Jump to content

gmaster

Kasutajad
  • Sisu loend

    6 050
  • Liitus

  • Viimati külastanud

  • Päevavõidud

    51

Koik gmaster postitused

  1. Naljakas rookie mistake / vajan ravi v. nõu

    Puusalt et neuroloog ja elektriravi Atsetüül-L-karnitiin soodustab ka närvidevahelist koostööd aga ei tea lubada Aga füsioteraapia ka variant, oleneb ikkagi mis selle närviga juhtunud on täpselt.
  2. Vigastuste ennetamine, taastusravi jm

    Erik Orgu enne ja pärast õlapõrutust, nädal vahet. https://www.instagram.com/p/CPqZqN1JOwK/ https://www.instagram.com/p/CP8XRx5JR1N/
  3. Tere! Nagu mõned võib-olla mu allkirjast on lugenud, on mul blogi facebookis, kus ka siit kasutajaid, aga mu küsimus seisneb selles, et kas äkki mõne jaoks oleks seda mugavam ka siit jälgida? Et ma võiks sellesama ka siia dubleerida, ja loodetavasti saaks siin ka rohkem arutelu tekitada. Siin võin ka veidi rohkem spetsiifikasse langeda. Toon näiteks ära viimase postituse: Rotaatormansett Jätkame kummilindi lainel, kuna viimasel ajal on see treeningvahend mulle aina enam meeldima hakanud. Loodan ainult, et suudan ka teistes samasusugust entusiasmi tekitada. Järgnevalt toon ära ühe väga hea harjutuse, mis on osutunud raskeks isegi väga jõulistel isikutel. Õla välisrotatsioon kummilindiga.. Kindlasti tuleks järgida õlavarre asendit - et ei liiguks ei ette ega tahasuunas, oleks stabiilselt küljel. Välisrotatsioonil toimivad infraspinatus ja teres minor, supraspinatuse osas on erinevad arvamused Sama harjutust võiks teha ka siserotatsiooniga. Ja siin ka kiire näide, kuidas MITTE teha. Kasutades hantlit seistes, aktiveerib raskusjõud pigem biitsepsi. Rotaatormansett saab siin peaaegu olematu koormuse. Välisrotatsiooni tehes peaks sel juhul lebama vastasküljel.
  4. Vigastuste ennetamine, taastusravi jm

    Ja ärge unustage ka seda!
  5. Vigastuste ennetamine, taastusravi jm

    Vaadake Trennikõne nr 14!
  6. KADUNUD POEG KALVI ORAV!

    Tekkis kohe huvi. Kuidas seda põnevat vabakava näeks?
  7. Nii võiks olla, aga seni kuni poliitikud selliseid asju ei tõstata, pole lootust. Keegi isegi rääkis midagi õhumahust ja õhuvahetusest (õiguskantsler?), ta naerdi välja. Sellises hulluses ei kuulata enam mõistuse häält
  8. Äi usu. Vähemalt hetkel. Jõmmid tõmbaks ainult vihaseks aetud rahva raevu enda kaela. Niigi paljud nõuavad täielikku karantiini..
  9. Biitsepsi trenn ja valu

    Jällegi - ületreening. 20 seeriat nädalas on 6-7 harjutust (näiteks). Paljud kogenud ehk tõesti teevad nii, aga näiteks ma ise teen 13 seeriat nädalas.
  10. Vigastuste ennetamine, taastusravi jm

    Vahepeal tagasisidet ka. Rõõm!
  11. Intervalljooksime ja tagasiöögid

    Inimesed on lihtsalt nii erinevad, ja pole mõtet end liiga palju teistega võrrelda. Ja algaja jaoks on 7 trenni nädalas ikka liig mis liig. Seal kasuta sama loogikat, mis koormusega. Ise ei soovita üle 3 trenni järjest, eriti algajal. Arened taastudes, mitte trennis.
  12. Kui palju valku keha suudab vastu võtta?

    Rooma viib mitu teed... Mitte ammu veel õpetati, et tubli kulturist sööb iga 3h tagant... Aga mõni saab sama häid või isegi paremaid tulemusi, kui sööb täpselt vastupidi - 3-4 väga suurt toidukorda päevas. Minu jaoks oli see pidev kokkamine väga stressirohke ja sain paremaid tulemusi harvem ja rohkem süües. Ma soovitan lihtsuse huvides pigem 24h lõikes vaadata, et valgud kätte saaksid - 1,5-2,2g/kg On ka uuringuid tehtud, kus lausa paastutakse, st ei söödagi mingi päev, mis peaks kultrismiloogika järgi kõik lihase kaotama, ometi keha seda ei tee..
  13. Vend Vähk Peab liikuma!

    Seinu pole kunagi tahtnud lõhkuda, aga pikas perspektiivis on küll välja joonistunud, et mõned monohüdraadid töötavad paremini kui teised monohüdraadid.. loomulikult praegu ka palju kreatiinitooteid, kus erinevaid kreatiinivorme ja abiaineid juures. Mul on tavaks öelda, et kui toidulisandist üldse tolku ei tunne, siis pole mõtet niisama süüa kah.
  14. Vigastuste ennetamine, taastusravi jm

    Tahate teada, kuidas treenida tervislikult ja kui palju venitada?? Kuulake seda! Kolmandas „Trennijuttude“ podcast’is on külas füsioterapeut Georg Laasik, kes räägib ületreenitusest, sellest välja tulemisest ning ka kodus treenimisest. Saates tuleb juttu veel lihasvalust, unest ja harjutustest, mis aitavad maha rahustada närvisüsteemi. Millised on peamised vead, mida alustav harrastussportlane teeb? Kas trennijärgne venitamine on taastumise imerohi? Kas kodus treenides on võimalik endale liiga teha? Kuidas on seotud lihaspinged ja vaimne stress? https://lood.delfi.ee/tervispluss/podcastid/kuula-kas-trennijargne-venitamine-on-taastumise-imerohi?id=91909181
  15. Vigastuste ennetamine, taastusravi jm

    Kindlasti õige koormus - liiga vähe ei stimuleeri kõõluse paranemist ja liiga palju ei lase paraneda Nii et peaks üle vaatama kõik käsi koormavad tegevused.
  16. Intervalljooksime ja tagasiöögid

    See on tüüpiline ülepingutuse sümptomaatika. Alusta vähema hulga makskiiruse tsüklitega, täitsa kasvõi 2 tsüklist. Tsüklid lühemaks ka, nt 30 sek peale.
  17. Animal pump

    Pane tähele, et algsest küsimusest on möödunud 12 aastat jutt kroonidest
  18. Crosstrainer või velotrenaźöör

    Täiesti erinevad asjad ju.. ainus mis sarnane, on sõna cross... üks on üksitegemine, teine puhta rühmatrenn. Ja kauaks meil neid rühmatrennegi on, koroonanumbreid jälgides..
  19. Crosstrainer või velotrenaźöör

    Mugav/sujuv liikumine. Spordiklubi omades on väga suurt rõhku pandud liikumise ergonoomilisusele - kallid masinad on väga mõnusa sujuva käiguga, odavad "kodu" masinad on sellise tundega nagu üritaks tanki juhtida (ma arvan, pole ise tanki juhtinud). Ehk siis klubiomad on sellise elliptilise liikumisega, koduomadel on siuke tunne nagu kisuks kätega väga lühikest amplituudi väga jäigalt edasi-tagasi. Ise ütleks, et oleks hea veidi rohkem kui paar miuntit seda enne ostmist vändata ja mõelda, kas oled valmis seda kümneid tunde tegema.
  20. TRT=tervislik doping?

    Jah, vitaalsus ja ka jõud käib TRT-ga kaasas. Eestis pole kuulnud, et mõni arst seda pakuks. Väga tabu teema.
  21. Vigastuste ennetamine, taastusravi jm

    Kuula podcasti taastumisest! Väga tähtis kõigile, mitte ainult jalgpalluritele!
  22. Toidulisandite alalne nõu

    Ilma kavata 6-7x nädalas ja süsikaid ei jälgi.. ma arvaks et sul on vaja toitumist veel vaadata, mitte lisandeid. Ja su kehakaal on ilmselt siis mitte rohkem kui 60kg...
  23. Vigastuste ennetamine, taastusravi jm

    Kolisin! Klientide tagasisidet ka!
×