Jump to content

-Jaanus-

Kasutajad
  • Sisu loend

    40
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

-Jaanus-

  • Tase
    Algaja
  1. Jää või keset trenni magama

    Ma olen jah viimasel ajal aeroobsele vähe rõhku pannud. Seda viga tuleb kindlasti parandada Ja suured tänud Oldmanile asjaliku info eest!
  2. Tervist! Probleem järgmine: jalapäeval tekib keset trenni selline uni, et jää või kohe magama. Tavaliselt teen ma 3-5 seeriat kükki kangiga ja peale seda jalapressi (lisaks veel paar harjutust). Aga just jalapressi ajal tekib see uni, st hakkan haigutama ja silmad vajuvad kinni. Haigutamine tuleb hapniku puudusest ajus, aga sügavalt hingamine ei aita ka, kuna raske on hingata sügavalt. Tuttav arvas, et üks kahest kas vere suhkur või vere rõhk on madal. Kõrge ja madal vere rõhk on mingil määral päritav ka ning mul on mõlemaid nähtusi nii isa- kui emapoolses suguvõsas. Endal on mul mõõdetud ka vererõhku 110/170 pärast järjekorras seismist (doonoripäeval). Kuid kõrge ja madal vereõhk korraga ei saa vist probleemisk olla.. Äkki sa Oldman oskad täpsemalt öelda, milles probleem olla võib? Oma arvamuse võiksid ka kõik teised lisada, kes midagi asjalikku selle kohta öelda oskavad või kellel sama probleem on või on olnud.
  3. Olen juba varem seda videot näinud. Suutsin kuidagi selle lõpuni vaadata. Väga julm on see. Raha nimel on kahjuks inimesed valmis kõike tegema. Ma arvan, et nad ei saa ise õieti arugi, mida nad teevad. Selleks, et nende endi teguviis neile õieti pärale jõuks, peaks mõne neist nende endi silme all samamoodi ära nülgima. Puust ja punaseks ette, ehk siis saavad aru, mida nad korda saadavad.
  4. kui vanalt oleks normaalne alustada?

    Müüt kasvu kinnijäämisest jõusaalis käies on visa taanduma. Fitness.ee's ja siin foorumis on püütud selgitustööd teha, kuid ikka kardetakse jõusaali mõju kasvule. See, et edukamad ja tugevamad jõutõstjad lühikesed on, ei ole kõva jõusaalitrenni tagajärg, vaid neil on kergem raskusi tõsta, kuna nad peavad harjutuse sooritamiseks läbima lühema maa, st kangi käik on lühem. Ja mida lühem on kangi käik, seda kergem on harjutust sooritada. Ja et paljud kulturistid lühikest kasvu on tuleneb minu loogika kohaselt sellest, et lühemal/väiksemal inimesel on palju kergem kasvatada proportsionaalselt suurt lihast (näiteks 40 cm ümbermõõduga biitseps tundub 160 cm pikkuse mehe puhul kõvasti suurem kui 190 cm pikkuse mehe puhul). Et kasvada peab lühem mees ka kõvasti vähem sööma kui pikk mees, sest väiksema massiga keha tarbib ja vajab vähem arenemiseks. Seega peaks lühem kas olema eeliseks ka kasvamisel kulturismi mõttes. Kulturistide kohapealt võite mind parandada, kuna see on mu enda teooria ja ma võin eksida
  5. poksimine

    biitseps, triitseps, rind, õlg, lailihas - need vast kõige rohkem, aga kui õige liikumine mängus on siis saab ikka kogu keha vatti
  6. eriline kaalumure?

    Kui sul kuskil midagi ei lotenda ega üle värvli ei ripu ning nagu sa ise ütled, et välimus on hea, siis ei tohiks see number, mida kaal näitab, mureks olla. Eriti veel kui sa intensiivselt jõusaaliga tegeled, siis muutudki sa nö ülekaaluliseks, aga seda lihaste arvelt.
  7. See võis valus olla

    Paljud kirjutavad siin, kuidas ühel või teisel kang kuhugi kukkus... Millest ma aru ei saa on see, kas kang libiseb siis üle pöialde või minestatakse kangi all ära (mida ma olen ka kuulnud, et on juhtunud)? Üle pöidla veereks kang sel juhul vist. kui kätte randmest ettepoole kallutada, st kang ei toetu enam käe peale vaid hakkab käe pealt ära veerema ning seda siis pöidlaga enam kinni ei hoia vast. On mu oletus õige või juhtub see ikkagi kuidagi teistmoodi? Veidi segaselt võibolla kirjeldasin, aga ehk saate aru
  8. See võis valus olla

    Ja kohe tõsiselt valus -> link
  9. EKV 2006 - Flash !

    Põhjuseks oli dopingukontrollist keeldumine, nii vähemalt oli artiklis kirjas.
  10. Magamine

    Lihaste arengu seisukohalt on pikem uni ikka parem. Siit samast foorumist lugesin, et treenivale inimesele on kasulik magada vähemalt 10 tundi ööpäevas.
  11. Tõsiselt valusad lihased.. Mida teha?

    Selle piimahppe koha pealt pole ma veel ennast eriti harind... seega ei oska ma midagi arvata. Aga reaktsioonist järelduvalt ma siis parem ei arva seda. Aga proovin jah seda kulturistide varianti, kuigi võtsin kordusi veidi vähemaks nendel harjutustel, mis pold 5x5, loodan et mõjub veidi rohkem jõule. Ise ma arvan et võib jääda siiski vähese sooja ja venituse taha, olen küll mõlemat teind, ag ju sis mitte piisavalt. To OldMan: Kui võimalik, siis võiks paar head vihjet anda trenni eelse ja järgse toitumise kohta. See on muidu väga kompleksne teema, ma tean. Ja ma olen seda uurind ka omajagu, aga äkki on siiski midagi lihtsat, mille olen kahe silma vahele jätnud.
  12. Probleem selline, et sellest 5x5 kava artiklist inspireerituna võtsin selle kava kohe ka kasutusse. Suht hea kava tundub olevat, ainuke probleem on see, et muutus oli vist järsk... Nimelt pärast jalapäeva käin ma 3-4 päeva ringi nagu mul oleks kerge puue, jalalihased on nii valusad. Võib olla ma alustasin ka veidi suurest raskusest aga teha jõuan ilusti, aga läbi võtab ikka korralikult. Jalad on nüüd pärast teist jalatrenni ka valusad, isegi hullemini kui esimesel korral. Praegu on viies päev pärast trenni ja ikka annavad tunda, varsti on aga uus jalapäev. Seega nüüd probleemi enda juurde: kui nüüd jätkub see, et iga kord on jalalihased pärast trenni mitu päeva valusad, kas see võib kuidagi midagi negatiivselt mõjutama hakata (isegi kui jalapäevaks jalg ära taastuda suudab)? Teiste lihastega pole seda probleemi, annavad veidi tunda küll pärast trenni järgmine päev, aga taastuvad palju kiiremini. Ja veel, kas on mingit viisi valu leevendamiseks? Olen kuulnud kahte vastukäivat teooriat: 1. Lihasele tuleb rahu anda, et ta taastuks, 2. järgmine päev tuleks kergelt peale teha, et piimhape lihastes ühtlasemalt jaguneks. Võib-olla on hoopis mõlemas iva sees, tunduvad mõlemad ju loogilised.
  13. Nimelt tahaks teada, mida see endast kujutab?
  14. Veel midagi Mariusz Pudzianowskilt

    Igakord, kui ta juurde paneb, ütleb ta fourty kilo more, ehk siis 40 kg juurde. Ketaste peal on aga kirjas 45, seega nende ketastega ei saakski ta ju 40 kg kaupa panna kui need oleksid 45 kilosed kettad. Järelikult on need ikkagi 45-naelased ehk 20 kilosed kettad. Ja ma lugesin ka üle ja sain samuti 18 ketast. Nende arvude järgi peaks ikkagi raskuseks 18x20=360kg tulema aga ei tea kas see siis tõesti ka on nii...
×