Jump to content
Sacatini

söögi pausid

Recommended Posts

Räägitakse. et söögi paus ei tohiks olla lühem kui 3h. ega pikem kui 4h. Kuid kui ikka kõht tühjaks läheb, siis pole vast mõtet seda kolmandat tundi ära oodata. Eriti näljane olen peale treeningut, mil toimin nii:

10 min peale treeningut võtan 5g kreatiini ja 10g glükoosi

30 min peale treeningut võtan uuesti sama kreatiini laksu ja lisaka 40g valku ja 20g glükoosi.

umbes 2h peale treeningut söön korraliku kõhutäie, kuid siis umbes 1.5-2h peale söömis läheb kõht taas tühjaks: nagu polekski midagi söönud. Nii nüüd peaks siis vast sööma?

Teiseks soovin teada, et kuidas sina Ott proteiini kogused päeva peale ära jagad. Endal viskab vahel küll juhtme kokku: 30 -40 g valku igas söögikooras 5-6x päevas: muna/ kana/ kala/ kohupiim/ eee..... mis siis veel oli/ aa kodujuustu...? Kas esitaksite mulle oma söögi plaane

Loodan, et saite mu kahest mõttest aru... Ette tänades....

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Milleks nii keeruliselt? Peale trenni tee valgu sheik 30-40g, kus on lisaks 5g kreatiini ja 50 g glükoosi. Umbes tunni möödudes söö juba tavatoitu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Massi perioodil söön 6x päevas, dieedi aeg 7x. See, et toit on üksluine on kulturismiga kaasaskäiv nähtus ja kui tahad jõuda heade tulemusteni tuleb nii mõnestki asjast loobuda. Suurt erinevust dieedi ja massi aeg toitainete valikus ei ole, süsivesikute hulk on massi aeg suurem. Valgukogus püsib aastaringselt samal tasemel 2,5 gr./ kg. Valku sisaldavatest toitainetest kasutan põhiliselt loomafileed, tuunikala, kalkunifilee, kodujuust, munavalged, rasvatu piim, toidulisadest kombineerin erinevate variantide vahel Tai Kane tootevalikust( No1+ Heavy, No1 + Original Amino, Lemon+ Heavy, enne võistlusi 2 kuud puhtalt WDGP), süsivesikutest riis, makaron, täisteraleib, täisteramüsli, köögiviljad, puuviljad- põhiliselt banaan. Rasvad, minimaalselt loomseid, toidule lisan külmpress oliiviõli, kalamaksaõli, või söön lõhet.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aga kuidas on söögi pausidega. Siin kohal mängib suurt rolli individuaalsus: mõne inimese ainevahetus on kiirem kui teisel. Eks ikka organism annab ise märku, kui toitaieid vajab. Kell on lihtsalt abivahend. Ja söögi paus oleneb ka sellest kui suur oli eelmisel söögi korral söödud valgu ja süsivesikute hulk. Kas olen õieti aru saanud???

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui sa kuus korda päevas sööd, siis ei saagi paus üle kolme tunni pikaks venida, mis ongi optimaalne aeg. Sa võid ju proovida veel tihemini sööma hakata, aga arvata võib , et kehakaal hakkab tõusma rasva arvelt. Muidugi siis pead hakkama süsivesikuid rohkem piirama või aeroobset lisama.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Palun soovitage, kuidas peaks toituma naine, kes paar korda nädalas jõusaalis treenib ja ei taha suuri lihaseid kasvatada, vaid tahab lihtsalt lihaste toonust parandada: tahab prinki peput, ilusaid käsi-jalgu, peenikest pihta ja lamedat kõhtu. Kui mitu tundi enne ja pärast trenni ei peaks sööma ja kas valgud pärast trenni on soovitavad või mitte? Suur tänu ette, kui keegi oskab vastata

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Katariina, vajalike toitainete nimekiri on olemas minu eelmises vastuses, see on tervisliku toitumise põhialused. Loe läbi artikkel jõusaal ja naised. Kui sa tahad saavutada kõiki neid eelpool loetletud muutusi, pead arvestma ühte- et viia mingi muutus läbi oma keha puhul pead sa pingutama, kuid selleks tuleb muuta arusaama et äkki hakkavad lihased kasvama? Paar trenni nädalas on piisavalt vähe, et viia läbi muutusi, iseasi on see kui teed juurde mõnda muud spordiala.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aitäh vastuse eest. Lugesin Teie eelmist vastust ja artiklit jõusaal ja naised. Ikkagi oleks küsimus. Olen tegelenud shapinguga ja seal on reegel, et kui treenida kõhu- ja taljelihaseid, siis ei tohi 5 tundi enne ja pärast trenni valku süüa, kuna keskkoha lihaste kasvades pidavat keskkoht jämedamaks minema. Teie koostate vist ka kuskil jõusaalis naistele treeningukavasid. Mida Teie just peenikese piha seisukohast soovitate? Kas kõhulihaste treenimisele eelnev ja järgnev valgurikka toidu tarbimine aitab kaasa peenikese talje saavutamisele või muudab talje tänu arenevale lihasele jämedamaks (nagu shapingutreenerid väidavad)? Tänan ette

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tundub nii, et shapingu treenerid peaksid lugema samu artikleid. Shapingu treeningmetoodikast ei ole ma kunagi aru saanud, eriti toitumise seisukohalt. Kui meil on keelatud süüa 5 tundi enne ja 5 tundi peale trenni, võtame arvesse, et treening kestab 1 tunni, magada oleks soovitav 8-9 tundi, siis tekkib küsimus, kunas me katame päevase valguvajaduse? Teiseks eeldan ka seda, et vähesed inimesed tarvitavad hommikusöögiks valgurikast toitu, enamjaolt siiski süsivesikuterikast. Shapingus võib inimene kaalust alla võtta, kuid arvestama peab seda, et kaotatakse ka lihaseid. Minu arvates on kaaluvähendamise mõte selles, et me näeme peale seda sportlikud välja, mitte ei ole lihtsalt väiksemaks jäänud ja rasvaprotsent ei ole oluliselt muutunud. Ma toon näite, kui mu talje ümbermõõt on hooaja väliselt umbes 85 cm, siis võistlusvormis olles väheneb see 76-77cm, kas talje läks jämedamaks? Loomulikult valib igaüks omale sobiva spordiala, kuid tervisliku toitumise põhitõed on samad kõikidel spordialadel. Edu edaspidiseks!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×