Jump to content
Draakon40

TÜ suveülikooli koolitus "Treeningute planeerimine ja lihashooldus"

Recommended Posts

Tagasi uudise juurde

Toimumiskoht: Lossi 3, TartuÕppejõud: Janno Jürgenson, jõutõstja, füsioterapeut ja TÜ doktorantSihtrühm: treenerid, kehalise kasvatuse õpetajad, harrastus- ja võistlussportlased, kõik huvilisedEesmärk: Anda teoreetilisi teadmisi ja praktilisi oskusi treeningprotsessi planeerimisest ning sealjuures taastumise ja lihashoolduse jälgimisest. Kuidas planeerida treeninguid nii, et ei tekiks vigastusi, ülekoormust ja toimuks areng?Kursuse täies mahus läbinu:? oskab koguda, analüüsida ja kriitiliselt tõlgendada treeningutega?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kursusele on veel natule vabu kohti.

Vajalik treeneritele, kindlasti võistlussportlastele, kes ei saa alati loota treeneri abile ja aktiivsetele harrastajatele.

Tänapäevases spordikirjanduses käsitletakse tavaliselt viit sporditreeningu printsiipi: a) teadlikkus ja aktiivsus; B) näitlikkus; c) jõukohasus ja individualiseerimine; d) süstemaatilisus ja e) nõuete järkjärguline tõstmine.

Treeningute planeerimisel on oluline nende katkematus ning koormuse ja puhkuse optimaalne vaheldumine. Kui puhkus jääb lühikeseks, ei jõua sportlane koormusest taastuda ning pikema aja jooksul võib selline treeningu ja puhkuse suhe viia ületreeningusündroomini ja vigastusteni. Kui anda organismile palju puhkust, taastutakse koormusest täielikult, kuid ei toimu arenguks vajalikku superkompensatsiooni. Halvemal juhul, kui puhkuse osakaal treeningutesse on veelgi pikem, toimub taandareng. Et saavutada treeningu toimel organismi arendav efekt, on vaja leida õige tasakaal treeningu ja puhkuse vahel.

Tartu Ülikooli suvekursusel antakse praktilisi oskusi treeningprotsessi planeerimisest ning sealjuures taastumise ja lihashoolduse jälgimisest.

Kursuse läbinu oskab hinnata treeningkaval põhineva lihashoolduse sekkumise vajadust, oskab treeningkavadest vigasid leida, teab taastumise tähtsust ning mõjutamise võimalused (aeg, toidulisandid, massaaž, uni jne), teab kuidas ja millal kasutada lihashooldust treeningute ajal, tunneb

lihashoolduse põhikomponente ( venitamine, massaaž, teipimine) ning teab, mida millal kasutada?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

23. augustil Tartus toimuvale koolitusele "Treeningute planeerimine ja lihashooldus" on grupp komplekteerunud.

On mõned üksikud vabad kohad:

Eesmärk: Anda teoreetilisi teadmisi ja praktilisi oskusi treeningprotsessi planeerimisest ning sealjuures taastumise ja lihashoolduse jälgimisest.
Sisu:
Treening kui treeningteraapia
Treeningkavadest vigade leidmine
Taastumise tähtsus ning mõjutamise võimalused (aeg, toidulisandid, massaaž, uni jne). Lihashooldus treeningute ajal- kuidas ja millal kasutada?
Lihashoolduse põhikomponendid- venitamine, massaaž, teipimine- millal kasutada?

Info ja registreerimine:

https://www.is.ut.ee/pls/ois/tere.tulemast?viit=4544498

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×