Jump to content

tomster

Kasutajad
  • Sisu loend

    321
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

2 Neutraalne

tomster

  • Tase
    Kasutaja
  • Sünnipäev 02.08.1982

Profiili informatsioon

  • Sugu
    m

Viimase Profiili Külastajad

5 004 profile views
  1. Leia endale lähim välijõusaal

    Aitäh gmaster tagasiside eest! Igasugused viited erinevatele treeningpaikadele ka kõikidelt teistelt kaastreenijatelt oodatud (saab jätta vihje otse https://fit24.ee/ lehele). Nädala jooksul õnnestus lisada päris palju uusi välitreenimisvõimalusi Tallinna ja Taru ümbruses, samuti teistes Eestimaa piirkondades. Vaata kõikide välijõusaalide ja jõulinnakute asukohti kaardil, klikkides sobivale piirkonnale: https://fit24.ee/treening/valijousaal/
  2. Kuna spordiklubide uksed jäävad lähiajal suletuks, leia endale lähim välijõusaal: https://fit24.ee/
  3. Vend Vähk Peab liikuma!

    Kena kahekilone purikas.
  4. Odav ja kodune jõusaal Tartus?

    Infot erinevate jõusaalide ja välijõusaalide kohta üle Eesti: www.fit24.ee
  5. Jõusaalid Tartus?!

    Eedeni poolsest nurgast on sinna jalgsi samuti vaid 20-25 minutit, see väike jalutuskäik nüüd küll tükki küljest ei võta, pigem toimib just paraja soojendusena enne trenni
  6. Melatoniin

    Apotheka apteekides nüüd melatoniin täiesti omatootena olemas. Hind samuti täiesti normaalne.
  7. Personaaltreening

    Seoses Eriku viimase videopostitusega tuli meelde ja tahtsin siia teemasse lisada, et mees oli aastaid tagasi üks väheseid Eestis, keda kuulsin jõutreeningul üldse rääkimas mõistest nagu rotator cuff. Tänasel päeval on muidugi interneti vahendusel peale tulemas palju uut informatsiooni ning isegi algajal jõusaalikülastajal on läbi foorumite võimalus lugeda lõigukest füsioteraapia kohta siit ja lõigukest vahurullimise kohta sealt. Aga ometigi on saalides palju treenereid, kes räägivad endiselt vaid harjutuste õige sooritamise ABC-st, keskendumata sellele, et iga tegevus peaks olema jätkusuutlik (loe: tehtav kõrge vanuseni) ning see saab võimalikuks vaid läbi mitmekülgse treeningu ja kestva vigastustevastase ennetustööga. Eriku lähenemine on kahtlemata personaalne ja mis põhiline - funktsionaalne! See on see aspekt, mida tuleks minu kui treeneri arvates kõikide jõusaalikülastajate seas rohkem toonitada. Rohkem mitmekülgsust treeningul tagab pikaaegse liikuvuse ja rahulolu ning just seda vajavad tavalised inimesed, kes alustavad jõutreeningutega, olgu nende eesmärkideks rasvaprotsendi alandamine või istuvast tööst tingitud sundasendite vastu võitlemine. Ainult ühekülgne kangiliigutamine ei too pikas perspektiivis kellelegi kasu. Ühesõnaga, jaksu Erikule, oled jätkuvalt õigel teel
  8. Õlaprobleemid

    Kui tegu õlaga, siis kindlasti lase sellest röntgeni asemel teha hoopis ultraheli uuring - nimelt näitab röntgen vaid luuliste komponentide anomaaliaid, kuid õlaliigeses on väga palju sidemeid, mille seisukorrast röntgeniga ülevaadet ei saa, küll aga ultraheliga.
  9. Ott, kui sa enda toidulisandeid reisile eraldi topsikutesse pakendatuna kaasa võtad, kas keegi tollis nende sisu kohta pole küsima hakanud? Muiudgi kui pulbrid käsipagasi asemel suurde kohvrisse panna, siis peaks ka selle sisu kontrollimise tõenäosus väiksem olema. Ühesõnaga, kas on reisimisel tulnud ette, et pead aru andma kaasasolevate toidulisandite kohta?
  10. Palju õnne Ott Kiivikas!

    Õnne, vanameister!
  11. kükk kergemate raskustega!

    Olles samuti olnud sarnases olukorras, siis soovitan omaltpoolt astuda sammuke tagasi ja teha alakehale mingi periood (üks-kaks kuud) AINULT unilateraalseid harjutusi. Valik on suur, nii reie esiosale kui tagaosale, kui viitsid otsida. Selliste harjutuste kasu seisneb eelkõige selles, et kasutatav tööraskus (tavaliselt oma keharaskus + hantlid) on piisavalt väike, et vigastus/komplikatsioon ei saaks süveneda, aga samas piisavalt suur, et haaratud oleks vajalik hulk motoorseid ühikuid ja kõikvõimalikud väikesed stabiliseerivad lihased, mis loovad omamoodi tugeva vundamendi edasiste raskuste ja bilateraalsete harjutuste jaoks, võimaldades antud hetkel vigastus/komplikatsioon täielikult välja ravida. See unilateraalsete harjutuste kasutamine on loomulikult vaid üks võimalik lahendus paljudest (eelmainitutest), kuid praktikas väga efektiivset tagasisidet andnud. Soovin edu!
  12. Raamat toitumisest

    "Normaalne söömine." Autorid: Mihkel Zilmer, Urmas Kokassaar, Tiiu Vihalemm. Hea raamat nendele, kes pole veel endale selgeks teinud, mis asjad on süsivesikud, valgud ja lipiidid. Lisaks tutvustatakse lugejale süvitsi paljusid igapäevaselt kasutatavaid toiduaineid.
  13. Lisan siia veel Janari tabelile väikese täienduse, selle kohta, kuidas erinevad harjutused ja harjutuste sooritamise viisid mõjutavad kesknärvisüsteemi. Level 1 mõjutab KNS-i minimaalselt, Level 10 mõjutab KNS-i maksimaalselt. Andmed pärinevad siis samuti Christian Thibaudeau sulest, kes omakorda täiendas Leo Costa originaaltabelit. Neuromuskulaarse aktiivsuse skaala: LEVEL 1: Ekstsentrilise faasita sooritatud isoleeritud harjutused LEVEL 2: Ekstsentrilise faasita sooritatud baasharjutused LEVEL 3: Muutuva pingega isoleeritud harjutused (nt kummilindiga isoleeritud harjutused) LEVEL 4: Muutuva pingega kompleksed harjutused (nt kummilindiga kätekõverdused) LEVEL 5: Pideva pingega isoleeritud harjutused (enamus plokksüsteemid. Harjutus hõlmab mingit kindlat lihasgruppi) LEVEL 6: Pideva pingega kompleksed harjutused (plokksüsteemid, sh masinad, kuhu raskuseks lisatakse kettad. Harjutus hõlmab mitut lihasgruppi) LEVEL 7: Vabade raskustega isoleeritud harjutused (nt kangiga küünarvarte kõverdamised) LEVEL 8: Vabade raskustega baasraskused, kus kehaasend on liigutuse ajal paigal – st et ülakeha ei liigu (nt lamades surumine, kangi tõmbed ettekallutatult) LEVEL 9: Vabade raskustega baasharjutused, kus kehaasend muutub harjutuse rütmis (nt kükk, jõutõmme, lõuatõmbed, klassikaline tõstmine) LEVEL 10: Vabade raskustega baasharjutused, kus vahendile on lisatud ketid, kummilindid jne.
×