Jump to content

S11mPo1ss

Kasutajad
  • Sisu loend

    21
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Postitused posted by S11mPo1ss


  1. Ei, ta kindlasti ei lugenud vaid kordusi. Ta jälgis üsna hoolega kõverdusi iga külje pealt. Küll kükkis, et alt parem näha oleks ja iga nurga pealt. Mida muud ta ikka nii hoolega seal uuris, kui tehnikat?

    Aga eks ma võtan siin öeldud soovitused kuulda. Samuti ka selle pikema soojendusharjutuste koha pealt. Eks näis, kas muutub midagi.


  2. Selle õige tehnika asjas tõesti jään vastuse võlgu, kas teen nüüd täiesti puhast ja õiget tehnikat. Kuigi nt käisin see suvi Sisekaitseakadeemia kehalistel katsetel ning seal see kätekõverduste kontrollija ei öelnud nagu midagi minu tehnika kohta, kuigi jälgis kätekõverduste tegemist iga nurga alt päris hoolega. Tundus sellest asjast teadlik meesterahvas olevat, ehk oleks ta siis midagi öelnud, kui tehnika oleks viltu? Samuti olen ka uurinud erinevatest kohtadest, milline õige tehnika oleks ning nende õpetuste/näidete järgi üritan ka teha, kuigi end jälgida selles suhtes on üsna keeruline.

    Samuti ka jah tõepoolest, ei ole väga seljale harjutusi teinud. Võtan arvesse ja üritan ka selga treenida.

    Kuid mida kosta selle kohta, et nt õlaringe tehes õlas midagi nagu nagiseks vms? Samuti ka kätekõverdustel üleüldse kätes veidike mingit raginat kuulda ja kükke tehes jalas.


  3. Tere!
    Olen nüüd mõni kuu regulaarselt hakanud tegema kätekõverdusi ning muid aeroobseid ja jõuharjutusi. Kuid nüüd viimasel ajal on hakanud õlad valutama kätekõverdusi tehes. Mingi 20 tükki ehk suudan ära teha ning siis on valu juba päris tugev. Eriti lööb sellise teravama valu, kui olen jälle üles/lähteasendisse tulnud. Veidike tuleb oodata (mingi 10 min ehk) ning jõuab veel 10 ära teha ning siis tuleb jälle see just teravam valu sisse. Samuti olen täheldanud, et nt õlaringe tehes veidike õlas midagi nagu nagiseb vms. Lisaks ka, kui kükke teha, siis seal jalalaba või kuskil seal juures midagi ragiseb vahest.

    Olen lugenud, et tasuks nt Ultrageli tarvitama hakata. Või mida te soovitaksite või üleüldse milles viga võib olla?

    Eriti kardan selle pärast seda, et sügisel on minek ajateenistusse ning seal suurte koormuste tõttu ehk võib see asi väga hulluks minna.


  4. Tere!

    Kas keegi oskaks soovitada Tallinnas jõusaali, kus saab võtta endale ka kellegi abistaja/treeneri, kes tutvustaks erinevaid harjutusi ja õpetaks nende tehnikat? Pole väga jõusaalis käinud, kuid soov oleks selle külastamisega alustada, kuid oskaksin teha ilmselt seal üsna vähe harjutusi ja kas neid ka üldse õige tehnikaga - ei tea.

    Millised hinnad Tallinnas üldse jõusaalides on ning enda nö treeneri võtmine? Kohe-kohe kolin Tallinna ja seetõttu ei tea nendest suurt midagi seal.


  5. Ma ei siis ei teagi, kas üle 100€ mõtet investeerida sel juhul, kui Sigma pidi ka igati hea olema? Ei ole tõesti mul väga vaja arvutis neid igasugu ajalugu jms vaadata. Sigma ühe kallima mudeli RC 1209 vöö tundub ka olevat väga mugav ning samuti sel olemas liikumisandus jms.

    Või oskab keegi vastu väita sellele?

    //Igatahes, ma võtsin selle RC1209 ära. Näis, kuidas siis tundub. Alati saab ka uuesti maha müüa ja millegi muu vastu ära vahetada aga kuna mul pole varasemalt üldse nende pulsikelladega mingeid kokkupuuteid, siis kuskilt pean alustama ja ehk see odavam investeering tasus täitsa ära ning polegi mul mingeid kallimaid vaja. Eks näis.

    Igatahes, tänud kõigile aitajatele. Sain suurema ettekujutuse pulsikellade maailmast.


  6. Kui Sigmadest rääkida, siis uurisin praegu veidike nende kohta. Samuti olen arvamusel, et kui võtta mõni Sigma omadest, siis ehk hoopiski RC 1209. Sellel ilusti olemas ka see kiiruse funktsioon jms. Samuti tundub vöö hoopis mugavam olevat (terve vöö selline pehmest riidest vms vist).

    Siin tekibki küsimus, kas üldse mõtet võtta seal neid kallimaid Polari omi (nt RCX3, mis silma jäänud)?


  7. Aga kuidas on Sigma pulsivöö võrreldes Polariga? Keegi siin varemalt rääkis, et pulsivöö on ebamugav vms.

    Kui sul on GPS-iga nutitelefon ja see tolkneb sinuga ka trennis kaasas, siis pole kella GPS enam kuigi oluline. Kellal võiks olla bluetooth ühenduse võimalus hetke pulsi Endomondole (vms logi pidavalt telefoni äppile) edastamiseks.

    Jap, ka see võimalus olemas tegelikult.

    Ei oskagi enam valikut teha. :D Mis peamised erinevused oleksid tollel Polaril võrredes selle Sigma omadega? Sigma pea 100€ soodsam Polar RCX3-st.


  8. Ei pea olema GPS, polar toetab ka liikumisandureid.

    Mulle nt oli oluline, sest tahtsin ka siserajal jooksutrenni teha.

    Kas kõik Polarid toetavad? Ning selle jaoks ka siiski vaja mingi lisavidin osta juurde? Muidugi tore boonus oleks, kui saaks selle raha eest ka tolle funktsiooniga kella. Tundub, et Polar ongi üks selline kõige kindlam valik vist?

    GPSiga Nike - http://nikeplus.nike.com/plus/products/sport_watch/

    Mul on selline valge+hõbe tutikana pakkuda.

    Ilus ja hea kell, ent miinuseks see, et pulsivöö tuleb paraku juurde osta (nt - http://www.ebay.com/itm/Polar-WearLink-Nike-Heart-Rate-Sensor-Transmitter-Medium-2XL-/380655411814?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item58a0d4a266

    )

    Pole küll jõudnud veel täpsemalt uurida, milliseid funktsioone ta oma raha eest ka pakub või lihtsalt see firmamärk maksab seal, kuid kui kallilt sul toda pakkuda oleks? Kuna ise ei soovi väga üle 150€ hetkel selle pulsikella investeeringuga minna, siis vast päris 100€-ga seda kella ei saa jah? Kuna nagu tuleb välja, on eraldi vaja veel pulsivöö ka osta, mis maksab ~50€.

    //Igatahes praeguse seisuga on pinna peale jäänud Polar RCX3... Mis teised kostaksid selle peale? Amazonist saaks ~130€-ga kätte.


  9. Kas tahad seda funktsiooni, et kunagi see asi sul liikumise kiirust ka mõõdab? Selle järgi tuleb palju valikut ja odavamad kellad langevad välja.

    Ehk siis selleks vaja GPS-seadet jah? Olen isegi selle üle mõelnud, kuid kohe ei plaani nii suurt investeeringut teha, et koos GPS-ga osta. Vb millalgi hiljem tõesti. Minu väljatoodud kelladel peaks vist seesugune võimalus ka täitsa olemas olema?

    Mul on Sigma tippmudel PC 25.10, mitu aastat probleemideta vastu pidanud.

    http://www.sigmasport.com/en/produkte/pulscomputer/onyx/pc_2510/

    Kasutan rattasoidul ja jooksmisel.

    Kui mis oleks selle peamised erinevused minu väljatoodud kelladega? Märgatavalt odavam minu omadega.


  10. Suunto M5 ka silma jäänud mulle, jah. Pigem siiski vast investeerin rohkem (seal 100€+) kui vaevlen nende odavamatega. Ning jah, treeningu ajal võiks ta mulle ka näidata, kas on vaja tempot juurde panna või vähemaks võtta jm ehk väiksemaidki näpunäiteid anda. Pole just kõige sportlikum ja seetõttu selline boonus kuluks vähemalt alguses kindlasti mulle ära.

    Kuid siiski, keegi targem nende pulsikellade koha pealt võiks mõned peamised erinevused tuua seal näiteks Polari 100€-ste (või kas või odavamate Suunto omade) pulsikellade ning seal nende kallimate kellade vahel.

    //Aga Suunto omadel (vähemat M5-l) olen märganud, et tol on igalpool vist hind suht sama (s.h välismaal). Nt Amazon.de -s on suht sama hinnaga, Polar RCX3 aga Eesti hindadega arvestades 40€ soodsam (Eestis maksab üle 150€). Ma ei tea, kui suur erinevus tollel Suuntoga on, kuid RCX3 saaks seetõttu Suunto M5-st soodsamalt kätte.


  11. Jap, need ühed odavamad. Kuid kõige rohkem olen kiitmist näinud just Polari suunas ja teagi, kas neid odavaid Sigma kellasi julgen osta? Või oskab keegi minu arvamust ümber lükata?

    Oleks eriti hea, kui oskaks keegi nende kellade suurimaid erinevusi välja tuua.


  12. Tere!

    Olen taas pulsikellade otsingul, kuid valikut on üsna raske teha.

    Silma on jäänud järgnevad kellad:

    http://www.amazon.de/POLAR-Trainingscomputer-FT60M-black-white/dp/B001S6IEEY/ref=sr_1_1?s=sports&ie=UTF8&qid=1371978038&sr=1-1&keywords=Polar+FT60M

    http://www.popsport.ee/mod_shop_3546ab441e56fa333f8b44b610d95691_Pulsikell-Polar-RCX3-must_est

    http://www.popsport.ee/mod_shop_c2aee86157b4a40b78132f1e71a9e6f1_Pulsikell-Polar-RS300X-oran_est

    Tunduvalt kallim neist teisest kahest on tõesti RCX3, kuid on tal nende odavamatega väga suur vahe? Põhiliselt on mul siiski jooks jms aeroobne tegevus.

    Nii palju kui aru olen saanud, siis osad pulsikellad annavad treeningute ajal ka infot millist tempot nüüd vaja oleks jne. See oleks plussiks kindlasti, kui see olemas oleks.


  13. Üsna kerged, 2 hantilt, 2x6kg. On reguleeritavad, kuid need hantlid on mingi väga-väga vanad ning poest seesuguseid kettaid juurde ei leia vast. Olen vaatanud ka poes uusi hantleid, kuid üsna kallid teised ning seetõttu vähemalt esialgu pean nende 2x6kg leppima. Algajale vast sobivad kah?


  14. Tere!

    Olen nüüd nädalakene regulaarselt jõutreeninguga tegelenud kodustes tingimustes, kuid kahjuks pole olnud mul kindlat treeningkava, mida järgida. Hakkasin Fitnessi treeningkavasi uurima, kuid paljudel või vist lausa kõikides kavades on sees kangiga jm eriliste masinatega harjutused, mida aga minul kodus pole ning ei oska neid kuidagimoodi ka asendada millegiga (ning need harjutused kavades tunduvat mängivat ka üsna suurt rolli, kuna kui need välja jätta, jääb harjutusi vaid paar tükki).

    Ehk oskate mulle mingit algajate kava soovitada, mida saaksin ilma kangita jm masinatega, mis jõukates üldjuhul olemas, teha? Muidugi mul olemas hantlid, ka olemas lõuatõmmete võimalus... Põhilised komponendid, mis jõutreeningutel vaja vast. Ehk kuidagi hantlitega saab mõndi tähtsamaid harjutusi kuidagimoodi asendada vms?

    See nädal tegelesin treeninguga 3 päeva nädalas ja tahaks nii ka jätkata. Kas oleks vajalik, et ma teeksin kõrvale ka aeroobset?


  15. Tänud sellele artikklile viitamise eest. Kuid millistest toiduainetest saaks kõik need vajalikud aminohapped kätte?

    //Panin vist enda küsimusega veidike puusse.. Nimelt, süüa ei tohtinud enne aeroobset ju üldse. Eks ma siis millalgi võtan sellele Whey vadakuvalgule ligi. Aeroobsega tegelikult on lihtsam see toitumine.

    Jõutreeningul on aga rohkem jälgimist, mida sööma peab. Tundub küll üsna raske olevat ja päris suured piirangud tegelikult paneb see ette minu praeguste toitumisharjumustega võrreldes, kuid kui ma tulemusi näha tahan, siis eks ma üritan järgida neid nõuandeid. :D


  16. Tere!

    Sooviks hakata panema enda toitumisele rohkem tähelepanu. Tegelen kodutreeningutega (jooks + jõuharjutused koduste vahenditega), üldiselt üritan üle päeva treenida. Olen 17 ning varasemalt olen üsna vähe aktiivse spordiga tegelenud (suht alles hakkasin regulaarse jooksu + jõuharjutustega tegelema).

    Mida ja kas soovitaksite süüa enne trenni (ning kui pikalt enne?)? Ja pärast trenni?

    Kas oleks enne/pärast trenni soovituslik kasutada ka mingeid aineid?


  17. Tere!

    Plaan oleks soetada endale pulsikell, kuid valik on üsna suur ja ei oska nende seast seda õiget vaadata.

    Peamiselt kasutaksin pulsikella siiski jooksmisel. Mida peab ~60€-ste pulsikellade juures vaatama? Või üldse sellise hinnaklassiga on mingi normaalset saadaval? Ehk oskate ise midagi soovitada?

    Silma jäänud hobisport.ee oma soodsate hindadega, kuid kui kuskilt leidub veelgi odavamalt või midagi, mida seal Hobispordis ei ole, siis muidugi võite ka neid soovitada.

    Aitäh!

×