Jump to content
Madis232

kõhugripp

Recommended Posts

jäin just kõhugrippi.. mitte miski ei püsi sees (söönud olen aint 2 korda päevas ja pool sellest tuli ka välja). mida te soovitate süüa, mida mitte? ise, oma targa peaga, jõin glükoosi ja vee lahust. väike palavik ja suur nõrkustunne on ka :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ise põdesin ka selle jaanuari algul läbi.Egas midagi teha saagi joo kummeli teed ja muid sääraseid, need puhastavad hästi organismi.Siis kui natuke parem hakkas mul sai ka õrnalt mõnda veega lahustatud mahla joodud.Kuid mulle jättis see ikka pikaks ajaks märgi külge selles mõttes, et kui trenni tagasi läksin siis algul kippus iiveldus tekkima ning sain aru, et pole veel valmis ja võtsin vabalt.Küsisin ka selle kohta selliselt lehelt nagu kliinik.ee(mul peale haigust oli hemoglobiin kõrge)!

Kleebin siia vastuse mis sealselt arstilt sain!

Selline kõhuhaigus jätab jah mõneks ajaks vaevused. See on seedetrakti puudutav viirushaigus ja võtab aega, et kogu süsteem jälle tasakaalu saaks. Kui Teil peale haigust oli selline hemoglobiini väärtus, siis võis see johtuda ka veel möödunud oksendamisest ja kõhulahtisusest, kuna organismi vedeliku tasakaal ei olnud veel taastunud. Oluline on jälgida, mida süüa. Sest kui Teil oli näiteks kõhutõve põhjuseks nn rotaviirus, siis sellel on kombeks isegi uuesti ägeneda, kui ei toitu õigesti. Soovitav on vältida ~ 5- 6 päeva peale haigust tavalisi piimatooteid, lubatud veidi kerget jogurtit, rasvavaba keefiri, aga kindlasti mitte piima. Ka lihaga peaks olema tagasihoidlikum, 5 päeva ägeda haiguse järel ei ole liha soovitatav, kui väga tahate, siis linnuliha ja kala sobib paremini. Toitudest on head igasugused pudrud, kisellid, kartulipuder, keedetud juurvili jms. Toored salatid võivad ka kohe tõve järgselt halba enesetunnet põhjustada. Puuviljadest banaan. Ei sobi praetud, rasvased, rasked toidud. Kui organism on taastunud, siis võite kõike taas normaalselt süüa. Apteegist saate küsida soolestiku mikroobide koosseisu taastavaid prepapraate, näiteks Gefilus, Lacto seven jt. Ka kohviga ei maksa liialdada, sobivad rohkem taimeteed : kummeli, pärnaõie jm. Joogiks on hea peale vee ka Spordijook sisaldab vajalike soolasid ja taastab peale kurnavat haigust hästi. Maiustustest sobivad müslibatoonid jms kraam. Oluline on vähemalt nädal peale ägedat haigust puhata ka trennist, küll siis saab jälle kõik endiseks. . Kui iiveldus ikka tugev, saate perearstil paluda kirjutada retseptiga Cerucali. Ja hemoglobiini analüüsi võib korrata poole aasta- 1 aasta pärast.

Äkki said natuke abi sellest! :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

sellist infojagamist võiks rohkem olla (Y) way to go mehed !

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõhugripiks kutsutakse seda sellepärast, et ta levib nagu tavaline gripp, piisknakkusena ehk õhu kaudu.

PS. Viirushaiguste vastu aitavad küüslauk, naistepunatee ja Citrosept.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×