Jump to content
Helis

Kartul või riis või tatar

Recommended Posts

Neist kolmest valiksin tatra, kuna maitseb kõige paremini ja kõhu vastu kõige sõbralikum (eriti hea on hapkoorega ;)), kartul ja riis teevad minu kõhu imelikuks, sellepärast söön neid väga harva.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
100g toote kohta on tatral ja riisil väga sarnased toitainekogused- lugedes oma toidupakendeid on tatras 350kcal/100g kohta (69g süsivesikuid, 12g valku) ning riisis 360kcal/100g kohta (77g süsivesikuid, 9g valku) nii et ei ütleks et tatar vähem kaloririkas oleks.

Kartul on aga suhteliselt kalorivaene võrreldes nendega- kusagil 15-20g süsivesikuid ja 2g valke 100g kohta.

Oot misasju sa võrdledki siinkohal, viljatooted kuivainena ja kartul koos kõige oma veega, loogiline, et kartul on kõige kalorivaesem ju, Ma tahaks näha kuidas sa krõbistad kuivalt riisi ja tatart samas koguses mis kartulit:-P Lisaks veel oluline kiudaine kogus ja GI näitajad.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nõus, et tuleb kõiki süüa toitumise tervislikkuse suhtes. Endal käib valik rohkem selle põhjal mida ma sinna kõrvale lihatoodetest teen. Kui kana/kanafilee siis üldiselt riis, samas ahjus tehtud kanaga on ka kartul väga hea. Kui on mõni teine liha, sea/veise või hakkliha kotletid siis üldiselt tatar, samas neile sobib ka minu puhl kartul, riis aga mitte.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
kui te juhuslikult märganud pole, siis paljude asjadega on nii, et tervislikud asjad on kallimad

kuna enamus toodangut on suunatud rafineeritud toodete tootmisele ja monopol on nende käes, siis on mahetoodetel palju raskem turule tulla ja nende kulutused on suuremad, kuna ka läbimüük on väiksem.

http://ec.europa.eu/agriculture/organic/or...what-organic_et

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tatar ikka kõige kasulikum kuna tal kõige madalam (nendest ) GI ja tatra kasuks räägib ka see, et ta pole teravili.

Miks on tatar veel kasulik näitex:

Ammustest aegadest on kasutatud tatra ürti, s.o taime lehti ja õisi. Selleks niidetakse tatar õitsemise algul ja kuivatatakse. Varred sõelutakse pärast kuivamist välja. Tähtsaim toimeaine lehtedes on rutiin - P-vitamiin, mis koos C-vitamiiniga muudab painduvamaks lubjastumisele altid veresoonte seinad, vältides nii rebendeid ja verevalumeid. Tatral on ka põletikuvastane mõju, teda on kasutatud külmakahjustuste, silma võrkkesta verejooksude ja kiirituskahjustuste puhul. Samuti aitab tatratinktuur kõrgvererõhu ravimiseks. Rahvameditsiinis on kasutatud tatrateri röga lahtistava vahendina.

http://www.terviseleht.ee/200030/30_tatar.php3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Miks on tatar veel kasulik näitex:

Ammustest aegadest on kasutatud tatra ürti, s.o taime lehti ja õisi. Selleks niidetakse tatar õitsemise algul ja kuivatatakse. Varred sõelutakse pärast kuivamist välja. Tähtsaim toimeaine lehtedes on rutiin - P-vitamiin, mis koos C-vitamiiniga muudab painduvamaks lubjastumisele altid veresoonte seinad, vältides nii rebendeid ja verevalumeid. Tatral on ka põletikuvastane mõju, teda on kasutatud külmakahjustuste, silma võrkkesta verejooksude ja kiirituskahjustuste puhul. Samuti aitab tatratinktuur kõrgvererõhu ravimiseks. Rahvameditsiinis on kasutatud tatrateri röga lahtistava vahendina.

http://www.terviseleht.ee/200030/30_tatar.php3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×