugevam ja kiirusjõudu pole olemas?

ja plahvatuslik jõud- on ju üldteada fakt, et heitjatel ja klassikalise tõstmise esindajatel omab just plahvatuslik jõud suurimat osatähtsust tulemuse arengus. võib- olla tõesti netis väidetakse, et plahvatuslikku jõudu pole olemas. kui sa seda usud, pead uskuma ka seda, et maailmameister jõutõstmises oleks maailmameister ka kuulitõukes, rebimises, tõukamises ,kui tal oleks vaid enam- vähem korralik tehnika. õpid tehnika selgeks ja kohe tõukad näiteks 100 kilo rohkem sirgetele kätele. ja kuul lendab ka 8-10 meetrit kaugemale. see ei ole võimalik, usu mind! ja oled sa vaadanud, mida teevad sprinterid jõuharjutustest peale kükkide? lisaks kükist üleshüppeid, kiireid poolkükke, rebimisi, rinnalevõtmisi jne.- kõik puha kiirusjõu ja plahvatusliku jõu(start!) arendamiseks!

sorry, kui ajasin liiga tarka juttu, aga ise trenni tehes olen märganud, et tõesti on olemas erinevad jõu liigid, üks pole teisest parem.

jõudu!!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kiirusliku jõu arendamine ei mõju negatiivselt massile.

Kiiruse tagasi saamiseks on vaja vastavate liigutuste(jooskmine,löögid,jne) maksimaalse kiirusega treenimine (näiteks mõjub jõu treening hävitavalt löökide kiirusele,kuid kui paraleelselt jõu treeninguga ka treenida lööke kas vastu kotti või õhku ,ütleme 5x5 seeriatega maksimaalse kiirusega siis on tulemuseks suurema jõuga kiired löögid) Vastavalt siis ka muude harjutuste ja liikumis vormidaga.Need kes väidavad et jõu arendamine ei vähenda kiirust ilmselt pole pidevalt jõu tegemise kõrvalt tegelenud kiirus aladega.Mina olen.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

kunagi sai poksiga tegeldud ja tõsi ta on surumis harjutusi treener ei soovitanud teha pidavat käe kinni võtma ehk siis löögid lähevad aeglaseks aga selle vastu jällegi aitab kooli löökide läbi tegemine ja (ting) või kuidas sa seal nimetasid õhku peksmine kott muidugi kaaa aga pigem tingliku kaaslasega poksimine see annab jälle kiiruse tagasi muidugi jällegi see asi mõlemat hästi teha ei saa, et massi ja kiirust siis ühte natuke paremini aga küll mölemat korraga ei saa. Nüüd tuli vist väga segane ja paras mõistu jutt aga ehk ikka aitas natuke. ja sorry kirjavahemärkide vähesuse pärast jõudu kõigile tegijatele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

poks on õige vastus, aitäh asjalike vastuste eesti, ja MelDogg sa ajasid praegu kaks asja sassi, kjuteldava vastasega võitlemine on varjupoks ja tingvõitlus on reaalse vastasega poksimine ainult mingi kitsendusega nt. vasaku käega või üks ründab ja teine sooritab vastulööke jne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×