Jump to content
Thomas

Kõhulihase tegemisel...

Recommended Posts

Niisiis.. Mul on selline probleem, et ükskõik millise kõhulihase harjutuse tegemisel väsivad seljapeal olevad nimmellihased (ma ei tea, vb ka seljalailihase aponeuroos) ennem ära, kui kõhulihased. Seetõttu ei saa aga mu kõhulihased piisavalt koormust. Asi ei saa olla selles, et olen liiga vähe selga teinud. Teistes trennides on alati nii, et kui teen 20-30 kõhulihast, siis tuleb samapalju ka seljalihast teha ning jõusaalis teen ka enamvähem samasuguse suhtega selga (3-4*8-10 raskustega) ja kõhtu(4* max e. 15-20, raskustega). Äkki keegi oskab vastata, milles võib probleem olla?

Muudetud kasutaja Thomas poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul on reielihastega selline asi... kas jalgadetõsted rippudes või keretõsted, kus jalad on varbseina all, siis reitesse tuleb selline väsimus-valu, samas kõhulihased jaksavad veel kõvasti - millest tuleb, kuidas lahti saab?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jalad nõrgad :D kui ära väsivad. Lahti saab jalgu tõstes :P Ja selja väsimus näitab tegelikult ka nõrka selga!

Aga kõhule peab jah tegema harjutusi, mis selga ei vääna-koorma liialt. Nt ei tee keretõsteid maas, vaid lihtsalt kõhulihaste abil nö rullid end kokku vähe. Keha ei tõusegi palju, vaid tõmbad end üles vaid niipalju kui seda teeb kõhulihaste pingutamine. Nagu teeksid endast rullbiskviiti :D- mitte sirge seljaga ülestõsted.

Suht kõhule vaid ja ilma seljata mõjub ka triitsepsi plokimasinal kõhu tegemine. Võtad käepideme kuklataha ja hakkad ettekummardusi tegema. Päris sirgeks üles ei lase vaid taas töötad selles faasis, kus kõht on kogu aeg pinges. Päris alla kokku ja poolepeale üles!

Muudetud kasutaja AA poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

kunagi oli mul ka selline probleem aga kui treenite kõhulihaseid kõhupingil siis ärge laske selga liiga madalale, kuna see koormab nimmepiirgonda liiast aga samas annab kõhulihastele puhkemomendi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Milliseid harjutusi sa kõhulihastele teed?

.

plokil, maas, kaldega, jalad kõrgemal, sirgete jalgade/põlvede tõsted rööbaspuul jne

a muidu ma teengi niimoodi, et selga ma kunagi maha ei lase harjutuse sooritamisel, vaid kui näiteks kaldega pingil teen, siis umbes poolele maale ja ikka väsib ära selg. Eks ma hakkan kõhupressi siis tegema.. :D

a ja selline küsimus on veel, et kuidas mõjub selline tegevus lihastele, et kui ma teen seeriaid, nii et iga seeria on erinevalt tehtud (nt. kõhulihase tegemisel, teen 1*max kere tõsted vertikaal pingil, 1*max plokil, 1*max kõhupressi, 1*max jalatõsted rööbaspuul). Kas seda on mõtet üldse teha? või teha siiski pigem ühte harjutust 4*max?

Muudetud kasutaja Thomas poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ära tee sirge seljaga, sa pead keha kõverdama, et kõhulihased kokku tõmbuks.

Proovi niimoodi et heida sellili, kõverda jalat põlvest, ja kõverda ennast, nagu tõstaks kere ainult et painutad mitte sirge seljaga ja sa tunned juba väheste kordustega kuidas kõhulihased tulitavad, umbes nagu see harjutus harjutustepangas mida ott teeb jalad seinal, aga jalad maas, proovi seda jalad seinal asja ka, see on samamoodi hea.

Mul oli sama viga, et selg oli sirge kui ma varemalt tegin, suurem osa pingest langes alaseljale.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×