Jump to content

rtm

Kasutajad
  • Sisu loend

    6
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

rtm

  • Tase
    Vaatleja

Profiili informatsioon

  • Sugu
    Female
  1. jõutrenn+toitumine

    Selge, tänud. Sain pildi vähe selgemaks.
  2. jõutrenn+toitumine

    Lugesin siin küll kõik võimalikud kommentaarid ja postitused läbi, kuid ei leidnud siiski päris seda, mida otsisin. Oleks tore, kui keegi saaks vähe asjalikumat nõu anda, kui see, mida ma praegu oma kehale teinud olen! Alustaksin sellest, et olen naisterahvas 175cm pikk ja kaal 66kg. Aeroobse trenniga alustasin kuskil 2,5 kuud tagasi. Aeroobne+ jõusaal intensiivsemalt poolteist kuud tagasi. Kuu aega tagasi otsustasin hakata järgima LCHF toitumist, kus siis süsivesikud olid praktiliselt täiesti piiratud ning suurem rõhk valgul ja rasval. Kaal langes jah ilusasti, kuid pole varem veel sellist väsimust tundnud, niiet hommikul ei suutnud voodistki püsti tõusta.Eks sellega ole ka see, et keha peab ära harjuma, kuid pikas perspektiivis ei tundu see kohe üldse tervislik variant olema. Kui ühel nädalavahetusel sai patustatud ühe koogitükiga oli ka kohe 2kg juures, mis on absurd, seega selle jaburuse otsustasin nüüd sinnapaika jätta. Siinjuures sooviks teada, milline peaks olema toitumine, et maksimaalsest rava põletada(kaalu alandada) ja seal juures lihast kasvatada. Kui varem(enne LCHF) sai hommikuks söödud näiteks maitsestamata jogurt marjade,chia seemnetega või suur kausitäis putru, siis oli juba kahe tunnipärast kõht äärmiselt tühi, mis ei paistnud mulle üldse sobivat. Nüüd, kui tarbin hommikuks peekonit, kaks keedu või praemuna ning vahel ka avokaadot püsib kõht ilusasti täis vahel lausa 7-8 tundi. Riisi, kartuli, makaroni olen ma ka ammu oma menüüst välja jätnud ning ei tunne ka erilist vajadust nende järele. Seega küsimus on järgmine, et kui jõusaali külastan 4x nädalas vähemalt ning hommikusöögiks on(mis minule isiklikult kõige paremini istub/sobib) peekon + muna, siis: millest peaks koosnema lõunasöök ja kui suurtes kogustes kui enne trenni ei tunne näljatunnet siis üldse kas ja mida peaks sööma?peale trenni oleks mida ja kui suurtes kogustes soovituslik tarbida? - nagu olen aru saanud siis kohe peale trenni kiire süsivesik ja valk, ehk näiteks banaan+kodujuustu smooti. Kas ka tunnike hiljem, kui tulen vahel trennist hilisõhtul tasuks süüa suurem nn praad või piisab kehal taastumiseks ka smootist?kui on vahel tunne vaja patustada, kas teha seda Enne või peale trenni? mida arvate quest baridest. kas sellest piisab peale trenni kiireks valguks+süsikuks, kuigi seal süsikuid on ainult 3g?ning kas ka trennivälistel päevadel sobib järgida sama toitumist?
  3. Toitumine korda

    Ei tööta, ülikoolis käin . Kui arvate et söön vähe, siis milliseid toidukordi võiks näiteks suurendada ?Ma olen ise lihtsalt nii võhik veel selle kõige alal ning ei tea asjadest absoluutselt midagi. Homsest hakkan kaloreid ka kokku arvutama.. Kui rasva tarbida rohkem siis seda kas peaks pigem lisama hommikusöögile,lõunasöögile või millal?
  4. Toitumine korda

    Jah sellest olen ise ka saanud aru,et midagi on väga valesti läinud,kuna midagi ei muutu. On soovitusi milliseid toiduained võiks millistega näiteks asendada?
  5. Toitumine korda

    Trennis saan hakata käima alles kuu lõpust või keskpaigast. Jalutamisega on ta jah nii nagu ta on,aga siiski parem kui ühe koha peal istumine. Lihastrenniga on asjalood nii,et ma ei tea ka sellest mitte midagi-ei tea mis on tõhus,mida võiks igapäevaselt teha,kuidas teha jne. youtube on tõesti täis igasuguseid videosid,mida ma olen ka proovinud, kuid tundusid,et tulutult ​
  6. Toitumine korda

    Tervist, olen 19aastane neiu. Nimelt oleks mul väga vaja abi, et saada toitumine korda. Olen 175cm ning kaalun 74kg. Siin juures mainiks ära, et kõrpsud,küpsised,kommid ja muud maiustused Igapäevaseks söömiseks olen juba oma menüüst välja jätnud(vahetevahel ikka). Toitumist hakkasin jälgima kuskil 4 kuud tagasi,kui suvega olin tagasi võtnud 7-8kg, mille nimel ma terve kevad vaeva nägin. Praeguse seisuga olen kaotanud ca 4kg. Liikuda üritan ma võimalikult palju,kuna kuskil spordiklubis ma veel ei käi(päevased liikumised jala+ õhtuti 1-2,5h jalutuskäiku). Toitumine päevajooksul näeb mul midagi sellist välja: Hommik: 50-60g tatrahelbeid veega (ilma võita) + klaas keefiri,2klaas vettVahepala: banaan/2-3 mandariiniLõuna: maitsestamata jogurt 250g greibi-babaani viiludega,lisatud 20g isetehtud müslit / 56-60g jääsalatit,6kirsstomatiga,10 kurgiviilu,supilusikatäis maitsestamatajoguritga kodujuustu,6kuubikut salatijuustu, 100g aurutatud kanafileedVahepala2:peotäis mandleid/fitnessi krõbinaid/mõni puuviliÕhtusöök: on vastavalt kas lõunasöögi teine variant / kukesupp / kaks peotäit kümutatud juurikaid aurutatult(kõrvale vahel ka riivitud peet või riivitud porgand) ning aurutatud sea-või kana filee(vahelduseks praen ka väga vähese õliga)Vett joon Palju-söögi alla ja söögi peale. Tühja kõhu tunnet ei ole,aga millegipärast ajab näksima pidevalt, eriti õhtuti enne magama minekut,siis saab söödud kas mandleid,mandariini,fitnessi krõbinaid või greipi. Nädalavahetustel üldiselt söön seda mille järgi isu on-siiski ei lahmi sisse võileibu ega alusta hommikut hesburgeriga ning lõpeta õhtusööki pitsaga. Ikka tasakaalukalt. Seda ma tean et toitumine on mul täiesti mööda. Paljud vajalikud ained on mul igapäeva menüüst puudu,kuid ma ei oska ja julge neid lisada ega kasutada,samas ei tunne ka vajadust nende järgi(riis,kartul,makaronid jne). Sellepärast mul ehk kaal ei langegi nii palju kui ta võiks. Lugesin ja uurisin ka natukene siin, mida teised räägivad, kuid see kõik on nii individuaalne. Sellepärast otsustasingi, et kirjutaksin omad harjumused siia ning äkki leidub keegi,kes saaks aidata mul toitumine korda saada või oskaks soovitada, kellelt küsida nõu või kellelt tellida toitumiskava. Ebarealistlike ootuseid endale ma luua ei sooviks, kuid sellegi poolest oleks tore kui kasvõi suve keskpaigaks mu kaal on langenud juba 65-66kg'ni(-9kg).Selleks on ligikaudu viis kuud aega,mis on päris pikk aeg-asi peaks igati käega katsutav olema. Tahet mul on!! ning kui varsti saab juba trenni ka tagasi peaks kõik veel ladusamalt sujuma. Seega kõik nõuanded ja soovitused on Väga oodatud! Ausalt öeldes ei jõua ma juba ära oodata, et saaks end lõpuks ometi tervislikult ning hästi oma kehas tunda....
×