Aken 0 Report post Posted May 21, 2007 Kas oleks kasulik teha http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii...rcise&nr=14 kava järgmiselt: Esmaspäev trenn, teisipäev puhkus, kolmapäev trenn, neljapäev puhkus, reede trenn, nädalavahetus puhkus. Kas 1 kord nädalas kõik lihased läbi jääb äkki liiga väheks? Share this post Link to post Share on other sites
TANK 3 Report post Posted May 21, 2007 Üldiselt 3-ne kava üle päeva ongi see, mis kõige paremini massi kasvatab. Share this post Link to post Share on other sites
jollem 0 Report post Posted May 21, 2007 Ma teen ka 3 kava järgi trenni, treeneriga sai see paika pandud ja ma olen küll rahul. Share this post Link to post Share on other sites
starter 0 Report post Posted May 21, 2007 ma tahaks siinkohal küsida kas on parem teha trenni 4jaks jaotatud kava järgi nii et trennid on esmaspäev, teisipäev, neljapäev reede või teeb sama välja mis kolmeks jaotatud kava järgi käija? Share this post Link to post Share on other sites
salver 0 Report post Posted May 22, 2007 ma tahaks siinkohal küsida kas on parem teha trenni 4jaks jaotatud kava järgi nii et trennid on esmaspäev, teisipäev, neljapäev reede või teeb sama välja mis kolmeks jaotatud kava järgi käija?sama vahe, kas joosta korraga 10km v 5km....koormus on suurem Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 303 Report post Posted May 22, 2007 ärge aeroobse päevi unustage + puhkepäevad Share this post Link to post Share on other sites
Pätuloom 0 Report post Posted May 22, 2007 ärge aeroobse päevi unustage + puhkepäevadKuidas sel juhul oleks? Kas nii: esm trenn, teisip aeroobne, kolmap trenn, neljap puhkus, reede trenn, laupäev aeroobne, pühap puhkus. Või tehakse aeroobset lihtsalt trenni asemel (sest see ju ka rämedalt koormab). nt esm trenn, kolmap aeroobne, reede trenn, ülejäänud päevadel puhkus. Share this post Link to post Share on other sites
starter 0 Report post Posted May 22, 2007 kas on väga vale kui aeroobne teha jõusaali otsa nii 30 minutit kui eesmärk on rasvapõletus? Share this post Link to post Share on other sites
Raivo Piiber 21 Report post Posted May 22, 2007 kas on väga vale kui aeroobne teha jõusaali otsa nii 30 minutit kui eesmärk on rasvapõletus?Vastupidi - väga õige! Share this post Link to post Share on other sites
mike 0 Report post Posted May 23, 2007 Mina teen kolmeks jaotatud kava niimoodi: esmaspäev trenn, teisipäev trenn, kolmapäev aeroobne, neljapäev trenn, reede trenn, laupäev - pühapäev puhkus või midagi kerget, aga mitte kangi. Iga nädal tuleb siis ühte gruppi teha esmaspäeval ja reedel. Taastub ilusasti ära küll. Share this post Link to post Share on other sites
marko233 0 Report post Posted May 23, 2007 Vastupidi - väga õige!Aga kas rasvapõletamisele on kasulikum tehe aeroobset enne trenni või peale ? Ise alustan treeningut 20-30 minutilise aeroobsega ning siis trenn raskustega plus lõpetuseks venitused. Aga ehk oleks siis kasulikum alustada soojendusvenitusetega ning lõpetada hoopis jooksmise ja rattaga? On siin mingit erilist vahet?Tänud Share this post Link to post Share on other sites
Xero 0 Report post Posted May 23, 2007 sama vahe, kas joosta korraga 10km v 5km....koormus on suuremSamas aga, võimalikult laiali jaoatud kavaga läheb vähem aega ja koormad end vähem ju! Teistpidi mõeldes jällegi - käid rohkem kordi nädalas. Jällegi koormab organismi, niisiis, kuidas võtta. Kas teha võimalikult laiali jaoatud kavaga korraga 45 minutit- 1 tund (nagu minul) või teed 3'ks jaoatud kavaga, millega läheb 1,5 tundi+... mina arvan et tähtis on pigem lihase koormamine, kui organismi üldine koormus. Share this post Link to post Share on other sites
Kaspar90 0 Report post Posted May 23, 2007 Üks Hugo Rivera 3-päevane split:Day 1 - Chest/Back/AbsDay 2 - Thighs/Hamstrings/CalvesDay 3 - Shoulders/Biceps/Triceps Kuna suveaeg on enamjaolt käes, siis oma senise 4 päevase kava muudan üle 3 päevaseks, sest sellise kuumaga ei jõua lihtsalt nii palju rabada. Tõstan kavas kindlasti suve lähenedes aeroobse treeningu hulka. Igatahes kava tundus mulle täitsa asjalik. Share this post Link to post Share on other sites
salver 0 Report post Posted May 23, 2007 Samas aga, võimalikult laiali jaoatud kavaga läheb vähem aega ja koormad end vähem ju! Teistpidi mõeldes jällegi - käid rohkem kordi nädalas. Jällegi koormab organismi, niisiis, kuidas võtta. Kas teha võimalikult laiali jaoatud kavaga korraga 45 minutit- 1 tund (nagu minul) või teed 3'ks jaoatud kavaga, millega läheb 1,5 tundi+... mina arvan et tähtis on pigem lihase koormamine, kui organismi üldine koormus.aga seda ma ju väitsingi, et koormus on 4se splitingu puhul suurem, ehk siis koormus konkreetsele lihasele, mida ma ei täpsustanud, kuna oluline oli see, et suur vahe on sees, kas teed 4 x nädalas jõusaali või teed 3. Share this post Link to post Share on other sites
smack 2 Report post Posted May 23, 2007 Mina teen kolmeks jaotatud kava niimoodi: esmaspäev trenn, teisipäev trenn, kolmapäev aeroobne, neljapäev trenn, reede trenn, laupäev - pühapäev puhkus või midagi kerget, aga mitte kangi. Iga nädal tuleb siis ühte gruppi teha esmaspäeval ja reedel. Taastub ilusasti ära küll.Kindel, et see mida sina teed, on kolmeks jaotatud kava!? Share this post Link to post Share on other sites
painkiller 0 Report post Posted May 23, 2007 Ta mõtles et reedel teeb sama mis esmasp., vähemasti mina sain nii aru. Share this post Link to post Share on other sites
eintsius 0 Report post Posted May 23, 2007 kas on väga vale kui aeroobne teha jõusaali otsa nii 30 minutit kui eesmärk on rasvapõletus?Nii pidavat rasvapõletus efektiivseim olema. Jõutreeninguga kulutab enamuse süsivesikutest ära. Trenni lõpus on neid piisavalt vähe, et organism kergelt aeroobse treeningu algul rasvapõletusele üle läheks. Samas on puuduseks jõutrenni lõpus juba ära kurnatud närvisüsteem(lihtsam ületreenitust saavutada). Share this post Link to post Share on other sites
mike 0 Report post Posted May 23, 2007 Kindel, et see mida sina teed, on kolmeks jaotatud kava!?kahtlustan küll, et on kolmeks jaotatud kavaE rind, biits, triits, käsivarsT jalgK aeroobneN selg, õlgR rind, biits, triits, käsivars L-P puhkusE jalgT selg, õlgK aeroobneN rind, biits, triits, käsivars R jalgL-P puhkusE selg, õlgT rind, biits, triits, käsivars K aeroobneN jalgR selg, õlgL-P puhkus...ja sama asi uuestiMulle sobib väga hästi. Share this post Link to post Share on other sites
Aken 0 Report post Posted May 25, 2007 Millist aeroobset trenni teha kolmeks jaotatud kava kõrvale kord nädalas? Peaaeesmärk on massi koguda, siis vist jooksmine ei sobi eriti? Jalgrattasõit ei pidanud eriti hea olema, välja arvatud juhul kui väga ühtlase maastiku juures ei ela. Saalis rattaga vändata ka ei tahaks. Share this post Link to post Share on other sites