pound 4 pound 0 Teavita postitusest Postitas Juuli 6, 2005 Kas kaerahelbed on teistest helvestest kõige parema toiteväärtusega? Ma küsisin maainimese käest ja ta ütles et kaer on viljadest (nisu, oder jne.) kõige odavam ja seda söödetakse hobustele.Kas inglisekeeles oatmeal, on sama mis eesti keeles kaerapuder? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
ROtter 198 Teavita postitusest Postitas Juuli 6, 2005 Erinevalt paljudest teistest teraviljasaadustest on kaerahelveste põhitoitainete sisaldus päris mitmekülgne. Sajagrammises helbekuhilas on 13-14 g valke, ligikaudu 6,5 g rasvu ning 60-70 g süsivesikuid. Et kaerahelbeid süüakse tavaliselt koos teiste toiduainetega, milleks sageli on piim ja või, siis kombineeruvad sellistes toitudes edukalt nii taimse kui ka loomse päritoluga toitained. Ja sellest tõuseb sööjale vaid kasu. Kaerahelveste süsivesikuterohkust ei maksa peljata. Et kaera põhiliseks süsivesikuks on tärklis, mis seedumisel lõhustub aeglaselt glükoosiks, siis tagab helbetoitude söömine veresuhkru piisava taseme pikema aja vältel. Just veresuhkru ehk glükoosiga kaetaksegi suur osa meie keha energiavajadusest nii vaimse kui ka kehalise töö tegemisel. Järelikult on kaerahelvestest hommikupuder keha energiavarude täiendajana igati omal kohal. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
kame 11 Teavita postitusest Postitas Juuli 6, 2005 väga asjalik vaste! Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
joey 0 Teavita postitusest Postitas Juuli 7, 2005 Kas inglisekeeles oatmeal, on sama mis eesti keeles kaerapuder? just nii ta on. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
erxs11 0 Teavita postitusest Postitas Juuli 8, 2005 Söö aga putru, see teeb ainult head. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
ROtter 198 Teavita postitusest Postitas Juuli 8, 2005 See ei tähenda, et kaeratoite peaks tarbima nõrkemiseni. Seda pole vaja teha. Näiteks sisaldavad kaeraterised fütaanhapet, mis ülirohkel pruukimisel mõnevõrra takistab kaltsiumi, raua ja tsingi imendumist seedekulglast. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
joey 0 Teavita postitusest Postitas Juuli 8, 2005 metsikult teadmisi sul peas, Oldman Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Arx07 0 Teavita postitusest Postitas Detsember 4, 2009 (muudetud) Kas kaerajahu on sama toiteainete rikas ja "toorelt" söödav nagu kaerahelbed? Nimelt mõtlesin, et peaks valgusheikides aeg ajalt kasutama hakkama kaerajahu(kui see varjant on ikka normaalne, idee poolest oleks ju hea toidukorra asendaja või toidukordade vahele?)... Muudetud Detsember 4, 2009 kasutaja Arx07 poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Madis232 0 Teavita postitusest Postitas Detsember 4, 2009 liiga palju teadmisi vahest on halb, võib natukene üle mõelda asjadega Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Arx07 0 Teavita postitusest Postitas Detsember 4, 2009 liiga palju teadmisi vahest on halb, võib natukene üle mõelda asjadega No antud juhul siiski sooviks selle teadmise endale kõrvataha küll susata Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
BRIKI 29 Teavita postitusest Postitas Detsember 4, 2009 Mul on ka üks küsimus Kui maiustada küpsiseid, kas siis parim valik oleks kaerahelbeküpsised? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Beljo 0 Teavita postitusest Postitas Detsember 4, 2009 kaerahelbe- ja neljaviljapudrud lemmikud Iga hommikune puder harjumuseks saanud Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
kuuliks 0 Teavita postitusest Postitas Detsember 5, 2009 Mul on ka üks küsimus Kui maiustada küpsiseid, kas siis parim valik oleks kaerahelbeküpsised?Mina olen küll just selle sordi poolt. Parimad on minu meelest Saare Leib ''Kaerapätsid''. Aga hind on ka nö hea. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Annika Pärtel 84 Teavita postitusest Postitas Detsember 5, 2009 Mul on ka üks küsimus Kui maiustada küpsiseid, kas siis parim valik oleks kaerahelbeküpsised?Kui maiustada, siis minupoolest juba täiega Isetehtud kaeraküpsiseid tasuks sel juhul teha 50 g kaerahelbeid120 g jahu2 tl küpsetuspulbrit1 tl vaniljesuhkrut100 g suhkrut50 g rosinaid50 g piimašokolaadi1 sl linaseemneid1 muna3 sl õliSega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, suhkur, vaniljesuhkur, seemned, rosinad ja hakitud šokolaad. Muna klopi õliga lahti ja lisa kuivainesegule. Sega kokku tainas. Vormi 26 pallikest ja suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lapikuks. Jäta sisse ka vahed kerkimiseks. Küpseta 200 kraadi juures 10-12 min.Mina kasutaks suhkru asemel näiteks mett, rosinate asemel või lisaks neile võiks jõulude tulekul lisada ka veidike omatehtud sukaadi Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
ROtter 198 Teavita postitusest Postitas Detsember 5, 2009 Kui maiustada, siis minupoolest juba täiega Isetehtud kaeraküpsiseid tasuks sel juhul teha 50 g kaerahelbeid120 g jahu2 tl küpsetuspulbrit1 tl vaniljesuhkrut100 g suhkrut50 g rosinaid50 g piimašokolaadi1 sl linaseemneid1 muna3 sl õliSega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, suhkur, vaniljesuhkur, seemned, rosinad ja hakitud šokolaad. Muna klopi õliga lahti ja lisa kuivainesegule. Sega kokku tainas. Vormi 26 pallikest ja suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lapikuks. Jäta sisse ka vahed kerkimiseks. Küpseta 200 kraadi juures 10-12 min.Mina kasutaks suhkru asemel näiteks mett, rosinate asemel või lisaks neile võiks jõulude tulekul lisada ka veidike omatehtud sukaadi 50 g kaerahelbeid vs 100 g suhkrut. Asja point? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
kuuliks 0 Teavita postitusest Postitas Detsember 5, 2009 Kui maiustada, siis minupoolest juba täiega Isetehtud kaeraküpsiseid tasuks sel juhul teha 50 g kaerahelbeid120 g jahu2 tl küpsetuspulbrit1 tl vaniljesuhkrut100 g suhkrut50 g rosinaid50 g piimašokolaadi1 sl linaseemneid1 muna3 sl õliSega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, suhkur, vaniljesuhkur, seemned, rosinad ja hakitud šokolaad. Muna klopi õliga lahti ja lisa kuivainesegule. Sega kokku tainas. Vormi 26 pallikest ja suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lapikuks. Jäta sisse ka vahed kerkimiseks. Küpseta 200 kraadi juures 10-12 min.Mina kasutaks suhkru asemel näiteks mett, rosinate asemel või lisaks neile võiks jõulude tulekul lisada ka veidike omatehtud sukaadi Kas jahul on valida, millist tüüpi jahu (nisu,-kaera,-rukkijahu jne) ja kas on võimalik teha neid ka tavalises praeahjus? Mul nimelt pole elektrilist ahju, vaid on ahjuküttega pliit+sellega kaasnev praeahi. Seal ei saa kahjuks kuidagi 200 C panna. Kui kaua sellises ahjus huvitav küpsetama peaks või ei saagi teha. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Kristjan-Johannes Konsap 566 Teavita postitusest Postitas Detsember 5, 2009 Mul on ka üks küsimus Kui maiustada küpsiseid, kas siis parim valik oleks kaerahelbeküpsised?Ma arvan, et kui kord nädalas teha nö "laadimispäev", olgu see siis enne raskemat trenni, et laetud süsivesikud tõesti ka kasulikku efekti annaks või siis lihtsalt nädalavahetusel vaimu rahuldamiseks, siis söö mida tahad. Ega see tarbitu kohe rasvaks lähe ja nagu öeldakse et parim viis kiusatusest vabanemiseks on sellele järele anda. Kui just mingit võistlust kohe-kohe tulemas ole vms, siis võid ikka aeg-ajalt endale midagi lubada. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
mahezo 0 Teavita postitusest Postitas Detsember 5, 2009 Minu lemmik on jõumeeste puder! Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Arx07 0 Teavita postitusest Postitas Detsember 5, 2009 Aga mind endiselt siiski huvitab, kas kaerajahu kõlbab sheigi sisse panna?(kaerahelbeid küll pannakse, aga mul pole blenderit millega asi pulbriks raiuda) Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Annika Pärtel 84 Teavita postitusest Postitas Detsember 5, 2009 Kas jahul on valida, millist tüüpi jahu (nisu,-kaera,-rukkijahu jne) ja kas on võimalik teha neid ka tavalises praeahjus? Mul nimelt pole elektrilist ahju, vaid on ahjuküttega pliit+sellega kaasnev praeahi. Seal ei saa kahjuks kuidagi 200 C panna. Kui kaua sellises ahjus huvitav küpsetama peaks või ei saagi teha.Vat ei tea, ju katsetamise küsimus Ise pole seda retsepti katsetanud veel, idee on pärit siit, seal on vel terve kuhi mõnusaid retsepte- head maiustamist! Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Annika Pärtel 84 Teavita postitusest Postitas Detsember 5, 2009 50 g kaerahelbeid vs 100 g suhkrut. Asja point?Ma arvan, et asja point on üks korralik maiustamine Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides