Jump to content

Toit Koome

Kasutajad
  • Sisu loend

    10
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Toit Koome

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 01.01.1968

Profiili informatsioon

  • Sugu
    Male
  1. Millist shake-i enne ja pärast trenni?

    Ma ise söön muidu toitu, eriti kui trennis käin. Pärast trenni kui teen trenni võtan banaanilisandit või õuna või mingit muud lisandit (moosisaia näiteks) (Fitshop ja apteek millegipärast müü, ei saa aru). Trenni ajal võtan sama lisandit (peab vaatama, et enne trenni lõppu otsa ei saa, muidu ei ole peale trenni midagi võtta). Jah ja enne trenni on ka muidu toit, aga lisand ikka samuti (mingi kohuke näiteks või isegi kohupiim). Fakt et see töötab - kasvu on pea meeterkaheksakümmend, päris suur, suurem kui keskmiselt. Toit paneb kasvama, paneb kasvama, sest kelle suu matsub, selle... Juba vanarahvas teadis neid saladusi. Teiselt poolt pole midagi uut siin Päikese all, mis just ei rõõmusta.
  2. Küsimus treeningu kohta- kas nii lihas kasvab?

    Tegelikult võiks ju isiklikult veenduda, et kui nt 2 aastat teha 5x100 kükki trennis (nt 1xnädalas), siis on lihased ikka samasugused nagu alguses, ümbermõõdud on samad, kehakaal on sama, peegelpilt vbl on natuke rohkem trimmis (juhul kui tegemist päris algajaga). Siin oleksid väga individuaalsed faktid olemas ja ei peaks siin igasuguseid teooriaid arendama. Kahekiloste hantlitega kükke teha? Kui keegi teeb kükki siis on paigal ainult sääred ja jalalabad + osaliselt reied, liigub kogu ülejäänud keha ja jõudu selleks arendavad jalalihased. Sääred ja jalalabad modustavad umbes 13% kehakaalust, 60 kg puhul seega u 8 kg, ka reite endi puhul ei saa arvestada 100% kaaluga sest osa reiest asub pöörlemistelje lähedal (põlve lähedal) ega liigu praktiliselt üldse. Osa reiest asub teljest aga maksimaalselt kaugel (puusaliigese piirkond). Täpse tulemuse saamiseks peaks integreerima ja arvestama massi jaotuse muutust, mingi lähenduse saamiseks piisab vast kui arvestada reite kaalu koefitsendiga 0,5. Ühe reie osakaal kehamassist on umbes 13%; kokku seega mitteliikuv osa kehakaalust on umbes veerand (sääred + jalalabad 13%, 1 reis 13%) kehakaalust ehk 15kg ja liigub kolmveerand ehk 45kg. Üks jalg arendab jõudu, et tõsta sellest pool, umbes 22,5kg. Lisades 4kg, lisandub protsentuaalselt u 9% (4/45 = 0.08888), üks jalg tõstab 24,5 kg. Kui küki sügavus on vbl 50 cm (vaevalt et algaja iseõppija naisterahvas sügavamat teeb, vähemalt mitte ilma juhendamiseta), 100x kükki tehes on mehaaniline töö, mida peavad tegema lihased, kokku umbes 0,5mx100x49kg = 2500 J. Kui sama isik läheb trepist üles, siis teevad jalad tööd vaheldumisi. Üks jalg tõstab siis kogu keha + tervet teist jalga, kokku veidi rohkem kui 50kg. kui talvel on riides seljas ja jalanõud jalas + kott asjadega, lisandub vast umbes 10kg; 1 jalg tõstab seega umbes 60kg. See on rohkem kui 2x rohkem kui 2x2kg hantlitega kükki tehes, kuigi amplituud on väiksem ja ka korduste arv on väiksem (mõlemad tõenäoliselt, kuigi mitmekümne suht kõrge astmega trepp ei ole just haruldus ja ka võrreldav mäest ülesminek mitte). Kui igapäevases elus trepist või mäest ülesminek jalalihaseid ei kasvata, siis kas rohkem kui 2x väiksemat jõudu nõudev kükk seda teeb? Värskes õhus mäest/treppidest ülesminek/jooksmine, sprint, kükist üleshüpped, väljaastekõnd on mõttekamad kui olematu raskusega lõpmatute (pool)kükiseeriate tegemine (ja selleks kuhugi spordisaali peegli ette minek). Tervise ja ajakasutuse mõttes on nendest lõpmatutest kükiseeriatest kasulikum kõndida tänaval, kott käes või seljas ja liftiga sõitmise asemel trepist minna.
  3. Küsimus treeningu kohta- kas nii lihas kasvab?

    Hea kivo, fakt on, et sellise kavaga ei saa midagi trimmi, igatahes. Või kui saab trimmi, siis mitte põhjusel, et järgid seda kava vaid sellele vaatamata või õigemini sellest sõltumata. Jooksmas võib käia või ka mitte käia, sellest rohkem või vähem trimmi ei lähe.
  4. Alakaalu jama

    Kilu on jah jumal tänatud, veel omnivoor. Bakter peaks samuti olema, vähemalt varem oli nii ja ma ei ole kuulnud, et keegi seda ära oleks muutnud. Ma ise ka ei söö muud kui omnivoore, menüüs ongi esmaspäev kilu, teisipäev kilu, kolmapäev kilu, neljapäev kilu, reede kilu, laupäev kilu, pühapäev kilu. Ja päevad ongi otsas, aga omnivoor veab ikka välja. Kalendris on küll uus rida päevade kohal, aga iga loll saab ilma tõestuseta aru, et kui uus asi algab siis see ei saa olla sama nagu vana asi - mihuke jobu see kalendrisse on uue rea teinud ja sinna samad päevad pannud? Taga targemaks, ülejäänud seltskond vaatab pealt, ei ütle midagi. Nutma ajab. Mina viskasin kalendri juba ammu ära, kohe pärast leiutamist, ja soovitan teil ka seda teha, elul kohe teine mekk. Aga ma ei pea seda tõestama muidugi eks te ise tea kuigi te ei tea ja te ei tea, et te ei tea, ja et seda teada on hea, isegi kui seda teadma ei pea.
  5. Kristjan-Johannes Konsapi blogi

    Aeg annab arutust... lootus kunagi arutuks saada, õhkõrn kuid siiski. Mehel peab olema eesmärk, peab olema lootust, peab olema tahtmist, siis on elu veereb nagu hernes, siis on ta sõber sõbrale, vaenlasele ja kellele veel. Do i have potential? Igaüks peaks või võiks endalt seda küsida. Lootus kütab kirge, kirg annab elule mõtte. Kui sa ise usud oma potentiali, siis aitab Universum kaasa. Arutuse-potential tuleb realiseerida, kogu potential ja igal juhul, ei mingeid vabandusi - ole aus enda vastu, see on see.
  6. Trennijärgne kaalutõus?

    On küll, MaPo, on küll ilus lugeda, see on tõsi (kui juba küsisid). Tõsi on ka see, et see ei ole muretsemist väärt kaalumuutus. Muretsemist väärt võib, aga ei pruugi olla sellise kaalumuutuse märkamine.
  7. Trennijärgne kaalutõus?

    Tänan väga asja- ja ajakohase küsimuse eest, hea küsimus. Minu seisukoht selles küsimuses on, et ei maksa end üksikdetailidel, mille valiidsus ei ole piisavalt demonstreeritud, lasta kaasa tõmmata ja võpsikusse viia. Kui oletame, et kats91 on tõenäoliselt käinud trennis kaks korda ja mõlemal juhul kaalunud, siis ühel juhul kaalus ta +321 grammi ja teiselt juhul ei kaalunud (ja vastab tõele, et trennipäeva järgselt ALATI on kaal kõrgem). Sellest tuleneb, et statistilise vea piir on väga suur ja trennis käimise asjaolu ei oma mingit tähtsust sest vea piiresse mahuvad nii käimine kui mittekäimine. Tähtis on üksnes lipolüüs oma omaduste ja determinantidega, ükskõk mis eelpäev ka poleks olnud (trenni- või muu päev). kats91 ise võis selle küsimuse küll niimoodi esitada, aga tegelikkusega on sel vaid piiratud pistmist. Teisisõnu, vastus sinu küsimusele on, et ei olegi.
  8. Trennijärgne kaalutõus?

    Tegelikult on kats91-l lihtsalt provisoorne alipolüüs mitte "vesi musklis" (wtf?!? kes sellise asja veel välja mõtles...? muskel koosneb kiududest) Pärast magamist on lipolüüs aeglustunud ja seepärast jääb osa rasva põletamata ja see mõnisada grammi ongi kaalu peal näha. Võiksin soovitada hiljem kaaluda ja proovida ühte uut preparaati http://tervis.postimees.ee/3047961/uus-dieedipill-paneb-keha-rasva-poletama (võtta kl 03.00 siis jõuab mõju saabuda) Ma usun probleemi kompleksadresseerimine - hilisem kaalumine ja uus preparaat - annab soodsa tulemuse ja stabiliseerib kehakaalu lipolüüsi ja lipogeneesi tasakaalustamise kaudu. Õigemini, ta nihutab tasakaalu eemale lipogeneesist, mida kats91-l ongi vaja praeguses olukorras, et ennast hästi tunda.
  9. Trennijärgne kaalutõus?

    MaPo läks ussi täis nii kui luges, võeh. Tavaliselt vara hommikul tõsist ei aeta, aga no näha on kui riietusruumis ei kuula ei räägi siis elu põhitõdesid ei tea... hea et foorumid vähemalt töötavad, on lootust. Toidukas
  10. Trennijärgne kaalutõus?

    Kolmapäev on kolmas nädalapäev. KOLMAS. Ja kolm on igale asjale hea, nii ka kaalumisele. Seepärast peaks ju olema lihtne aru saada, et kaaluda tuleb kolmapäeviti? iga kolmapäev sest kolmapäev on iga seitsme päeva tagant, siis tekib intervall. Hommikul kaalumisel on omad plussid. Siis on silm selge ja hommikul on tuul vaikne nii, et kui seista kaalu peal, ei hakka kõikuma ja numbrid silmade ees ei kaldu. Saab selgelt ära fikseerida, mis seis on. Järgmine kolmapäev uuesti, sama asi - nii kui hommik on käes, nii kohe paned kaalu käima ja lähed peale. Nii tekib kaalu-intervall, mis loob juba struktuuri. Kui alguses tundub et struktuuri on vähe, siis kannatust. Kes kannatab, see elab - ja kaalu kaotab. Mis on meie ajastu peaaegu parim asi, meie ajastu!! MaPo jah võiks vähem sõna võtta. Tavaliselt eeldatatakse, et riietusruumis vahetatakse mõtteid aga ei tea mida tema arvab.
×