Jump to content

karukati

Kasutajad
  • Sisu loend

    6
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

karukati

  • Tase
    Vaatleja
  1. doonorlus ja trenn

    Soovitaks ka ikka puhata. Ise olen kokku 3 korda doonoriks olnud ja rohkem ei lähe. Esimesed 2 korda oli nagu nohu, peale vere andmist tahvel shokolaadi ja loengusse tagasi. Kolmas kord ka tahvel shokolaadi, paar küpsist ja isegi tass teed ning trollipeale. Lõppes asi sellega, et keset Tallinna linna panin pildi tasku, mutikesed tahtsid validooli sisse sööta ja kiirabiarst küsis mitu korda, ega ma mingeid narkootilisi aineid ei tarvita, kuna pupillid olid kahtlaselt laienenud. Saades kinnitust, et ainult suitsu kisun (tol ajal), siis küsis, et mis paganama tuli meid sinna doonoriks ajab Kusjuures järgmisel päeval oli sünnipäev, see läks lörri, kuna külalised vahtisid, kuidas ma värvilisi unenägusid vaatan.
  2. täiesti algaja

    Olen 164cm pikk, viimati kaaludes 55kg nüüd arvatavasti rohkem, võtame 57, kuna riided ikka väikeseks jäänud. Eesmärk oleks kaalu/vormi säilitada. Jätsin ju suitsu maha ja hakkasin trennis käima. Soovin ennetada neid oigamisi, et paar kuud ja kümme kilo plussis. Ma ei taha seda omal nahal tunda. Nii et, mis viga? Et küsid sellist küsimust? No aga ma panin ju oma küsimuse kirja toitumisest ja täna kaalusin (puhtalt uudishimust, kui palju ja mida ma sisse söön) (esimest korda üldse pean arvestust, mida ja kui palju ma sisse söön) (mees naeris teises toas täiest südamest) ka, mida ja kui palju ma söön. Üritasin eilset menüüd taastada ja leidsin, et selle järgi ma ei tohiks üldse jalul püsida, või hindasin oma asju/kaalusid valesti. Mul pole eesmärki ideaalset keha saada, peaasi, et ei peaks oma garderoobi uuendama hakkama ja kõhupekk südant pahaks ei aja. Hetke kehakaalu säilitamine, natuke vähesema pekiga ja nati pringima kehaga.
  3. täiesti algaja

    Näiteks, täna trennivabal päeval õhtusöök: ca 300kcal valku 25,05 g süsivesikud 37,1 g rasva 4,4 g On see... kuidas? Taldrikut vaadates, nati vähem kui tavaliselt ning kõhtu ka vähe tagasihoidlikumalt. Üks häda siiski, veinist ei suuda täna loobuda, see väljaspool arvestust.
  4. täiesti algaja

    Ma ei hakkagi küsima, kuidas toituda, sest kohe tuleb vastus, et kasuta otsingut... Olen lugenud siit kodukalt toitumise ja tervise alaseid artikleid. Küsin parem nii, kas olen õigesti aru saanud, millele on võimalik siis lühidalt ja üheselt vastata. No paha ei tee ka mõned kommentaarid, mida võiks teisiti:) Kui teen aeroobset trenni (2x nädalas), siis paar tundi enne ei söö, eriti süsivesikuid. Kuid tavaliselt kõht liiga tühi ning vältimaks pildi taskusse panemist söön nati kala või kodujuustu. See tähendab, et ikka mingil määral süsivesikuid tuleb ja valku ka. Seda siis proovin mitte hiljem süüa kui 1,5 h enne trenni. Peale aeroobset trenni proovin võimalusel mitte süüa, või kui siis süsivesikute vaest asja. Ohtralt vett. Ning kui jälgida reeglit, et paar tundi enne magama minemist mitte süüa, siis tulebki söömavaba õhtupoolik. Sellega siis pekki põletada. Kord nädalas jõusaal. Ca paar tundi enne süsivesikuid ja valku ning peale trenni ka võimalikult ruttu valgurikast ja süs.vesikute rikast toitu. Paari tunni pärast tavaline lõuna portsjon. Sellise dieediga saab siis lihast kasvatada. Trennivabal päeval hommikul ja lõunal siis nn tavaline toit ja õhtusöök võiks olla suht kalori ja süs.vesikute vaene. Sellega peaks siis kaalu säilitama, ideaaljuhul? Või peaks keskenduma alguses ainult rasvapõletusele ja hiljem lihastreeningule? Ma sooviks oma tegevusele saada kindlat vastust, kas see tuleb minu organismile kasuks, või mitte. Ei taha mõttetult riskida. Ning sellisest treenist ei pidanud ju kasu olema, kui toitumist ei muuda. Tänud!
  5. täiesti algaja

    Tänud! Eriline näksija ei ole, ma mõtlen kartuöikrõpsud, soolapähklid... Kuid teinekord läheb paar võileiba küll, kuskil 9 paiku õhtul. Sellest tuleb lahti saada. Olen siin foorumis natuke ringi vaadanud ja toitumise kohta lugenud (mitte artikleid) ning ka mingeid menüüsid vaadanud. Ma võin ju kirja panna, mida ja kui palju ma söön, kuid jah, kodus söödava saan ära kaaluda ja kalorid välja arvutada, kuid mida teha sööklatoiduga. Ma ei hakka kokatädi käest küsima, kui palju on siin tatart, jahukastet ja riivitud porgandit. Ja samas need sööklatoidud on suht rasvased, ise kodus nii ei tee. Õnneks lõuna ajal söödud süsivesikud on õhtuks enamalt jaolt ära kulutatud. Jõusaali treening eriti ei istu, kuna olen selline grupiinimene, individuaalselt ei viitsi teha midagi, sestap arvasin, et jõusaali ringtreening võiks juurde tulla. Muidu teen Bosut ja Latiinot. Väga hästi meeldivad ja kui ikka pingutada, siis võtab läbi küll. Kobe kann ei ole eesmärk omaette, see oli rohkem piltlikult väljendades ikka rohkem pekki vähemaks. Muret teeb rohkem reite sisekülg, kuidagi imelikult palju pekki ja siis läheb reis suht kiiresti peenemaks. Eile proovisin õhtul süsivesikuid ära järra ja ainult kalavormi ning peedisalatid süüa. Kuid ikka tuli paar kartulit juurde ja saiaviil. Ning ega see vorm ka eriti lahja toit polnud, kohvikoore ja hapukoore ja riivitud juustuga (loodan, et kellelegi nüüd isu peale ei ajanud). Ning mul on veel selline koduloom nagu mees ja tema ei taha kuuldagi, et enamuse menüüst lihaollus on kana või kala. Talle ikka hakklihakaste ja klotetid (oi kus ma kadestan teda - ehtne solgipump, täitsa toiduraiskamine). Eks ma proovi veel ennast harida ning uurida artikleid.
  6. täiesti algaja

    Algus on alati raske. 1. Muuda oma toitumis kava, et keha saaks piisavalt valkusid,süsivesikuid ja rasvasid . 2.Kõnni algul (näiteks 3km) rahulikult ,nädal hiljem kiiremini ja kiiremini ,kui tunned,et pead jooksma hakkama.kui läbid 3km 12 min oled tubli. Enne jõusaali käimist arenda südant ja veresoonkonda. 3.Muretse endale treener,kes oskab algajaid õpetada. 4.Alusta algaja kavaga(2-3 kuud) siis edasijõudnud kavaga jne. Kui see tundub raske protsess olevat, siis osta teleturust endale elektriseeritud liblikad. Mul teemaalgatajaga sama mure. Olen 1,64 pikk ja viimastel andmetel 55kg. Nüüd tundub juba rohkem olevat, kuna hommikul ei läinud pluusinööbid kinni. Masendav eks. Miks mul kaal tõuseb? Jätsin 3 nädalat tagasi suitsetamise maha Algul tundus, et läheb valutult, kuid nüüd vist jõuab organismile kohale, et midagi on teisiti. Aga põhiline on, kuidas toitumist muuta. See tähendab, et päeva esimesel poolel süsivesikuid ja rasva ja valku. Kuid kuidas või millistele toiduainetele tähelepanu pöörata siis enne trenni. Paar tundi enne ei söö, kuid mida varem võtta ning peale trenni, mida ja millise aja möödudes. Eesmärk oleks siis pekist kõhtu siluda ja sangadest lahti saada, no ja prink tagumik ei teeks ju paha. Paralleelselt suitsust loobumisega hakkasin 2 x nädalas aeroobikas käima + enne trenni ca 30 min käimislint, ratas või stepper (oleneb, millele pihta saab). See nädal tundus, et 2 x nädalas on vähe, kuna peale teisipäevast trenni oli eile lihased haiged. Mõtlesin, et nt pühapäeval kõndimine või sörkjooks, või see asendada jõusaali ringtreeninguga hoopis? Ning trennivabal päeval, kas peaks ka jälgima, et õhtul süsivesikuid ei tarbi, rohkem valgurikast väherasvast toitu, või võib koduse õhtusöögi süüa (kartul hakkliha kaste jne)? Jutt tuli pikk aj kindlasti osa mittevajalik inf, kuid tahaks ennast käsile võtta, enne kui hilja. Igasugused kommentaarid teretulnud.
×