Jump to content
Capricorn

Kas me oleme üksi siin Universumis?

Recommended Posts

Alustuseks selline huvitav fakt, et valgus tuleb Päikese pealt meile (Maale) umbes 8 minutit, aga Kuult ainult 1 sekundi. Vot nii kaugel on Päike. (olgu siinkohal meenutatud, et valguse kiirus on 300 000 km/s). Aga tegelikult teise nurga alt vaadates Päike ei olegi kaugel, vaid hoopis väga ligidal meile. Kõige lähem täht (Päike on ka täht, aga teda me seekord ei arvesta) meile asub nii kaugel, et valgusel kulub selle vahemaa läbimiseks u. 4 aastat. See pole aga midagi võrreldes meie kodugalaktika ("Linnutee" ) läbimõõduga, ühest otsast teise liigub valgus 100 000 aastat ning selles galaktikas on üle 100 000 000 000 tähe. Muuseas kõik tähed, mida me silmaga või ka binokliga vaadata saame, asuvad "meie" Linnutee galaktikas. Iga täht on keskmiselt 100 korda suurem kui Maa. See oli aga alles "meie" galaktika. Lähim naabergalaktika, mida me Eestis vaadata saame asub 2 miljoni valgusaasta kaugusel (on ka 2 ligemat galaktikat, aga neid näeb lõunapoolsemates riikides). Palju aga universumis galaktikaid on? Neid on miljardeid, arvatakse isegi, et sadu miljardeid. Nagu mainitud, igas galaktikas omakorda on miljardeid tähti. Paljude tähtede (nagu meie Päike) ümber on planeedid. Paljude peal on elu? Kas me (Maa elanikud) oleme üksi siin Universumis? :lol:

universe.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aga võibolla oleme? :rolleyes: Tähti ja nende ümber tiirlevaid planeete on küll palju, kuid palju on selliseid, kus oleks olemas eluks sobilikud tingimused, õhk, vesi, sobiv temperatuur...? Kui nüüd küsida, et kui kusagil planeedil siiski elavad mingid elusolendid, siis miks me neist midagi ei tea, siis sellele võiks vist vastata nii, et nad asuvad lihtsalt nii kaugel, et ükski inimene ei suudaks isegi valguse kiirusel lendava raketiga nii kaugele lennata. Jah, otsitakse küll mingeid raadiosignaale kosmosest, aga samas on võimalik, et kusagil mujal elavad "olendid" ei ole veel niisugusele arengutasemele jõudnud, et nad endast sellisel teel märku suudaksid anda. Või siis hoopis on juba nii arenenud, et nad nii lihtsalt oma asukohta ei paljasta. :lol:

Muudetud kasutaja Capricorn poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No vaevalt me üksi oleme.

Need kes seda usuvad on ikkagist väga naiivsed inimesed. Isegi kui elu leiduks 1 planeedi pealt igast triljonist, oleks universumis rohkem planeete kus elu leiduks, kui me lugeda suudaksime.

Arvestades, et tingimused elu tekkeks meie planeedil ei olnud just kõige roosilisemad, võib eeldada, et nendes lugematu arvude planeetide seas on kindlasti veel kuskil elu. Ja kindlasti juba kaugele arenenud eluvormid. Täiesti võimalik, et meie televiisorites näidatavad ulmesarjad on kuskil kaugetes galaktikates juba ammu toimumas.

Võibolla on juba universumi hävitav katastroof juhtunud, kuid pole veel meieni jõudnud? Kes teab.

Kui meie maailma "tublid" poliitikud oma pead tagumikest välja tiriksid siis võibolla nad näeksid seda, et tulevik on ikkagist tähtedes, mitte meie planeedis, mis on suht viimse piirini juba tapetud. Ja viimane aeg on võimalikult palju resursse selle nimele rakendada, et me selle kivi pealt mida me Maakerana tunneme, ära saaks. Sest 100 aastaselt tahaks näha ikkagist ilusat taevast ning kuulda linnulaulu päikese all, mitte lämbuda heitgaasidesse ning surra haigustesse.

NASA plaanid inimene Kuu peale elama saata lähima paarikümna aasta jooksul on täitsa asjalik plaan, mis oleks küll võinud teostamisele minna juba 20-ndal sajandil. Sama võiks ka kindlasti teha Marsil, ja ka see plaan on kindlasti juba olemas.

Aga enne, kui me korralikku inimeluks sobilikku planeeti ei leia jääb suurem inimeste väljaränne meie planeedilt ikkagist ära ning ligemale tiksub see aeg, kui me oleme kõik resurssid nii ammendanud, et me ei saa enam parima tahtmisegi juures enam siis kivilt minema.

A no mis sa teed. Tuleb elu edasi elada, ning kui läheb nii, et sinu juttu hakatakse kuulama, siis tuleb proovida see kõik ka ära rääkida. Kui piisavalt palju inimesi seda räägib siis võibolla midagi ka juhtub.

Kahjuks on aga nii, et inimkond kipub suures massis olema ikkagist väga enesekeskne ning hämmastavalt mitte-ambitsioonikas tuleviku suhtes.

Sageli on tunne, nagu oleks ainuke inimene maamunal, kelle tuleviku-unistused ei piirdu ainult hea töö leidmisega, abiellumise ning paari lapse tegemisega. Seda kõike on tehtud juba aastatuhandeid. See on surnud, kinnine ring mis ei vii mitte kuhugile mujale, kui meie planeedi väljasuremisega. Paljuneme kuni toit, õhk ja vesi otsa saavad ning sureme kõik.

Ma ei ütle, et seda ei peaks tegema, aga see ei peaks olema nüüd elu-unistus.

Mul tuleb okse kurku, kui inimesed räägivad, et saaks nüüd abiellutud, teeks paar last ning elaks elu lõpuni rahus. Where's the fun in that?

Have ambitions people. Try to see the big picture, or better yet, be part of it.

Minu mõtted kogu selle öise teema kohta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Küsimus: Kas me (Maa elanikud) oleme üksi siin Universumis?

Vastus: me ei tea. Sellest, et Maal on elu, ei saa veel järeldada, et elu on ka mujal. Rääkides matemaatilises keeles, tõestatud on vaid induktsiooni baasjuht: Leidub planeet, millel on elu. Sellest induktsiooni baasist ei järeldu väide, et leidub teisi planeete, kus eksisteerib elu. Vähemalt ei ole see järeldus e. implikatsioon formaalselt tõestatud.

Ma ei väida, et me oleme meie Universumis üksi. Ma ei väida, et me ei ole üksi. Ma väidan, et meil puuduvad andmed selle kohta. Mõni võib öelda, et paljud on näinud, Ameerika, Area 51, inglise häkker, mida iganes. Mitte ühtegi ILMSET ja rahvale teada antud fakti selle kohta ei ole. Mitte ühtegi käegakatsutavat tõestust. Võimalik, et kõike hoitakse saladuses. Võimalik, et kõik on inimeste fantaasia. Lihtsurelikele see informatsioon antud ei ole. Maailmas on väga palju asju, mida me ei tea, ja mida me ka lähitulevikus teada ei saa.

Kas uskuda või mitte - igaühe oma asi. "Faktide" usaldamine on libe tee - kunagi ei tea, kas väidetav fakt on tõesti fakt või falsifikatsioon.

Mina isiklikult olen selles küsimuses neutraalne. Ei välista olemasolu.

Lihtsalt öelda JAH! või EI! on liiga kitsarinnaline. Me ei saa milleski kindlad olla.

PS: inimese saatmisest Kuule. Vabandage mulle mu vulgaarsus, kuid see, et inimene on oma koduplaaneedi täis sittunud, ei anna talle õigust teisi planeete (ja muid taevakehasid) täis sittuma minna. Kui teie majas hakkab katus lekkima, kas ostate uue maja või hakkate vana lappima ja parandama? Maad on võimalik korda saada. Selleks on vaja vaid suurt tahtmist. Selle asemel, et miljardeid ja miljardeid dollareid relvastusele ja sõdimisele kulutada, kulutagu parem see raha Maa puhastamisele, alternatiivsete energialiikide kasutuselevõtule ning teistele INIMKONNALE (mitte valitsusele) kasulike asjade peale.

Muudetud kasutaja alessandro poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Päris lahe idee...polekski selle peale tulnud, et hakata maavälist elu matemaatilise induktsiooni meetodil tõestama :lol:

Kui juba matemaatilises keeles rääkida, siis arvestades suure paugu teooriat ja evolutsiooniteooriat on üsna rumal arvata,et me üksi oleme (loe: selle tõenäosus läheneb nullile).

Kellel huvi googeldage "string theory" , vaat see on juba midagi ja annab antud teemal ka nats mõtlemisainet.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Maav2lise elu eksisteerimise teemal ei hakka spekuleerima.

Maa ise teeb mulle muret kyll... Eriti Eestis toimuv.

Kui ma v2ike olin, n2gin suveti oma aias siile, oravaid, erinevaid linde... Kuna te linnas viimati siiliperega kohtusite? V6i oravaonuga?

Kui te arvate, et meil siin on asjad veel h2sti... aga vaat seal...on k6ik veel halvemini... siis te kahjuks eksite. Elan poole aastast USA s Georgia osariigis Tybee saarel (mis on ysnagi linnastunud saar...). Kui h2maraks l2heb siis opossumionud on tavaline pilt. Hommikul joome kohvi koos oravaperede ja erinevate lindudega. 6htul vaatas mulle k88ki sisse ei keegi muu kui pesueht pesukaru!

Kui ma tahan kitsi n2ha, pean s6itma minutit viis (hommikutundidel v6i 6htuh2maruses).

Kas te tahate 8elda, et meil kliima selline kylm ja ebameeldiv?... Minge siis veel p6hja poole. Lapimaal on j2nkud maja ymber tavaline n2he.

Millest see tuleb? Kas inimesed on nii verejanulised, et kytivad k6ike, mis liigub? N2lg v6tab silman2gemise?

Hetkel on pooleli maaost Saaremaale. Asukoha j2rgi peaks see olema ysna rikkumata lapike. K2isin seda vaatamas... ja mida ma n2en. Keegi n6me maavalduse vaataja on s88nud dumlet ja paber on loomulikult sinnasamasse j2etud!

Kui juba seal elan siis annan teada, palju ma loomi n2en.

Kui head on siinsetel foorumikylastajatel kogemused taastuvenergia kasutamise osas?

Muudetud kasutaja AileKuuda poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga suure tõenäosusega ei ole üksi. On olemas üks elusorganism, mis suudab uinuda miljoniteks aastateks ja seega läbida tähtede vahelisi vahemaid, rääkimata planeetisüsteemist. See elusaine ümbriteb meid pidevalt, samuti on seda leitud orbiidilt. Maal ei ole keskonda mis suudaks seda hävitada.

Kes arvab ära?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kas te tahate 8elda, et meil kliima selline kylm ja ebameeldiv?... Minge siis veel p6hja poole. Lapimaal on j2nkud maja ymber tavaline n2he.

Tegelikult on juba Helsinki äärelinnas Espoos jänkud maja ümber üsna tavaline ning 25 minuti jalutuskäigu kaugusel Espoo keskusest elab kitsepere. Hetkel jooksevad mul akna taga kaks oravat männi otsas.

Mis ma aga öelda tahan on see, et ega see veel näita kui loodussäästlikult soomlased elavad. Kaugel sellest. Soomlased on ühed suurema ökoloogilise jalajäljega inimesed maailmas.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Päris lahe idee...polekski selle peale tulnud, et hakata maavälist elu matemaatilise induktsiooni meetodil tõestama :rolleyes:

Kui juba matemaatilises keeles rääkida, siis arvestades suure paugu teooriat ja evolutsiooniteooriat on üsna rumal arvata,et me üksi oleme (loe: selle tõenäosus läheneb nullile).

Kellel huvi googeldage "string theory" , vaat see on juba midagi ja annab antud teemal ka nats mõtlemisainet.

Suure Paugu TEOORIA ei väida mitte midagi teiste eluvormide kohta. See, et MEIE arvates on millegi mitte-eksisteerimise "väga" väike tõenäosus, ei anna veel põhjust veendumusega väita, et see eksisteerib. Nii tulebki väita, et "suure tõenäosusega võivad eksisteerida teised eluvormid". Seda, et on rumal öelda, et ei ole teisi eluvorme, on rumal öelda :lol:. Evolutsiooniteooria ei puutu üldse asjasse. Arvestades veel selle teooria sisemisi lahkhelisid ja vastuolusid..

PS: siili nägin viimati selle aasta suvel Toomemäe pargis. Vanasti oli neid tõesti rohkem. Jäneseid võis vanasti suurtes kogustes kohata Tartus Hiinalinna taga sõjaväebaasi territooriumi lähedal.

Muudetud kasutaja alessandro poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
No vaevalt me üksi oleme.

Need kes seda usuvad on ikkagist väga naiivsed inimesed. Isegi kui elu leiduks 1 planeedi pealt igast triljonist, oleks universumis rohkem planeete kus elu leiduks, kui me lugeda suudaksime.

Arvestades, et tingimused elu tekkeks meie planeedil ei olnud just kõige roosilisemad, võib eeldada, et nendes lugematu arvude planeetide seas on kindlasti veel kuskil elu. Ja kindlasti juba kaugele arenenud eluvormid. Täiesti võimalik, et meie televiisorites näidatavad ulmesarjad on kuskil kaugetes galaktikates juba ammu toimumas.

Võibolla on juba universumi hävitav katastroof juhtunud, kuid pole veel meieni jõudnud? Kes teab.

Kui meie maailma "tublid" poliitikud oma pead tagumikest välja tiriksid siis võibolla nad näeksid seda, et tulevik on ikkagist tähtedes, mitte meie planeedis, mis on suht viimse piirini juba tapetud. Ja viimane aeg on võimalikult palju resursse selle nimele rakendada, et me selle kivi pealt mida me Maakerana tunneme, ära saaks. Sest 100 aastaselt tahaks näha ikkagist ilusat taevast ning kuulda linnulaulu päikese all, mitte lämbuda heitgaasidesse ning surra haigustesse.

NASA plaanid inimene Kuu peale elama saata lähima paarikümna aasta jooksul on täitsa asjalik plaan, mis oleks küll võinud teostamisele minna juba 20-ndal sajandil. Sama võiks ka kindlasti teha Marsil, ja ka see plaan on kindlasti juba olemas.

Aga enne, kui me korralikku inimeluks sobilikku planeeti ei leia jääb suurem inimeste väljaränne meie planeedilt ikkagist ära ning ligemale tiksub see aeg, kui me oleme kõik resurssid nii ammendanud, et me ei saa enam parima tahtmisegi juures enam siis kivilt minema.

A no mis sa teed. Tuleb elu edasi elada, ning kui läheb nii, et sinu juttu hakatakse kuulama, siis tuleb proovida see kõik ka ära rääkida. Kui piisavalt palju inimesi seda räägib siis võibolla midagi ka juhtub.

Kahjuks on aga nii, et inimkond kipub suures massis olema ikkagist väga enesekeskne ning hämmastavalt mitte-ambitsioonikas tuleviku suhtes.

Sageli on tunne, nagu oleks ainuke inimene maamunal, kelle tuleviku-unistused ei piirdu ainult hea töö leidmisega, abiellumise ning paari lapse tegemisega. Seda kõike on tehtud juba aastatuhandeid. See on surnud, kinnine ring mis ei vii mitte kuhugile mujale, kui meie planeedi väljasuremisega. Paljuneme kuni toit, õhk ja vesi otsa saavad ning sureme kõik.

Ma ei ütle, et seda ei peaks tegema, aga see ei peaks olema nüüd elu-unistus.

Mul tuleb okse kurku, kui inimesed räägivad, et saaks nüüd abiellutud, teeks paar last ning elaks elu lõpuni rahus. Where's the fun in that?

Have ambitions people. Try to see the big picture, or better yet, be part of it.

Minu mõtted kogu selle öise teema kohta.

mu esivanemad aastal 1001 ennustasid et minu järgi tullakse teisest galaktikast, kus ei ole reostust ja elusolesed on sõbralikud ja altruismilembesed :rolleyes:.

Ka mina tunnen, et oleksin pärit nagu teisest galaktikast ,seega olen ma hea inimene ja kutsun teid kõiki endaga kaasa chokolateway galaktikale,

kes tuleb???? :lol:

(...)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tegelikult on juba Helsinki äärelinnas Espoos jänkud maja ümber üsna tavaline ning 25 minuti jalutuskäigu kaugusel Espoo keskusest elab kitsepere. Hetkel jooksevad mul akna taga kaks oravat männi otsas.

Mis ma aga öelda tahan on see, et ega see veel näita kui loodussäästlikult soomlased elavad. Kaugel sellest. Soomlased on ühed suurema ökoloogilise jalajäljega inimesed maailmas.

... v6i siis yhed suuremad oma 8koloogilise jalaj2lje t6dejad.

Ma ei tahtnud 8elda, et Helsinki 22relinnas v6i Espoos loomi poleks. Ei ole sellega lihtsalt kursis. R22gin oma Tartus oleva kodu aiast... aiast, mida ma h2sti tean. Seal enam ei ole. :lol:

L2hedalasuvast metsast (Vasula) on neid ka raske leida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See kas universumis on elu eriti ei huvitagi mind isiklikult, aga see on nagu palju huvitavam kuidas elu tekkis. Bakteritest arenesid välja need taimed ja loomad, aga kust kohas tekkisid bakterid ? Natuke imelik oleks arvata, et mingi keemilise reaktsiooniga tekkisid asjad mis paljunevad ja tarbivad teisi aineid ja mis lõpuks muutuvad suurteks mõtlevateks elukateks :lol:

Teine asi on see universumi aja asi. Kui see sai alguse "suurest paugust" siis mis oli enne seda ? Tühjuseks seda ei saa nimetada sest tühjuses ei toimu eriti tihti plahvatused. Ja üldsegi kaua see kogu jama kestis ? Miski on ju lõputult kestnud... või aega polnud olemas... aga siis kaua seda polnud olemas :rolleyes: Universumi lõppu ma ka eriti ette ei kujuta. Võib-olla on see siuke kõver ese, et ühes suunas liikudes jõuab lõpuks tagasi alg punkti.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Muidugi oleme üksi, järgmiseks mõtlete veel selliseid totrusi välja, et Maa on ümmargune.

Kõik teavad, et Maa on lapik.

Muudetud kasutaja V8 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jep. Mu vanaisa tuttava sõbrale on kord naised saunas rääkinud, et nende tuttava lapse õepoeg olevat kord UFOd näinud. Psühhiaatriahaiglas.

Ärge rääkige totrusi! Kõik teavad, et UFOd on olemas!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minu jaoks see pigem teisejärguline küsimus, kas keegi on kuskil veel. See teadmine ei anna midagi ja ei muuda mu tänast elu. Sama küsimus, kas Lochnessi koletis on olemas vms. On või ei ole, vahet ei ole.

Pigem võiks ja peaks iga inimene küsime, mis on tema roll ja mõte siin maapeal. Kas tõesti vaid aastat kümme kakskümmend oma liha kasvatada ja siis vaikselt hääbuda.

Samuti võiks olla elu mõtte küsimus Looja kohta ja suhte kohta Temaga.

Enda jaoks leidsin kunagi sisemise arutluse käigus (elumõtte üle) sarnase mõttekäigu: kui Jumalat ei ole olemas, ei ole millelgi mõtet (st kui inimesed tulevad ei kuskilt ja lähevad ei kuskile, siis ei ole elul ju mõtet. vahet ei ole kuidas sa selle lühikese aja siin veedad), järelikult ongi Jumal elu mõte. Suhe Temaga siis annab elule väärtuse, eesmärgi ning teeb selle täisväärtuslikuks.

Võime elu aeg otsida teisi planeete ja baktereid, kuid see ei anna meile midagi juurde. Ja samas võime siiralt otsides väga lihtsalt leida suhte oma Loojaga ning elada oma elu eesmärgiga, mis ületab aja ja ruumi piirid!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×