Jump to content
anelka

kiudained

Recommended Posts

Tere, tekkis jälle üks L O L L küsimus, millele vastust ei leidnud. Spetsialistid soovitavad süüa 30-40g kiudaineid päevas. Olen teinud siis kaerahelbeid (100g) ja nisukliid (65g), veega pudru. See eine on 16.00 ehk siis tööpäeva lõpus nii, et täiskõhu tunne mind ei sega. Kas ma võin need 30-40g kiudaineid ühe einega saada või ei (miks)? T Ä N A N.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kiudainete tarvitamine aitab ära hoida kõhukinnisust. Kiudained kiirendavad toidu liikumist läbi soolestiku, vähendavad seedimata toidumassi (eriti vees lahustumatud).

Samuti on täheldatud nende soodsat mõju soolestiku vähktõve ärahoidmisel. Vees lahustuvad kiudained vähendavad vere kolesterooli taset ning aeglustavad glükoosi imendumist, mille tõttu vere glükoosisisaldus tõuseb aeglasemalt.

Kiudaineid leidub ainult taimsetes toiduainetes, põhiliselt teraviljasaadustes (täisteraviljatooted, kliid, leib, helbed), kaunviljades (herned, oad, läätsed), puu- ja juurviljades (porgandid, pirnid) ning marjades.

Kiudaineid peab saama vähemalt 12 grammi 1000 kcal energia kohta, mis teeb keskmiselt 20 kuni 35 grammi päevas.

Lahustumatud kiudained häirivad mineraalainete ja eeldatavalt ka vitamiinide imendumist. Järelikult üleliia kiudaineid ei ole ka hea.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×