Jump to content

123123

Kasutajad
  • Sisu loend

    3
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

123123

  • Tase
    Vaatleja
  1. Lihasgruppide jaotus

    Aa jah, eks unustasin lisada, et naissoost olen, seega pigem keskenduks rohkem alakehale siiski... Seega on siis mõttekam jaotada päevadele, kui et teha tervele kehale korraga?
  2. Lihasgruppide jaotus

    Tere Olen käinud veidi üle aasta spordiklubis erinevates rühmatreeningutes, sh Bodypump, ning soovin nüüd üle minna jõusaali, kuid ei suuda kuidagi välja mõelda, mida teha. Põhimõtteliselt siis tehnika on korras ja käin regulaarselt trennis. Kas ma peaksin kõigepealt tegema trenne tervele kehale või oleks mõttekas erinevad lihasgrupid mitmele päevale jaotada (kui jah, siis milline oleks hea jaotus?)? Mitu harjutust võiks igale lihasgrupile teha? Soov oleks käia jõusaalis 3-4 korda nädalas (pigem 4).
  3. Sooviksin väga käia jõusaalis ja teha harjutusi suurte raskustega ning väheste kordustega, kuid on räägitud, et noorena võib see kahjustada kasvuplaati. Olen hetkel 16-aastane tütarlaps. Kuna noortel keha ja sealhulgas ka nt luud alles arenevad, siis kas pigem oodata veel mõned aastad või pole asi nii hull? Käin hetkel trennis, kus nt kükke teeme 6 minutit ja 14-15kg kangiga, hiljem veel väljaasteid sama kaua ning sama raskusega. Sellise raskusega suudan kõik ilusti ära teha ning me ei tee seal suutlikkuse piirini. Treenerid on öelnud, et tehnika on hea ning kerelihased üsna tugevad, seega ilmselt sellega probleeme ei tohiks olla. Pigem ongi hirm, et äkki rikun liigesed ja luud ära ning kasv jääb kinni jms, eriti on mure põlvede pärast. Lisaks on perearst ka rääkinud sellist juttu, et jõutreeninguga eemalduvad lihaskiud üksteisest jne ning et naistel ei ole üldse vajagi seda.
×