Jump to content
l.y.n.x

kaloridefitsiidi määr

Recommended Posts

Tere!

Öelge palun, mis vahesse võiks jääda kaloriarv, mida lahutada keskmisest kalorivajadusest (teadagi, vastavalt soole, vanusele ja füüsilisele aktiivsusele igal ühel oma vajadusest) ning mille tulemusel algab normipiires kaalulangus, mitte aga ei teki ainevahetuse säästurežiimi?

Paar lisaküsimust.

Kuidas peaksin arvutama neljaviljahelvestest saadud kaloreid? Pakendil olev info (100gr kohta 326kcal) peaks ju puudutama kuivainet. Kas peaksin kaaluma kuivainet enne keetmist ning seeläbi selgitama kalorisisaldust? Järgnevas väga kahtlen, kuid siiski küsin, kas tegemist saab olla identse kaloriarvuga nii kuivaines kui keedetud helvestes?

Kust on võimalik leida selliste ainete kalorisisaldust nagu kuivatatud kirsid ja kuivatatud jõhvikad?

Lootes asjatundjate vastukajale!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kuidas peaksin arvutama neljaviljahelvestest saadud kaloreid? Pakendil olev info (100gr kohta 326kcal) peaks ju puudutama kuivainet. Kas peaksin kaaluma kuivainet enne keetmist ning seeläbi selgitama kalorisisaldust? Järgnevas väga kahtlen, kuid siiski küsin, kas tegemist saab olla identse kaloriarvuga nii kuivaines kui keedetud helvestes?

Pakendil on antud info kuivaine kohta, keedetud pudru puhul ei jää grammide ja kilokalorite suhe samaks, sest keedetud helves kaalub rohkem ning lisaks oleneb kalorsus sellest, kas keedad piima või veega, kas lisad suhkrut või soola.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Pakendil on antud info kuivaine kohta, keedetud pudru puhul ei jää grammide ja kilokalorite suhe samaks, sest keedetud helves kaalub rohkem ning lisaks oleneb kalorsus sellest, kas keedad piima või veega, kas lisad suhkrut või soola.

See kõik on arusaadav. Täpsustan küsimust - neljaviljahelbed keedetud veega soola, suhkrut, võid, piima vmt lisamata.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kaloraazhi arvuta pudru jaoks kuluva kuivaine j2rgi. K6ige t2psem...

Kuivatatud j6hvikate jne jaoks aga aitab viinamarjade ja rosinate suhte arvestamine (kui pakile ei ole kaloraazhi m2rgitud)

rosin (100 g):

- 301 Kcal, 1 g rasva, 3 g valgud, 70 g süsivesikud, 10 g kiudaineid

viinamari (100 g):

- 75 Kcal, 1 g rasva, 1 g valgud, 16 g süsivesikud, 2 g kiudaineid

umb selline on suhe ka ylej22nud kuivatatud puuviljade ja marjade puhul.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Normaalne leptiinil põhinev säästureziim tekib nädalaga ja kaob päevaga.

Teema algataja ei saanud vist hästi aru mis lause tähendab, mina kaasa arvatud :lol: Äkki seletad natuke lause lahti ja mis leptiin on? :lol:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

:lol: Suur aitäh ka Sulle, Alan B'Stard! :lol:

To: Hellboy! Leptiinide osas selgitan, mida tean - see on ensüüm, mis rasvarakkude suurenedes saadab signaali ajju, et on tekkinud vajadus suurenevat rasva hulka kiiremini põletada. Leptiini defitsiit või aju oskamatus selle ensüümile reageerida põhjustab rasvumist.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Leptiin mõjutab kaudselt peaaegu kogu ainevahetust, nälgides selle hulk langeb ja organism läheb säästureziimile. Õnneks ta langeb aeglaselt ja tõuseb glükoosi mõjul kiiresti.

Ülesöömisel tekib kahjuks insuliiniresistentsusele analoogselt leptiiniresistentsus...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×