Jump to content

Helerin

Kasutajad
  • Content count

128
  • Last visited

Everything posted by Helerin

1. Antidepressandid ja kehakaal

Kuna alustasin ise paraku ADde söömist 15- aastaselt, siis tean natuke rääkida. Alustasin ka ise Cipralexist, hiljem Nycoflox'i, siis Amitriptylin ning nüüd sertraliin(Zoloft on originaal). Kolme esimesega ma kaalule mingit mõju ei tähendanud, ütlen vaid, et kolmandat ei soovita vihavaenlasele ka- pigem on tegu nö vanainimeste rohuga, kuid mulle kirjutati noorena ning rikkus mul pulsi jumala ära, siis umbes hakkasin ka trenniga tegelema ja selle "kahjustusega" elan siiani, kardioloog pistis karjuma, kui teada sai, et seda oma pulsi juures söön. Samas ravis väga edukalt see peavalusid. Kuna sõin seda konkreetset mingi paar aastat umbes, siis võõrutamine oli samuti jube- kolm kuud hiljem alles said kehast varud otsa, mitu nädalat iiveldas, kuumahood jne. Proovisin siis ilma olla veidi aega ja ei suutnud(ärevus, depressioon, ärrituvus), arst soovitas nii sellepärast kui ka kõhu murede pärast sertraliini. Lugesin siis palju, et Zoloft tõstis nii paljudel kaalu jne, hirm oli suur. Kuid riskisin(ma küll võtan odavamat alternatiivi) ja pigem isegi vähendas söögiisu, tõstnud küll midagi pole. Kõhu võttis ka rahulikumaks. Ülemus(proviisor) rääkis, et ükski AD ei tohiks iseenesest tõsta kaalu, seda teeb inimene ise, kes nt hakkab tuju paranedes ka rohkem sööma.
  2. Toidulisandid internetist

Ei tahaks päris täpsustada, kuid ütleme nii, et üks retseptiravim, mida igapäevaselt kasutan, tekitab vahel kõrvaltoimet, millele muud lahendust ei ole siiani vähemalt, Maca pidavat aitama. Miks mitte proovida, looduslik ka... Muidugi kuna tuleb väljamaalt, siis ilmselt enne teeks ühe kapsli lahti ja testiks, kas on ikka õige mekiga, mitte pole mingit muud huinjaad sisse pandud.
  3. Jõusaali tolad...

Üks on korras keha, mina sain aastaid olla lihtsalt sale, vihates sporti ning süües mida hing tahtis. Hakkasin aga paar aastat tagasi jõusaalis käima, sest ma ise TAHAN enamat kui lihtsalt sale keha.
  4. Jõusaaliriided ja muud spordiriided

Ma muidugi tean, et mehed nüüd peavad ehk suure kaitsekõne, kuid selliste "pükstega" on küll ebanormaalne käia... Kannan ise ka liibuvaid lühikesi pükse ja poleks ka sellistega midagi varjata, kuid kui see nö kannijoon ikka pükste sisse ära ei mahu, siis on minuarust midagi valesti...
  5. Mul endal sama jama juba pikalt, diagnoositud on ärritunud soole sündroom ehk siis ravi väga ei ole ning tuleneb närvisüsteemi probleemist. Päris palju stressi tekitab see mure ausaltöeldes, seega tean, mida tunned. Aga jah, rühi küsimus samuti, vahel ikka jõusaalis kutt küsib, et "miks sa nüüd meelega kõhtu ette surud?", kuigi endaarust seisan normaalselt.
  6. Toidulisandid internetist

Ostsin enda apteegist ka seda pulbrit, aga maitse oli minu jaoks nii talumatu, et nüüd pea terve suur pakk seisab kasutult. Kapslid on Eestis küll minu arust palju kallimad, kui kuskilt mujalt tellida. Kui kedagi huvitab, siis sain Maksu- ja Tolliametilt vastuse iHerbist tellimise kohta, tundub, et lihtsalt hoian oma tellimuse alla 22he euro, lõpuks läks jutt nii kirjuks, et ma ei viitsinud süvenedagi... Lisan veel, et see, milleks mina Macat tahan, seda avokaado ei peaks vist tegema. "Tere. Vastuseks Teie küsimusele: Teile saabuva saadetise väärtus on alla 22 euro, siis saate saadetise maksuvabalt kätte. Kui saadetise väärtus on 22-150 eurot, kuulub saadetis deklareerimisele ja maksustatakse käibemaksuga (20%). Maksustamise aluseks on tolliväärtus (kauba hind+saatmiskulud).Kui saadetise väärtus on üle 150 euro, kuulub saadetis deklareerimisele ja maksustatakse impordimaksudega (tollimaks, käibemaks, aktsiisikaupadel aktsiis). Maksustamise aluseks on samuti tolliväärtus.Kaupade impordimaksud sõltuvad kaubakoodist ja kauba päritoluriigist. Maksu- ja Tolliameti kodulehelt järgnevalt lingilt leiate Eesti Tollitariifistiku, kus on Teil võimalik leida oma imporditavale kaubale kaubakood, impordimaksude määrad, lisanõuded ning arvutada välja deklareerimisel maksmisele kuuluvad impordimaksud. http://www.emta.ee/?id=23896 Avaneval lehel valige avamiseks link ETT- Eesti tollitariifistik, (vajadusel muutke ülalt paremast nurgast eesti keelseks) ja valige ülalt vasakult Nomenklatuur/Sirvi. Avaneval lehel näete kollaseid kohvrikesi, kust on leitavad kaubakoodid kõikidele kaupadele.Lõplik kaubakood tuleb siiski täpsustada, avades " + " märgist kollaseid kohvrikesi. Avate kaubakirjelduse ees olevatest plussidest seni, kuni vasakule tuleb 10-kohaline kaubakood ja kaubakirjelduse ette tekib luubikujuline tähis. Vajutades luubile, avaneb uus tabel kuhu on automaatselt üle kantud kauba kood, sisestada tuleb päritoluriigi tähis ja vajutada "OTSI". Seejärel kuvatakse lehe alumisele poolele maksumäärad ja vastavale kaubakoodile rakenduvad meetmed ( nõutavad sertifikaadid vms.) Maksude arvutamiseks on lehe keskel link "Määratle maksustamiskriteeriumid!, sinna vajutades jõuate järgmisse tabelisse, kus on võimalik välja arvutada impordimaksud. ETT juhendi leiate http://www.emta.ee/index.php?id=23896 Maksude tasumise aluseks on tolliväärtus. Tolliväärtuse hulka kuulub kauba maksumus, transpordikulud ja muud kulud. Maksude arvestuse näidis:Tolliväärtus x X % ( tollimaksumäär ) = X eurot (TOLLIMAKS) Aktsiis vastavalt ETT-le Tolliväärtus + Tollimaks(X )+ aktsiis x 20% ( käibemaksumäär) = N eurot (KÄIBEMAKS)Tasumisele kuuluvad maksud kokku = tollimaks +aktsiis + käibemaks(X eurot+ aktsiis + N eurot) Soodustariifide olemasolu on võimalik näha ETT meetmete lehel kui olete sisestanud kauba 10- kohalise koodi ja päritoluriigi. Soodustariifi rakendamiseks on vajalik esitada sooduspäritolu sertifikaat, mille edastab kaubaga saatja. MTA kodulehelt leiate Populaarsete kaupade impordil kasutatavad kaubakoodid http://www.emta.ee/index.php?id=14189 Kauba deklareerimine tollis http://www.emta.ee/index.php?id=3771 Kaupade importimisel võidakse kontrollida kaupade vastavust Euroopa Liidu nõuetele. Vastavate järelvalveasutuste nimekirja leiate aadressilt:http://www.ohutus.ee/ . Tooteohutus http://www.emta.ee/index.php?id=22291 "
  7. BCAA, leutsiin

Iga hommik lasen banaaniga koos pool pakki vaniljega lahjat kohupiima. See muidugi juba pikapeale hakkab vastu, aga mis teha... Ja kodujuustu üritan ka süüa päeva jooksul. Treeneri jutust sain aru, et päevas oleks vaja iga kilo kohta kehakaalus ühte grammi valku, mis teeb siis minu puhul 64 grammi. Või on rohkem ikka vaja, et massi kasvatada tahan? Nagu öeldud, siis treeningpäeval, mis on 3 korda nädalas, on peale trenni valgujook lisaks.
  8. Toidulisandid internetist

Oot oot, olen seni nii Hiinast kui Inglismaalt tellinud igasugust mitte-söödavat kraami, kuid kui tahan nt iHerbist Macat tellida, siis hakkab toll oma näppe vahele pistma? Või see on alates sellest mingisest 22hest eurost?
  9. BCAA, leutsiin

Ossa poiss, 200g... Ma ei ole küll täpselt kursis, aga minu silmis ikka väga vau, suudaks vaid isegi... Vaatasin nüüd siin seda Fast Intrat, päris kena, et 20g valku ka, eriti kui peale trenni üks Hera mix ja et igapäevaselt ma ilmselt oma valguvajadust vähemalt alati täis ei saa. Samas ikka kahtlen, apteegis töötades ikka muutud päris paranoiliseks, et kas ja mida ikka on vaja ja kui palju ja mida ta halba korda võib saata.
  10. BCAA, leutsiin

Okei okei, sain aru! Tänud vastajatele
  11. BCAA, leutsiin

Kuid kui võtta näiteks fakt, et mitmed treeningu aegsed joogipulbrid on BCAAga, siis kas selline variant oleks tõhusam kui mu praegune variant, mis on siis vesi+ lihtsalt kihisev tüüpiline vitamiinitablett?
  12. BCAA, leutsiin

Kuid BCAA tõestatud toime efektiivselt hävitada talje piirkonnast rasva?
  13. BCAA, leutsiin

Ehk siis teie arvamus on, et polekski vaja võtta seda ning piisab ainult Herast? Kasutan Herat vaid treeningpäeval trennijärgselt, vabadel päevadel üritan süüa kohupiima, kodujuustu jne, kuid igapäevaselt ma ilmselt toidust täielikult oma valguvajadust kätte ei saa...
  14. BCAA, leutsiin

Ehk hinnavahe pärast? Ning kui keegi küsis, mis eesmärk on, siis kui varem tegin asja täitsa niisama, siis nüüd tahaks end rohkem push'ida ja ühel hetkel jõuda bikini fitnessi lavale. Mõtlesin, et peaks ehk midagi lisaks sööma, et protsessi nö... tagant utsitada. Kas imenduvuse poolest on vahet ka, kas võtta tableti või pulbrina? Valku joon Hera oma.
  15. BCAA, leutsiin

Hakkan alles nendesse lisanditesse süvenema, oma kahe aastase jõusaaliaja jooksul olen vaid valgupulbrit kasutanud viimase poole aasta jooksul, kuid mõtlen nüüd BCAA peale. Oskab keegi kommenteerida seda konkreetset toodet? Tagasiside on hea, kuid kui võrdlen koostist Eestis müüdavatega, siis tunduvalt suuremad kogused, natuke tekib hirm, et kas tellida ikka suurelt väljamaalt. Lisaks see, et olen 20 aastane neiu kui see midagi aitab. http://www.iherb.com/product-reviews/Universal-Nutrition-BCAA-Pro-Branched-Chain-Amino-Acid-Supplement-100-Capsules/42346/?p=2
  16. Ehk keegi oskab soovitada, kas ning millist toidulisandit/vitamiinide kompleksi peaksin võtma- trenni teen vähemalt 3 korda nädalas(jõusaalis treeningkava järgi), samas toitumine on üsna mitte-tervislik(rämpstoidust ja magusast ära ei ütle), immuunsüsteem on nõrk. Kehakoostise mõõtmine näitas, et selles osas on kõik ideaalilähedane, aga muidu on tervis halb, süda nõrk jne(nende probleemidega tegeleb ka arst juba). Mõtlesin, et ehk peaksin mingeid vitamiine kehale juurde andma, et teda veidigi kosutada?
  17. Mingit vitamiini/toidulisandit?

Ilmselt kardioloog seda soovitabki, eks näis. Kuidas muidu kehakoostis tundub? Treener ütles, et ta pole kaua nii häid tulemusi näinud, ainult see organite ümber olev rasvaprotsent on madal vms.
  18. Mingit vitamiini/toidulisandit?

Lisan siia oma treeningkava ning kehakoostise tulemused. Treeningkava võib ehk enamustele näida väikese koormusega, kuid teatud aja tagant tõstan koormust+ tahan lihtsalt vastupidavust ja toonust, lihased on hetkel üsna ideaalsed, üleliia lihases naisekeha pole minu teema. Selle kavaga nüüd tegelikult on pulss enam-vähem(minu puhul siis u. 140-160), aga soojenduse ajal läheb ikka üles(vähemalt 170). Nüüseks olen ilmselt veidi kergem ka kui selle kaalumise ajal. Kõhulihast treenin veidi rohkem kui seal öeldud, midagi üleliigset kõhul pole, aga siiski minu jaoks prioriteet. Üldiselt võin öelda, et ma olen väga heas vormis, aga muret teebki see, kas ma varsti äkki pole üldse suuteline trenni tegema... Kui selle kehakoostise pilt eraldi lehel avada, näeb suuremalt ka.
  19. Mingit vitamiini/toidulisandit?

EKG oli korras. Valusate ja nõrkade põlvedega käisin ortopeedi juures, soovitas glükosamiini+ konkreetseid harjutusi, mis vajalikke lihaseid tugevdaks. Pulsi pärast lasin personaaltreeneril kava teha endale, aga siiani nt joostes või ka muid asju tehes läheb pulss väha kergesti 200ni. Neuroloog näiteks ütles, et põhimõtteliselt ei tohiks ma üldse trenni teha, südamelihas võib üles öelda.
  20. Mingit vitamiini/toidulisandit?

Tablette siiani pole, seni rääkisin perearstiga neist asjadest ja nüüd aprilli alguses kardioloogi juurde valude pärast rinnus.
  21. Mingit vitamiini/toidulisandit?

Seda pole ma öelnud ega arvanudki. Arst tegeleb mu ülekoormusest tekitatud probleemidega südamele+ liigkõrge pulsiga.
  22. Vastupidavuse tugevdamiseks?

Oskab keegi nõu ehk anda toidulisandi valiku osas? Varem ei ole treeningu jaoks midagi sellist kasutanud. Sooviksin parandada vastupidavust ja sooritusvõimet just jooksmises- olen tasapisi oma koormust jooksulindil tõstnud, alustasin 500m'ga, hetkel 1km ja eesmärk joosta ära 1,5km ajaga kuni 7:30. Enamustele tundub ehk lapsemäng, aga mu pulss tõuseb väga kergesti üsna kõrgele ja pearinglus, peavalu on kiired tulema. Mu maksimumpulss on 202, jooksulindil oleks seega soovitatav joosta umbes 140-160ga, reaalsus on aga see, et alustades juba on pulss umbes 165 ja jooksu lõpuks(kiirusega 12km/h) umbes 207... On üldse mõtet loota mingit abi toidulisanditest? Keha olen üleüldiselt treeninud juba üle aasta aja, jooksuga hakkasin viimastel kuudel intensiivsemalt tegelema kõrgkooli kehaliste katsete nimel.
  23. Vastupidavuse tugevdamiseks?

18, 175cm, 66kg
  24. Vastupidavuse tugevdamiseks?

Peale jooksu hingeldan ja veidi paha on olla ka mõnda aega. Tulin just praegu perearsti juurest oma probleemsete liigeste pärast ja rääkisin pulsist ka- arsti silmad läksid ka suureks, kui kuulis, kui kõrge mu pulss on. Soovitas samuti koormustesti teha, personaaltreeneril lasta kava koostada ja EKG tegi samuti, eks ole näha siis, mis see räägib.