Jump to content
ROtter

Gurmaanidele

Recommended Posts

Graavilõhe sinepikastmega

1 kg värsket lõhefileed või muud rasvast kala, 80–100 g jämedat meresoola, 30 g suhkrut, 1 spl värskelt jahvatatud valget pipart, punt värskeid tillivarsi.

Sinepikastmeks: 60 g tumedat sinepit, 10 g sinepipulbrit, 30 g suhkrut, 1 munakollane, 2,5 dl toiduõli (hästi sobib rüpsiõli),

2 spl punaveiniäädikat, 2 spl sidrunimahla, veidi soola ja musta pipart, pisut värsket tilli, sorts konjakit või kalvadost ja vett.

Nopi pintsettidega kalafileest kõik küljeluud. Pane kala suurele küpsetuspaberitükile ja kata ühtlaselt omavahel segatud soola, suhkru ja pipraga. Pealmiseks kihiks pane jämedalt hakitud till. Mähi kala küpsetuspaberisse ja pane peale paras raskus. Lase kalal külmkapis vähemalt üks öö maitsestuda ehk «graavida». Puhasta suuremast soolast ja tillist. Lõika kalast imeõhukesed viilud ja paku koos sinepikastmega.

Kastmeks sega sinep, sinepipulber ja munakollane, lisa suhkur. Vala pidevalt vispeldades peene joana hulka õli, siis ka sidrunimahl, veiniäädikas, alkohol ja pisut vett. Klopi, kuni segu on ühtlane, seejärel sega hulka hakitud till.

Timmi kastet veel, kuni see on parajalt heleda värvuse ja mahedamapoolse maitsega – teravust võiks õrnalt aimata.

Kasutasin copy-pastet.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Te arvatavasti teate k6ik, mis jubedaid asju pannakse pasteetide sisse... :blink:

Mul on imepeene patee' ga ka yks l6bus lugu. Nimelt mu elukaaslane on juut ja ei s88 sealiha. Istume me prantsuse restoranis buffet lauas (st s88me, mida tahame ja palju tahame...) nemad olid ka patee d valmistanud, mis mu mehele kangesti maitseb. Mina, kui retseptuuri osas paremini informeeritud isik kysisin, et kas sa ikka tead, et selles on ka seapekki sisse pandud (proovisin j2rele...maitse oli tuntav). Tema mulle vastu, et oh, mis sa nyyd...patee d tehakse ainult hanemaksast... Usk on usk. Kui tema usub, et ta parasjagu siga ei s88 siis on k6ik korras :ph34r:

Otsustasin kodus retsepti modifitseerida:

0,5 kg linnumaksa (kana, hani, kalkun...imeodava hinnaga saab) Pann kuumaks, oliivi6li, pruunistan maksatykid 2ra ja potti.

uus ports 6li pannile ja sinna sisse yks tykeldatud suurem porgand, kergelt... ja potti

j2lle 6li+suurem sibul...sama, mis porgandiga

Natuke vett (0,5 klaasi?)

Meresoola Hautage kogu kupatust nii, et oleks porgand ja sibul pehmed.

Kogu kraam s6elale, eraldage puljong. Tahked asjad l2bi hakklihamasina, siis lisage ettevaatlikult puljongit kuni paraja massi saamiseni. Maitsestage nii, nagu teile meeldib (musta pipart, muskaatp2hklit, konjakit sortsuke...)

Unustasin lisada, et kogu seda kupatust on vaja veel mikseriga vahustada...

Muudetud kasutaja AileKuuda poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×