Jump to content

mikk2222

Kasutajad
  • Sisu loend

    23
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

2 Neutraalne

mikk2222

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 26.05.1988
  1. Valgurikas, tervislik pitsa

    Telegram.ee artikli lingi postitamine on inimeste valgustamine? Ilma ühegi kommentaarita artikli sisu kohta?
  2. Kas venitada on üldse vaja?

    Kahele jalale tõusmine on üldse suur viga olnud
  3. Ei saa isegi BAV-i täis

    Kui kaua oled esialgset kava järginud?
  4. Rulluisutamise kohta Pulleritsu blogis: http://suusk.blogspot.com/2013/06/jaan-saks-kuidas-oigesti-ja.html
  5. Suured suured probleemid kaaluga

    Tere, see on sul küll valesti meelde jäänud; rasvlahustuvate vitamiinide varud asuvad peamiselt maksas.
  6. jalatald ja ülekoormus

    Paratsetamooli maksimaalne ohutu doos on 1 gramm 4 korda päevas 4-6h vahedega. Kui ei aita, siis võib proovida ibuprofeeni, koos paratsetamooliga või selle asemel.
  7. Euroopas on ta ravim, USA-s toidulisand. http://en.wikipedia.org/wiki/Glucosamine#Legal_status Eestis on mõned vormid ravimina registreeritud, enamus neist retseptiga http://193.40.10.165/register/register.php?lk=1&otsi=J&keel=est&inim_vet=inim&raviminimi=&ta_eesti=gl%FCkoosamiin&ta_inglise=&ta_ladina=&atc=&mlhoidja=&spckp_algus=&spckp_lopp=&pilkp_algus=&pilkp_lopp=&naidustus=&mlnr=&mlkp_algus=&mlkp_lopp= Veel tsitaat wiki-st: "A meta-analysis concluded: "Compared with placebo, glucosamine, chondroitin, and their combination do not reduce joint pain or have an impact on narrowing of joint space. Health authorities and health insurers should not cover the costs of these preparations, and new prescriptions to patients who have not received treatment should be discouraged."
  8. "Atrioventrikulaarklappide struktuur kergelt fibrootiline. Esineb mitraalne, trikuspidaalne ning pulmonaalne regurgitatsioon." --- See tähendab 1 klapi kerget sidekoelist muutust ning et 3 klappi lasevad verd veidi tagasi - kuna see südame funktsioonis ega struktuuris häireid ei põhjusta, siis tõenäoliselt normivariant. Muu kõik on täiesti normaalne.
  9. keefir või piim ?

    Mainiksin ära, et antud uuring käsitles raua imendumist LEIVAST ja ka teest ehk siis mitteheemse raua imendumist. Lihas on peamine just heemne raud, mille imendumine on hoopis teistsugune (imendub paremini, heemi jaoks on sooleepiteelis spetsiaalsed retseptorid).
  10. Jooksmine

    Soovitan vaadata sügiseks mingi jooksuvõistlus 5 või 10 km, siis on rohkem motivatsiooni regulaarselt jooksmas käia. Eesmärgile vastavalt tuleb siis valida ka treeningplaan. Kui varem üldse trenni pole teinud, siis näiteks alguses 2-4 nädalat 3x nädalas 30 min korraga suht aeglaselt (et hingeldama ei ajaks) ja edasi siis vaadata endale mingi kava nt www.runnersworld.com. Kui lihtsalt ilma eesmärgita käia, võib tahtejõust puudu tulla, sest muutused välimuses ja vastupidavuses ei teki väga kiiresti.
  11. Söögi ajal joomine.

    millised kombinatsioonid on raskesti seeditavad ja miks??
  12. Ragisevad liigesed

    Kuidas aitavad n-3 rasvhapped liigeste raksumise vastu?? Teatavasti liigesevedelik koosneb proteoglükaanidest (valk + glükoosaminoglükaanid) ja veest. Või mõtlesite siinkohal, et n-3 rasvhapped vähendavad põletikulisi protsesse üldiselt, sealhulgas ka liigestes?
  13. Probleemne varvas

    Umbes nii ongi ju! Lugesid üldse, mis postitatud sai (ROtteri poolt pealegi eestikeelsed tekstid)?
  14. Probleemne varvas

    Kusihappe taseme jaoks on tõepoolest vastav test olemas, aga sellest diagnoosiks ei piisa - haigus tekib ainult 10% kõrgenenud ureaadiga inimestest ja teistpidi, 33%-l haigetest esineb kõrgenenud ureaaditase. Diagnoosi oskab panna arst, peamised on ikkagi kliinilised sümptomid. Wikipedia järgi soodustavad podagra tekkimist puriinirikas toit (liha, kala), alkohol jm; seal on lõik ka toiduainetest, mida süüa ja mida vältida, et vähendada vere kusihappe taset...
  15. Probleemne varvas

    Podagra - kusihappe soolade ladestumine liigeses? Vt Wiki-st ingl k 'gout'
×