Jump to content

KasparMMA

Kasutajad
  • Sisu loend

    0
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

KasparMMA

  • Tase
    Vaatleja
  • Sünnipäev 01.08.1990

Profiili informatsioon

  • Sugu
    Male
  1. VÕIMLA

    Hei! Hetkel tulin ajutiseks perioodiks Norrasse ning sellega seoses ei ole mind näha aktiivsemalt blogimas. Argipäeviti tõusen ülesse juba kell 05.55 ning on päevi, kus toiduisu vahetult peale ärkamist puudub täielikult. Ilmselt on see ka põhjus, miks palju inimesed hommikul üleüldse söömise vahele jätavad. Mina leidsin endale suurepärase lahenduse: Fasti Protein smoothie piimaga -> mugavus, kiirus ning motivatsioon voodist ülesse tõusta.
  2. VÕIMLA

    Minulgi on viimasel ajal olnud küllalt palju tegemisi... Näiteks üleelmisel nädalal lõppes järjekordne Võimla püstivõitluse baaskursus. Paar päeva hiljem andsime Steniga Tartu Erakooli 8.-9. klassi õpilastele "Liikumispäeva" raames esimese tutvustava MMA trenni. Nii nagu Sten ülal juba mainis, huvi oli palju ning mõningad uued huvilised on peagi ka Võimlasse tulemas! Nädalavahetus lõppes minu poolt juhitud seminariga. Nendest teemadest kirjutasin veidikene pikemalt blogisse: http://kaspu3.blogspot.com/2014/11/voimas-nadal.html Viimasel ajal olen suuremat rõhku pannud teiste inimeste treenimisele. Olen avastanud, et minu jaoks on parim tunne see, kui õpilane läheb treeningsaalist välja parema tundega, kui ta sisse tuli. Usun, et igas inimeses on olemas töötahe ning soov areneda. Mõnel on seda rohkem. mõnel vähem - see tuleb lihtsalt üles leida ning tähelepanu selles suunas juhtida! Jõusaalis tegelen jätkuvalt baasharjutustega. Rinnalt surumine, lõuatõmbed, kükid, jõutõmbed + keha keskosale mõeldud harjutused. Jalalihaste treening on hetke seisuga erinevate vigastuste tõttu ülakehast maas. Näiteks väänasin ca 3-4 nädalat tagasi hüppeliigese välja. Ei midagi hullu, kuid siiski suuri numbreid kangile niipea veel panna ei saa. Augustis panin endale sihiks suruda enne jõule rinnalt (vähemalt) 100kg. Pole küll suur number, kuid selline ilus ja ümamrgune sellegipoolest. Paar nädalat on veel aega ning eks näis, kuidas minu siht õnnestub! Üha enam meeldib mulle proteiinijookide olemasolu. Kiiretel aegadel kannan endaga väikeses topsis kaasas 1 annuse šokolaadi maitselist Recoveryt. Soovin väga katsetada ka uut ananassi-kookose maitselist smoothiet, minu lemmik maitse ja nüüd veel smoothiena... on mida oodata....
  3. VÕIMLA

    Hei! Kaasvõimlalased juba mainisid nädalavahetusel toimunud 3D Liigat. Varsti võiks üritusel olla väike alapealkiri: "Võimla vs. Maailm!" Olime oma kahuriväega esindatud kõigil seitsmel matšil. Loodetavasti on järgmisel korral kõik Võimla matšid ühes nurgas, kuna sellisel juhul oleks Jorgenil tunduvalt vähem edasi-tagasi siblimist. Siiski oli Jorgen ainus, kes peatreenerina juhendas kõigil seitsmel matšil. Kaupo Kogkamägi puhul meeldis mulle enim maadluse, kui tema tugevaima võitlusdistantsi pidev rakendamine. Siinkohal ei olnud tähtis, kas vastane suutis peale mahaviimist püsti tulla, Kaupot peaaegu nokauteerida või püstidistantsis täpsemalt lüüa. Kaupo lihtsalt maadles ja tegi seda hästi! Vitali Demianenko paistis silma tugeva püstivõitlusega, mitmekordse eesti meistrina kickboxis on mehel ringis olemise kogemust küllalt. Kahjuks lõppesid mõlemad matšid küll alistusega Vitali kahjuks, kuid loodetavasti hakkab ka maasvõitlusoskus järele tulema. Danel Villemson ja Raido Olevi näitasid ennast heast küljest igas võitlusdistantsis ning usun, et samas tempos jätkates on sportlastel helge tulevik. Minu käe all Tartu Kõrgemas Sõjakoolis treeniv Taavi Liias kaotas paraku tehnilise nokaudiga. Taavi on püstivõitluse treeningutel olnud igati tubli, võistlusplaan oli paigas, kuid seekord ei õnnestunud eesmärki realiseerida. Loodetavasti tuleb Taavi ka Võimla maasvõitluse baaskursusele ning loob sellega algteadmised juba edukamateks matšideks tulevikus! Samal ajal jätkuvalt täiendades oma teadmisi püstivõitlusest. Vahepeal osalesin Martin Aedma laboratoorses katses, kus 1 sihtrühm manustas kreatiini, 2 sihtgrupp platseebot. Peale 5 päevast kreatiini laadimist 4x päevas minu tulemused märgatavalt küll ei paranenud, kuid loodetavasti on sellest laadimisest kasu hetkel käimasolevates jõusaali treeningutes. Jätkuvalt on minu lemmik toidulisandiks FASTi Workout Shock, mida kasutan 3x nädalas ca 20-30 minutit enne jõutreeningu algust. Paremat vahendit närvisüsteemi ergutamiseks ma siiani veel leidnud ei ole ning järelikult jään selle juurde pikemaks perioodiks! Pannkookidega läks asi kiiresti - 4-5x nädalas kasutades ei püsi pakk just väga kaua! Juba 2 päeva pärast saabub kauaoodatud sündmus RAJU 14. Seekord aitan Võimla võitlejaid soojendusmeeskonnas. Võitluskaart on võimas ning teravad elamused garanteeritud!
  4. VÕIMLA

    Hei! Tegeledes aktiivselt MMA treeningutega juba seitsmendat aastat olen avastanud kuidas järjepidevus viib sihile. Hetkel kasutan sellist suhtumist nii jõusaali, kui ka eriala treeningutel. Taasalustades jõusaalis käimisega augusti lõpust, olen täheldanud pidevat raskuste, seeriate või korduste tõusu IGAL treeningul! Samad liigutused - samad kükid, jõutõmbed, rinnalt surumised jne. - samad harjutused nädalast nädalasse on see, mis viib edasi. Püsivus! Sama kehtib enda püstivõitlus asenali laiendamise kohta! Iga uue asja, tegevuse või liigutuse õppimist tuleb alustada kõige lihtsamast, liikudes samm-sammult raskemate ülesannete suunas. Tervislik toitumine on minu elustiili juurdunud juba aastaid ning "patupäevade" ning "tervislike päevade" peamine vahe seisneb eelkõige energia hulgast päeva lõikes. Kindlasti oleneb see kuigi palju ka konkreetsest isikust, kuid vähemalt minu puhul... There is a difference! Mida paremini ma toitun, seda rohkem on mul motviatsiooni ning pühendumist vajalike tegevuste tegemiseks olenemata kas tegu on hommiku- või õhtupoolikuga... Üheks abivahendiks on kindlasti Fasti pannkoogid! Pannkookide tegemisega ei ole ma kunagi hiilganud, kuid esimest korda elus saan ma nendega ideaalselt hakkama. Mõnus hommikusöök, lihtne ja kiiresti valmistatav ning nüüdsest minu lemmiktoodete hulgas Sellel ning järgmisel kolmapäeval osalen Martin Aedma poolt juhitud kehakultuuri teaduskonna doktoritöös "maadlejate töövõime." Lisaks ülitugevale (kuid siiski nauditavale) anaeroobsele pingutusele saan võrrelda enda tulemusi kahe eelneva korraga. Seekordse teadustöö eesmärk on uurida kreatiini toimet töövõime paranemisel. Hiljuti rääkis Martin oma katsetest ka ETV-s. Kellel soovi, see saab lähemalt järgi uurida... Martini katses meeldib mulle osaleda just seetõttu, et sealne maksimumpingutus näitab, kui palju suudan ma endast "välja pigistada." Leidsin uue viisi valgupakkide lõpu kätte saamiseks - lõigata pakk pooleks. Vähemalt ei pea enam koti põhjast jäänuseid kokku kraapima ning ei ole tunnet, kus kaevaksin end justkui Hiinasse...
  5. VÕIMLA

    Tervitused! Räägin siis veidikene ka enda tegemistest. Hetkel püüan võimalikult palju treenida Martin Aedma juhendamisel, lihvides enda maasvõitlusoskusi. Martin käib Eesti ja Soome vahet ca 1-3 nädalaste tsüklitega ning seega tuleb sellest maksimum võtta. Martiniga olen tavatreeningute välistel aegadel koostööd teinud juba mitmeid aastaid ning maasvõitluse poole pealt temast paremat treenerit ma siiani veel leidnud ei ole! Lisaks maasvõitlusele arendan vastavalt võimalustele püstivõitlusmängu nii palju kui võimalik. Püstivõitluse treenerina püüan erinevate teemade detailid kõigepealt enda jaoks võimalikult selgeks, lihtsaks ning loogiliseks teha, et seejärel teistele väiksema ajakuluga rohkem ja paremini õpetada. Lisaks eriala treeningutele tõin treeningkavasse sisse ka jõusaali. Olen katsetanud erinevaid treeningkavasid (tavaliselt 2 kuud pikad), kuid siiski ei ole ma soovitud tulemusi saanud. Enda kogemuste põhjal olen avastanud, et treeningkavas võiks alati olla väikene "mängimisruum." Näiteks 2 kuu lõikes täpselt paika pandud korduste vahemikud, seeriate arv, raskused, kui palju on plaanis edasi liikuda jne. ei võimalda (vähemalt minu puhul) saavutada maksimum tulemust. Hetkel keskendun 4-le baasharjutusele: rinnalt surumine, lõuatõmbed, kükid ja jõutõmme + lisaks mõni abiharjutus. Hetkel see süsteem toimib, mida näitavad pidevalt kasvavad raskused kuu aja jooksul. Lisaks avastasin, nii nagu Alar eelpool mainis puhkuse tähtsuse. Keskendudes rohkem treeningute kvaliteedile kvantiteedi asemel annab nii lühi- kui pikaajaliselt paremaid tulemusi! 20-30 minutit enne jõusaali treeningut joon workout shocki - tunnen, et see annab väikse "boosti" närvisüsteemile ning kang hakkab käes lausa lendama! Jõusaali või muude intensiivsete treeningute ajal joon intrat ning kusjuures paremat taastumist on tunda küll. Intra on eriti mugav vahend veel siis, kui enne treeningut ei ole olnud aega süüa... Eilsest algasid Võimlas uued baaskursused ning tundsin, et see oli läbi aegade kõige parem sissejuhatav treening. Täiustuvad õppemetoodilised oskused, kaastreener Steni usinad tähelepanekud ning loomulikult entusiastlikud kohalviibjad.
  6. VÕIMLA

    Tere! Minagi olen pikemat aega tagasi eestimaa pinnal. Peale Pärnus toimunud suvelaagrit olen treeningkoormust mõnevõrra madalamal hoidnud. Eelkõige just pisivigastuste tõttu, kuid jooksmist ja veidi jõutreeninguid olen sellegipoolest teha saanud. Vaid mõned päevad tagasi veetsin Tallinnas osaledes sealses SBG suvelaagris. Laagriga jäin ise suurepäraselt rahule (isegi üle ootuste). Treenerid Martin Aedma, Priit Mihkelson ning John Kavanagh suutsid enda ideid edasi anda suurele grupile võimalikult lihtsal ning loogilisel kujul. Igal treeneril olid täielikult erinevad teemad ning samuti omamoodi üldisemad printsiibid mida nende juures jälgida. Seletusviis alati entusiastlik ning tore oli vaadata nende teadmistepagasi suurust. Arenguruumi on minul veel tohutult! Nüüd ei jää muud üle, kui õpitut praktiseerima hakata!
  7. VÕIMLA

    Heips! Minagi olen omajagu tegevuses olnud. Palju treeninguid, palju tegevusi, kuid mis täpsemalt? Eelmises postituses rääkisin reisit Iirimaale ja Inglismaale ning siin ma omadega nüüd olengi. Kõigepealt veetsin 2 nädalat Iirimaal treenides mitmete "MMA maailma" kuulsustega, nagu Chris Fieldsi, Conor Mcgregori, Cathal Pendredi ning äsja UFC lepingu allkirjastanud Paddy Hologaniga. Treeningud olid suurepärased - palju uusi teadmisi, suurepärane treeningkeskkond ning toetavad tiimikaaslased. Palju positiivset tagasisidet senise arengu kohta sportlasena. Õhtuti 22.30-23.00 vahemikus koju jõudes olin omadega üsna läbi ning 30 min pliidi ääres praadi valmistada ei olnud eriti kutsuv idee. Kiire ja lihtne lahendus - FAST Puding! Piim + puding = 1 minutiga kiire ning tervislik toidukord! Nüüd olen omadega Inglismaal, homme algamas viimane treeningnädal ning peagi saabub aeg kus saan uute teadmistega tagasi Eestisse tulla. Trennid on läinud asja ette ning toidulisandite varud samuti järk-järgult tühjenenud Jaanipäeval (23.juuni) eestisse, mõned päevad puhkust, kes teab ehk jõuan isegi Jaanipäeva tähistada... ning 4. juuli edasi Pärnu suvelaagrisse!
  8. VÕIMLA

    Hei! Veidi ka minu tegemistest... Peale viimast võistlust Rajul olen järjepidevalt treeninud ning pingsalt oodanud sõitu Iirimaale ja Inglismaale. Eelmisel aastal veetsin 5 nädalat SBG treeningsaalis Dublinis. 5 nädalat sain treenida mitmete MMA kuulsustega. Otsustasin reisi ette võtta ka sellel aastal, kuid silmaringi laiendamise mõttes veedan 3 nädalat ka Inglismaal (samuti SBG treeningsaalis). Asjad on pakitud ning aasta aega oodatud väljakutse on kohe-kohe algamas. Reisist lähemalt saab lugeda blogis: http://kaspu3.blogspot.com/ Püüan teha postitusi nii palju, kui jõuan. Kuidas läheb? Millisel tasemel on sportlased, treeningmetoodikad ja muu... õige pea! Treenides 2x päevas tuleb pöörata suurt rõhku ka toitumisele. Intensiivsete treeningute ajal kasutan Intrat. Taastumisele aitavad kaasa Recovery ja Hera 80. Magusaisu täidan valgurikka Pudinguga.
  9. VÕIMLA

    Raju jõuab üha lähemale ja lähemale... Õnneks on valmistumine kujunenud küllalt hästi. Enamus võistluste jaoks ei ole ma spetsiaalselt valmistunud. Miks? Püüan treenida samas mahus olenemata kas võistlused on tulemas või mitte. Järjekindel kindlate sihtidega töö viib tulemusteni! Kristjan Pressi käe all paraneb maadlus iga treeninguga, samuti maasvõitlusoskused Martin Aedmaga (peaaegu igapäevaselt koos treenides). Tunnen, et viimastel nädalatel on kogu "maasvõitlusmäng" muutunud üha loogilisemaks. Isegi peale 5,5 aastat treenimist avastan uusi detaile mis ühe või teise tehnika omavahel paremini seob. Võistlusnädalatel on kaalu allasaamiseks enda kehatüübile vajalikud tehnikad välja kujunenud. Vahel läheb sellega lihtsamalt, vahepeal raskemalt... Mugavaks ei kujune see kaaluvõtmine iialgi, kuid pikapeale harjub sellega täitsa ära. Näiteks väsinud olekuga neljapäeval ning reedel. Seega olen nendeks päevadeks tavapärasest vähem tegevusi/kohustusi võtnud. Peale Raju mõned kohustuslikud puhkepäevad. Tavaliselt ei tule sellest aga midagi välja, kui avastan paar päeva hiljem juba päeva teist trenni tegemas. Kaalu võttes on magusa söömine otseloomulikult välistatud. Pühapäeval luban endale väljateenitud preemia. Seekord nussasai! Miks just selline valik? Kaalu võttes jalutan millegipärast ALATI sellest letist mööda tundes, kuidas ilanäärmete aktiivsus üha kasvab ja kasvab RAJUNI!
  10. VÕIMLA

    Hei! Sten rääkis veidikene äsja toimunud MMA võistlustest Soomes , Võistlused nii nagu võistlused ikka - vahepeal võidad,vahepeal kaotad! Ühe matši võrra jälle rikkam MMA areenil ning samuti sai Sten esimese kogemuse nurgameeskonnas olemisel. Super töö! Kiidusõnad! Jorgeni nõuandeid kuulates on õigesse kaalukategooriasse mahtumine muutunud üha süsteemsemaks - kuna süüa, millal süüa, mida süüa jne... Viimastel päevadel võistluste eel peab toidukaal oleme minimaalne, toiteväärtuslik pool aga maksimaalne. Kohvi- ja vahukoor, pähklid, kuivatatud ploomid, aprikoosid jms. on seega vägagi teretulnud. Söömine peale võistlusi oli nauditavam, kui tavaliselt. 2 päeva jooksul 3x "All you can eat" toidukohtades. Paar tundi peale kaalumist jõuvarude taastamine erinevate lihade, salatite, juustu, mahla jms. toitainetega. Peale võstlust korraldajate kulul Tai buffeesse - sushi, erinevad riisitoidud teravate kastmetega ja palju muud head-paremat ajasid kõhu punni juba küll. Lõpus ka paar tassi kohvi, et saadaval olevad Fazeri kommid paremini alla läheksid (siiski kaaluvõtmine seljataga). Tagasi Helsingi poole sõites tegime hommikusöögi ABC tanklas, kus oli JÄRJEKORDSELT "All you can eat" söögikoht. Esimesel kahel korral sõin veidi üle, kuid mis seal ikka - 3 on kohtu seadus ning vigadest me õpime! Teekonna telgitagustest on veidike juttu ka siin: http://kaspu3.blogspot.com/2014/03/escape-fight-night.html Järgmine võistlus: MMA RAJU 13!
  11. VÕIMLA

    Hei! Eelseisev nädal möödus minu jaoks suurepäraselt. Kvaliteetsed treeningud kogu nädala lõikes. Jorgeni MMA treening, jiu-jitsu Martin Aedmaga, Fartlek intervalljooks, ning MMA sparringud (Alar nendest eespool juba rääkis). 2 nädalat tagasi ühinesin Võimla võistlustiimi maadlustreeningutega, mida viib läbi Kristjan Press maadlusklubis "Englas." Edusammud on juba silmmärgargatavad. Lähemalt Fartlek intervalljooksust: treeningkava on 8 nädalat pikk ning on suunatud vastupidavuse arendamise. Kindlasti ei ole see kava selline, mida võiks teha pikema perioodi vältel suure naudinguga. Tihtipeale olen kiiremaid lõike joostes pidanud ennast tagant utsitama nii palju kui võimalik. Mõtted: "Ma enam ei suuda," "Võiks juba läbi saada" jne on jooksu ajal pidevalt, kuid väsimuse ilminguil grimasse tehes siiski lõpuni pingutan. Toon siia ka näite - esimese nädala esimene treening: 10' 150-165 5' 170-180 1' kõnd 5' 170-180 1' kõnd 10'' max spurt sörk kuni pulss 130 10'' max spurt sörk kuni pulss 130 2' 175-190 2' kõnd 2' 175-190 2' kõnd 10' 150-165 Mis peale on muutunud peale 7 nädalat? Rasked maadlus ning mma sparringud on muutunud kergemaks ehk suudan püsida intensiivses töökeskkonnas rohkem kui varem Tavaline aeroobne jooks (ca 135-150) on muutunud igavaks - alatihti tekib soov teha mõni pisikene kiirendus. Vilkuv valgusfoor ei ole kunagi suuremat rõõmu valmistanud... Nädalavahetusel toimunud seminari põhjal tegin väikse blogipostituse siia: http://kaspu3.blogspot.com/
  12. VÕIMLA

    Treenimised käivad täie hooga. Hetkel pidev sihipärane sportimine järgmiste võistluste nimel. Homne päev algabki juba Fartlek intervalljooksuga ning õhtuks on planeeritud tunnine jiu-jitsu treening. Siia lisandub ka erinevate õpilaste juhendamine. Sellega seoses on sellel laupäeval Tartus A.Le.Coq spordihoones toimuvas järjekordne Võimla püstivüitluse seminar. Lühikirjeldus toimuvast blogi sissekandes: http://kaspu3.blogspot.com/2014/03/voimla-pustivoitluse-seminar.html Osalemiseks piisab baasteadmiste tundmisest püstivõitluse vallas. Huvitav kas ka siinsetest foorumlastest kedagi sellist leidub?
  13. VÕIMLA

    Võistlustel käidud ning seekord tuli leppida kaotusega. Nii nagu võitlusspordis ikka - võidad või kaotad, kuid edasi tuleb treenida uute eesmärkide nimel! 2 päeva puhkust ning treeningud jätkuvad täie hooga. Võistlustest inspireerituna tegin ka väikese blogipostituse: http://kaspu3.blogspot.com/2014/03/sirge-seljaga-labi-raskuste.html Hommikuse Fartlek intervalljooksu kava lõppedes pidin kiiruga jõudma Jakobi 5 matisaali andmaks individuaaltreeningut. Kiiretel päevadel on raske suurt einet süüa, eriti tiheda ajagraafiku puhul. Tänane 10 sekundi eine: Fasti šokolaadi-piparmündi Protein Block + 400ml kohvikoor. Kiire ca 600 kcal eine!
  14. VÕIMLA

    Tervitused! Alustan minagi Võimla võistlustiimi liikmena aktiivset blogimist siinses keskkonnas. Olen Kaspar Kraav ning MMAga tegelen juba kuuendat aastat. Selle spordiala juurde sattusin küllaltki juhuslikult, kuid juba esimesest baaskursuse treeningust saati teadsin, et see ala on just minule mõeldud. Sellest ajast peale olen treeninud, treeninud ning veelkord treeninud püüdlemaks üha paremate tulemuste suunas. Treeningmaht nädalas jääb hetkel keskmiselt 8-10 treeningu vahele, vahel vähem, vahel rohkem. Võistelnud olen lukumaadluses, taipoksis ning loomulikult ka MMA-s, kus olen hetkel teinud 16 amatöörmatši. Järgmine võistlus juba 1. märtsil Tallinnas üritusel "3D Liiga". Vastaseks Martin Saar, kellega olen juba varem võistlustules kohtunud. Esimene kohtumine lõppes viigiga, seekord selgitame välja võitja! https://www.facebook.com/events/412663252200655/?fref=ts Lisaks sportimisele olen ka treenerirollis alates 2012. aasta suvest. Võimlas olen üks püstivõitluse treeneritest. Treeninguid annan nii baaskursuslastele, kui edasijõudnutele. Lisaks sellele juhendan püstivõitlust, ning hooajati ka maasvõitlust Tartu Kõrgemas Sõjakoolis. Kõigile, kellel on huvi lugeda rohkem minu sportlikest tegemisest ning MMAst, kui spordialast lähemalt, soovitan külastada minu poolt hallatavat blogi aadressil: http://kaspu3.blogspot.com/
×