Jump to content

Inks

Kasutajad
  • Sisu loend

    11
  • Liitus

  • Viimati külastanud

    Never

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Inks

  • Tase
    Algaja
  1. Jalad proportsioonist väljas, mida teha?

    Miks Sa nii kohutavalt kardad, et ümbermõõt natuke kasvab? See on ju loomulik, kui lihast treenid, siis ikka ta ju areneb. Lihtsalt arenev lihas vajab oma arenguks ka süsivesikuid ja organism hakkab neid võtma õige toitumise korral keha rasvadest. Peale trenni venita korralikult, siis areneb lihas ühtlaselt, ning trennis on väga tähtis kordade arv, väiksema kordusega harjutused mõjuvad lihast kasvatavalt, suurema kordusega harjutused rasvapõletavalt. Veelkord kinnitan, et ma pole mingi spetsialist, hoopis algaja, aga arvan siiski, et jalad tegemata jättes teed endale karuteene. Ja muide, siin on ka enne mind juba targemad sama soovitanud.
  2. Jalad proportsioonist väljas, mida teha?

    See on küll kuulmatu lollus, et sa jalgu ei tee. Olen ise küll algaja, aga tean siiski, et just tekkiv lihas tarvitab taastumiseks organismi rasvavarusid. St. mida rohkem lihaseid, seda vähem pekki. Lülita oma kavasse eelkõige jalapress jms., näiteks kükid kangiga ja muud harjutused reielihastele. Lihtsalt kordade arv peab olema suurem, kui teed lihase kasvatamiseks näiteks 3x8, siis peki kulutamiseks tee 3x15. olen juba mitu kuud seda teinud ja aina ilusamaks lähevad jalad, sugugi mitte ei tule meeletult lihast juurde.
  3. Trenni alade seletus

    Ha-ha! See kõlab muidugi super koomiliselt, eriti see esimene... Võta ülevalt rippmenüüst lahti Tööriistad ja siis vali Harjutustepank. Sealt võid harjutusi valida ja vaadata, seal on ka tekstid juures, peaksid mõistma küll.
  4. reied

    Ma pole küll mingi ekspert, aga arvan, et kui teed trenni ja probleem ikka püsib, siis vast oleks abiks käimine või jooksmine. Isiklikult tundub, et käimine isegi on kasulikum, aga seda tuleks teha siis nii, et tagumine jalg iga sammu juures korralikult taha lõpuni viia, st põlv sirgeks. Proovi nii käia 4-5 km ja siis peaksid tundma tagumisi reielihaseid ja ka tuharalihaseid. Arvan, et need ratsuripüksid on vale astumise tulemus, kus jalga ei viida põlvest lõpuni taha, vaid jäetakse kusagile poole peale, tekkib nn. "lõdva" kõnnak. Selline arvamus! Väga ootaks mõne tegijama naisterahva kommentaari.
  5. Hüppeliiges

    Märkasin nüüd ka artiklit täpselt minu probleemist. Tänan!
  6. Hüppeliiges

    Aitäh! Kui palju toredaid vastuseid! Eriti tänan "klotsi" eest, see on tõesti hea mõte. Ja m.l.d. tore, et oma kogemusi jagasid. Ja Sul on õigus, kips oli tõesti valesti pandud, sellest kõik häda algaski. Üks tähelepanek veel: kuni kannad kipsi, oled tõesti sportlane, st ühejalahüpetes! (Parem jalg sai kõva trenni tuharalihasele, alguses oli harjumatu, pärast lõbu! Kuna oli suvi, siis käisin isegi rahvapeol ja hüplesin karkudel üle murumätaste.) Pärast teie julgustust usun, et võin julgelt proovida uuesti jõusaali minna. Ilmselt oleks olukord juba parem olnudki kui oleksin kohe pärast kipsi proovinud trenni uuesti alustada, nagu m.l.d. Tubli oled! Kui kellelgi on veel midagi tarka soovitada, siis ootan rõõmuga.
  7. Tere! Kas oskab keegi nõu anda? Kukkusin suvel ja rebestasin hüppeliigese kõõlused. Jalg oli kipsis 3 nädalat. Loomulikult kasvas kõik kokku ja praeguseks käin peaaegu normaalselt. Peaaegu sellepärast, et kui olen pikalt ühes asendis, siis liikuma minnes tunnen kerget ebamugavust, nagu oleks liiges jäik. Käisin enne õnnetust üsna aktiivselt jõusaalis (2-3x nädalas), ning spordi ärajäämine on ka minu kehakaalu tublisti kergitanud (+20 kg). Tegin peale kipsi äravõtmist jalaga harjutusi,. mida ravikehakultuurikabinet soovitas, teen neid siiamaani, aga liigesega on midagi teisiti kui enne õnnetust. Jala välisküljel ja esiküljel oleks nagu takistus ees, kui tahan kükitada kannad maas, siis ei anna liiges järele, paindub ainult kuni teatud maani. Siit küsimus: kas teha trenni aktiivsemalt, et liiges liigutades läheb normaalseks? Ma pole julgenud jõusaali tagasi minna siiamaani (võibolla on see ka mingi "kiiks", millest tuleb lihtsalt üle saada). Kas ma võin suruda end kükki kannad maas ka jõuga, kartmata, et midagi ära rikun? Kas on kellelgi midagi taolist olnud ja mis siis on saanud, kas liigutamisega korda või kirurgiliselt? Ootan vastuseid!
  8. Kaalust alla

    Kui see nüüd nali polnud, siis mis vahekorras need kohupiim ja linaseemneõli tuleb segada? Ja kui see tõesti aitab, siis jään Sulle tänu võlgu!
  9. Kaalust alla

    Proovi süüa saleda tooteid ja ära söö valimatult kõike
  10. sangad

    Einu pidas vist silmas sangadeks nimetatavaid rasvapolstrist punne kintsude peal, st külje peal. Mul omal ka sama mure, kas keegi vastaks, kas neist saab üldse lahti ja kas kõhulihaste harjutustest oleks siin abi või hoopis tuharalihaste harjutustest.
  11. Jõusaal vs aeroobika

    Mine ikka ja julgelt, kelle asi su pekk on, kõigil on jõusaalis iseendagagi tegemist, see kompleks lähtub ainult sust enesest, teistel on ükskõik. Aga mõtle sellele, kuipalju kasu sa võid endale teha, kui lähed trenni.
×