Jump to content

Epicus

Kasutajad
  • Sisu loend

    7
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik Epicus postitused

  1. Mida teen valesti?

    Tere! Olen siin täiesti uus ja see mu esimene postitus. Niipalju, kui siit otsisin, ei leidnud päris selget infot. Olen 38a. mees, kaalun 100kg. ja siiani suht spordikauge olnud (va. suvel rattasõit). Nüüd aga otsustasin peale pikka "hoovõttu" end veidigi käsile võtta. Kaugeltki ei soovi hakata kulturismiga tegelema ega spetsiaalselt ja süstemaatiliselt kõiki lihasgruppe treenima. Tahaksin hommikuti teha kätekõverdusi ja kõhulihaseid. Kätekõverdustega tahan lihtsalt üldfüüsilist saada ja hästi, kui rind veidikenegi läheks lihaselisemaks. Kõhuga on aga see häda, et mul on nn. õllekõht (mis annabki põhilise ülekaalu) ja mida aeg edasi, seda vastikumaks see mulle muutub ja tahaksin kasvõi veidikenegi seda vähendada ja tugevdada. Oh ei, ei loodagi seda päris vormi saada, rääkimata sixpackist, aga super, kui see veidigi väheneks ja lausa ei ripuks. Niisiis, olen juba 1,5 nädalat igal hommikul teinud kätekõverdusi ja kõhulihaseid. Viimased kätekõverdused jäid kusagile keskkooli aega, sestap punnitan nüüd neid läbi suure surma 15 kanti, sama teema kõhulihastega (jalad kapi all), ka nii 15 - heal juhul 20. Kui kätekõverdustega oli kolm esimest päeva meeletu rinna valu, mis nüüd hakkab juba tasapisi kaduma, siis kõhuga on teine teema - kõhuvalu järjest suureneb. Ja kusjuures kätekõverduste tegemisel tundub, et suurema vati saab hoopis kõht, vahel pean kätekõverdused kõhu valu/pinge katkestama. Ja veel - nüüd on tekkinud vasakule poole kaela valu, ikka mingist pingest. Ilmselt teen midagi valesti, aga mida? Kas asi on tehnikas või treenimise sageduses-kordades? Praegu olen igal hommikul teinud niisiis 15 kätekõverdust ja 15 kõhulihast (1,5 nädalat) ja see on hetkel lagi. Tahaksin neid arve vähemalt kahekordistada. Kätekõverduste ajal olen ilmselt kuidagi väga valesti ülepinges, eriti kael ja kõht. Kokkuvõttev põhiküsimus - kuidas oleks minu olukorda arvestades õige treenimist alustada? kas iga päev? ja mitu korda? Suured tänud, kes viitsisid lugeda ja kes nõu annavad!
  2. Mida teen valesti?

    Stockmanis pole iial käinud ja vaevalt, et sinna kunagi satun.Elan hoopis teises eesti otsas. Kuigi paljud kiidavad, et seal pidi olema kvaliteetne valik. Ei lähe kuus toidu peale 200€. Läheb laias laastus keskmiselt 100€, vahel saan koguni 80ga hakkama, vahel 130. Oleneb. Kõik puu- ja juurvili tuleb oma aiast, kartul, porgand jne. Raha lähebki peamiselt liha(toitude) peale, siis arvestades kohaliku külapoe valikut, kahjuks enamus pihvilaadsete plönnide peale.Ja suvel muidugi grill, sellest tundub küll võimatu loobuda. Tegelikult pidi kala väga tervislik ja väherasvane olema, on see tõsi? Kui finants poleks probleem, siis võiksin liha kohe unustada ja ainult kasvõi kala süüa, aga paraku sama raha eest ostes liha või kala, jääb kalaga kindlasti kõht tühjaks. Kordi järele proovitud. Kuidas mõjub kange alkohol kalorite poolest? Pole eriline õllesõber, aga kangemat tuleb ikka ette. See teema kaugeneb küll algsest küsimusest, aga laiemalt see elumuutus ja käsilevõtmine - see ei käi nii 123. Vana elu kinnihoidmist väärt? Mingid asjad kindlasti, mingid mitte. Rituaalsed asjad - alkohol, grillimine jne neist ma küll loobuda ei taha (NB! pole joodik ega liigtarvitaja, see rohkem ikka pidulikumat laadi jook). Ja distsipliiniga on ülisuuri probleeme lapsest saati. Ma katsun ennast selle kalori teemaga kurssi viia, mulle ei ütle need numbrid hetkel midagi, sest pole iial ühtegi pakendit lugenud ja vastava info vastu huvi tundnud. See oleks aga küll super, kui toit oleks tervislik/vähem rasvane, odavam ja et kõht ka täis oleks...õigemini, et poleks näljatunnet. Uurin seda kindlasti ja viin teemaga kurssi.
  3. Mida teen valesti?

    Mina siia küll miinuseid ei pane kellelegi, kuna olen antud teemas täielik võhik ja siin iga nõuandja ja soovitaja on kindlasti minust targem, keda tasub uskuda. Toitumise muutmine... see, kardan, võib osutuda parajaks pähkliks. See nõuab raudset distsipliini, kiusatustele mitteallumist ja mis seal salata, ka veidi suuremat kopikat, kui ebatervislikum-odavam toit. Nii et kui telliksin selle toitumisprogrammi, pean seda ka raudselt järgima hakkama, muidu pole asjal mõtet. Üks asi veel - vaatasin mõni aeg tagasi neid igasugu erinevaid soovituslikke menüüsid ja siis läksin kohalikku kauplusesse neid uurima, aga selgus, et pooli asju sealt polegi võimalik saada. Ilmselt linnades, suuremates kauplustes on. Kui arvate, et asja põhivõti on toitumises, siis ju nii on. Päevapealt pole ma kindlasti valmis nii suurt muudatust ette võtma, pean harjuma mõttega ja end ette valmistama.Siis selgub, kas üldse suudan seda. Arvasin, et asi on palju lihtsam - teen hommikuti kätekõverdusi ja kõhtu, ja asi muutub . No võta näpust. Ühte huvitavat asja tahaksin veel küsida - lasin oma tuttaval proovida maast tõsta 100kilost raskust. Ta ei suutnud seda, kuigi ta on tegelenud aastaid treeninguga, keha on kenasti vormitud, sitke ja lihaseline.Suudab "igast asendist" teha meeletu arv kätekõverdusi, ka ühe käega. kaalub ca. 75-80kilo (kui see on oluline info). Mina, spordikauge inimene, kes ma pole trenni teinud, teen vaevalt 15 kätekõverdust ja mulle pole probleem tolle raskuse tõstmine. Miks nii? Arvasin, et mida rohkem treenida, seda tugevamaks saab...kas polegi siis nii? Tuttav rääkis umbes midagi taolist, et lihaste pumpamine ja jõutrenn polegi kaks päris sama asja, et mingid erinevad treenimise meetodid (ja eesmärgid) ja isegi toitumine. Minu jaoks läheb see teema küll segasemaks ja keerulisemaks, kuid see-eest põnevamaks . Sorry, liiga palju küsimusi korraga sai.
  4. Mida teen valesti?

    Ok, tänud juhiste eest, vaatan järele!
  5. Mida teen valesti?

    Täiesti usun ja nõus, et paljugi toitumises kinni. Aga kuivõrd mõjub igapäeva töö treeningu ja koormuse mõttes toitumisele ja organismile? Sesmõttes, et olen ka tundide viisi ainult püsti, tassin raskusi ja veel igasugu asju, mis nõuavad füüsilist jõudu. Ja seepärast väga lahja ja vähese toiduga välja ei vea. Soojal ajal, (ca. maist oktoobrini) sõidan iga päev rattaga 10-20km. ka see peaks näteks jalalihaseid treenima (võimalik, et ainult teatud lihasgruppe) ?
  6. Mida teen valesti?

    Toitumise koha pealt olen samuti täiesti algaja ja võhik, just teadlikkuse koha pealt. Olen ikka siit-sealt miskit lugenud ja proovinud, aga see lõpeb ikka ja jälle näljaga, tühja kõhu ja söögiisuga. Jälle olen ilmselt millegagi puusse pannud. Ma ei taha uskuda, et nn. õigesti ja korralikult toitudes peab olema tühja kõhu tunne. Korralik sink - täitsa tekitab huvi ja tahaksin proovida.Loodetavasti pole see kauplustes müüdav vaakumpakendites, õhukeste ja läbipaistvate lõikudena müüdav suht maitsetu sink...? Muude lihaste treenimisvajadust millalgi hiljem ei välista (eks ideaalis peaks seda kohe tegema), aga oma igapäeva töö, liikumised ja elu need veel ei takista. Aga saapapaelte sidumisest hingeldades ja verepaisuga peas on villand mis villand.
  7. Mida teen valesti?

    Toitumisega on lood paraku ühekülgsed. Antud kontekstis siis ilmselt valed. Ei aja suust sisse just rasvast nõretavat sinki kilode kaupa, aga eks ikka praetud kartul ja suvaline pihv, muna ja sekka mõni supp...eks värsket rohelist sekka muidugi ka... ja neid kõike mitte suurtes koguses. magusat praktiliselt ei söö ja õlut joon ka haruharva. Selline on üldjoontes toitumine. Olen proovinud ka igasugu moodsaid asju, dieete, müslisid, värskeid mahlu, ainult võileibu, salateid... aga siis on olnud tunni-paari pärast nõrkustunne ja hundiisu (igapäevatöö on mul mõõdukalt füüsiline, kohati suht raske). Kui nii peabki, siis minust kindlasti ei saa distsiplineeritud dieedipidajat ega tervislikku toitujat. No põhipoint on lihtsalt kõhtu veidikenegi vähendada. Ja siin ühele eelmisele postile vastuseks, et miks ei taha kõiki lihasgruppe arendada? Pole esialgu veel vajadust, pole ka kulturismi-huviline. Veidi üldfüüsilist juurde ja kõht pisutki väiksemaks, on ok. Et see on siis vale jutt, et rasv kõhul kaob ja/või muutub osaliselt lihaseks tehes kõhulihaste harjutusi?
×