Jump to content
Arnold

Kaunist Taasiseseisvumispäeva!

Recommended Posts

Tagasi uudise juurde

Täna, 20. augustil soovime kõigile kaunist Taasiseseisvumispäeva!!!!

Eesti taasiseseisvumine on üks osa suurematest ajaloolistest sündmustest 20.saj teisel poolel kui lagunes impeerium nimega Nõukogude Liit.

Lõpliku tõuke imeeriumi lagnuemiseks andis 1991.augusti ebaõnnestundud vanameelsete parteilaste riigipöörde katse Nõukogude Liidus.

Pöördeliselt määravaks sai, 20.augusti Eesti Vabariigi Ülemnõukogu?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Siia oleks üsna sobiv kirjutada ka nõukaaegseid mälestusi, kas siis isiklikke või vanematelt, sõpradelt või tuttavatelt kuuldut.

Mina olin vähe konfliktne. Paar arusaamatust kirjandite pärast oli vist kogu problemaatika. Sõbranna istus mul küll mõned korrad nö "kontrollis"... lihtsalt jalutas "valel" ajal üle Toomemäe. Patrull pidas kinni ja küsis, kuhu ta läheb...Ta vastas, et on Vant ja läheb okastaime kastma... :)

Lihtsalt kogu õhkkond oli hapnikku kinnikeerav. Kuulusime terve perega ühingusse Karavan...Soome sõpradega tahtsid suvepäevi teha...siis oli tõeline peamurdmine, kuhu neid kutsuda saab ja kuidas ise saaks ka sinna minna, ega siis inturist...ei ole nõuk inimeselesobiv koht...

Nn välismaale (sõbralikku riiki, mitte miski paha kapitalistlik..) saime esimest korda aastal 1988...

16 aastaselt sõitsin Moskvasse, seal oli MM dzhuudos. Välismaalaste jaoks oli üks einelaud, nõuka omade jaoks ;) ...oli vähe teistsugune ja parem, kui te ei piiluks, mis välismaalastele mõeldud oli.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina läksin täna erandkorras varakult trenni, kuna õhtul sai käidud Vabaduse väljakul isamaalisi laule laulmas. Ma kui IT inimene tahtsin ikka oma silmaga, seda digilaulupidu näha. ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×