Jump to content

marena

Kasutajad
  • Sisu loend

    17
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

marena

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 01.02.1980

Kontakteerumise viisid

  • Website URL
    http://

Profiili informatsioon

  • Sugu
    Female
  • Asukoht
    Tallinn
  1. Kudas soovitada naisele??

    Su naine ennast nii põhjalikult stressi sisse kinni keerutanud (kardab/jälestab igasuguseid mõtteid lisakohustustest, koormusest ja otsib lohutust šokolaadist) , et igasugune mehepoolne teemaalgatus "sa oled paksuks läind, ei tohi nii palju šoksi süüa ja pead trenni minema" kõlab naise kõrvus umbes-täpselt nagu "viu-viu-viu-irin-irin-irin" ja selle vastu aitab veel rohkem šokolaadi. Minu arvates on nüüd aeg mehel olla kaval - leia lõbusat ühist füüsilist tegevust, mis ei tundu järjekordse kohustusena, jätab vähem aega söömisele ja annab positiivse laengu. Ja hea oleks ka lahendada probleemi algpõhjuseid ning otsida üles liigset stressi tekitavad tegevused ja üritada nendest vabaneda.
  2. Võida Fasti T-särk

    Väljavõte spionaaži ja planeedi-okupatsiooni käsiraamatust (välja antud Marsi kirjastuses Saturn), peatükist "Planeet Maa" Tähelepanu rohelised kulturistid! Parimaks sulandumiseks planeet Maa elutsevate olendite sekka, soovitame kasutada Spioonikaupluse erimudelit "Tüse valge poliitik" (pildil). Garanteeritud kohalike lugupidamine ja luureinfo kõrgem kvaliteet. Hoiatus: Ärge minge libedale teele - ehkki rohelise kulturistikeha roosaks võõpamine tundub hea mõte, ei anna see spionaaži seisukohast häid tulemusi. Küll eksisteerib väike võimalus ilma teha filminäitlejana.
  3. Töö

    KAsulikuks võib osutuda ka info, kus kohas küsija elab. Tallinn, Tartu, Pärnu, Võru, Narva, mõni muu linn või asula... Võimalusi on nii palju. Muidu Tallinnas, Laki 3 asuvas Kemiflora värvipoe juures oli seinal silt et pakutakse lihtsaid töid õpilastele suveks (siltide kleepimine jms).
  4. FitGirl 2006

    Siit arutelust on hea näha, kui erinevalt inimesed mõistavad selliseid ilusaid sõnu nagu vormikas, sale, anorektiline jne. Kui üks ütleb sale, siis teine mõtleb anorektiline. Kui üks ütleb vormikas, siis teine mõtleb pekikuhi. Ja siis tuleb välja, et kõik räägivad samas naisterahvast Naine pildil on ilmselgelt väga heas vormis. Ilmselt "kuivem" kui paljudele meeldiks ja naisterahva puhul harjunud oleme.
  5. Toidu netokogus pakendil

    Lihtne viis meelde jätta, mis on bruto, mis neto: bruto on pikem sõna, sisaldab 5 tähte neto on lühem sõna, sisaldab ainult 4 tähte. Sina saad alati vähem. (veidi ebaaus küll aga elu on selline ) Ja nüüd rakendus: brutopalk on suurem number, netopalk on väiksem. Kätte saad alati vähem ehk netopalga. Sama loogika järgi brutokogus (ehkki seda väljendit vist siiski ei kasutata) suurem, netokogus väiksem. Ja kasutada saad ennekõike väiksemat kogust. Vahe läheb pakendina prügikasti, marinaadivedelikuna kraanikaussi jne.
  6. naised jõusaalis

    Jõusaalis käin nö üldfüüsilise treeningu eesmärgil vahelduva eduga sügisest, seega pool aastat. Praegu kui sellele mõtlema hakkan, siis tuleb välja et ma ei teagi, mis raskustega täpselt teen. Meeles on üksikud raskused, mis endale kuidagi eriti väikesed tunduvad, näiteks surumine õlamasinal läheb maksimaalselt 5 kg-ga (õlg on nõrk). Allasurumised plokil 10kg. Üldiselt käib mul treening tunde järgi. Tavapärane on selline raskus, millega jaksan teha 12-13 kordust seerias, 3 seeriat. Mõnikord panen raskust natuke juurde ja võtan kordusi veidi vähemaks, 8-10 juurde. Juhtub ka seda, et teen 3 seeriat eri raskuse ja korduste arvuga (näiteks suureneva raskusega ja 12-10-8). Või lisan neljanda seeria. Peamine on see, et jaksan kõik kordused teha tehniliselt korrektselt ja et peale trenni lihased tunda annaksid et "jah, täna sai trenni tehtud".
  7. vesispinning

    Nägin selliseid kummist jalanõusid näiteks Viru Keskuses. Täpsemalt siis Rademaris või selles rademari taguses spordipoes (st sinna sai kuidagi läbi rademari kaupluse).
  8. Võhma juurde

    Hemoglobiinist ma õnneks tean, et see on mul normis. Mul oli sellega probleeme ca 3-4 aastat tagasi ja peale seda on minu tubli perearst ca iga poole aasta tagant lahkesti nõus selliseid murekohti üle vaatama. Karta on, et mul ikka see võhma puudus tingitud sellest, et pole pikalt trenni teinud või kui olen teinud, siis üksnes paari kuu jooksul sügiseti "hakkan tubliks" lubaduste saatel. Need ponnistused on aga olnud enamasti üürikesed. Viimati tegin korrapäraselt trenni 1999-2000 aastal, kui võtsin maksimumi TTÜ õppekavas eksisteerinud 4 semestriks jagunud valikainest "kehaline kasvatus". See oli üks lahedamaid asju TTÜ juures - saada tasuta treeningute eest ainepunkte
  9. Võhma juurde

    Koormustesti olen teinud, praeguseks koguni 2 korda, pooleaastase vahega. Vo2max oli juuni alguses 24 (üle 6 kuu viimasest treeningust), nüüd detsembri lõpul 30. Ehk siis poole aastaga olen tõusnud väga madalalt tasemelt madalale tasemele. Selle teema siin algatasin enne teist koormustesti. Suvel olin liigutanud ennast, jälgides just esimesel testil saadud soovitusi pulsivahemiku ja treeningmahu osas. Toona soovitati tegeleda peamiselt kõndimise, ujumise ja rahuliku rattasõiduga ja vältida jooksmist. Ja perearsti juurde kolesterooli kontrollima saadeti ka (see oli korras). Teemat tehes olin millegipärast esimese testi puhta ära unustanud. Aga siit sain igal juhul mõtteid jätkamiseks, sh sörgi ja kõnni (või aeglase ja kiirema rattasõidu) kombineerimise osas. Aitäh igal juhul kõigile nõu andnutele See 2. koormustest andis minu suureks rõõmuks märku, et seis on ikkagi paremaks muutunud, küll vähehaaval, aga siiski paremaks. Olgu peale, et pulss kimab endiselt teatud tegevuste puhul kiirelt lakke. Kuna siit teemast mingit muud numbrilist teetähist edusammude mõõtmiseks välja ei pakutud, siis jätsin ainsaks "mõõdikuks" - koormustestid. Kui jätkan samas vaimus, siis ca poole aasta pärast loodan jälle paremat tulemust näha. Senikaua aga edusammude mõõtmise üle pead ei murra, lihtsalt tunnen endale jõukohasest liikumisest rõõmu. Mis tähendab aga endiselt, et ma tööpäeva õhtul kiiretempolisse aeroobikasse 200-st pulssi püüdma ka ei lähe. Aga kuniks on olemas lai valik rühmatreeninguid, mille hulgast võin leida mõne rahulikuma tempoga, lisaks jõusaal ja sealsed kardioseadmed, pole see ka mingi probleem.
  10. täiesti algaja

    Ütleks just sama mis vs juba ees ütles. Mina (esialgu nõrk ja veel vormist väljas ) käin trennis sporti tegemas ja ma ei vaata teisi ja seega ei näe ka teiste pilke. See, et teised vaataksid viltu või et kõhnal, mittelihaselisel, paksul või veel kellegi neljandal oleks keelatud trenni minna kuna nad on kõhnad, paksud, pikad, lühikesed vms, on valehäbi. Mõtle nüüd ise ka - kui jõusaalides oleks naeruväärne oma "kõhetuid pekiribasid" treenida, siis poleks ju ka neid lihastest noorsande seal kõrval istumas - kuskilt pidid nad ju need lihased saama, ja üpris kindlasti ei saanud nad neid kodus mediteerides. Ja kui mõni ka vaatab- las ta siis vaatab. Nagunii sellise vaataja arvamus ei oma tähtsust, sest trennis teiste vahtija ei ole mingi autoriteet. Trennis trenni tegija on autoriteet küll, kuid temal pole aega niisama kritiseerida, vahtida või naerda, sest tema teeb trenni.
  11. Võhma juurde

    Aitäh, Oldman, võtan selle numbri piiriks. See, et hetkel jõusaali rühmatreeningule eelistan, ei tähenda tegelikult, et üldse aeroobselt ennast ei liigutaks. Sageli lähen jala tööle (~3 km ca 30 minutiga), üldse kõnnin päris palju ja küllaltki kiires tempos , suvel sõitsin rattaga, praegu jõusaalis käies teen alati ca 20 minutit mõnel kardioseadmel sooja. Aga jah, koormustesti peaks tõesti lähiajal ära tegema.
  12. Võhma juurde

    Olen hädas võhmaga. Seda lihtsalt pole. Joosta ei saa, pulss kohe 180-185 peal, aeroobikas ka lihtsate sammukombinatsioonide puhul 15-20 minutiga maksimumpulss jne. Seetõttu olen ka käinud peamiselt jõusaalis, kuna seal püsib pulss mõistlikumates piirides. Kui võtta eesmärgiks võhma lisamine, siis mida peaksin silmas pidama treeningute planeerimisel? Kas sobivam on näiteks kardioseadmel treenides püsida kindlas madalas pulsivahemikus või teha pigem intervall-treeningut? Kuidas mõõdetakse tulemusi sellise eesmärgiga treeningu puhul? Jõusaalis võib olla treeningutulemuste konkreetne näitaja näiteks see, et jaksan sama harjutust korrektselt sooritada järjest suurema raskusega. Võhma puhul on küll tajutav, et väsin vähem, aga mõõdetavaks tulemuseks oleks siis mis - keskmine pulss mingil kindlal vahemaal ja tempol või pikema vahemaa läbimine samal pulsil või mingi muu näitaja? Ma vist mõtlen kogu selle asja üle
  13. Milline trenn on tõhusam?

    Üks küsimus tuli veel - kui palju sa varem trenni oled teinud? Käisin piilumas seal AmFitness klubi koduleheküljel trennide kirjeldusi. Kuna sind huvitab enim rasva(protsendi) vähendamine, siis eriti juhul kui sa pole eriti trennis käinud ja võhm ehk kah viletsavõitu, siis võiksid alustuseks minna pakutavatest treeningutest aeroobikasse. Spinn on muidu päris efektiivne aeroobne trenn, aga vähemalt mulle oli päris algajana treenijana see liiga intensiivne, ehkki iseenesest isegi meeldis. Aga kui ikka võhma pole ja pulss väga kiiresti lakke tõuseb, siis on seal ratta seljas väga ebameeldiv olla (vere maik suus). Samas võib spinn hakata sobima juba õige pea, kui käid korrapäraselt trennis. Mingi aja möödudes võiksid lisada treeningusse ka selle push&lifti või minna jõusaali. Rasva vähenemisest üksi on vähe kasu ilusa keha saamiseks, kui alles jääb vaid luu ja nahk - vähemalt natukenegi võiksid trimmida ka lihaseid.
  14. Milline trenn on tõhusam?

    Eks palju sõltub ka sellest, mis on sinu eesmärgid - kaalu tõstmine/vähendamine, mõõtude suurendamine/vähendamine, pekikihi kaotamine, lihaste suurendamine/trimmimine, võhma parandamine või miski muu. Trenn võiks olla selline, mis aitab sul ikka eesmärke ka saavutada. Soovitaks proovida erinevad trennid ära, käies seal mõned korrad (aga ole proovitreeningutel ettevaatlik, et üle ei koormaks ennast, muidu jääb trennist suhu ainult veremaik ja see võib osutuda petlikuks). Nii saad teada, milline trennidest sulle midagi hingele ka pakub. Ja kõige parem oleks muidugi, kui valiksid välja lõpuks 2-3 erinevat trenni, mida kombineerida, siis ei teki tüdimust ei kehal ega hingel. Treeneriga konsulteerimine ei tee ka paha.
  15. Usun, et ükski inimene, kes teeb ise tõsiselt trenni ja vähegi teab, kuidas inimkeha toimib, ei kujuta ette, et üks ülekaaluline isik peaks kuidagi "omaette" imekombel saledaks saama ja alles siis kõlbaks tal trenni tulla. Seega puudub ka põhjus ülekaalulist sportijat halvustavalt silmitseda, eriti kuivõrd sa selle ülekaalu osas oled otsustanud midagi ette võtta (tulnud trenni tegema). Võimalusel vali trenn, millest saad lisaks füüsilisele koormusele ka emotsionaalses mõttes särtsu juurde. Siis on motivatsioon kõrgem (iga kord trennis käies saad kinnitust, et liikuda on mõnus). Ise kunagi vesiaeroobikas käies leidsin alati vajadusel põhjenduse, miks mitte minna (ilm külm, raske tööpäev, rätik kodus, üksi ei taha, kahekesi ei viitsi jne), sest see liikumisvorm ei pakkunud mulle nii suurt rõõmu, kui praegune korrapärane jõusaal kombineerituna erinevate rühmatreeningutega. Nii et - hakka trenni tegema iseenda rõõmuks . Ja jäägi trennis käima ja saavuta oma eesmärgid - ikka iseenda rõõmuks. Enda kahjuks ja kellegi teise kahjurõõmuks ei tasu ju ometi trenni tegemata jätta. Mina soovin sulle igal juhul edu ja jaksu ja eesmärkidele jõudmist!
×