Jump to content

Dwayne72

Kasutajad
  • Sisu loend

    41
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Postitused posted by Dwayne72


  1. Ühel jalal kükid, kükid, bulgaria kükid, väljaasted ette ja küljele. Raudselt leidud väljas mõni kivi või puupalk(kui välja minna ei taha siis seljakott raamatutega) ja kõik eelnimetatu toimib jälle

    Nendest aitab vist siis ainult ühel jalal kükk massile kaasa, kuna seda jõuba seerias 10-20 teha. Teisi harjutusi jõuab jõusaalis teha raskustega 70+kg-ga, seega kehakaaluga väljaasteid või ka seljakotiga peaks neid sadu tegema, mis võtab täis jala aga see ju massi ei ehita.


  2. Tere

    Selline olukord võib tekkida reisidel jms, et tahaks trenni teha, aga oled sellises kohas, kus pole jõusaali.

    Ülakehaga on suht lihtne, lõuatõmbed, kätekõverdused, rööbaspuud võtavad kogu ülakeha päris hästi läbi.

    Mida soovitate jalgadele kõige rohkem, kui soovite jalamassi hoida (või isegi juurde saada)?

    Kas pikad seeriad sügavaid hüppeid 20-30 kordust seerias oleks abiks? Või ei aita see massi arengule kuidagi kaasa?

    Mäkkesprindid või niisama sprindid võtavad ka jalad niiöelda läbi, aga jällegi massi see ju ei ehita?

    Erinevad nõuanded oodatud.

    Tänan.


  3. Euroopas vb vähem seda jama, aga USA-s tundub, et pole küll erilist vahet, mida süüa. Kõik asjad on mingeid aineid täis topitud, et kauem säiliks ja pritsitakse igast jamadega kokku. Pole kindel ka ökopoest ostes, et see tõesti ju öko on. Kõik on rohkem enda kasu ja raha peal väljas ja öko eest saab kõvasti rohekm raha küsida. Isegi mõelnud, et ei tea kumb see mõtekam siis on, kas süüa ikka seda antibiootikume täis kana, et valku normilt saada või siis keemilist valgupulbrit. Kumb meile kahjulikum on? Ja kanale erilist asendust taimetoidu valdkonnast ei oska otsida kah.


  4. Tere

    Tekkis huvitav mõte, et palju tavaliselt kulturistidel ja ka tava jõusaalis treenijatel sääre ümbrmõõt on? Pakun, et enamus kulturistidel on käe (biits-triits) ümbermõõt siiski suurem. Paljudes artiklites räägitakse, et need võiks võrdsed olla, aga endalgi areneb käsi natuke kiiremini. Olen pikk ja jalgade areng võtab kaua aega. Sääre treenimise kohta olen päris kõvasti lugenud ja tean, et tavaline 4x10-12 siin väga ei tööta. Kõnnime igapäev ringi ja säärele pole vaevaks kõndida kümneid kilomeetreid.Seega vajab ta massi kasvatamiseks ka päris suurt šokki. Seega küsin ka seda, et kui keegi oskaks mõne väga hea ja massi kasvatava sääre treeningu siia panna, mis ka järgi proovitud ja töötab,oleksin tänulik ja tahaksin ise ka proovida.

    Pange enda sääre ja käe mõõdud siia, oleks huvitav teada, Endal on säär 40 ja käsi 41cm.


  5. Tere

    Kus Tallinnas sooviksite näha uut jõusaali? Milline oleks teie ideaalne jõusaal?

    Ise asukohast ei oska öelda, aga sisu poolest võiks olla selline, kus on enamasti

    vabad raskused kõik. Vähemalt 5 kükipuuri, surumispingid, lõuatõmbe/rööbaspuude raam,

    Mitu paari 2,5kg-50kg hantleid. Palju sangpomme ja topispalle. Samuti võiks olla mingi rada, kus

    saaks teha kangiga väljaasteid kõndides ja muid liikumis harjutusi. Ruumi peaks olema vabalt.

    Jäävann ja saunad oleks ka hea.


  6. Russian Squat programm on mõeldud tegemiseks 6 nädalat. Eelistaksin siiski seda "sigri-migri" kuna on mitmekülgsem ja sobitub paremini kavasse. Mõni jõutõstja ikka oskab öelda, mis protsendiga neid pausidega kükke teha võiks ja ka lockoute?


  7. Tere

    Leidsin huvitava kava internetist, aga kahjuks pole seal ühtegi selgitust juures. Kava näeb ise välja selline:

    CYCLE 1
    DAY 1
    SQUAT 12*2/60% OF MAX
    SEATED GOOD MORNINGS 5*5
    (PEFORM 2 WARM-UP SETS)
    WEIGHTED CRUNCHES 5*5
    STANDING CALF RAISES 6*10

    DAY 2
    BOX SQUATS OR DEADLIFTS 5-6*3
    LEG PRESSES 4-6*4-6
    HYPEREXTENSIONS 6*12-15
    WEIGHTED CRUNCHES 5*5

    CYCLE 2
    DAY 1
    RUSSIAN SQUAT COMPLEX 3*2/90% OF MAX
    SUPERSETTED W/ EXPLOSIVE REPS 3*2/50-55% OF MAX
    HACK SQUATS 4-6*4-6
    DUMBBELL DEADLIFTS 5-6*3
    WEIGHTED CRUNCHES 5*5

    DAY 2
    SQUAT LOCKOUTS IN POWER RACK 7-8*2
    PAUSE SQUATS 6*6
    LYING LEG CURLS 5*5
    ROUNDED BACK GOOD MORNINGS 5*3
    WEIGHTED CRUNCHES 5*5

    Kuna selgitusi polnud siis, küsiks, et kui pikad need tsüklid olema peaks? Või kas keegi midagi taolist äkki on proovinud? Esimese harjutuse puhul on kirjas 60% MAX-ist. Kas see peaks iga nädal siis samaks jääma või võiks 5kg juurde hakata lisama? Kas pausid peaksid sellise suht kerge raskuse juures olema lühiksed? Mis raskustega protsentides siis samamoodi MAX-ist tehakse pausidega kükke ja Squat Lockout-e? Tänud igasuguse info eest.


  8. Tere.

    Probleem on nimelt selles, et jalad on arenenud ebaühtlaselt. Selles mõttes, et kui vaadata eest vaates on näha, et jalad on läinud suuremaks külgedele, aga külgedelt vaadates pole "kõrgust" lihasele üldse juurde tulnud. Tagareile midagi on, aga esireiele väga vähe. Olen teinud üle aasta jalgadele väga korralikult trenni, koguaeg olen kükkinud, väljaasteid teind jms. Jõudu on tulnud normaalselt selle ajaga. Võib-olla loeb ka pikkus ja seetõttu läheb kõvasti rohkem aega, et tulemusi näha oleks. Olen läbi teinud SMOLOVi kava, German Volume Training, 5x5, kõiki sedasi nagu vaja. Söömise taha nii palju ei saa jääda, kuna muud kehaosad arenevad. Kas esireis on nii suur lihasgupp, et vajaks veel rohkem toitu? MIlles veel probleem võiks olla?

    Tänan vastamast.


  9. Aitäh, on abi ikka. Saab infot juurde. Põhimõtteliselt soovitavad nemad ka seda, mis ma siin 3nda variandina kirja panin,

    et on paar jõule suunatud trenni ja on ka siis pikkade seeriatega trennid. Tuleb mingi kava siis kokku mõelda.

    Tegelikult on trenn suunatud Fitness5 arendamiseks, aga selle kohta netis erilist infot pole. Enamus on rootsi keeles.


  10. Tere.

    Sooviks küsida, mis oleks teie arvates kõige efektiivsem moodus jõuvastupidavust treenida? Kõige rohkem teavad need kes on proovinud ise. Mõtlen nt. pikemad seeriad lõuatõmbeid ja rööbaspuusid, samuti kükki ja surumist, Kordused 15+. Olen lugenud mitmeid artikleid ja igaüks soovitab erinevat asja. Ühes kohas soovitas teha nt. 80% oma 1KM-st 2-3 kordust ja puhata ideaalsel juhul 20 sekundit aga algajatel kuni 60sek max. Ja siis niimoodi 10-20 seeriat samat harjutust. Kas selline asi aitab mind juhul kui ma nt teen hetkel kükki nt 100kg 10x aga tahaks teha 20x? Või oleks mõtekam tehagi pikki seeriaid? Pikkade seeriate juures ei läheks kunagi kurnatuseni välja vaid lõpetaks paar kordust enne seda ära, kuna kurnatuseni minnes põleks CNS suht ruttu läbi. Või oleks mõistlik teha nädalas nt. 2 jõutrenni ja 2 vastupidvaustrenni? Kõik soovitused oodatud. Pikk ja segane jutt, panen alla konkreetsemalt kirja, mis variandid võiks olla:

    1) Teha 80% oma 1KM-st 10-20 seeriat 2-3 kordusega ja 20-60sek pausidega ( vastavalt tasemele)

    2) Teha kõiki harjutusi pikad seeriad 15-30 kordusega seerias. (sel juhul peaks kasutama jällegi suht kerget raskust)

    3) Teha nädalas eraldi 2 jõutrenni (nt. 5x5) ja 2 vastupidavus trenni (pikemad seeriad)

    Pakkuge variante.

    Tänud ette.


  11. Tere.

    On plaan alustada treeninguid Fitness5 võistluste jaoks. Pole väga populaarne ala (vähemalt materjale on internetis vähe), ainult Rootsis tundub olevat päris heal tasemel. Eestis olid ka see aasta esimesed võistlused ja järgmine aasta tahaks isegi nendel osaleda. Oskab keegi soovitada, kuidas peaks oma treeningkavad üles ehitama? Seal on vaja suurt jõuvastupidavust, aga terve aasta nii ilmselgelt ei treeni, et teen pikki seeraid. Kas peaks päevad ära joatama nii, et igal päeval on nt. ala spetsiifilised harjutused või kuidas oleks kõige mõistlikum?

    Tänan vastamast.


  12. Tere.

    Küsimus selles, et kas puu- ja juurvilja süsivesikuid võib enne magama minekut tarbida? Mingi salat nt vms. Selles mõttes et ööseks ju mingit energiat tegelikult vaja pole, aga salat oleks kerge seedida ja tänu sellele puhkab ka paremini välja kui keha ei pea öö otsa mingit rasket asja seedima. Kirjutatake et üleliigne süsivesik ladestub rasvana, aga puu- ja juurvilja süsivesik vist siiski mitte?

    Tänan vastamast.


  13. Vast ikka tuleb neid vastuseid juurde :)

    Kui jõudu jätkub võib ju ikka teha õlga koos jalaga, ma ise ei suudaks vist, kuna jalatrenn tavaliselt tõmbab nii sodiks. Olen proovinud teha käed+jalad...käsi saab teha kiirelt. Leidsin mingi kava kus oli kaks kolmest superseti ja need 2 korda läbi teha võttis ajaliselt 15 minutit, kavas oli isegi see ära arvutatud. Need üllatus trennid motiveerivad ennast ka ilmselt rohkem ja ei teki liigset monotoonsust. Endale meeldib ka jalga teha, kuskilt lugesin ka, et miks üldse tehakse jalga ainult nt ühe korra nädalas. Jalad on ju pool inimese kehast. Siis ongi et alakeha saab ühe korra ja ülekeha tavaliselt kolm korda nädalas.


  14. Nüüdseks on apteekides ka käsimüügis, aga muu nimega UNITAL vms oli aga päris kallis 14 euri. Sportlabis on ka müüa nüüd melatoniini. Ise sõin seda ja aitas paremini magada küll. Samuti on taolise toimega GABA...maksab mingi 11 euri. Mõlemad toimisid.

×