Jump to content
piripiiga

kas alustada "aeroobika" või jõusaaliga?

Recommended Posts

Tere,

mina veel üks algaja :rolleyes:

Tahaks kehakaalu vähemaks, rasva arvelt, ja lihast juurde. Ilusat tugevat lihast tahaks, kuigi olen naine. Kaalu praegu 63kg 160 pikkuse juures, mida on pisut palju, eriti kuna enamus puusadel ja vöökohal istub.

Alustan järgmisel nädalal kaalujälgijate juhiste järgi toitumist, tahaks treeninguga ka alustada. Aga, kui eesmärgiks on rasvapõletus, kas on vale minna jõusaali lihastega töötama - olen kuulnud, et see ei tapa rasva, vaid ainult kasvatab lihase rasvakihi alla? (muidugi võibolla tegu "linnalegendiga", sellepärast küsingi). Ehk siis, kas kõigepealt püüda saada kaal normi toitumise ja sörgiga, või oleks õigem alustada paralleelselt ka musklite treenimist?

"Aeroobika" panin jutumärkidesse sellepärast, et tegelikult eriti võhma mul tõsisemaks n.ö jooksu-ja hüppamise trenniks pole; rühmatreeningus muusika ja piitsa järgi kekata esialgu kavas ei ole. Aeroobika all pidasin seega silmas pigem jõusaali aeroobseid vahendeid :o

Aitäh, kes võtab vaevaks mõelda ja aidata!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui võimalust on, siis tõesti võiksid Bodypumpi proovida. Võtab ehk algul lihased valusaks, aga tasapisi tekib nii vastupidavust, jõudu kui ka musklit. Lisaks õpid selle käigus keha hoidma ja harjutusi õige tehnikaga sooritama. Selle viimasega võib algul ilma treeneri abita jõusaalis vägagi alt minna.

Kui ainult tasase aeroobse ja jõusaaliharjutuste vahel valida, siis üks soovitab sulle üht ja teine teist ja mõlematel on õigus.

Treening on ainult üks komponent kaalu kontrollimisel. Vähemalt sama oluline on seda toetav toitumine. Kas nüüd kaalujälgijate teooria aktiivse sportimise juurde kuulub, selles julgen veidi kahelda. Fitness.ee leheküljel on palju kirjutatud ja vaieldud toitumise erinevate aspektide üle. Mida rohkem ringi vaatad, loed ja uurid, seda paremini saad enda jaoks toimiva süsteemi luua. Abi võid saada ka treeneritelt, kes sulle treening- ja/või toitumiskava koostavad. Jõudu ja pealehakkamist!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kas nüüd kaalujälgijate teooria aktiivse sportimise juurde kuulub, selles julgen veidi kahelda.

Sama siin. Aktiivse spordiga muutub üsna palju ainevahetuses. Teine asi on see, et kaalujälgijad arvestavad "tavalise" inimesega ja selle energiavajadusega. Ehk siis seda, et aktiivse spordi puhul võid nii mõnegi koogi lisaks südamerahuga pintslisse panna ja jääb veel puudugi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma arvan, et ma saan alles mõne aja jooksul aru, kuidas just mulle sobib toituda?

Ise arvan, et söön üsna "õigesid" asju siiani (kooki ei söö muide :o ), lihtsalt kogused on raudselt kontrolli alt väljas... ma võiks pool siga korraga nahka panna :rolleyes:

Aga kus Tartus bodypumpi tehakse nt? Arcticus on, a see on vist üks kallis lõbu... Hindu muidugi kodukal ei ole.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma mõtlesin nüüd selle toitumise peale ja vaatasin siin lehel ka ringi. Samas, ega ma ju kaalujälgijate toitumisstiili ka ei tunne veel, järgmisel nädalal lähen uurima :lol: Nii et võrrelda ei ole midagi millegagi, esialgu.

Mõtlesin, et alustan kah ühe n.ö. blogi ja panen oma söögid-joogid-võimalikud trennid ja kaalumuutused jms sinna kirja. Siis targad ja ilusad saavad vaadata ja kritiseerida, mis ma valesti teen. Ja kui läheb jube hästi ja ma ei teegi midagi oluliselt valesti, siis saan pärast ise lugeda, et oh pagan küll ma olin alles vinge tibi. Nii et kui nüüd tegelt on nii, et blogisid võivad pidada ainult "vanad kalad", siis on viimane aeg mulle seda öelda :rolleyes:

Ahjaa, olen vahelduva eduga oma söömisi kirja pannud ka siuksesse kohta nagu www.fitday.com. Sealt näeb ära päevase rasva-, valgu, süsivesikute grammid ja protsendid. Kas keegi ehk oskab öelda, milline see ideaalne vahekord võiks olla? Rasva ilmselt võimalikult väike %, aga kui väike on piisavalt väike? :) 10%? 20%?

Aitäh veelkord!

Ega häda ei anna häbeneda :o

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kas keegi ehk oskab öelda, milline see ideaalne vahekord võiks olla? Rasva ilmselt võimalikult väike %, aga kui väike on piisavalt väike? :rolleyes: 10%? 20%?

Jätan selle % asjatundjate ütelda, aga seda ma juba tean, et rasval ja rasval on suur vahe. Taastusjoogis näiteks rasvu pole, sest rasv aeglustab toitainete imendumist. Aga see ei tähenda, et rasv paha oleks. On üsna palju vitamiine ja toitaineid mida õige rasva puudumisel vaat et üldse omandada ei saa. Selles asjas ongi erinevus kaalujälgijatega, et spordiga aktiivselt tegeleval inimesel on märksa rohkem asju jälgida kui kaloraaži punktid. Kui rasv, siis milline, kui süsivesik, siis milline, kui valk, siis milline ja millal jne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

spordiklubides on olemas sellised treeningud nagu rasvapõletus

näiteks Tartus klubis arena , kuid kindlasti ka mujal. Usun et see oleks alguseks parim, hiljem juba body ja muu selline lihaste arenguks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×