Jump to content

Carlin

Kasutajad
  • Sisu loend

    9
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Carlin

  • Tase
    Vaatleja
  • Sünnipäev 02.11.1983
  1. Kõige paremini aitab vett kehast välja ajada vesi ise. Kui sulle tundub, et su keha hoiab vett kinni (tekivad tursed), siis järelikult tarbid sa kas liigselt soolasid, mis ka hoiavad kehas vett kinni või ei tarbi piisavalt vedelikku ja keha hakkab alateadlikult vedelikku kinni hoidma, kuna ei tea, millal jälle saab. Võin tuua sellise näite: inimene, kes teab, et ta päeva jooksul väga tihti WC-d külastada ei saa, mõtleb, et kui ma nüüd täna üldse midagi ei joo, siis ma ei peagi WC-s käima. Aga mis toimub- tekivad tursed, suu kuivus ( keha hakkas vedelikku kinni hoidma, sest keha vajab seda elus püsimiseks, kuna enamus ainevahetuslikke protsesse toimub kas vesikeskkonnas või rasvakeskonnas). Esialgne soovitus: suurenda vähehaaval igapäevast vedelikutarbimist ja vaata, kuidas keha reageerib. Samas tarbetult ennast veest tühjaks ajada ka pole mõtet!
  2. Jõusaali tolad...

    ... ja mainisin, milliseid jalavarjusid olen kohanud saalis:)
  3. Jõusaali tolad...

    No peale plätude kantakse saalis ka tanksaapaid, vildist isetehtud toasusse, võimlemissusse, sokke, välisjalatseid ja paljajalu käiakse ka. Uiskudes ja suusasaabastes pole veel kedagi vist kohanud:) Viisakas oleks küll, kui iga klient tutvuks saali sisekorraeeskirjadega, sest osades saalides ongi kõik selline lubatud, mis mujal pole. Sama hea oleks, kui läheksin näiteks Minnale külla ja viskaksin prügi nurka ja ütleks, et aga Anna juures võis küll visata, mida sa pirtsutad siin.
  4. Kaalutõus naisele lihaste arvelt

    Tundub küll, et Sa ei ole hästi aru saanud, mis diagnoosiga tegemist on. Kõigepealt soovitan Sul natuke kasvõi netist või raamatutest enda jaoks selgeks teha, millest sellised hormonaalsed probleemid tekivad (www.inimene.ee jne.). Mina leian, et Sinu kaalukaotus oli liiga järsk ja ehk lülitasid Sa ka oma toidust välja palju ainevahetuseks vajalikke rasvu ja süsivesikuid. Kui Sa püüad nüüd lihase arvelt oma kaalu tõstma hakata, süvendad sa oma probleemi veelgi, sest paratamatult on see nii, et naine on loodud olema veidi "pehmem" ja naiste loomulik rasvaprotsent ongi kõrgem kui meestel ning igasugused järsud muutused kehas võivad tekitada häireid. Minu soovitus sulle: vaata üle oma toitumine (tõsta VEIDI kaloraazi) ja vähenda järkjärgult treeningkoormust. Kui oled oma hormonaalsüsteemi uuesti toimima saanud ja tahaksid kehakaalu vähendama hakata, ära tee seda nii kiiresti, sest muidu võid olla jälle tagasi seal, kus praegu. Kui lased sellel seisundil kaua kesta, võib teatud hormoonide (östrogeenide) vaegus tekitada osteoporoosi ja seda eriti lülisambas. Jõudu Sulle!
  5. Tallinna-Tartu mnt. 41km liiklusõnnetus

    Kahjuks jah sellistest asjadest enne aru ei saada, kui oma lähedastega midagi hirmsat juhtub... Tegelen igapäevaselt oma töös õnnetustes ja avariides kannatada saanutega ja näen seda, kuidas kogu elu ühe hetkega pea peale keerab. Tahan kõigile südamele panna, et ärge laske kellelgi, eriti oma lähedastel, ei tuttavas ega tundmatus kohas ulja või purjus peaga vette hüpata, olge liikluses viisakad, sest reeglid ei ole selleks et neid rikkuda!!! Ühel hetkel võivad sellisel teol olla kohutavalt traagilised tagajärjed. Igal asjal on oma põhjus ja tagajärg! Ahti! Sinu kirjelduse järgi sain aru (eeldan), et ta viibib praegu Mustamäe haiglas. Kui sul on abi vaja, anna teada, sest töötan siin.
  6. Marek Kalmus on ?

    Kui sul Marekist juba selline arvamus ja ettekujutus on, et ta ainult puhta trenni ja korraliku toitumisega pole saavutanud seda, mis tal on, siis miks sa just temalt selle kava tellisid, maailmas on miljoneid inimesi, kes koostavad treening- ja toitumiskavasid. Oleks võinud siis ju valida kellegi, kes sinu silmis on VÄÄRT SULLE kava koostama. Minu arust oli soovitustes kõik olemas, mis vaja. Loomulikult täpsem ja spetsiifilisem info maksab rohkem- kus sa elanud oled, et sellest alles nüüd aru saad? Tänapäeval ei saa ühtegi teenust tasuta! Ja kui inimene ei oska selliste juhtnööride järgi ise edasi tegutseda, siis andke andeks, aga võiks kõigepealt elementaarsed asjad trennitegemisest ja toitumisest selgeks teha. Ega siis treener, kes sulle kava koosatb, et saa sulle kõike otsast lõpuni valmis teha. Iga treener, kes koostab kliendile kava, eeldab, et inimene, kellele ta kava koostas, suudab veidikenegi mõelda ja sellest aru saada, miks ja kuidas ta sööma peab. Aga tundub, et siin oodatakse, et Marek pudru lusikaga suhu ka paneks.... Ei ole vaja inimesi avalikult mustama hakata, kui omal igasugune analüüsivõime puudub!
  7. Probleem

    ... ja perearstide esimene soovitus on millegipärast alati, et määri fastumgeli peale ... jah hetkeks võib see ju valu leevendada, kuid see ei lahenda probleemi.
  8. Probleem

    konkreetse probleemi puhul ei saa kindlasti diagnoosi panna perearst. Iga normaalne arst, kes tunneb, et pole tema pädevuses asjaga edasi tegeleda, saadab patsiendi siiski vastava ala spetsialisti juurde, kelleks antud juhul on neurokirurg, kes siis otsustab, millist ravi patsient oma seljaga vajab ja kas on vaja operatiivset ravi.
  9. Probleem

    L5 dorsolistees tähendab seda, et su lülisamba lumbaalosa (nimmeosa) 5. lüli on nihkesse läinud. Selle puhul ongi tavalised kaebused, valu ja selja lihaste kiire väsimine koormusel ja ka valu puhkeolekus. Ohtlik on seisund seetõttu, et lüli või kahe lüli vahel olev disk võib hakata seljaaju või sellest lähtuva närvi peale suruma ning halvimal juhul tekib närvikahjustus, mis vajab tingimata operatsiooni. Kuid igal juhul ei pruugi asi nii kaugele minna... Loomulikult oleks mõistlik lisaks jõusaalile seljalihaste tugevdamiseks ja ka lõõgastamiseks liigsetest pigetest tegeleda ka näiteks ujumisega. Kuid jõusaali mina päris ära ei keelaks, kui seda ei teinud arst, sest ma pole näinud seda pilti seljast ja ei tea konkreetset olukorda, kuid saalis soovitaksin teha harjutusi, kus selg on toestatud (näiteks harjutused lamades selili, kõhuli, külili). Kindlasti peaks vältima harjutusi, kus suur raskus rõhub lülisambale ülevalt alla (näiteks suurte raskustega kang turjal), rotatsioonid (kere pöörded) suurte raskustega, kere painutused ette, kummardudes raskuste tõstmine ning selja ülesirutus. Ja mida ma kindlasti veel soovitan- kasuta saalis kindlasti seljavööd, mis su lülisammast ja seda ümbritsevaid lihaseid toetab. Räägin seda kõike, kuna tegelen selliste probleemidega iga päev neurokirurgia osakonnas füsioterapeudina töötades. Igal juhul soovitan kõigil oma selgade eest hoolitseda
×