Jump to content

Aftermath41

Kasutajad
  • Sisu loend

    40
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Postitused posted by Aftermath41


  1. George Farah

    treener kes trennib maailma absulootseid tippe kulturismis.. Selle 50 minutilise video jooksul saad sa teada rohkem kui ükskõik millise eksperdi käest siit foorumist , Loodan et inglise keel niipalju suus vähemalt et asjale pihta saad !

    Kui paljud teist peale trenni kohe ennast süsikaid täis laevad ? Kas aeroobne on ikka hea kohe peale trenni ? Kellel huvi see saab korrektsed vastused siit videost !


  2. Massi annab sulle ikka söömine, ilma korraliku sööminguta ei kasvata sa mingit massi. Võta kava mis sulle meeldib , kordused hoia 6-15. Lihas kasvab väga aeglaselt niiet hakka vaikselt peale. :)

    Ise treenin ka hetkel keha jaotutana 5ks, mulle sobib .


  3. sry aga seda ma ei usu ennem kui sa mingi video tõestuse paned, ära hakka üldse kommenteerimagi ennem !

    PALUN tutvu nede kuttidega ennam kui sa hakkad mingit kuradi steroidi juttu ajama ..... JAH nad on proovinud steroide aga seda karjääri algus aastates, mai viitsi sulle siin seletada igat väikest asja , mine ja hari ennast ennem kui hakkad kedagi maha tegema ! just another H8ter.


  4. Kedagi kahjuks ei huvita et sulle pump ei meeldi , see kutt pumpas käsi 8 tundi järjest jah 8 TUNDI järjest !! Vaata ta käsi nüüd ja siis võrdle enda käsi, jah seal see vahe ongi sest sinul on väiksed Chiken arms võrreldes temaga ja siis veel peab kuulama su mula kuidas pump ei tööta Lihtsalt hale on vaadata kuidas sa lükkad Piana väited kõik ümber , mul ei ole lihtsalt sõnu. Umbes sama kui kiivikas läheks Ronny colemoni õpetama, või siis väitma mis ta kõik valesti teeb.

    Inimesed saavad kordades rohkem infot vaadates videosid ja kuulata mida on tõelised tegijad läbi elanud et saada selline keha nagu neil on.

    https://www.youtube.com/channel/UC0ASolYU_Yh3yShLFQC0stg

    https://www.youtube.com/channel/UCBDWo0g9N8pL8c9QhE8Lxxw

    https://www.youtube.com/channel/UCg_tz2iw7_-gf2xIL-DdM2g

    https://www.youtube.com/channel/UCJHroOyfde4rZLTL2Zmk1UQ

    https://www.youtube.com/user/fuertepeople

    https://www.youtube.com/user/fuertepeople/videos


  5. Tunnista üles, et sa ei tea lihtsalt trennist ja toitumisest mitte muhvigi ning üritad vabandusi otsida. Weak! Sõbral nähtavasti joppas ja komistas sobiva kava ja toitumise otsa või lihtsalt oskab sellega rohkem peale hakata kui sina.

    OMG Sa kehatüüpidest oled midagi kuulnud ? Geenidest? Mis sa tõesti arvasid et kõik kehatüübid kasvatavad lihast sama kiirelt ja palju ? Sry aga sinusugust idiooti annab leida ikka :D PS ! Mine mulise kuskil mujal, mai viitsi su ajuvabadust lugeda !


  6. Vaata vana tegija ,minul toimub areng suurepäraselt , mul ei ole millegi üle viriseda. Ja ma räägin enda kogemustest, kui mul soovitati mõtetustes kogustes valku sisse ajada ENNE ja PÄRAST tenni. Mis oli täiesti mõtetu !

    Sina võid juua shake nii palju kui tahad , mind apsoluutselt ei huvita mida sa teed ! Lollid ja rumalad treenerid :) Minu arvates oled SINA see rumal ja LOLL siin :)


  7. See on küll täielik BS !!

    Milline lihasmassi juurdekasv on üldse reaalne?

    Kui kõik kulgeb ideaalselt, võiks “keskmiselt andekas” mees arvestada 1.treeningaastal 5 kg, 2.aastal 3 kg ja sealt edasi 1-2 kg lihasmassi aastase juurdekasvuga.

    Se minu sõber keda mainisin võiks kuuluda " väga " andeka alla, sest ta suudab lihasmassi kasvatada 10 korda kiiremini kui mina, Tegime koos trenni sama toidukava.


  8. Inimesed ei saa ikka aru et kõik kehad on erinevad, üks asi mis mõjub teisele ei pruugi mõjuda sulle, pead tundma oma keha ja leidma selle õige ! hapukoor ja jogurt :D mul on sõber kes võib 2he hantliga ennast vabalt viia poole aastaga võistlus vormi , samal ajal mina , tehes pool aastat täie tambiga jõusaali, ma ei näe pooltki välja nagu tema. Siin tulevad juba geenid mängu mitte et tema jõi valgu pulbrit ja temal olid paremad tulemused !


  9. Esiteks ei saanud siit enamus mu poindile pihta ja hakkasid niisama kaasa jaurama , täiesti mööda mu mõttest.... Mul ei olnud mingit kavatsust siin mingit vaidlust tekitada.

    Aga kui siit mingi nn " tegija" ütleb et Rich piana on ns mingi tühikarga , see et ta 30 aastat on bodybuildingut teinud , see ei loe. :D Mis ma oskan kosta siis. Peaksin ennem äkki kuulama soovitusi archangelilt ? :D :D :D

    GTFO ! + paljud ei mõista tähendust " Brainwashed"


  10. Sinu loogika on,et mida suurem vend,seda targem jutt.(appeal to authority).Point on selles,et infot tuleb osata analüüsida.Lolli juttu võib ajada see sinu "legendaarne treener", kui ka "jublu" foorumist.Sinu silmad näevad hetkel ainult seda ,et suur vana on teinud 30 aastat trenni,sealt ikka midagi rumalat ju tulla ei saa.... :)

    õpi inglise keel ära vaata uuesti videot ja siis tee omale analüüs.


  11. Mina ei ürita midagi tõestad, teie üritate. Arbuusikoore jooja nüüd kirjutab minu jutu oma sõnadega ümber ja nüüd üritad veel mingit vastust saada? :D :D

    Saad aru et selles "äris" on 90 protsenti need lollikesed kes ostavad neid pulbreid , need kes asja ikka jagavad need ei tarbi seda. Need kes on sõlminud lepingud vastavate tootjatega , nemad saavad tooteid tasuta ja miks mitte kasutada midagi mida saab tasuta , samal ajal hypides neid tooteid ülesse .

    Sa ei saa üldse asjale suuremas pildis pihta,


  12. Isegi Indrek kellelt ma kava tellisin tuttavale, ISEGI tema väitis ET EI OLE VAJA neid sheike ! Mis sa üritad nüüd mulle selgeks teha et pulber on parem kui tava toit w ? Olen aastaid sheike sisse kallanud , ja tagasi vaadates oli see raha minema loopimine. ja vaata : mina hangin teadmisi ainult proffidelt kellel on vähemalt 20+ aastat kogemust, olgu see siis youtuubis või päris elus.. Mai lahmi kunagi enda teadmistest ja nüüd sina tuled ja hakkad asju ümber lükkama mis on paika pandud juba kaua aega tagasi.

    Said videost aru et see sinu kallis valgupulber oli tavaline prügi kunagi , mida tonnide viisi visati prügi mäele, ennem kui tuli mingi mike changi taoline vennike kes hakkas teisugustele pähe seda määrima .!


  13. Ei ole ta midagi " tavaline " valk, ja kahuks ei saa oopis sina aru poindist . Mul olid sheigid tellitud prog sees. Ära hakka mulle ajama siin nagu mai teaks toitumisest midagi, arvatavasti tean sinust rohkem ! Tavatoidust sa ilusti oma valgu vajadused kätte, sa oled lhtsalt tavaline " ohver " lollikene kes maksab mõtetuid summasid pulbri peale !


  14. tra ma räägin enda kogemusest , minule need ei mõjunud, kui siis tuli sealt kaalu juurde ainult. Ei ole väitnud et keegi ei peaks seda tarbima, oma asi mida sa endale sisse kallad !

    Mida sa targutad siin igalpool , kõik on lollid aga sina oled see kõige targem.


  15. See mis meeldib sulle ja sinu kehale ei pruugi mõjuda teistele, mida sa hakkad jälle otsast peale, sry aga sinusugune jublu akkab ümber lükkama legentaarse treeneri meetodeid. HAahaha Mida ma siis sinuarvates usun ? Mis sa välja lugesid minukohta mis paneb sind seda arvama ? Sellepärast ma ei tahagi siia midagi postitada sest kõik te könnid olete ju kõige targemad , kõik teised on lollid ! :D ainult vaidlused.

    Ok have a nice day and FUCK YOU ! :)


  16. See poiss on teinud trenni üle 30 aasta :) ta on söönud 12 korda päevas ja aastaid nii et ühtegi trenni ja söögikorda pole vahele jätnud, ainukese eesmärgiga et saada suureks. mai saa aru miks kõik eestlased on nii jonnakad ja isekad kes teevad kõik teised maha.

    Tüüp üritab kuulsust võita ? ennem kui mingit sitta suust välja ajad siis tutvu tema videodega ja ajalooga !!

    Meh, tobe ekstreemsus. Teema ise on hea, kuid ta esitleb seda sellise nurga alt, et peaks talle vastuvideo tegema ja küsima, et mees mida sa suitsetad. Söö 6 korda päevas? Väldi toidukorra asendajana sheike? Karda suhkrut? Söö 12 munavalget ja kaks kaussi kaerahelbeid hommikuks, banaanid ja pähklivõi on pähh? Kulturistid ei kasuta valgusheike võistlusteks valmistudes? Tavaline toit on alati igas asendis, kontekstis parem, kui mistahes lisand? Come the fuck on...

    Ta tõi lihtsa näite hommikusöögist , mida tema sööb. Ta on ALATI rõhutanud et see mis töötab temale ei pruugi töötada SINULE !! Mis sa arvad Kiivikas ja kõik muud kulturistid kes reklaamivad kõiki toidu asendajaid ise ka kõike seda sitta tegelikult söövad ?? :D:D


  17. kunagi ammu sai tellitud sõbrale toidukava siit foorumist väga targalt mehelt :) eesmärgil saada vormis keha ja lihasmassi. Siit peaksid saama häid näpunäiteid. Copin siis teksti edasi siia

    TREENINGUST ( trennikava ei avalda )

    Enne, kui lähen konkreetse treeningplaani juurde, annan sulle üldist (kulturismi)treeningut puudutavat infot.

    Milline lihasmassi juurdekasv on üldse reaalne?

    Kui kõik kulgeb ideaalselt, võiks “keskmiselt andekas” mees arvestada 1.treeningaastal 5 kg, 2.aastal 3 kg ja sealt edasi 1-2 kg lihasmassi aastase juurdekasvuga. Suure tõenäosusega on 6-8 aastaga lagi käes. Kokku seega 14..20 kg lihaseid. Paljudele meist jääb seegi üle jõu (st geneetiliste piiride) käivaks ülesandeks. Niisiis—lihaskasv on küllaltki aeglane ja mitte lõputu protsess. Seega algab kõik reaalse eesmärgi püstitamisest!

    Mis on treeningplaani koostamisel kõige tähtsam?

    Määrava tähtsusega on kolme treeningu põhinäitaja—mahu, sageduse ja (pingutuse) intensiivsuse omavaheline õige tasakaal. Tasakaal tähendab seda, et treening on piisavalt tugev ärritaja ja taastumiseks jääb piisavalt aega.

    ( Täpsustan: maht = seeriate arv treeningus ühele lihasele; sagedus = mingi lihase treenimise sagedus; intensiivsus = väsimuse aste seeria lõpetamisel, näit. 100% tähendab, et jõudsid suutlikuse piirini, 80% tähendab, et jäi 2 kordust varuks)

    On loogiline, et mahu suurenedes peab intensiivsus vähenema, kui sagedus ei muutu. Väikese mahu ja intensiivsusega treenides võiks sagedus olla suur ja vastupidi. Kõik kolm on vastastikuses sõltuvuses. Paraku pole võimalik üheselt väita, et üks kombinatsioon on efektiivsem kui teine.

    Õnneks on praktika välja sõelunud kõigi kolme parameetri optimaalsed suurused, mis kehtivad enamiku vastava tasemega sportlaste kohta.

    Kokkuvõtteks: esmatähtis on paras seeriate arv lihasgrupile, paras intensiivsus ja sobiv (mingi lihasgrupi) treenimise sagedus.

    Mis on treeningplaani koostamisel vähem tähtis?

    Lihasgruppide jaotamine päevade vahel so mida millega koos treenida on (vastupidiselt sageli väidetule!) suhteliselt tähtsusetu näitaja. Ainult väga sageda treeningu (so 2 x nädalas) puhul peaks arvestama lihasgruppide “kattumisega”. Seega—lihasgrupid võib jagada päevade vahel nii, nagu meeldib. Üks jaotus ei ole parem, kui teine või…kümnes.

    Harjutuste valik ei ole teeningu edukuses määrav, kuigi ei ole põhjust välja jätta lihtsaid baasharjutusi vabade raskustega—kangiga surumised, kükid, jõutõmbed, lõuatõmbed jms. Kui mingi harjutus teeb haiget, võib selle südame rahuga asendada sobivamaga.

    Harjutuste väljavahetamine aja jooksul on põhjendatud, kui ollakse millestki tüdinenud. Olgu märgitud, et “lihas ei harju” mingi harjutusega vaid koormusega, täpsemalt lihaspingega so treeningraskusega. NB! Kui treeningraskus aja jooksul ei suurene, ei kasva ka lihas. Raskuse suurenemine on primaarne lihaskasvu tegur! Põhimõtteliselt võib treenida kogu elu samade harjutustega, kui jõud suureneb.

    Intensiivsusest: on küllalt levinud väärseisukoht, nagu oleks “õigeks” seeriaks ainult suutlikuseni tehtud seeria. See on sama primitiivne arusaamine, nagu koosneks jooksutreening ainult maksimalse kiirusega jooksust! Suutlikuseni tehtud seeriatel on oma koht treeningus aga nende osakaal on väike. 70-90 % seeriatest tehakse nii, et jääb 2-3 kordust varuks. Kergematel treeninguperioodidel, mis on absoluutselt vajalikud treeningu pikemal planeerimisel, välditakse suutlikuseni seeriaid üldse.

    Soorituse tempo peab olema normaalne—kontsentriline faas kiiremini, aktiivselt ja ektsentriline aeglaselt, pidurdusega. Liigutuse amplituud olgu maksimaalne. Ei ole põhjendatud “poolikute” liigutuste tegemine. Puhkepausid seeriate vahel peaksid olema nii pikad, et oleks võimalik täie jõuga järgmist seeriat sooritada. Keskmiselt on see 2 minutut aga ka rohkem, kui vaja raskete harjutuste puhul.

    Korduste arv seerias, mis tagab parima lihasmassi juurdekasvu jääb piiridesse 6…15.

    Ei ole mingit faktipõhist infot selle kohta, et “8 on parem, kui 10” või vastupidi!

    Küll võib väita, et pole põhjendatud kasutada pikemalt mingit kitsast korduste vahemikku, pigem kasutada laia vahemikku 6…15, iseasi kas teha seda ühe treeningu piires või teatud perioodide kaupa.

    TOITUMISEST

    Alustan tõsiasjast, et stiimuli lihaskasvuks annab treening. Toitumine saab seda protsessi kiirendada või pidurdada aga lihaseid lihtsalt “juurde süüa” pole võimalik. Primaarne lihaskasvu tingimus (eeldusel, et toimub jõukohane treening) on veidi positiivne energiabilanss st ööpäevas toiduga (valgud + rasvad + sv) saadud enegiahulk ületab kulutatud energiahulka. Pane tähele! Liigselt positiivne energiabilanss kiirendab loomulikult kehakaalu kasvu aga seda vaid rasva arvel ehk teisisõnu: ülesöömine ei kiirenda lihaskasvu. Sellest lihtsast asjast ei taheta sageli aru saada...

    Negatiivne energiabilanss (mis on ainus tingimus kehakaalu vähendamiseks) teeb kahjuks praktiliselt võimatuks lihasmassi kasvu. Seega samaaegselt rasva vähendada ja lihast kasvatada ei saa. (Erandiks võivad olla treenimatud algajad, esimestel treeningukuudel.)

    Kuidas teada, kui palju (loe: kaloreid) peab sööma? Pane tähele! Abi ei leia sa mingitest “normidest” ega valemitest! Ainus tee on registreerida tarbitud energiahulk ja jälgida kehakaalu dünaamikat. Juhul, kui viimane on sinu eesmärkidega kooskõlas, tarbid sa järelikult paraja koguse kaloreid. Soovitan hoida kehakaalu tõusu mitte suurema kui ca 0,5 kg kuus. Ka sel juhul lisandub mingil määral rasva. Võrrelda saab omavahel nädalate keskmisi kaale (päevade lõikes kõigub see kilodes).

    Kuigi kehakaalu dünaamika sõltub ainult energiatasakaalust, kuulub peale teadmise kuipalju kaloreid peaks sööma, normaalse toitumise juurde ka muud olulist.

    Toiduainete valik ja toitainete suhted on olulised lihaskasvu, treeningutest taastumise, töövõime, üldise enesetunde ja tervise jaoks.

    Oma toitumisest huvituvate inimeste juures näen väga sageli olulise ja mitteolulise segi ajamist. Murtakse pead detailide üle (mis kell ja mida täpselt süüa / mis liha on “parem” / kas juustu või kohupiima jne jne) ja ei pöörata tähelepanu olulisele (üldkalorsus ja toitainete kogused ja suhe).

    Et midagi üldse asjast arvata st anda hinnangut toitumisele, tuleb alustada kõige söödava-joodava kaalumisest ja ülesmärkimisest 5-7 päeva jooksul. Sellele järgneb valgu, rasva ja sv koguste ja kalorsuse arvutamine päevade lõikes ja nii saadud keskmised arvud on lähtematerjal hinnangu andmiseks ja võimalike muutuste tegemiseks. See on protsess, mida iga oma toitumisest tõsiselt huvitatud inimene (sportlane) peab läbi tegema ja valdama. See ongi toitumise analüüs, mille andmeid muu “jutuga” ei asenda.

    Sinu jaoks on oluline järgida normaalse söömise põhimõtteid, mida sulle annan, mitte konkreetset plaani. Plaanid on ainult illustratiivsed.. Toiduainete valiku osas saad teha (ja peadki tegema) muutusi,vastavalt oma maitsele. Näide menüüst pole mõedud täht-tähelt järgimiseks, eriti koguselises mõttes.

    Üldistava märkusena pean veel oma kogemustest ütlema, et jõusaalis harjutajaid iseloomustab väga sageli valgu mõttetu ületarbimine (raiskamine!) ja igasuguste toidulisade ületähtsustamine, jättes samal ajal unarusse normaalse söömise alused.

    Siin on normaalse toitumise reeglid, mille eiramisel ei funktsioneeri organism optimaalselt ja pikemas plaanis võib saada kahjuststud ka tervis:

    # iga päev tarbi toiduaineid kõigist viiest grupist: teraviljasaadused

    puuvili

    juurvili

    piimasaadused

    liha, kala, munad

    # toiduga saadud energia peab vastama kulutustele (NB! Ei kehti maha võtmisel)

    # süsivesikute osakaal energiast vähemalt 50%

    # rasvade osakaal energiast 20-30%

    # valkude tarbimine ca 1,5 g / kg kohta (päevas)

    # toidukordade arv päevas vähemalt viis

    # vedelikku tarbi vastavalt vajadusele; ära piira

    Mida sa vajad, et oma dieeti juhtida?

    # toidukaalu

    # kaalu enda kaalumiseks (hommikuti, enne sööki)

    # toiduainete koostise tabeleid

    # viitsimist arvutada

    Näide päevasest toiduainete valikust ja kogustest

    kogus valk rasv sv

    kodujuust 300 g 48 12 8

    piim 400 g 12 10 18

    jogurt 400 g 14 10 54

    tailiha 200 g 32 10

    kala 100 g 16 5

    muna 2 tk 12 12

    teraleib (sepik) 350 g 18 6 130

    kartul 400 g 4 80

    kaerahelbed 80 g (kuiv) 10 5 55

    juurvili 400 g 4 20

    õun 400 g 40

    mahl 500 g 50

    taimeõli 25 g 25

    suhkur 30 g 30

    Seega kokku: valk 170 g, rasv 95 g, süsivesikuid 485 g, 3570 kcal

    (1g V= 4,1 kcal, 1g R= 9,3 kcal, 1g SV= 4,1 kcal)

    Nagu näed, on valgukogus (sinu kehakaalu arvestades) päris suur.. Seda saad lihtsalt vähendada, kui kärbid mõnevõrra peamisi valguallikaid.

    Kalorsus 3500-3600 on “pakkumine”. Kas see sobib, saad otsustada ainult proovimise teel (nagu ülalpool kirjas). Kalorsust muuta saad eelkõige süsivesikute ja rasvade arvelt.

    Et veel rohkem “puust ette teha”, olgu toodud ka võimalik menüü päeva lõikes. Sellesse suhtu küll, kui ühte varianti paljudest.

    k 8:30 puder (helbed 80, piim 400), leib 100, 1 muna, mahl 200

    k 11:30 kodujuust 150, õun 200, sepik 50

    k 14:30 tailiha 200, kartul 200, juurvili 150, leib 50, mahl 200

    k 17:30 kala 100, kodujuust 150, leib (sepik) 100, kartul 200

    k19:00 treening

    kohe peale tr. jogurt 200, mahl 100, õun 100

    k 21:30 jogurt 200, 1 muna, õun 100, sepik 50

    Tingimusel, et toiduvalik on mitmekesine, ei ole vitamiinide tarbimine preparaatidena vajalik.

    (või siis talvel-kevadel, suurte treeningkoormuste ja kehakaalu langetamise korral)

    Muide, Animal Pack on Eestis keelatud toode. Selles on mõttetud (= kahjulikud) megadoosid vitamiine, lisaks aineid, millega jääd dopingukontrollis vahele. Et sa teaksid.

    Kreatiin on üks vähestest “toidulisanditest”, millel on ka faktipõhiselt kinnitatud lihasmassi / jõudu suurendav toime. (See küll ei avaldu ca 25% inimestest). Kui sa tahad seda kasutada, siis ca 4..6 nädalat ja sama pikk vahe. Doos stabiilselt ca 5 g päevas.(“Laadimist” ära tee.)

    Muudele preparaatidele ära raha raiska.

×