Jump to content

vend vähk

Moderaatorid
  • Content count

10,229
  • Last visited

• Days Won

111

Everything posted by vend vähk

1. dieet

to alessandro: Tere! Tartus olen viimased paar aastat treeninud Avancia spordiklubis, kus käivad tihti ka aerutajad ning oma tähelepanekutest võin öelda, et vähemalt jõusaalis on igal mehel erinev treeninguprogramm. Nooremad mehed hoiavad seeriate vahe koguni 3 minutit, mis kulturismis ja bodyfitnessis on mõeldamatu. Kuna mul puudub sinu treeninguprogrammist ja treeninguintensiivsusest ülevaade, siis ei hakka ka midagi soovitama. Pealegi on Tartu aerutajate treeningprogrammis juba jooksmine sees. Ise lisasin sügisest enda programmi just jooksmise. Varem sõitsin enne trenni veloga 10-15 minutit, aga jooksmine on oluliselt parem. Veel üks tähelepanek: Kui ma jooksmist alustasin, siis paari-kolme nädalaga sain hingamise ja jooksurütmi paika ja tekkis soov kiiremini ja pikemat distantsi ette võtta nagu omal ajal ajateenijana kuulsusrikkas Kuperjanovi pataljonis. Vot selline jooks võttis lõpus rinnust kinni ja usun, et oli pigem kahjuks kui kasuks. Nüüd kui jooksen, siis pigem kiiret sörki kui spurti. Aeglaselt sõuan- kaugele jõuan!
  2. dieet

to QUOTE: Selle eksperimendi eesmärgiks oli mul välja uurida, kui kiiresti on võimalik niimoodi võistluskaal kätte saada. Oletatavasti oleks saanud niimoodi 10 kg alla umbes nädalaga. Ma olen selles suhtes rohkem tegudemees, et tahan kõik praktikas läbi proovida ning esivanematelt päritud head geenid võimaldavad igasuguseid trikke teha. 5-6 kg muutused väga lühikese ajaga minu kehakaalus on tavaline nähtus ja oma väljaütlemistel jään ka alati seisukohale, et igal inimesel on erinev organism ja vastuvõtlikkus erinevatele muudatustele ja nii palju kui on erinevaid jõusaalispetsialiste, niipalju on ka erinevaid arvamusi. Ega siin ei oskagi sulle muud soovitada kui tugevat tahtejõudu ja kui on veel küsimusi, siis tuld!
  3. dieet

to enemy: Jah, mis siin salata- ma teen kõik selleks, et see body-fitnessi IFBB euroopa kolmas koht ei jääks minu viimaseks sõnaks suurvõistlustel, aga selleks pean veel palju õppima ja pingutama. Toiduainetega on nii, et tänu Robocopi meeskonnale olen nüüd nende toidulisanditega varustatud, aga hetkel proovin kõike läbisegi ja teen oma märkmeid, milline on ühe või teise toidulisandi reaktsioon minu organismile. Võistusväliselt ma eriti päevast valgukogust ei jälgi, aga võistluseelsel perioodil tuleb valku ilmselt rohkem, kui 4-5 gr/ kg kohta... Minu dieedi põhimõte käib käsikäes suure ülfüüsilise treeninguga. Huvilised on ennegi minu käest küsinud, et mida ma söön, aga samas ei ole neil täpset ettekujutust milline on minu treeninguintensiivsus ja lihasgruppide jaotus. Kuivõrd ma olen loobunud plaanist arendada oma keha 110-e kg-seks, vaid võtnud eesmärgiks läbi lüüa body-fitnessis, siis on ka minu treening erinevam kulturistide programmist. Body-fitnessis peab olema minu võistluskaal KUNI 79 kg (pikkus 175 cm + 4 kg). Võistlusväliselt olen nüüd kõige rohkem kaalunud 92 kg, aga siis olin sunnitud toitumist natuke piirama. Kui toidulisandid välja jätta siis 2-3 kuud enne võistluseid toitun keedetud fileest, rasvata piimast,-jogurtist, rasvata kodujuustust, rasvata kohupiimast, vahel kuivatatud puuvilja ja värskeid aiasaaduseid. Nüüd siis katsetan ka vesise riisiga. Söön väikestes kogustes siis, kui kõht tühjaks läheb. Enne dieedi alustamist teen läbi veel 2-e nädalase kreatiinitsükli. Kreatiini tarbin AINULT koos 100% viinamarjamahlaga, kuna erinevate spetsialistide tarkuseterasid järgides peaks see olema kõige parem ja kiiremini imenduv. Dieettoitumist ette võttes peab olema alati kindel eesmärk, millist kehakaalu või vormi soovitakse saavutada. Oma treeninguprogrammi loodan siin ka lähiajal välja tuua.
  4. dieet

Tere! Mul on aja jooksul välja kujunenud oma taktika vormi ajamisel, aga pea-aegu igast võistlusest olen omale jälle midagi kasulikku kõrva taha jätnud. Siiani tarbisin dieedi ajal päevas ainult 4-5 grammi rasva, piirasin oluliselt süsivesikuid ja lisasin toidule võimalikult palju valku, aga jätsin soolad kahe silma vahele. Nüüd viimase dieedi esimese kolme päevaga kukkus minu kehakaal kohe 89-lt 83-le kg-le. Selleks sõin ainult keedetud vesist riisi ilma maitseainete ja sooladeta ning maitseks juurde paar värsket tomatit. Effekt oli enneolematu! Kahjuks sain eelmisel nädalal teada, et see võistlus, milleks valmistusin, jääb ära ja lõpetasin koheselt dieedi. Nüüd läheb natuke aega, kui alustan uue dieediga. Protsentuaalselt ei ole siiani oma toitumist jälginud, et kui palju valku kehakaalu kohta jne, kuna olen seisukohal, et mida rohkem vältida kindlaid normatiive, seda suurem on effekt, sest keha ei jõua siis erinevate muutustega ära harjuda. Treeningust: tugevama aeroobse treeningu lisasin oma programmi peale seda, kui eelmisel aastal Kaitseväe arstlikul komisjonil(olen military) avastati, et mul on üks südame sein natukene paksenenud. Võimalusel käin enne jõusaali jooksmas umbes 15 minutit ja samuti jalgratta treening. Usun, et rahval on veel küsimusi ja nüüd hakkan siin ka tihedamalt ringi liikuma ja abivajajatele vastama. TULD! vend Vähk
  5. nagu ikka- kõht

to spaniard: Võistlusdieet...
  6. nagu ikka- kõht

Kõht... Mina treenin küll kõhtu iga päev, aga õige kuju ja reljeefi saan välja alles enne võistluseid eridieediga.
  7. Kulturismi ja finessi laager Võsul !

Tere! Mina jõudsin sinna alles laupäeval, aga parem hilja kui mittekunagi! Lahe üritus ja lahe hotell oli! Kahju, et algusest peale seal ei saanud olla. Tegijatest olid seal Ott, Arnold, Marek M, Argo Ader, Merike Madar, isegi Taavi Koovit oli platsis. Ka Marko Terasmaa ja tulevikukulturistid olid seal käinud. Kahju, et ei olnud kaamerat kaasas, kui Ader hullu konna laulu peale pöördesse läks. Loodan, et selliseid laagreid ka tulevikus korraldatakse, sest muidu saavad jõusaalimehed ainult kaks korda aastas kokku- meistrikatel ja karikavõistlustel. Edu!
  8. Body pump meestele?

Sama teema. Tundub, et pean augustis- septembris sellega tegelema, aga hetkel puuduvad andmed Tartu võimaluste kohta.
  9. Fat Burner fitness drink !

Ma kasutasin Fatburnerit ja mul oli kuivem ja muretum tunne:-) Muidugi kasutan Fatburnerit ka edaspidi!!!! ...erit enne võistluseid! Hea kraam!
  10. Tere! Lisasin aadressile http://pilt.ee/vendv uue kataloogi sellest Riias nädalavahetusel toimunud üritusest. Homme jätkan piltide alla laadimist sellele aadressile. Vabandan piltide kehva kvaliteedi pärast, aga parem ikka kui mitte midagi. Juhin siinkohal tähelepanu Argo Aderi supervormile, mille eest teda ka finaalis athletic kategoorias absoluutselt teiseks tunnistati.
  11. WFF fitnessi euroopa meistrivõistluste pildid

Täna lisasin sellesse kataloogi uusi pilte Kadri Kuusikust ja Argo Aderist ja homme saab sinna veel kindlasti lisa.
  12. Elva võstlused

Ma nüüd sain mingi 80 pilti maha laadida, aga homme lisan sellele albumile veel teise fotoka pildid- neid on ka veel umbes 40 pilti! Nädalavahetuseks, Riia fitnessi euroopa meistrivõistlustele, loodan oluliselt paremad kaamerad kaasa võtta.
  13. Elva võstlused

Nüüd saan pilte üles panna küll, aga võtab aega... http://pilt.ee/vendv Seal on esimene album kohe sellest viimasest võistlusest! Vabandan piltide kehva kvaliteedi pärast, aga parem ikka kui mitte midagi!
  14. Elva võstlused

Minul on sellest üritusest üle 100 pildi, aga ma ei saa praegu tehnilistel põhjustel neid netti välja panna- üritan homme uuesti ja siis annan kõigile teistele ka teada!
  15. kehakaalust rohkem

Juhin siinkohal rahva tähelepanu spetsiaalsele lamadessurumise särgile, mida mul ei ole veel õnnestunud proovida, aga õige surumise korral pidi see vist päris mitukümmend kg juurde andma. See pidi jubedalt lõhkuma. Loodan seda imesärki alles peale võistluseid , mai kuul, proovida.
  16. kehakaalust rohkem

Jõusaaliga seotud alates 1992 aastast. Nädal tagasi kaalusin umbes 85 kg ja surusin 185 kg, aga selleks ajaks olin ka juba mitu nädalat dieedil olnud. Nii et umbes 100 kg.
  17. Kokkutulek!!!

Tere! Mul on selle kokkutulekuga idee korraldada see 1. mail- peale EKV kulturismis. Arvatavasti selleks ürituseks tuleb kokku palju amazoni külastajaid ja oleks ka kõige värskemad muljed ja palju vestlusmaterjali. Ise plaanin nendest võistlustest osa võtta nagu nii mitmedki siin ning ei oleks probleem kusagil peale võistluste pidulikku osa kusagil maha istuda ja vennastuda, sest teistel aegadel ma tõenäoliselt Tartust välja sõitma ei hakka. Esialgu ei olekski see üritus pikem kui paar tundi, eks siis muljete põhjal saab teha kokkuvõtteid. EDU! vend vähk
  18. kas keegi ?

to muc: Kõhtu olen alati peale trenni teinud nagu mulle omal ajal Gert Koovit TÜ spordiklubis soovitas. Asi toimib! Nii väikeste puhkustega olen harjunud. Sõjaväelasena pean treenima ka teistel eesmärkidel kui ainult kulturismi ja fitnessi võistluste jaoks. Aasta alguses käisin tihti jooksmas, aga rinnus hakkas mingi aja möödudes pistma ning pidin pausi tegema. Järgmisest nädalast hakkan jälle regulaarselt jooksmas käima- nii umbes 20 minutit kiiremat sörki Toomemäel enne trenni. Kevadel plaanin osa võtta nii fitnessi Eesti karikavõistlustest, fitnessi euroopameistrivõistlustest kui ka Eesti kulturismikarikavõistlustest. Need üritused on siis kolm nädalavahetust järjest ja eks ma siis pean jälle treeningkava muutma, aga mitte oluliselt. EDU KÕIGILE JA TULGE KÕIK VÕISTLEMA!!!
  19. kas keegi ?

1. päev: õlg-triceps-kõht 2. päev: selg-trapets-ranne-kõht 3. päev: rind-kõht 4. päev: jalg-säär-biceps-kõht Lähiajal plaanis seda kava muuta. Puhkepäevad 1 kord kahe nädala jooksul
  20. Jõusaal uues Tartu jäähallis?

Siis hakkavad MV-ga konkureerima.
  21. mis on tallinna parim jõusaal?

Tere. Kui elasin ja treenisin Tallinnas, siis õnnestus küll treenida päris paljudes erinevates jõusaalides, aga parimaks pean ikka Reval-Sporti, kuna seal käis asjalik rahvas, masinaid oli palju ning minu jaoks kõige olulisem- hantlite valik oli superhea! Ainukene, mille üle võiks natuke nina krimpsutada, oli selja masin, kuhu oli tüütu mingisuguseid lisaraskuseid lisada, aga kõik ülejäänud oli super! Siinkohal tervitan kõiki Revali tegijaid ja loodan teid ka kevadel lavalaudadel näha!
  22. ootan lohutust.

Hmm, 55 kg? Milline on siis sinu pikkus?
  23. Kulturismi MV

Tere õhtust!!! Ma panin ka just oma kodulehele 30 pilti sellest üritusest välja. http://pilt.ee/vendv Ma tegin selleks seal eraldi albumi. Seal on ka ühe teise võistluse pildid teises albumis!
  24. Keskmiselt üks minut pausi.
  25. ainevahetus kiiremaks

Taavi rahule! Igaüks sööb, mida heaks arvab! Kui mina siin oma toitumise eripäradest kunagi rääkisin, siis hakkasid igasugused asjapulgad mind kohe mudaga loopima. Olen nüüd targem ja igasuguste tühikargajatega ennast segada ei lase. Hetkel valmistun fitnessi MM-iks ja pean ranget dieeti. Kõigile rahu!