Jump to content
vaher

Mineraalid ja vitamiinid!

Recommended Posts

Treenin 6x nädalas, tehes rasket kergejõustikutrenni. Nüüd mõtlen, et ehk peaks tarvitama tavatoidu kõrvale väga palju vitamiine ja mineraale. Aga milliseid ja kui palju?

On varsti minek apteeki ja olen endale mõelnud osta kalamaksaõli, kust saab D-vitamiini ja pärmitablette, mis sisaldavad B-vitamiini. C-vitamiine peaks saama piisavalt astelpaju marjadest. Et need on sellised põhilised vitamiinid sportlastele, eks? Või peaks kõiki vitamiine igaks juhuks ka tablettide näol juurde sööma, et ei tekiks defitsiiti?

Ning ka mineraalidest. Mida peaks täpsemalt sööma? Rauda ma usun kindlasti, kuid seda saab lihast ja kõrvenõgestest piisavalt. Olen mõelnud osta tsinki ja magneesiumi. Selle artiklilõigu pärast just:

Mineraalid – tsink ja magneesium - mis soodustavad und (parandavad une kvaliteeti), soodustavad taastumist, paranemist ja kasvu - neid tuleks võtta tühja kõhuga enne magamaminekut. Meie organismi üks esimesi öiseid „vägevamaid“ kasvuhormooni vabanemisi leiab aset umbes 90 minutit pärast magamajäämist. Arvatakse, et tsink ja magneesium võivad suurendada/võimendada kasvuhormooni toimet. Ka nende mineraalide imendumine tipneb umbes 90 minutit pärast manustamist. Võta 20 – 30 mg tsinki ja 400 – 500 mg magneesiumi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aitäh, sealt sain palju abi! Aga nüüd on selline küsimus, et kui palju sisaldab keskmiselt üks astelpaju mari C-vitamiini? Ja kui ma neid sügisel söön, vahepeal olen külma pannud, siis midagi väheneb ka neis või on nagu puu otsast korjatud?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Igasugu marjade jms viljade kohta - 1 asi on otse puuotsast, 2 asi on köögis seisnud, 3 asi on poes seisnud, 4 asi on poolas "kasvatatud" ja siia toodud jne...

C-vitamiini saad kibuvitsamarjadest. Kuivatad, jahvatad,jne... Astelpajuõli on vist kõige lihtsam. C-vitamiini jaoks kasvab mul akna peal mitu potti basiilikat.

Nii pole mõtet arvestada, et palju 1 mari midagi sisaldab. Kõige tähtsam on igapäevaselt loomseid toiduaineid süüa, siis on kõik ok. Liha, munad, piim, koor, juust, kala...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sellises toredas saates nagu "Maahommik" :rolleyes: väideti, et üks astelpaju mari sisaldab sama palju C-vitamiini, kui keskmise suurusega apelsin.

Vitamiinisisalduse vähenemine marjade külmutamisel peaks olema aga üsna kaduvväike.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Sellises toredas saates nagu "Maahommik" :D väideti, et üks astelpaju mari sisaldab sama palju C-vitamiini, kui keskmise suurusega apelsin.

Vitamiinisisalduse vähenemine marjade külmutamisel peaks olema aga üsna kaduvväike.

Astelpaju moos on päris hea maitsega ,neist saab ka mahla teha .Mina külmutan neid ,maitse ja vitamiinid ei kao kuhugi :rolleyes:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×