Jump to content

Ydi

Kasutajad
  • Sisu loend

    2
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Postitused posted by Ydi


  1. 1 hour ago, JungaTroll said:

    Aga kui räägid tavainimese seisukohast, siis miks on vajalik nn. ilumudeli saavutamine? Tavainimesele võiks ju olla eesmärgiks harmooniline, tasakaalus terve keha?

    Eesmärk polegi täiuslik V kuju, ega iluideaal, vaid sinna võimalikult lähedale jõudmine. Tavainimene, sest plaanis on pigem sellise enamiku inimeste jaoks meeldiva vormi saavutamine. Kas ja miks on vaja ühele mehele, et tal oleks atraktiivne keha, on ka põnev aga tõenäoliselt täiesti omaette teema.

     

    1 hour ago, JungaTroll said:

    Ja minu arvates nn. tavainimese jaoks ei ole küll mõeldav või siis mõistlik teha sellises mahus õlatreeningut, et muu jaoks enam energiat ei jätku. PS. millised need seljaharjutused välja võiks näha, mis jalad täielikult välja jätavad? Enamasti on ikka vaja baasjõudu jalgades nt. jõutõmbe jaoks

    Hetkel on kavas sees ploki tõmbed ülalt ette, ploki tõmbed eest (sõudmised) ja kangi tõmme kummargil. Täiesti ära isoleerima ehk ei peagi, lihtsalt eraldi koormust jalgadele ei teeks. Kükkide koormus jalgadele ei saa olla võrdne jalgade tööga stabilisaatoritena.


  2. Tervist kõigile foorumielanikele. Alustaks siin keskkonnas kohe teemaga, millele vastust ma pole saanud. Küsimus seisneb jalatrennis. Vabandan ette võimaliku provotseerimise pärast.

    Võttes arvesse järgmisi elemente:

    1) Trenni eesmärgiks on lihtsalt keskmise ilumudeli, elik V-kuju keha saavutamine. Tähtis pole ei jõunäitajad, füüsiline suutlikkus ega kulturism.

    2) Ülakeha on kerges alaarengus, seega õlad pole palju laiemad puusadest.

    3) Füsioloogiliste eripärade tõttu (nõgus selg) tulevad puusad nii ehk naa esile.

    4) Treeningu eesmärgiks on lihasmassi suurendamine, et näha parem välja. (Klassikalise ektomorfi juhtum)

     

    Mind huvitavad küsimused on järgmised:

    Kas arvestades eelnevat tohib jätta kükkimise seeriad välja, et nende asemel saavutada rohkem rõhku õlgadele ja seljale? Loogiliselt võttes peaks ju õlgade areng olema kiirem, kui suurte jalalihaste koormust vähendada. Ehk siis kehal on rohkem energiat õlgadele ja seljale lihaseid toota.

    Kas kükkimise saaks asendada lihtsa jooksmisega, (vb ka sääremasinaga) et säilitada mingil tasemel suutlikkust jalgades? Kahepoolne kasutegur, sest põletab ka rasva.

    Miks räägitakse nii tihti(üldistades) kükkimise ja jalatreeningu vajalikkusest? Ma saan aru kulturistidest ja jõumeestest, aga küsimused seisnevadki nö tavainimese seisukohast.

     

     

×