Jump to content
kuuliks

pähklid

Recommended Posts

Millised pähklid on dieedi ja treeningu ajal kõige kasulikumad süüa ? Ise eelistan india pähkleid, need kõige maitsvamad ka.

Muudetud kasutaja kuuliks poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

India pähkel ei ole päris pähkel muide:P Ja on pärit üldse brasiiliast tegelikult.

Mina eelistan koostise vaatepunktist mandleid. Maitse poolest aga meeldivad väga ka parapähklid ja india pähklid (millest kumbki ei ole tegelikult pähkel)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mulle maitsevad mandlid kõige rohkem.

Muide, isegi maapähkel ei pidavat tegelikkuses pähklite suguvõssa kuuluma. Segane värk nende asjadega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Dieedi aeg võiks lisaks teistele pähklitele lisaks olla iga õhtu umbes 30 grammi (krediitkaarti suurune tükk) kookospähklit. Enamustes kaubakeskustes müüakse, ainult purustamisega peab vaeva nägema : ) Mõjub hästi seedimisele, lisaks sisaldab sellist kasuliku rasva mida mujalt on raske saada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Dieedi aeg võiks lisaks teistele pähklitele lisaks olla iga õhtu umbes 30 grammi (krediitkaarti suurune tükk) kookospähklit.

Aga palju neid teisi pähkleid oleks soovitav süüa? Erinevad pähklid on erineva rasva sisaldusega teatavasti...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
India pähkel ei ole päris pähkel muide:P Ja on pärit üldse brasiiliast tegelikult.

Mina eelistan koostise vaatepunktist mandleid. Maitse poolest aga meeldivad väga ka parapähklid ja india pähklid (millest kumbki ei ole tegelikult pähkel)

Lõik SIIT !

"India pähkel on pistaatsiapähkli sugulane. Tuntud on see neerukujuline vili ka akazuupähkli nime all. Nagu nimigi ütleb on peamine kasvuala India."

PARAPÄHKEL e. BRASIILIA PÄHKEL

Kasvab Lõuna-Ameerika Amazonase madaliku metsades.

Muudetud kasutaja 54321 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

eee... 54321 - ja su postituse mõte oli?

Ka pistaatisapähkel ei ole päris pähkel jah. India pähkli peamiseks kasvualaks on saanud India, ent pärit on ta lõuna ameerikast... nagu ka parapähkel e. brazil nut mis on veel kolmandast sordist ja pole ka üldse pähkel...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Lõik SIIT !

"India pähkel on pistaatsiapähkli sugulane. Tuntud on see neerukujuline vili ka akazuupähkli nime all. Nagu nimigi ütleb on peamine kasvuala India."

PARAPÄHKEL e. BRASIILIA PÄHKEL

Kasvab Lõuna-Ameerika Amazonase madaliku metsades.

Mina ka ei saanud pihta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuidas oleks süüa 200g soolapähkleid päevas,et kaloraazi märgatavalt suurendada.selle soola võib veega eemaldada,lihtsalt need on odavad ja maitsvad.

Muudetud kasutaja Lauri848 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
kui soodukas on maapähklitele siis ostan neid arvan.Miks nad kehvemad?vähem kasulikke rasvu?

Jah. Väga palju vähem. Viimasel ajal saab päris kenasti mandleid ja sarapuupähkleid poest ca 100 kr kg. Kui päevas süüa 25 grammi, siis saab selle 100 krooniga 40 päeva hakkama:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ise söön tavaliselt kreeka pähkleid ja mandleid. Põhimõtteliselt iga päev natuke (30-50g).

Mõnikord ostan vahelduseks ka metsapähklit...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ise söön tavaliselt kreeka pähkleid ja mandleid. Põhimõtteliselt iga päev natuke (30-50g).

Mõnikord ostan vahelduseks ka metsapähklit...

Kui ma ei eksi siis need olidki top 3...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
kui soodukas on maapähklitele siis ostan neid arvan.Miks nad kehvemad?vähem kasulikke rasvu?

Kas keegi lektiinide teemat on uurinud ? Neid pidi tegelikul olema enamikus toiduainetes aga maapähkli kohta lugesin eraldi mingist spetsiifilisest lektiinist mis vereringes immuunreaktsioone annab, ühesõnaga sama probleemne aineklass nagu gluteen või hullem, seedimisel ei lagune ja annab ebameeldivaid immuunreaktsioone.

Ja Fred rääkis kunagi aflatoksiinidest aga ma ei tea kas Aspergilluse hallitusseente esinemissagedus on eri pähklitel erinev või tegelikult vahet pole. Tõenäosus aflatoksiine kohata on väike aga nad on väga karm vikat.

Igatahes hallitanud pähkleid tasub vältida nagu tuld.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Leidsin ühe artikli, kus oli muuhulgas ära toodud tippkulturist Fred Antsoni pingerida:

1. Kookospähkel - ülikasulikku küllastunud rasva 98%, 0 g oomega-3- ja 1,8 g ooomega-6-rasvhappeid 100 g kohta. Kookospähkli väärtust hakatakse õnneks nüüd uuesti avastama, selle söömine tuleb põhjamaalastele ainult kasuks.

2. Sarapuupähkel - monoküllastamata rasva 63%, 0 g oomega-3- ja 4 g oomega-6-rasvhappeid.

3. Mandlid - monoküllastamata rasva 52%, 0 g oomega-3- ja 10 g oomega-6-rasvhappeid.

4. Kreeka pähkel - palju polüküllastamata rasva, mistõttu säilib viletsalt (ostan ainult siis, kui saabub uus värske partii), millest 5,5 g oomega-3- ja 28 g oomega-6-rasvhappeid.

Pistaatsia- ja makadaamiapähklid on suure monoküllastamata rasvhapete sisaldusega, kuid neist saab ka palju oomega-3-happeid. Kõige viletsama rasvhappelise koostisega on kindlalt parapähkel ehk Brasiilia pähkel - 0 g oomega-3- ja 23 g oomega-6-rasvhappeid. Enam-vähem sama koostis on maapähklil ehk arahhisel - 0 g oomega-3- ja 22 g oomega-6-rasvhappeid, kuid nende puhul ei ole tegu pähklite, vaid kaunviljadega. Mina neid ei tarbi, sest nad kannavad kaasas hallitusseeni.

Artikkel ise siin:

http://www.toidutare.ee/aabits.php?id=18812

Seal on ära toodud ka erinevate pähklite toitainete ja vitamiinide-mineraalide sisaldus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma lisaks kommentaariks, et kindlasti pole halb mõte süüa ka maapähleid nagu võib mulje jääda siinsetest postidest. Toon oma mõtte selgitamiseks näite: kuigi on lõhe üks parimaid (kasulikemaid) kalasid, pole halb süüa ka näiteks heeringat, et häid rasvasid juurde saada.

Mulle meeldis see artikkel pähklite teemal: http://www.health.harvard.edu/fhg/updates/update1004d.shtml

Lühike kokkuvõte sealt:

- Raske on öelda, milline pähkel kõige kasulikum on, kuna kõigil on mingeid eelised ja puudusi teiste ees.

- Mandlitel on rohkem E vitamiini kui Kreeka pähklil ja palju rohkem magneesiumi.

- Kreeka pähklitel on teatud omega-3-e, mida teistes pähklites (ja üldse taimedes) pole.

- Maapähklites on kõige rohkem folaati.

- India pähklites on isegi rohkem magneesiumi kui mandlites, aga vähem E vitamiini.

- Brasiilia pähklites on palju seleeni.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Toon oma mõtte selgitamiseks näite: kuigi on lõhe üks parimaid (kasulikemaid) kalasid, pole halb süüa ka näiteks heeringat, et häid rasvasid juurde saada.

Loe eelnevaid postitusi ja saad ise ka aru, et tegemist on väga sandi näitega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×