Jump to content

plaah

Kasutajad
  • Sisu loend

    58
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

plaah

  • Tase
    Värske olija
  • Sünnipäev 27.10.1985

Kontakteerumise viisid

  • Website URL
    http://

Profiili informatsioon

  • Asukoht
    Keila
  • Interests
    suusatamine, golf, jalgpall
  1. Seljaprobleemid

    tere taas. nüüdseks käidud ka enmg-s ning kompuuter tomograafias. seljavalu kestnud ligi pool aastat sama koha pealt, ainult et valu liikunud parema jala tagaossa ja sealt allapoole. enmg tuvastas, et kuskilt närvist on haigust näha nimmepiirkonnas (ilmselt sidemete venitus on kuidagi närvi veidi pitsitama hakanud). tomograafia seisukohalt kõik korras. mingit kirurgilist sekkumist vaja pole. leevendust on toonud dr männiku poolt antud harjutused, kui mitte täielikult. ühtlane tuim valu püsib endiselt seljas...jalgpalli pole julgenud proovida 2 kuud, peale viimast suurt valuperioodi.
  2. Suusamaratonid

    kes oskab öelda palju miski süsivesikuid annab. on mingi hea tabel olemas ? nt banaan ja muu säärane. laupäeval finlandia hiihto
  3. Suusamaratonid

    pühap igatahes avatud raja sõit ja saab ära proovida viisi
  4. Suusamaratonid

    vastupidiselt jõusaalis treenijatele peaks suusamaratonile minejad ilmselt hulga rohkem süsivesikuid tarbima? on kellelg konkreetseid soovitusi kuidas maratoniks valmistuda just toitumisharjumuste põhjal?
  5. Seljaprobleemid

    niisiis käisin dr Männiku juures. ta jalgpalli koondise arst. ütles, et vaagna juures sidemetes põletik. mingid ufo vene rohud peal ja harjutused. venitused + alaselga tugevdavad harjutused. põhjuseks ilmselt see, et seljas miskid spetsiifilised lihase kinnitused, mida jõusaalis naljalt treenida ei saa. ongi spess harjutused.
  6. Mandariinidest

    mandariinide kohta tekkis huvi seetõttu, et need tunduvad olevat ainus loogiline seletus mu viimase kuu suurele kosumisele. ca 7-8 mandariini päevas vihun töö juures sisse, ülejäänud toitumine korralik ja trenni teen ohtralt. 4kg kaalutõus ootamatult, ka silmanähtav kõhul. Mandariini sisu Botaaniliselt on mandariin eriline vili, sest tal on mitu nime. Kõige lihtsam on teda võrrelda marjaga, kuid taimeteaduse seisukohalt pole see päris täpne. Botaanikud nimetavad selliseid vilju hesperiidideks ehk pomerantsideks. Et mandariini on igaüks meist koorinud, siis ka teab, et vili jaguneb 8...12 sektoriks. Mandariini viljalihas on kõige rohkem loomulikult vett. Viljade pikaajalisel seismisel nende mahlakus väheneb ja maitse muutub. Lisaks veele on mandariinides rohkesti ka suhkruid (7...10%) ja orgaanilisi happeid (0,5...1,5%). Just hapete ja suhkrute vahekord määrab viljaliha hapususe või magususe. Mida suurem on suhkrute ja hapete suhe, seda magusama viljaga on tegemist. Teisi põhitoitaineid - valke ja rasvu - on mandariinides kasinalt. Järelikult kujuneb mandariinide energeetiline väärtus põhiosas just süsivesikute arvelt. Ja siingi on lihtne seos. Mida magusamad viljad, seda rohkem saab sööja kaloreid. Vaatamata süsivesikute suhteliselt suurele sisaldusele on mandariinid ikkagi rohkem dieettoit, sest sada grammi mandariine annab sööjale 34...48 kilokalorit.
  7. Lemmik valgurikas toode

    olgu, teen proovi ja annan tulemustest teada. kellegi pea on pakul
  8. Lemmik valgurikas toode

    kurat ma mehed aru ei saa, kuidas te kodujuustu suudate sedasi süüa. olen proovinud tilliga ja tillita ja veel mingeid. aga ainus, mis kuidagigi alla läheb on murakamoosiga. need ülejäänud täitsa hullumaja. endal kohupiim lemmik ja valgusheik vivafreshiga on päris hea
  9. VAADAKE PILTE!

    ömm...eelmistesse postidesse eriti süveneda ei viitsi ja vist polegi mõtet. aga tekkis lihtsalt uudishimu kuidas võistluseks ettevalmistumine käib ? just toitumise poole pealt. mis muudatused sisse viid? tohutu süsivesikute dieet?
  10. Seljaprobleemid

    jah, kuid enamusel ei teki tüsistusi. paraku oli mul ilmselt "krõps" juba varem läbi käinud ja nüüd ainult kahju juurde teinud. eks kuuleb, mis nõu spordiarst annab juhul kui lood nii on.
  11. Seljaprobleemid

    http://treener.eok.ee/dokument_open.php?do...1f94435047d8f48 <- loen sealt erinevaid versioone ning pean tunnistama, et olen teinud "terviseriskiga harjutusi, mis kõhulihaseid ei tugevda" väga intensiivselt ning sealt võis vigastus ka hoogu juurde saada. pidasin vastavaid harjutusi parimaks variandiks alakõhu treenimisel.
  12. Seljaprobleemid

    panin end artrosporti kirja, vaatame mis nad mulle uut kosta oskavad. põhimõtselt on trikk selline, et kui püsti seistes proovin parema jala ette tõsta, siis lööbki tohutu valu nimme piirkonda. samuti palli parema jalaga löömisel ning igasugustel spurtidel.
  13. toitumine

    kui tahad kaalu säilitada, siis vitsuta kõhtu edasi, mida siiani söönud oled ja tee trenni ka. kui vitsutad edasi ja trenni ei tee, siis tõuseb kaal. kui hakkad õigesti toituma ja teed trenni, siis peaks su kaal tõenäoliselt mõnevõrra alla minema. ilmselge, et 107 kg juures on su rasvaprotsent üsna kõrge. arvan, et üks 10kg oleks mõistlik alla võtta. sel juhul soovitaksin aeroobset teha ja toitumiskava siiski hankida. vähem magusat ja rammusat, rohkem tervislikke eluviise (kana, kala, riis, tatar, maitsetud jogurtid, kohupiim ning täisteraleib....hapukurk, tomat, juust, piim). hapukapsa ja verivorsti koos seaga peaksid jõulu ajaks ära jätma. valku ja kreatiini ka ei soovita, need tõstavad kehakaalu veelgi ilmselt. jälgi, et süsivesikute hulk toidus oleks väike.
  14. Seljaprobleemid

    tervist taas. tegin ca kuu ajalise pausi spordiga. samas kandsin seljale vajalikke geele, mingit plaastrit, tegin harjutusi ja sain massaazi. täna tegin esimese jalgpallimängu ja äge valu taas tagasi. võtab lausa kõhu lahti suurest valust ja jalad lähevad nõrgaks. eriti kui pööran keha vasakule välja. ei tea kas päästabki sellest hädast enam miski ? enivei, kui kellelgi mõnd imenippi abiks anda, siis oleksin väga tänulik. tahaks tartu suusamaratonile hirmsasti valmistuma hakata.
  15. Suusad ?

    sõidad klassikat või vaba? üldiselt soovitaksin ka 2005, 2006 aasta kasut. suusa osta kui rahakott ei võimalda. PS! sõber sõidab siiani 2000 aasta klassika suusaga ja oli tartu maratonil 200 hulgas. Kui korralikult hooldatud, siis pole nõks vanemal suusal häda midagi. ise vaatan hetkel samuti selleks hooajaks varustust kuna 4 aastat vanad SCS-id kõlbavad tõesti vaid trennitegemiseks. ei tea kui kasulik klassikal uus NNN süsteem on, või kõlbab vana ühe klambriga kinnitus ka väga hästi.
×