Jump to content
katsi

TOIDULISANDID

Recommended Posts

Olen naisterahvas, kaalun 64kg, teen nädalas 3 jõusaali + 2(vahest ka 3) aeroobset trenni ... toitun tervislikult ja saan päevas u. 80g valku . Tekkis küsimus, et kas see on piisav kogus või peaks hakkama kasutama mingeid lisandeid, sest olen kuulnud, et lihaste kasvuks peaks valku saama vähemalt 1,5 -2 g kehakaalu kohta??? Ja mis oleksid naise jaoks kõige paremad lisandid?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kah naine, 170cm/66kg, nädalas kuni 5 jõusaali (no tavaliselt siiski 3-4) pluss shõutants 4 trenni nädalas. Vahelduva eduga (vahel unustan, vahel pole raha piisavalt, et uut kotti osta jne) olen valku küll söönud (Protein No 1 andis parima tulemuse ja maiste ka parim) aga põhirõhk ikka toidul (tihedalt süüa päevas, väikesed valgu-vahepalad, peale trenni kohe nats sv ehk siis mõni puuvili vmt ja kodus valku st kohupiima vmt)

Valku võiks ikka võtta, kui eesmärgiks lihase kasv. Endal kunagi pulli pärast arvutasin päevase koguse, mis toidust sain, ja see oli ikka väike küll. No jõusaali jaoks ikka väike. Seepärast ostsin valku juurde, sest ega ausalt öelda seda lahjat kohupiima ja kodujuustu ikka kaua endale sisse ei aja..:)Vähemalt mitte nii palju ja järjepidevalt, et lisavalku vaja poleks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Valgu kogus peaks olema 2-2,5 g sinu keha ühe kilogrammi kohta, seega päevane valgu sisaldus liig väike. soovitav oleks osta toidulisandeid, kuid võid ka oma menüü üle vaadata ja lisada sinna valgurikkamaid toite. Tööriistade all on kalori arvuti, sealt hea vaadata, mis toidud sisaldavad rohkelt valku.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ära päris umbe ka peksa. Naistel on ikka teisiti kogu värk kui meestel. Ei saa võtta nii, et mis meestele sobib, sobib ka naistele. Valgu kogused on naistel ikka väiksemad.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Toidulisandit oleks ka naistel mõistlik kasutada vähemalt peale trenni kui seda muulajal vajalikuks ei peeta. Selleks sobib hästi mõni valgu baasil toode (Protein No1, Whey Lemon super, Whey1, ), segades neid kas mahla või sportenergia joogiga, saategi hea taastusjoogi. Valgu kogus võib ka naistel olla 2gr/kehakilogrammi kohta, kui eesmärgiks on lihaste taastamine ja hea sortliku vormi saavutamine. Millega naised üle pingutavad on jogurtid ja puuviljad, lihtsuhkrud, mis on enamuse naiste ülekaalulisuse põhjustajad.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja-jah, kusjuures miskipärast arvab enamik naisi (ka mina kunagi:(), et jogurtit või puuvilju on just kasulik õhtul peale trenni kodus süüa...Tegelikult ei ole ju! Kohe peale trenni puuvili on küll ok, aga õhtusöögiks peaks ikka valku olema.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×